Vyhledávání
Typy splávků
1.11.2006 | ČudlařX | 6.524 zobrazení | 59 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jaké druhy,tvary splávků upřednostňujete a na jaký typ vody.dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 1. listopadu 2006 ve 23:49 ® CeP reakce na …
-
Sander> spodni tycky v tech orobincovejch vybrusujes taky rucne? zkousel jsi pouzit bambusovy paratka? to jsou ty kulaty zaspicately na obou koncich. k sehnani v kauflaci…
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 23:15 ® CeP
-
to je tak publikovatelna polovina mych pokladu:
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:45 ® ČudlařX
-
Dík
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:43 ® Sander
-
Čudlař > mám radši tvrdší. Splávek je pak odolnější proti promáčknutí nebo zaříznutí vlasce. Jinak tyhle splávky z orobince jsou asi jedny z nejjednodušších, co jdou vyrobit – tyčka z orobince, 2 balzové špunty, do spodního zapíchnutá bambusová tyčka, do horního očko. Bez barvení a laku tak 10 minut jeden…
reagovat
A účel plní perfektně, to mi věř - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:40 ® ČudlařX
-
Sander:čumim a klobouk dolů a ta balza měkká nebo tvrdá? Jeden známej dělá z toho orobince taky úchvatný kousky ,ale trošku jinej typ a na anténce jak má různé barvy ,tak to odděluje těma sříbrnýma třásněma kterýma se ozdbuje Vánoční stromeček.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:35 ® Sander
-
Čudlař > na balzu šáhnu a už vim, jestli jo nebo ne
reagovatCo se orobince týče, posílám vzorek. Polystyrén jsem ještě nezkoušel.
- Středa 1. listopadu 2006 ve 22:34 ® ČudlařX
-
Sander:U nás maj v krámech přešípkováno
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:33 ® ČudlařX
-
Ještě otázečka z jaký blazy ty splávečky děláte?? Mam jednu a je asi měkká ,pak jsem zkoušel „polystyrén“ ten se odlamoval a pak jsem taky zkoušel orobinec ,ale nejlepčí výsledky mam s brkem(jenom voškubu)
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:31 ® Sander
-
Čudlař > no klasickej šípek už asi těžko seženeš, ale tohle je dobrá náhrada. Ty mé taky nejsou nějaký zázrak. Je to dáno i tím, že vše dělám v ruce. I tělíčko, i tyčky… Nemám tu už ani vrtačku!! Mít na to věci, mohlo by z toho něco vyjít. Ale je mi to fuk, sednu k tomu po večerech, pustim bednu a brousim a brousim… Prostě pohoda, baví mě to.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:30 ® ČudlařX
-
Hora:Po roku?!?!?!??!
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:29 ® Hora reakce na …
-
Čudlař>není to tak hrozné,po prvním roku Ti to půjde líp a líp.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:25 ® ČudlařX
-
Sander:Estli myslíš ten šípek .....mě se líp kouká na delší splávečky ,třeba jako na ty tvoje úžasné splávečky – zkoušel jsem je taky vyrábět......BRRRR!!!Ani se neptej jak to dopadlo…
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:23 ® Sander
-
CeP > to bys byl moc hodnej ,
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:22 ® CeP reakce na …
-
Sander> v dohledne dobe se chystam do CB a sam bych se po necem poohledl. jestli necu sezenu tak na tebe taky budu myslet. oki?
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:21 ® CeP reakce na …
-
Hora> bohuzel.. strkanice jsou prdeli svjeta. tady se nic takoveho nesezene. modelar tu byl naposledy pred peti lety nez to definitivne zabalil.. nejblizsi byl v pisku, ale tam zase tyhle veci nevedli. ted uz je tam tusim taky zrusenej.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:18 ® Sander
-
Hora > no určitě by se to nějak zařídit dalo, 8 let jsem chodil do modelářského kroužku, tak nějaké známosti by byly. Obchod tu ale žádný není. A pokud vím, tak ani v Písku. Ručně i na vrtačce bambus pr. 1mm běžně, zatím délka tyček stačí, ale čert ví, co mě ještě napadne vyrobit. V mém sortimentu pociťuji absenci „lízátek“, na které bude asi co nejtenčí tyčka nutnost. Uvidím, zima bude dlouhá, něco s tím provedu. (Ty na obrázku mají 1 – 1.1mm, nejsou to velké splávky, cca 1.5g.)
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 22:12 ® Hora reakce na …
-
Sander> ve Strakonicích se nenajde modelář?Ani nikde v okolí?Nebo se nikdo nenajde kdo Ti ho doveze?Já jsem si dělal z bambusu i milimetrové tyčinky,trvalo to déle, musel jsem dávat bacha ,abych to neukroutil,ale měl jsem na to dost času.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 21:58 ® Sander
-
Hora > aha, myslel jsem si to. Bohužel u nás takové věci neseženu. Po netu bych platil asi majland, tam mi nezbyde nic jiného, než zůstat u bambusu
reagovatDíky.
- Středa 1. listopadu 2006 ve 21:55 ® Hora
-
Sander,–je to z grafitu 0,8 mm,kupuji ho v modelářovi.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 21:54 ® Sander
-
Tyhle používám na řeku, nemá to chybu. Po roce jsem oprášil krabici s věcmi na výrobu, tyhle jsou hotové teprve 2 dny, bylo potřeba koupit nové barvičky. Mělo by to pak být lepší. Ale rybám je to asi jedno…
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 21:41 ® Slehy
-
čudlař:Nejdál chytám asi s waglerem, ale zase to nepřeháním.Chytám asi tak do 20–25m?Dost záleží na pozadí a jaká je hladina.Samozřejmě tomu přizpůsobuji barvu a sílu antén.U wagglerů tedy.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 21:25 ® Sander
-
Čudlař > máš na té fotce „eso v rukávu“, je to ten malinkej spláveček úplně vzadu, vedle modrého tubusu. Nemá chybu, ryby o něm neví. Jak na stoják, tak především na řeku. Ideální pro lov z hladiny, ale i se vznášející se nástrohou ve sloupci či klasická lehká plavaná.
Hora > moc pěkné kousky! Mohu vědět, z čeho je tyčka u splávku nejvíce vlevo? Dělám bambusové, ale na takovouhle délku bych si při tak malém průměru netroufl. Dík.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 21:11 ® Hora
-
Vlevo na řeku a ostatní na stojatou vodu.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 21:11 ® ČudlařX
-
Slehy-->Jak daleko vidíš na splávek kterej má jen štetinovou anténku(viz. tvoje foto)
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 20:55 ® Slehy
-
A na stojácích s matchkou wagglery.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 20:54 ® Slehy
-
Na stojácích s bičem tenké a delší splávečky.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 20:53 ® Slehy
-
Na řekách používám zavalitější splávky s různě nosnou anténkou.
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 ve 20:32 ® ČudlařX
-
To tady nikdo neprovozuje plavanou?!?
reagovat - Středa 1. listopadu 2006 v 10:18 ® ČudlařX
-
Zatim chytam na splávečky ,které mají na anténce malou kuličku ,nebo které mají zesílenou anténku.(chytam hlavně na menší řece).A jaké jsou vaši oblíbenci?dík za názory
reagovat