Chytej.cz

Pošta Chytej - Pomoc necteno

2.11.2006 | hajan | 2.338 zobrazení | 19 odpovědí

Neustále mi do mojí schránky „chytej“, automaty kydaj nějaký nesmysly. Nenechá se proti tomu nějak účinně bránit?? Dík za rady.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 4. listopadu 2006 v 19:38 ® regulus reakce na …
regulus

Vichrzhor – nevím proč se mě omlouváš, já to nepsal proto, abych tě opravoval, ale aby si někdo, kdo neví o co de, nezačal myslet, že ho firewall a spyware zbaví spamu. Nic víc.

reagovat
Sobota 4. listopadu 2006 v 19:26 ® regulus reakce na …
regulus

BOBO – sem čekal, že se ozveš dřív -:))))

reagovat
Sobota 4. listopadu 2006 ve 13:10 ® Vichrzhor
Vichrzhor

Tady se to krásně rozeběhlo :-) Omlouvám se regulovi, že jsem uvedl i programy základního zabezpečení počítače, ale podle mě dneska bez celýho komplexu zavbezpečení nelze na netu existovat…Navíc od odborníků jsem slyšel, že krušný časy teprv nastanou, až se většina agendy (daně, registrace, nákupy) začne přesune na síť…

reagovat
Sobota 4. listopadu 2006 v 10:58 ® Milky reakce na …
Milky

Regule, klidně mi oponuj! BoBo má taky ten pocit a věř mi, že nejde jen o pocit. Použivals někdy třeba takový pleps, jakým je Avast? Pak k němu nainstaluj Ad-Aware a uvidíš nevídané! Nebudeš stíhat odklepávat trojské koně, kolik jich najednou najde. Proč to nedokáže sám o sobě, to je pak na bíledni.

reagovat
Sobota 4. listopadu 2006 v 6:15 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

regulus: Čéče, nemáš úplně pravdu, NOD32 je trošku dál než AVG.

reagovat
Sobota 4. listopadu 2006 v 0:52 ® regulus reakce na …
regulus

MILKY – vyvracet ti to nebudu, bavíme se o rybách a ne o PC.

reagovat
Sobota 4. listopadu 2006 v 0:28 ® Milky reakce na …
Milky

Nemáš, Regule, tak zcela pravdu. NOD32 je skutečně hooodně před ostatními. A pokud se týká Nortona, tak ten dokáže zpomalit i dost našláplou mašinku. Já nic proti antivirům nemám, mě nejvíc pobavil Bandaska, když píše, aby to dotyčný poslal na Revoka! Toulíku, ty chytráku, co s tím asi Ráďa udělá? Je to sice hooooooooooooooodně dobrej programátor, ale mailový koš, který je na serveru poskytovatele, není jeho dílem. Navíc, jakmile se ocitneš v seznamu spamovacích robotů, už se to s tebou veze a tvojí adresu si předávají/překupují v rámci celé databáze. Kdybys za to dal smajlíka, beru to jako zlomysnost, takhle to je to výrazem falešné „dobré“ rady.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 ve 23:57 ® regulus reakce na …
regulus

JPfish – tys mě rozesmál ještě víc, přečti si co jsem napsal a v jaké souvislosti. Druhá věc, je co a jak funguje. Nebavín se tady o něčem, za co se platí, ale o volně šířenejch programech. Jelikož tě rozesmál AVG IS, tak předpokládám,že patříš, k těm jedinců, kteří preferují NOD 32. Věř mě, že jedinej rozdíl mezi tímto a ostatníma antivirama, je větší marže při prodeji koncovému zákazníkovi, nic víc. Každej antivir je díravej a pracuje na úkor výkonu počítače, některej víc, jinej míň, je mezi tím obvykle přímá úměra. Pokud vezmu ty nejpoužívanější antiviry, což je AVG, AVAST, NOD 32, KASPERSKI a NORTON, tak mezi nima až tak velikej rozdíl není. Je to jen subjektivní názor uživatelů, ovlivněných jedincama, kteří se snaží prodat to svoje. Máš ještě spoustu dalších možností LINUX, MAC .....

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 ve 23:09 ® Milky
Milky

Jediným řešením je – neuvádět svůj e-mail!

Pokud ho někam vkládat, tak jedině formou obrázku a ne známým odkazem typu mailto: …@… To je pak pro automat ňamka! To, co tu píšete, je sice moc hezké, ale není to prevence. Neexistuje žádný natolik inteligentní filtr, aby odfiltroval přesně to, co nechcete. Když je příliž utaženej, vyhazuje do koše i zprávy, které jsou důležité. Když je povolený, propouští. Spyware je trochu něco jiného a se spamem to moc nesouvisí.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 ve 21:41 @  reakce na …

regulus/Docela jsi mě rozesmál tím AVG internet security,ani se nedivím ,že musíš tam mět hafo doplňků jako Spyboot, AdAware a SpywareBlaster.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 v 16:58 ® regulus reakce na …
regulus

Vichrzhor – Firewally a spywary, se spamem až tak úzce nesouvisí, nezabrání ti doručování spamů. Jinak máš samozřejmě pravdu, jen jsi to divně napsal, antivir, firewall a spyware patří k základním zabezpečením počítače připojenýho k netu, kdo to nemá je svým způsobem sebevrah. Jsou ovšem i drobné nijance, že se to všelijak kouše s novejma aktualizacema od Billa, myslím WXP, protože to tam namastili taky. Vůbec asi bude zajímavá kombinace aktrualizovaný WXP, AVG internet security a některej s běžně používanejch spywarů. Osobně používám kombinaci Antivir, Firewall, Spyboot, AdAware a SpywareBlaster.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 v 16:06 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Jinak jsem zapomněl, že se to dá stáhnout na www.stahuj.cz, www.slunecnice.cz, www.kerio.com.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 v 15:57 ® hajan reakce na …

Vichrzhor: O.K. Dík.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 v 15:39 ® Vichrzhor
Vichrzhor

hajan: Firewall, např. Kerio. Pak dobrej spyware, např. Ad-Aware, no a nakonec Spam filter, jak psal regulus.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 ve 12:35 ® regulus
regulus

No nechcu strašit, ale je to problém, všech mailovejch schránek. Mě jede na mým komplu mail server, kde můžu tyto sajrajty různými způsoby filtrovat. Odfiltruju stále se opakující maily a oni chodí za 3 dny zase, jen z jinejch adres. Navíc ne všechny spam filtry jsou OK, například ten co používají na CENTRUMu, stojí za ho.no. prohlásí za spam i poštu, která jím není, stačí když vám v krátké době přijde z jedné adresy několik mailů. Jinak, stahuj si poštu do svýho komplu a nainstaluj si toto www.stahuj.cz budeš si to řídit sám a nebudeš moct na nikoho nadávat, že ti to odfiltrovalo i poštu, co spam není.

reagovat
Pátek 3. listopadu 2006 v 10:26 ® toulovec
toulovec

asi bych to přeposlal na REVOKEho

reagovat
Čtvrtek 2. listopadu 2006 v 16:02 ® Shrek reakce na …
Shrek

Robur: neboj,jsi první na seznamu. :-)

reagovat
Čtvrtek 2. listopadu 2006 v 15:28 ® Robur
Robur

Alivio, pošli ho dál :-D D....., ale ne mně.

reagovat
Čtvrtek 2. listopadu 2006 v 15:09 ® Shrek
Shrek

to mě taky,obyčejnej ,přesto velice prudící spam.Taky nevim co s tim.

reagovat