Chytej.cz

Pomoc s výběrem prutu necteno

26.10.2006 | Tuvoj | 6.027 zobrazení | 54 odpovědí

Jsem úplný začátečník a moc tomu nerozumím, potřeboval bych vybrat nějaký univerzální prut na přívlač. Hodlám chytat na rotačky tak do velikosti 3, menší woblery, Twistry. Budu chytat na řekách o velikosti cca:13 m a hloubce kolem dvou m. Zatím se nehodlám specializovat na žádný druh chytané ryby.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 1. listopadu 2006 v 16:35 ® Prichy reakce na …
Prichy

ja bojovka 2krat v hajzlu, nepreklapel preklapec (to neopravili vubec)…opravil jsem to sam, ale jeste bych potreboval natvarovat drat preklapece tak, aby se vlasec sam nasmeroval do rolnicky. Uz jsem premyslel, ze vemu jinej navijak…ale jeste neco musi odkroutit.

reagovat
Středa 1. listopadu 2006 v 16:14 ® Dědek reakce na …
Dědek

Osobně jsem měl taky Ticu, nebyl špatnej, ale už má svoje odsloužené. Servisoval jsem si ho sám, teď ho mám jako zálohu na feeder, trochu jsem poničil překlapěč, když jsem s sebou praštil :-)

reagovat
Středa 1. listopadu 2006 v 16:04 ® Prichy reakce na …
Prichy

a nebo dopadnes jako ja dedku, tica za dva a pul porad v hajzlu......uz jsem si ji opravil sam, tak jsem zvedavej, pocitam, ze na servisu u nich sedi mozna velmi spadne placeni lide.......i mezi drahsimi je treba dobre vybirat (na druhou stranu okumy slapou vsechny, co mam) tak si vyber :-((

reagovat
Středa 1. listopadu 2006 v 8:24 ® Dědek
Dědek

Na navijáku nešetři, nemá to cenu, nakonec zaplatíš daleko víc , než když si koupíš hned něco kvalitního. A tím myslím třeba Ryobi Zauber nebo RedArc W/S ve velikosti 3000 popř. 2000.

reagovat
Pondělí 30. října 2006 v 19:11 ® Tumi reakce na …

Hm, kouknu se na to dík a pak se v obchodě rozhodnu podle toho jak budou sedět v ruce a jak budou šlapat ale vypadaj dobře

reagovat
Pondělí 30. října 2006 v 15:21 ® skwor
skwor

Tumi: Vykašli se na šimana, a kup si Spro red arc.

reagovat
Pondělí 30. října 2006 ve 14:23 ® Kazan

všem se omlouvám, a sypu si popel na hlavu

reagovat
Pondělí 30. října 2006 ve 13:09 ® Tumi reakce na …

Kazan:si to přečti celý pak se ptal i na naviják…

Fabi:a na vláčku máš se zadní nebo přední brzdou?!?!

reagovat
Pondělí 30. října 2006 ve 13:02 ® Kazan

Lidííííííí, ale Tuvoj se ptá na prut, přečtěte si jeho otázku :-)

reagovat
Pondělí 30. října 2006 v 11:31 ® FABi reakce na …
FABi

Mám shimano exage 2500 s přední i zadní brzdou, mám je dva roky a jsem s nima spokojen. Jeden mám na feederu, druhý na vlačku a choděj oba dva bez problémů. Dále mám ještě shimano catana 1000 na UL přivlač a taky rok šlape dobře, takže doporučuji.

reagovat
Pondělí 30. října 2006 v 9:25 ® Tumi

Koukal jsem na naviják ,,Shimano Exage 2500FA brzda přední", nemáte s ním někdo nějaké zkušennosti!??!

