Vyhledávání
profesionalizace Ryb. stráže
20.10.2006 | bubu | 11.777 zobrazení | 124 odpovědíprospěla by alespoň částečná prof.RS našim revírům.Netvrdím,že by to byl všelék, ale myslím si,že by toto opatření mohlo ovlivnit chování některých „Sportovních rybářů“,kteří těm slušným pijí krev.Nebo jsem jen notorický optimista?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 22. října 2006 ve 23:49 ® regulus reakce na …
-
MD – jen tak pro srandu, nejsou u vás ty mzdové náklady náhodou mzda+odvody státu+svátky+přesčasy+práce v dnech pracovního volna a klidu+prcovní a ochrané pomůcky+dovolená+.....
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 22:36 ® Milky reakce na …
-
MD – vycházel jsem z kalkulátoru na www.sfinance.cz, nejsem v tomhle směru odborník.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 22:23 ® perch
-
mozna by prospela, tezko rict, silnicni zakon taky prospel, tak by se to musleo vyskouset, ja jsem 100% pro
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 22:21 ® Milos_Dia reakce na …
-
Definované „mzdové náklady“ alespoň u nás ve firmě zatěžujeme ze zákona koeficientem tuším 1.36. Což není „téměř stejná výše“.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 22:09 ® Milky reakce na …
-
Bubu, nebuď zdrcenej, je to v lidech. Když tu někdo hovoří o tom, jak viděl masaře, jak někdo bere podmíráky, … co pro to v tu chvíli udělal ON? Když je statistika toho, jak řidiči porušují předpisy, každý by se měl poprávu zeptat sám sebe, co dělá dobře a co může zlepšit. Jestli tě překvapují ta čísla, tak to po nás přepočítej! :o) Ale nemyslím, že by BoBo, Regulus nebo já naladili jinou kalkulačku. Bohužel to tak je, že mzdové náklady jsou zatíženy odvody téměř ve stejné výši a Den daňové svobody je 14.6.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 22:03 ® bubu
-
Prichy:Jesenický týdeník,minulý týden,fotka dámy v letech s kaprem tuším 74cm,podtext: jméno, 81 let.Všem mladým rybářům natrhla triko protože v loňském roce odnesla od vody 128 kg ryb!!!!!! To asi není ten správnej přístup médií.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 21:54 ® Shrek reakce na …
-
Příchy:stejně jako to spousta lidí napsala mě,napíšu to i já Tobě: To nemyslíš vážně,že ne?Tři jmenovaní představují podle Tebe rybářskou veřejnost?Budu Ti argumentovat velice jednoduše.Jsou tak vychovaní.Ale jak převychováš „důchodce“ a jejich potomky?Vždyť právě ti „staří“ jsou pro ně vzorem.A my co ryby povětšinou pouštíme jsme pro ně jen namyšlení frajírci.Příchy,pojďme raději zmasit pár kapříků,dokud nám to legislativa „umožňuje“ a dokud tu ještě nějakej šupinatec je.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 21:15 ® Prichy
-
bubu: jakakoli represe pomaha je pri velmi presnem kontrolovani…cili pokud se to nevyplati, vis jak to dopadne. Jak myslis, ze je velike riziko, ze podmirovou stiku veme had, ze rarach bude chytat na 3 pruty, ze bobo zabije 8 kapru za den…a tak dale, (uvadim jen priklady)…vubec spousty lidi z webu. Presto, ze je NIKDO nekonroluje nedela jim problemy dodrzovat RR a navic jeste s bonusem, ze rybu neberou jako kus masa a zvazuji ci rybu pustit ci vzit. Ne nepremyslej, rovnou ti reknu, ze to je v presvedceni..... obracet lidi za „svoji“ viru lze a to i „bez penez“, prostrednictvim medii…potazmo internetem, tak stale nebrecte a neco delejte! (mozna by se divil, kolik lidi si precte treba vypravny clanek). Ano, je to beh na dlouhou trat s nejistym vysledkem, ale bojovat muze kazdy (a kdyz to vemu do detailu, tak RS se dnes muze stat taky kazdy…a to ani nemusi byt ve strane
reagovat)
- Neděle 22. října 2006 ve 21:04 ® bubu
-
Jsem zdrcen..... Ale asi je to realita dnešní doby. Bohužel,jak psal Alivo,peníze jsou u nás pouze na kraviny. Lidičky,přeci nám ale nemůže být jedno,co se na NAŠICH revírech děje. Co s tím????? Když slyším některá story,tak jsem úplně flustrovanej,a nejhorší je ta bezmoc. Jinak díky za Vaše názory. Alivo: zůstali jsme v tom sami.
