Vyhledávání
Bolení lovení
22.10.2006 | Vichrzhor | 7.851 zobrazení | 59 odpovědí
Zase nahazuji konzultační téma :-) Včera jsem byl (poprvé v životě) na revíru Labe 4–5 v Ústí nad Labem, našel jsem si pěknej úsek a zkoušel vláčet. Na neznámé vodě je to vždycky loterie – a pro mě nedopadla slavně. Jeden okoun a jeden tloušť, oba spíš rybí děti. Kolem mě ale stále lovily na malé hloubce (30–70cm) poměrně pěkné ryby u hladiny – podle mě boleni. Jelikož u nás v horách boleni nejsou, asi nevím jak na ně – zkoušel jsem rotačku, ripper, wobler, peří, ale nic…Čekám na vaše moudré rady :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 14. srpna 2009 ve 22:07 ® nedby reakce na …
-
Filip00> většinou vidím klín bolena při útoku pak stačí odhadnot směr a hodit ale pokaždé to také nevíjde ale zrovna z labe mám tyto zkušenosti a bolenů mám dost chce to jen trochu prakce a trochu rybářského štěstí petru zdar
reagovat - Pátek 14. srpna 2009 v 11:12 ® Filip00 reakce na …
-
cormoran> tak to nějak nechápu ?
reagovat - Středa 12. srpna 2009 v 15:41 ® cormoran reakce na …
-
Filip00> Bych řekl, že hází cíleně na jednu rybu.
reagovat - Středa 12. srpna 2009 v 9:47 ® Filip00 reakce na …
-
nedby> a jak poznáš kam zrovna bolen plave?
reagovat - Úterý 11. srpna 2009 v 19:14 ® nedby
-
bilá guma táhnot po hladině ve směru jízdy bolena není to na sto procent ale mně to vychází petru zdar
reagovat - Úterý 11. srpna 2009 v 10:21 ® Prutos reakce na …
-
FISHERBOY:Ono barva nástrahy je mnohdy ošemetná záležitost.Ryba vidí dobře, zvlášť v čisté vodě. Výrazné barvy jsou někdy dobře, jindy zas ne. Záleží na mnoha faktorech jako je počasí, hloubka a čistota vody,„nálada“ ryb atd.Není a nikdy nebude obecné pravilo , které by platilo vždy a všude. Je potřeba zkoušet.
reagovat - Úterý 11. srpna 2009 v 10:02 ® FISHERBOY reakce na …
-
Libor> ja si prave dycky rikam , kdyz jsem u vody ze musim dat nejakou vyraznou nastrahu do vody- aby byla poradne videt,....... smysly u ryb jsem nikdy nezkoumal …zatím…
reagovat - Pondělí 10. srpna 2009 v 18:45 ® Libor reakce na …
-
FISHERBOY> asi by jsi se divil (možná my všichni) co ryba vidí. Nezapoměň že zrak není jen jediný rybí smysl. jednou jsem zažil když byl u nás rybník v létě hnědozelená břečka jak štiky brali jen na hnědou gumu která nebyla vidět v té vodě na 10cm, natož asi u dna.
reagovat - Neděle 9. srpna 2009 ve 21:43 ® FISHERBOY
-
Myslíte že je peří (pokud ho používám na přehradě) dobře viditelný i ve větší hloubce??? chtel bych ho zkusit na Seči ..jak na boleny tak třeba i na štiky… a kdyz bych to tahal po dně…přeci jen je to tmavý…jeslti si toho ta ryba všimne..
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 19:08 ® Libor reakce na …
-
regulus> velkej bolen to je osobnost, a jak to občas pozoruju, raketovej motor asi v sobě má…
reagovat - Neděle 29. října 2006 ve 22:07 ® Kosmik
-
V pátek jsem byl vláčet a boleni brali pouze na plovoucího woblera, při rychlím vedením a to i ve studené vodě kolem 15 °C. I štika na to skočila, bohužel spadla.
reagovat - Sobota 28. října 2006 v 19:41 @ FORDAK.P reakce na …
-
ahoj jak to myslíš stím kohoutem to peří přilepíš na plandavku?? poradíš jsem začátečník.dík Pavel.
reagovat - Čtvrtek 26. října 2006 v 15:50 ® Vichrzhor reakce na …
-
Zvrhneme to do woblera – zrovna jsem si jednoho pětigramovýho krasavce s délkou 7,5 cm koupil, tak ho vyzkouším
reagovat - Čtvrtek 26. října 2006 ve 14:35 ® regulus
-
Když tady tu debatu pročítám, tak koykám, že se to zvrhlo na téma PEŘÍ -:))) Vraťme se ale k bolenům. Bolena jsem dostal vždycky jen na plovoucího woblera, který maže okolo půl metra pod hladinou, na rotačku, plandavku a na rohlík. Nikdy mě nenapadlo tahat to „jak o život“, protože předpokládám, že nemá v pr.eli raketovej motor. Z některých příspěvků vyplývá, že toto je ta správná volba nebo tedy jedna ze správných voleb. Mám takovej osobní mindráček z bolenů (myslím ty velký) na Priglu. Jezdí po jezeře v uctivé vzdálenosti od břehů, tak +50m, soudě podle toho, když se sem tam vyvalí, tak jim do metru moc nezbývá. Sem tam se zadaří nějakej prcek do 50, ale ti velcí jsou nedostupní. No uvidíme, zkusím tryskovou rychlost s plandou no a pokud to nepude, tak hold pudu někde voškubat kohouta a poctím návštěvou někoho, kdo s tím peřím umí. -:)))
reagovat - Čtvrtek 26. října 2006 v 11:14 ® ferdoz
-
Tu je foto toho Kongera.