reagovat
Neděle 29. října 2006 ve 23:30 ® regulus reakce na …
regulus

dzandys – .....-:)))

reagovat
Neděle 29. října 2006 ve 23:04 ® dzandys
dzandys

regulus: ámen :-)) )

reagovat
Neděle 29. října 2006 ve 22:52 ® regulus reakce na …
regulus

TUMI – nechtěl jsem říct, že fšimana jsou úplně špatný, jen jsem poukázal na skupinu lidí, kteří naprosto nekriticky tuto značku prosazují a svoje špatný zkušenosti. Smutnej fakt, je to, že neexistuje rybář, kterej by ti relevantním způsobem podal objektivní analýzu navijáků, který jsou v daném období na trhu, z jednoduchýho důvodu, nikdo nevyzkoušel všechny navijáky. Pokud se budem bavit o nižších cenách, tak obvykle cena odpovídá kvalitě + přidaná hodnota = značka. Je možný, že některý „neznačkový naviják“ bude lepší než značkový ve stejné ceně. Další věcí je subjektivní dojem uživatele. Člověk, který nepoznal nic jinýho, tak může stěží hodnotit druhý výrobky. Největší smůla je ta, že navijáky, který se dlouhodobě osvědčily a jsou vyzkoušený, se už nevyrábí. Myslím, že je velice těžký, relevantně něco doporučit, protože je to velmi subjektivní dojem, je tam několik faktorů, jednak danýmu jedinci osvědčená značka, líbí se mu, nikdo na něj nenapsal kritiku a přesto to může být šmejd nebo taky ne.

reagovat
Neděle 29. října 2006 ve 22:05 ® dzandys
dzandys

Tumi: Napiš jako si představuješ cenu.Za litr slušný naviják těžkou schrastíš. Jinak třeba tohle je slušnej oddíl:tackledi­rect.com .:-)) ))))))

reagovat
Neděle 29. října 2006 ve 20:59 ® Tumi

Taky bych si chtěl koupit nový naviják a nějak mě to pořád táhne k Shimanu a  když čtu katalogy tak píší že v té kategorii je danný naviják vždy nejlepší, chtěl bych s ezeptat je – li to pravda?!Popřípadě mohli byste mi doporučit nějaké kvalitní značky s kterými máte dobré zkušennosti

reagovat
Sobota 28. října 2006 v 15:24 ® regulus reakce na …
regulus

Slehy – taky si myslím, že s tou asijskou výrobou to bude asi pravda, ono vlastně není nic to co bejvalo…

reagovat
foto/forum/2006/th-img1141.jpg
Sobota 28. října 2006 ve 14:12 ® Slehy

regulus:Navijáky ABU už nejsou co bývaly.Od známejch slyším samé negativní reakce.Několik reklamací.A výroba bude zcela určitě asijská.

reagovat
Pátek 27. října 2006 v 1:39 ® regulus reakce na …
regulus

No měli jsme tady debatu se Zedusem o Šejkách. Já to moc nepropaguju, ale su na ně ulítlej (teda jen navijáky). Mám sice dvě Šima na 4 metrovejch teleskopech, který vytáhnu 2× za sezónu, když si du zcela vyjímečně zabobkařit na nějakou větší vodu. Sou dobrý a na základě zkušeností s nima jsem koupil mladejm taky Šima a dopad jsem jak sedláci u Waterloo. Se Zedem jsme došli k tomu, že já mám Šejky stejný řady od 025 do 035 a v pohodě a on měl 040 a byla za dvě sezony v kýblu. Kamoš si koupil Zebca a zpočátku byl spokojenej a pak se mu taky rozsypaly, to máš těžký. ABU sou Švédi, tak by to snad mohlo trochu vydržet, pokud nepřesunuli výrobu jako všichni do Asie. No a pruty to mám někdy dojem, že to ti šikmovoký vyrábijou jak na běžícím páse a akoráť na to lepijou jiný nálepky, v tom s tebou plně souhlasím.