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 18:01 ® Shrek reakce na …
-
No Rudo,jistě znáš povahu skalních rybářů na březovské přehradě.Přijedeš tam s autem s pražskou SPZ a už neodjedeš,no.Od té doby tam raději nejezdim a je to.Holt rybáři dosáhli svého.
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 17:21 ® rarach
-
Tome: Tobě někdo propíchal v autě gumy, to je strašný, ty lidi jsou ale svině. Ovšem nutno podotknout, že to ten rozchod proběhl docela v klidu, žádný tahání o dětičky.
reagovat
K financování prof. RS? Jediná šance je udělat RS z odcházejích celníků, jsou vychovaní po všech směrech, mají vybavení, peníze na ně jdou od nás skoro ode všech, akorát by se naučili pár nových paragrafů, jestli mají hlídat hranice nebo vodu, co na tom záleží. - Neděle 22. října 2006 v 16:47 ® Shrek reakce na …
-
Gagi:mám za to,že to již uvedeno v RŘ není,ale je oheň a oheň,že jo?Člověk by měl vědět,kde jsou meze.
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 16:39 ® Gagi
-
Jen k tomu rozdělávání ohně. Zhruba před měsícem mi řekl člen RS že oheň není zakázáno rozdělávat.
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 16:33 ® Shrek reakce na …
-
Gagi: no pustili se do mě,to je sice pravda,ale už jsem se naučil,že tady nemůžeš brát nic tak vážně,jak se to napíše,takže jsem v klidu.Každej na to máme jinej názor,takže to nejspíš zůstane tak jak to je.Uslintaní dědkové si budou nosit domů kapříky 35–37 cm,budou se dál v květnu tahat z loděk candáti na rybičku,bude se dál ilegálně chytat nonstop,rozdělávat volné ohně na březích,budou se u vody nechávat odpadky.A vlastně proč ne,když víš,že stejně nikdo nepřijde.Vždyť o co jde,ne?A pokud v sobě sebereš špetku odvahy a dovolíš si něco namýtnout těm třem ožralům,co chytaj ve dvě ráno a jejich synáček jezdí autem sem tam a odváží domů kapry jednoho po druhým,tak v lepším případě dostaneš jen přes držku.A pročby ne?Vždyť jako obyčejnej řadovej rybář máš právo držet hubu a pokusit se něco chytit.Pokud třeba nechceš přijít o gumy na autě. ( s tou rozbitou držkou a gumama to myslim vážně-mám osobní zkušenost).
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 16:14 ® regulus
-
Ještě poslední poznámka, vztahující se k původní otázce tématu, respektive přímá odpověď na otázku.
NE NEPROSPĚLA, důvody tu byly dost obšírně rozvedeny. Domnívám se, že na prevenci proti porušování zákonů tu máme Policie ať už tu státní nebo městskou s dostatečnými pravomocemi. Všechny hrubší přestupky (v souvislosti s rybolovem) jsou porušování ZÁKONA a tudíž by je měly tyto složky řešit. Pokud tyto složky tak nečiní, porušují zákon samy. Prakticky vzato, stejně tak, jak se obě policie přepečlivě starají a udělují pokuty především za nepodstatné přestupky typu špatný parkování (na 2 minuty, než si koupím špinky), překročení rychlosti o 3 km/h, případně kontrola lékárničky, která je tejden prošlá, tak by se měly starat o dodržování i tohoto zákona a za jeho porušování udělovat sankce. Pokud se týče udržování pořádku u vody je to snad nad slunce jasný.
Pro šťouraly: Nejsu právník a nemám nejmenší chuť se pitvat v zákoně o rybářství nebo jak se to správně jmenuje. Minimálně chytání bez platné povolenky je trestnej čin pytláctví, dále podle §13 tohoto zákona se dopouštíme jeho přímého porušení mimo jiné lovem ryb mimo povolenou denní dobu, braní podmírových a hájených ryb, atd.