reagovat - Čtvrtek 26. října 2006 v 10:37 ® ferdoz
-
Víchorzhôr: Síce to bolo na priehrade, ale najlepšie mi išli na rýchlo ťahaného kongera alebo Rappalu Minnow spoon. Za dve-tri hoďky asi po tri kúsky (ja aj syn) v zozpätí 60–78 cm, k tomu niekoľko zalovení bez záseku (netrafil nástrahu. Fotky nájdeš v mojom albume.
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 23:06 ® Shrek reakce na …
-
Mirek,Rarach:jojo,ta doba kolem 3 hodin by odpovídala.Věř ale,že od peří jsi za chvíli u střevlí a o tom,jak nechce nikdo platit sponzorství.
reagovat - Úterý 24. října 2006 v 18:16 ® Mirek reakce na …
-
rarach: No, nevím, jestli by ti stačily tři hodiny? Pepik se k tomu holt chtěl po několika letech vrátit. Byl by asi úplně blbej, kdyby napsal, že patent vypršel v roce 2002. Z komerčního hlediska je jistě výhodnější naznačit chránění patentem a více to nerozvádět.
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 13:51 ® rarach
-
Předpokládám, že je to jak píše Mirek, že neprodloužil dobu platnosti patentu. Já se s ním o tom bavit nebudu, nemám 3 hodiny času. Mi jenom zarazilo, že se to opět objevilo v Rybářství před 3 měsíci. Cituji: Pro účinost nástrah jsem v roce 1989 podal nástrahy jako předmět vynálezu. Po 2 1/2 letech byly uznány jako světová novinky a mi bylo přiznáno autorství. Pak tři fotky s číslem patentu a punkt. Nic o časovém období, kdy to ještě platilo jako patent. myslím, že stejnou kulišárnu udělal Klíma s mušk. háčkama, všeobecně známou a používanou věc si nechal patentovat. Osobně bych to na pstruhovce zakázal nebo pouze s jednoháčkem, popíchá to neuvěřitelné množství ryb.
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 13:10 ® cercer reakce na …
-
Cudla:no..nevím..je to dobrá nástraha,to jo..ale..sice jsem nedával bužírku..ale napadlo mě tenkrát dát tam pár korálků..ale moc to nepomohlo..
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 12:48 ® Prichy
-
neda se patentovat vseobecne znama nebo jiz nekde publikovana vec.
rarach: a se s nim bavil, jak to je doopravdy, necht si zjisti, kdo to chce vyrabet
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 12:41 ® Shrek
-
když na to chytám,tak to navlíknu na kmen,na konec navážu mikroobratlík,na ten navážu slabší vlsaec než je kmen a na konec trojháček.Většinou když uvíznu,tak to urvu v uzlu toho slabšího vlasce a byť to stojí pár kaček,tak peří zachránim.
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 12:31 ® Cudla
-
Strašidýlka jak jim říkám vážu léta a jsem snima velice spokojenej,je to nástraha kde můžete riskovat a nemít starost ze ji utrhnete.Cercer1:dá se to ovlivnit kouskem bužírky kterou vložíš mezi háček a hlavičku.při"lovu"velkých ryb ji nedávam ta to v pohodě dobere,malá se zarazí o peří.
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 12:02 ® Shrek
-
VichRzhor: RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR – SoRRy
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 12:02 ® Shrek
-
JPFish: bažant nevim,ale možná by se na něm dalo najít něco použitelného,fakt nevím.Tohle je kohoutí peří,jak uvedl vláčkařský mág Sharkcom.
reagovat - Úterý 24. října 2006 ve 12:00 ® Shrek
-
No když jsem se s panem Hauzerem bavil,tak mi říkal,jak ho to sejří,že si to každej začal dělat sám doma.A teď upřímně mezi námi:kdo to bude kupovat?Pokud mám přístup k peří a k olůvkům,tak si to smotnu sám,ne?Hold to nebohe Hauzerovo peří,ale Tomášovo peří,no.
reagovat - Úterý 24. října 2006 v 11:50 ® cercer reakce na …
-
Absurdní..čo je to..absurdní??!
reagovat - Úterý 24. října 2006 v 11:41 ® regulus
-
Takže Hauzrovka je to, co EMTE prodává jako „peříčka“??? Teda pokud jsem to správně pochopil.
reagovat - Úterý 24. října 2006 v 11:35 ® sharkcom
-
vyrábím si krmítka, nechám si je patentovat. Tak ne že je budete kutit doma na koleně !!!!
reagovat - Úterý 24. října 2006 v 9:11 ® rarach
-
Pak tedy nechápu ten článek v Rybářství.
reagovat