Chytej.cz

Bolení lovení necteno

22.10.2006 | Vichrzhor | 7.859 zobrazení | 59 odpovědí

Zase nahazuji konzultační téma :-) Včera jsem byl (poprvé v životě) na revíru Labe 4–5 v Ústí nad Labem, našel jsem si pěknej úsek a zkoušel vláčet. Na neznámé vodě je to vždycky loterie – a pro mě nedopadla slavně. Jeden okoun a jeden tloušť, oba spíš rybí děti. Kolem mě ale stále lovily na malé hloubce (30–70cm) poměrně pěkné ryby u hladiny – podle mě boleni. Jelikož u nás v horách boleni nejsou, asi nevím jak na ně – zkoušel jsem rotačku, ripper, wobler, peří, ale nic…Čekám na vaše moudré rady :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 24. října 2006 v 9:09 ® Mirek reakce na …

rarach: Hauzer měl patent na deset let. Vypršel už někdy před třemi, možná čtyřmi roky a Pepík jej neobnovil…

reagovat
Úterý 24. října 2006 v 8:58 ® rarach

Zcela jistě by se to dalo najít na webu. patent number 272519 (Towing bait -Hauzer type)

reagovat
Úterý 24. října 2006 v 8:53 ® rarach

Pokusím se vám to oskenovat.

reagovat
Úterý 24. října 2006 v 8:52 ® rarach

Příchy: V Rybářství červenec 2006 se k tomu zase hrdě hlásí. Pokud mám informace tak se na to loví už hezkou řádku let, taky mi ten patent přijde absurdní, ale víte jak to chodí v rybaření a v Česku, navíc já nejsem kompetentní to posuzovat, od toho jsou tady soudy.Já jenom aby si někdo nenaběhl na vidle.

reagovat
Úterý 24. října 2006 v 8:51 ® Robur
Robur

to je ajko patentovat si mušku, plandavku. Zkouším se nad tím zamyslet a nějak si říkám, že i ten woblík se snad nedá patentovat…, fakte nevím.

reagovat
Úterý 24. října 2006 v 8:11 ® sharkcom
sharkcom

JPhish Oškubej kohouta okolo jeho býdného krčku… T obude t osprávný peří. Nebo je vyrábí i EmTe. Tedy už 2 firmy jenom ze Sokolova… Proto mi tem patent přichází značně absurdní…

reagovat
Úterý 24. října 2006 v 5:59 ® Prichy reakce na …
Prichy
:-D :-D
reagovat
Úterý 24. října 2006 v 0:07 ® cercer reakce na …
cercer

no..pár bolenů z Labe mám..osobně jsem chytal i pstruhy na peří..ale přestal jsem..bo jak říkáš,zásek sice seděl ale téměř vždy byl pstroužek chycen hluboko a vubec nemělo vliv zda má,nebo nemá protihrot..a ty boleny mám téměř výhradně na woblera..pár na rotačku.

reagovat
Úterý 24. října 2006 v 0:07 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Prichy: Něco jako „na konci proudu chytni se oudu a ječíc strašné skřeky táhni rybu z řeky“? :-)

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 23:55 @ 

Alivio/Co je to zapeří a kde se dají sehnat?Oškubat bažanta asi ne viď.

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 23:30 ® Prichy
Prichy

rarach: me rikal, ze to zrusil (pro nevymahatelnost prava v teto republice) (jestli to opravdu vymyslel, nevim..je mi to fuk)

sharkcom: pry to chce na ty boleny vetsi trojhaky (toto info dodal bobo od jednoho sokolovskeho vlacare.

vichrzhor: me upozornoval na dulezitou zmenu smeru „na konci proudu“…ale mozna kecal :-D …stejne na to nechytam…na rotacku me to bavilo vic

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 22:52 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

rarach: Nazdár, včera to s prutem dopadlo na jedničku :-)) ) Já Hauzra velebím kudy chodím – zvlášť oblíbený je jeho reklamní slogan z doby tak před deseti lety „Kdo tomu věří, chytá na peří“. Já tomu věřím a chytám na to. Možná na to patent má, ale nástrahu obdobný koncepce jsem objevil v jedný knížce u známého v Americe, a ta knížka byla ze sedmdesátejch let… Nicméně je to fakt super nástraha – a i já vazačskej neumětel, co se rád něco naučí na Toulovcově víkendu, jsem schopnej uvázat plně funkční model :-)

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 22:46 ® rarach

Hele hoši brzděte jo, hlavně ty vichře, Hauzr na to má uznanej patent, tak si to uvědomte. Tahle nástraha je při správném použití naprostej odrybňovač, dostane se to na dno v té nejhlubší tůni, má to na svědomí hodně pěknejch ryb.