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 16:11 ® Gagi
-
Alivio: Ty se do Tebe teda dali! Ono je to i o tom že když já řeknu že bych do toho šel (RS) tak mi je stejně řečeno že mají plný stav. Takže profi je drahá a současná je (neplatí absolutně!!!!) pro ty co chtějí zadáčo povolenku a tak dvakrát ročně obejdou nejfrekventovanější úsek a maj to … ZADARMO. Zdůrazňuji že si nemyslím že to platí na 100%, ale je to podle mého většinový přístup.
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 15:28 ® Milky reakce na …
-
Stravenky – taky šťavnatý téma. Ono se obecně zapomělo, že tahle agenda by měla ještě účetní a výkaznickou část. Třeba u stravenek se musí hlídat, za které dny jsou poskytovány a tak. Celkově to by to byla věc, kterou by Svaz zatížil svůj (náš) rozpočet na úkor primárného úkolu – udržení rybí obsádky. Raděj toho nechme, než se toho někdo chytne!
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 15:18 ® regulus reakce na …
-
ALIVIO – ještě k těm stravenkám. Ty bys snad chtěl, aby se ten borec při platu blbejch 16 tyček, stravoval po hospodách za plnej kotel, bez stravenek nebo byl hladem??? Pokud vím, tak každej slušnej zaměstnavatel poskytuje svým zaměstnancům buď závodní stravování nebo stravenky.
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 15:16 ® Milky reakce na …
-
Regule, vím, žes to bral tak od oka (odhad máš víc než dobrý), já to uvedl jen tak na upřesnění, až tu někdo bude slovíčkařit. :o)
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 15:09 ® regulus reakce na …
-
MILKY – psal jsem, že cifry sou orientační -:))), nebudu se s tím počítat, nejsu ekonom. Jak sis fšiml, všechny cifry jsou záměrně podhodnocený. Za takovej plat by to nikdo normální poctivě nedělal, vybavení jsem bral jen to opravdu nejnutnější, u auta je to jak kde, někde by se to dalo objezdit s fabiou, jinde musíš mít teréňáka a tudíž i vyšší náklady na palivo a ostatní věci s tím související.
Prostě jsem chtěl ALIVIOvi ukázat, že při běžným platu (což je v tomto případě blbost) a nákladech snížených na v praxi nereálnou cenu, to na tu padesátku v pohodě vyjde.
BOBO má pravdu, asi je to víc jak Mega za rok na člověka nebo není daleko od pravdy.
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 15:05 @
-
Auto za 250tis?To chce alespoň levnější teréňák, jako na obrázku.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 14:57 ® Milky reakce na …
-
Regule, jen tě doplním: 20KKč hrubého = 15.482 čistého a 27KKč v nákladech. Zapoměli jsme na to, že s autem za 250KKč se asi do terénu moc dostat nedá, nepočítali jsme s povinným ručením a pojištěním na auto, což je ročně taky sumička 15 a více!
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 14:46 ® regulus reakce na …
-
ALIVIO, počítej se mnou (jsou to jen orientační ceny):
hrubý plat – 20 000 Kč odvody státu co platí zaměstnavatel za zaměstnace – 8000 Kč proplacení státních svátků, případně práce v dnech pracovního volna a klidu – 1000–4000 Kč palivo do auta – 3000–5000 Kč amortizace auta a jeho provozní náklady – 4000–6000 Kč ostatní provozní náklady počínaje tužkou a konče třeba počítačem nebo psacím strojem – 1000–5000 Kč ochraný a pracovní pomůcky, v totmto případě zcela určitě boty a patrně i část oblečení nebo uniforma – 1000–3000 Kč prostory pro administrativu 5000–20000 Kč
Toto vše, za 1 měsíc a jsne na ceně mezi 43 a 71 tisíci. Toto vše záleží na lokalitě místní situaci.