reagovat
Pátek 27. října 2006 v 1:22 ® dzandys
dzandys

regulus:Ále o to někam zajet nejde.Jezdím po celé republice,takže v tomhle problém není.Jde o to,že koupit všechno co se mi líbí prostě nejde a u toho Šíma mi přijde tem poměr cena/výkon dost slušný.Prostě si tam vyberu.Jinak se mi líbí pruty třeba od Trabucca(taky jich pár mám).A můj další vláčák bude určitě Dragon:-)

reagovat
Pátek 27. října 2006 v 1:13 ® regulus reakce na …
regulus

dzandys . no vidíš a já jel jednou pro Šejka do Hradce, pravda, měl jsem to kapku cestou, nadjel jsem si asi 40 kiláků, ale …

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 23:31 ® dzandys
dzandys

regulus:POslední dobou mám pocit,že je toho od soudruhů snad všechno.Akorát záleží na tom co tam prdnou za nálepku.Jinak máš pravdu,že není nad osobní zkušenost.U nás v Pcích moc na vybranou není.Tak se člověk přizpůsobí:-)) .

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 23:15 ® regulus reakce na …
regulus

DEXTR – pokud beru v úvahu cenu do 2000 Kč a beru naviják/prut půl na půl, tak do navijáku bych šel asi do Abu Garcia Cardinal 100UL www.vltava2000.cz pokud se prutu týče, tak bych váhal, ale těch 35g je dle mýho názoru moc. Na veletrhu jsem držel v ruce spoustu proutků a určitě se dalo vybrat, jednu chvílu jsem chodil s Roburem a co by vyhovovalo mě, nevyhovovalo jemu a naopak, takže … Asi bych v tomto případě uvažoval o JAXONU nebo DRAGONU, poměr kvalita a cena je velice příznivej a do litru se určitě něco sežene.

dzandys – myslím si že ABU je trochu něco jinýho než pan Čong. Když se ti stane, že koupíš klukům dvě Šima (je to tak 10 let zpátky) a voni se ti obě za dvě sezóny vysypou, tak už si Šimo taky nekoupíš.

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 22:50 ® regulus reakce na …
regulus

JarKoto – u nás v Brně, jak, kde… -:))))

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 22:17 ® JarKoto

Pravda – záleží, na jakýho obchodníka narazíš. Třeba u nás (ve Vyškově) bych neměl starosti.

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 21:34 ® Slehy

Já sice vláčáky mám,ale stejně jako kolega Modrák chytám nejraději s winklepickerem Shakespeare.Má sice při délce 2,7m hmotnost 215g,ale odchytat celej den se s tím dá. Proto moje doporučení na univerzál zní Winklepicker Shakespeare Tetra 2,7m a naviják třeba také ten Shakespeare a to model Catera.Slušnej naviják se slušnou přední brzdou a dvěma kovovýma cívkama. Prut je teď v akci www.rybarina.com (minulý týden jsem si dva do zásoby dokupoval :-))
a naviják je zde též k vidění www.rybarina.com

Ale jak psal Regulus: „každej jsme co kus to originál“

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 21:31 ® dzandys
dzandys

skwor: To jo,ale jak říkám,v ruce jsem ho neměl. dextr:Co se týče Shimana tak do 35g je slušný prut na štiky.Podle mne bych ty jejich popisky na prutech nebral tak vážně.Ta Catana 5–20 je podle mne v pohodě do 30g.

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 21:19 ® skwor
skwor

dzandys: Hmm, za tu cenu vypadají dobře…

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 21:17 ® dzandys
dzandys

Skwor: www.gammarus.cz/shop/index.php?…

reagovat
Čtvrtek 26. října 2006 ve 21:14 ® svaca

Urcite navijacewk od shimana koukni na www.gammarus.cz a ten navijacek si vyberes myslim ze jsou hodne spolehlivy i za tu cenu!prutek si urco ozahej a skus si snim i hodit jinak tak do 35g vis nechod uz to neni ono!jinak i od shimana dobry proutky

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1