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 22:22 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Btw. Koupil jsem si Tvýho jmenovce od Shimana na plavačku a je vážně dobrej :-)

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 22:21 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Alivio: Kam se Ti podělo rrrryčné Errrrr? Ten kdo nemá Errrr tak je amatérrrrrr :-)) )

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 22:20 ® Shrek reakce na …
Shrek

jak říkám,navíjet jak kdyby Ti vich z hor foukal do zad :-D

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 22:17 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Mysho: Dík, koukám to koresponduje s ostatními radami. Takže „navíjat, a kedže už nevládzeš, navíjaj stále rýchlejšie“ :-)

reagovat
Pondělí 23. října 2006 ve 21:59 ® Mysho 22
Mysho 22

Vichrzhor: K tomuto demonovi ti poradim jedno povrchove nastrahy.Vhodne su popery ja mam od Rapaly a nemožem na ne nič povedat,alebo eče Shad rap tiež nie je špatny.Toto sa mi osvedčilo na Morave vždy nahadzuj asi tak 2m za miesto kde bolen zaloví a začni rychle tahat a pošklbavat.Možno by si mohol skusit na koniec plandavky ,ale na tie mam iba male exemplare tak skušaj hlavne rychlejšie navijaj ako obyčajne

reagovat
Pondělí 23. října 2006 v 17:33 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Jóóóó chlapci a děvčata, asi s tím neumíte lovit :-) Nutný je mít správně těžký (spíš lehký) olůvko a dobře uvázaný peří. Vedení nástrahy střídavým potahováním, poškubáváním a celkově nepravidelným chodem. Na proudící vodě je to zaručená zbraň na pstruhy, okouny i štiky. Chytám na trojháčky bez protihrotů, záseky sedí, ryby mi nepadají a kupodivu jim nerozervu hubu jako trojhák s protihrotem. Ale jak jsem už psal níže, na bolena jsem nevyzrál…

reagovat
Pondělí 23. října 2006 v 16:02 ® sharkcom
sharkcom

já jsem na to něco chytil, ale nevím co, páč to za chvíly spadlo… :-) Tolik odborné rady…

reagovat
Pondělí 23. října 2006 v 15:32 ® Shrek reakce na …
Shrek

.

reagovat
foto/forum/2006/th-img1133.jpg
Pondělí 23. října 2006 v 15:31 ® Shrek reakce na …
Shrek

Hauzrovka: peří navázané na průběžném olůvku.Prostrčíš vlasec,navážeš (troj)háček a jde se na ně.Já na to teda ještě nikdy nic nechytil.Nechytám na to.

reagovat
foto/forum/2006/th-img1132.jpg
Pondělí 23. října 2006 v 15:15 ® regulus reakce na …
regulus

ALIVIO – dobrovolně se přiznávám, že su přes peří totálně blbej, proto dotaz. Co je to HAUZROVKA pls foto, pokud možno.

reagovat
Neděle 22. října 2006 ve 13:20 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Ale jooo, to já bleskový tažení vyzkouším – šak si nechám poradit. Až ulovím metrovýho bolena, tak fotku dám do fotoalba na Chytej.cz :-)) )

reagovat
Neděle 22. října 2006 ve 13:09 ® Shrek reakce na …
Shrek

netvrdim,že to zabere,jen říkám,co jsem slyšel.Ještě jsem se nedostal k tomu abych to vyzkoušel.

reagovat
Neděle 22. října 2006 ve 12:56 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Čéče, na hauzra (kterýho si teda vážu sám) chytám zcela běžně – za prvé je to třeba na pstruhy super nástraha, za druhý jich můžu utrhat třeba deset a ani mě to nemrzí. Hauzrovo peří v provedení světlounce šedá/červená hlavička/zlatý očka jsem včera zkoušel taky, ale chyba asi byla ve vedení – vodil jsem pomalu, spíš trhavý pohyby na vydráždění. Mydlit ho vodou na plnej kotel mi vždycky přišlo děsně divný – asi jako týpci, co vláčej pořád stejnou rychlostí, pořád ve stejný hloubce jak stroje :-) Ale dík za radu, až se na Labe příště dostanu, zkusím to.

reagovat
Neděle 22. října 2006 ve 12:52 ® Sander
Sander

Alivio > voe, s tim peřim jsi byl o 4s rychlejší. Ale já se příště polepším

reagovat
Neděle 22. října 2006 ve 12:51 ® Sander
Sander

To peří by mělo zabrat. Je to divné. Ale u bolenů (alespoň místních) záleží sakra hodně na detailech. Musíš být přírodně oblečen, nedělat rychlé pohyby, dávat pozor, aby bolen neviděl pohyby prutu, neházet stín do vody, používat co možná nejslabší vlasec a samozřejmě osvědčenou nástrahu v ideální velikosti… Možná si s tím dělám až moc starostí, jenže ve Strakách máme 1500 členů a tyto ryby jsou tu zkoušeny téměř denně, uloví ho jen pár vyvolených.

reagovat
Neděle 22. října 2006 ve 12:47 ® Shrek
Shrek

Podle rad kluků ze Slovenska na srazu chytej navaž hauzrovku(peří s olovem),švihni to co nejdál,špičku prutu co nejvýš a toč kličkou co to dá.Ta sviňa dravá to údajně velice v pohodě dožene a záběr zcela jistě poznáš.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1