Navíc se do toho nikdo nepohrne, protože je to asi 16000 Kč čistýho, práce v horku i zimě, v dešťu. Možná si řekneš proč auto? Bez auta nic nezkontroluje, nemá cenu aby se mrcasil celej den na jednom fleku, mimochodem jsem počítal auto s nákupní cenou 250 tis. Kč. Proč svátky a přesčasy – protože je to v zákoníku práce, stejně jako pracovní a ochraný pomůcky. Prostory pro administrativu jsou taky nutný, protože po profesiální RS nemůžeš chtít, aby si papíry dělal doma a ještě k tomu na svým komplu. Mimochodem ten benzín může být v některých případech i několikanásobek.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 14:44 ® Milky reakce na …
-
BoBO, těsně po mě, ale stejná myšlenka :o)
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 14:40 ® BoBo-Falknow
-
Alivio: A tady jsi tuplem ulít – za 13–15 litrů tu sice někdo dělat půjde, ale brzy se na to vykašle a najde si lepšího fleka. A to že by používal vlastní oblečení, mobila a auto, to snad nemůžeš myslet vážně, obzvlášť při příjmu cca 13–15 litrů, vždyť by nejspíš vydělával jenom na provoz RS a jídlo
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 14:38 ® Milky reakce na …
-
za 13 ti nikdo „gramotnej“ nebude lítat po nocích a opravdu poctivě kontrolovat porušování RŔ. Přepočti si tedy nějaký základní plat, dej k tomu příplatky za noční a víkendy, … kam se dostaneš? Tady nevybíráš blba z bezpečnostky! Nějakou bábu, co otvírá u podniku bránu a kouká, jestli si každej, kdo jde do práce píchnul a bere telefony, co propadnou ústřednou. Tady musíš vybírat člověka, co má něco v hlavě, má k tomu vztah, je na to dobře zdravotně a neuděláš si s ním ostudu, za tři měsíce ti neodejde se slovy: „Když mi nemůžeš přidat, tak jdu. Jako řidič na kamionu budu mít dvacku a přivezu si ještě pomeranče, rajčata a tak .. co zbyde“ A si zase nahranej. To není kvůli mě, já to dělat nebudu, páč vím, že za ty prachy vysadit ryby je „bohužel“ levnější!
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 14:37 ® BoBo-Falknow
-
Alivio: Sorry, ale jsi HODNĚ mimo. Milky Ti náklady rozepsal hodně přesně, ale JEN ty mzdové. Další věc je, že stráž by se musela nějek dopravovat mezi revíry, takže auto + jeho provoz. Asi by měla být k dosažení, takže další + mobil. No a těžko by mohla běhat ve svých věcech atd… Celkově by jeden takový člověk vyšel přes mega a jeden je na celou MO k ničemu. Takže zkus počtem členů MO vydělit 2M a dostaneš se k zajímavé sumě. U nás v Sokolově by to bylo cca 1400Kč na osobu – fakt myslíš, že by to prošlo hlasováním?
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 14:32 ® Shrek reakce na …
-
no Milky,jde vidět,kdo by z toho chtěl vyrejžovat.Sakra proč 22 tisíc?Spousta lidí by to dělala i za 13–15 tis. a ještě ráda.No jak říkám,kdekdo by rád 22 tisíc,auto,mobila,oblečení,kancl apod,ale pokud chceš tohle mít,tak běž dělat nějakýho pojišťováka na ŽL a ne ryb. stráž.Toť můj názor.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 14:15 ® Milky
-
Regule, díky. Je vidět, že víc lidí ví, že hrubý plat není mzdovým nákladem a že každá sranda něco stojí. Alivio, na holiče a podobné nesmysle tam už oprvdu není místo. 22 tisíc čistá ruka si myslím, že by mohl být adekvátní plat pro člověka, který vykonává svojí činnost i mimo tzv. běžnou pracovní dobu cca od 7–16 hodin. Ono totiž zaměstat člověka za „desítku“ není vítězství.
A nyní spočítej, kolik ryb se za to dá pořídit? – abys zase neplácnul nesmysl, zeptej se, kolik má tvoje organizace členů a kolik dělá CELÝ její roční rozpočet. A pak se zeptej, za kolik se zarybňuje a kolik na to dává Svaz.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 13:07 ® Shrek
-
to je těžký,hoši.A nechtěli byste jim dávat i notebooky,stravenky a platit holiče? Nic proti vašemu věku ani zkušenostem,zcela prokazatelně jich máte mnohem víc než já,ale jak jsem již jednou otevřeně řekl i na schůzi mé bývalé MO:s takovýma konzervativníma jedincema poválečného věku se nikdy nikam nedostanem.Tečka.
reagovat