Chytej.cz

Lov sumců se zvukovými splávky necteno

3.9.2004 | xycht | 4.685 zobrazení | 15 odpovědí

Letos jsem se začal věnovat lovu sumců (loni náhodné úlovky 90–105cm) a mám dotaz. Chytám na trhací bojku a chci se zeptat jestli je velký rozdíl když jako plovák použiju zvukovou kačenu nebo obyčejnou. Ptám se proto,že muj bratránek chytá zhruba ve stejných místech a on záběry má a já ne On má zvukovou kačenu , já obyčejnou. Tak mne napadlo jestli to,že v tý kačeně chrastí může ovlivnit četnost záběrů. Díky za odpověď

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 5. ledna 2005 v 19:22 ® silur

xycht- je to možný, že má víc záběrů. Zvuk se ve vodě šíří rychle a sumce to vyruší a vyláká z úkrytu. Stoupá k hladině a zaútočí i přímo na vábničku. Pokud se třou, tak jsou ještě víc agresivní na to co je ruší ale je to ryba věčných záhad a tajemství.

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 ve 22:36 ® silur

rybar- je to obyčejná kulatá krabička s umělé hmoty, jsou v ní třeba vitamíny c. Je tak 4cm dlouhá a průměr tak 1cm a má uzávěr jako špunt. To omotáš na pletenku a rybě za ocasní ploutev a nemusíš to ani moc ztahovat. Když chceš vyměnit rybu, tak to jednoduše sundáša navlečeš na novo.

reagovat
Úterý 4. ledna 2005 v 18:27 ® rybar11

silur Kde sežunu tu krabičku? Je skleněná, nebo platová? Pošli foto, nebo nákres toho objku.

reagovat
Pondělí 3. ledna 2005 v 17:20 ® Prizrak

Myslím, že když bys ho chytal na 1 rousnicu, tak můžeš, ale když ho budeš chytat na rousnic 10, tak asi prijdeš o papíry. Přijde mi ale neetické chytat sumce v době hájení

reagovat
Pondělí 3. ledna 2005 v 17:10 ® rybar11

Můžou se chytat sumci na žížalu i v době hájení. Samozřejmně je pustím, ale aby mi nesebrali papíry..... Nechce se mi čekat až do června, bo maturuju od 9 do 13 května a pak se stěhuju k vodě!!

reagovat
Pondělí 3. ledna 2005 v 0:45 ® silur

s kámošem jezdíme na sumce dost často a máme vyzkoušenou jinou metodu:místo ozvučení b'ojky jsme ozvučili přímo nástražní rybu. Za ocasní ploutev navážeme pletenkou jakýsi obojek na kterém je malá kulatá krabička od léků a do ní dáme 3–4 bročky. Musí to klapat ale né cinkat. Takto jsme ty vousáče vyprovokovali i ve dne.

reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 ve 23:23 ® HaD
HaD

rousnic ti v dubnu-červnu po dešti nasbírám klidně 1000

reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 ve 21:50 ® xycht

Radim: s tim souhlasim, neni to prdel sehnat pořádný červy. ale zatim to de na zahradě je jich furt dost…

reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 v 18:03 ® Radim

Grollis:na chomace rousnic klidne chytej,horsi je si je nachytat. Nejlepsi je to zjara a nachytat jich co nejvice.

reagovat
Pátek 10. prosince 2004 ve 23:09 ® Grollis

teď se pokouším začít s lovem sumce !!měl už jsem záběr na normální sestavu na velkýho okuna!!měl jenom 71 ale potěšil!!příští rok jdu na chomáče rousnic!!!

reagovat
Sobota 13. listopadu 2004 v 17:21 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

To na to muze,ale i nemusí mít vliv,protože to může byt haluz. Blahopreju k ůlovkům

reagovat
Úterý 7. září 2004 v 10:29 ® xycht

díky všem za info

reagovat
Pondělí 6. září 2004 v 19:00 ® palcat
palcat

Známý by bez zvukové kačeny ani nešel chytat tvrdí , že má o 50 % více zeběrů než loni a to chytal jen na trhačku s obyčejnou kačenou tak asi na tom něco bude. Já osobně si myslím , že sumec na zvuk dosti reaguje , jednou jen na dunaji vyděl že měli rybičku uvázanou na bič na velkem plováku a ta byla tesně pod hladinou , dál to vypadalo jako trhačka po zaběru se tenky vlas od biče přetrhl a sumce zdolaval jen s hačky a pletenkou ani kačenu tam neměly. A zeběrů měly víc jak dost.

reagovat
Pondělí 6. září 2004 v 10:37 ® doktor

Tiež len malé skúsenosti ale mal som s kamarátom nahodené plaváky cca 1,5m od seba on obyčajný ja zvukový, rovnaká nástraha mne nič jemu to zobral 30kg sumec. Niečo na tom môže byť ale podla mňa význam iba ak dáš malú hĺbku aby bola nástraha blízko toho zdroja rušenia. Niekedy možno vyprovokuje, inokedy odradí. [ Upraveno doktor dne 2004–09–06 v 09:58 ]

reagovat
Neděle 5. září 2004 ve 22:31 ® HaD
HaD

vyzkoušený to nemám, ale vliv to mít může, ale taky nemusí. chce to statistiku alespoň cca 20 ryb

reagovat