Vyhledávání
profesionalizace Ryb. stráže
20.10.2006 | bubu | 11.788 zobrazení | 124 odpovědí
prospěla by alespoň částečná prof.RS našim revírům.Netvrdím,že by to byl všelék, ale myslím si,že by toto opatření mohlo ovlivnit chování některých „Sportovních rybářů“,kteří těm slušným pijí krev.Nebo jsem jen notorický optimista?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 22. října 2006 ve 13:02 ® regulus reakce na …
-
MILKY – byls rychlejší -:)))
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 13:01 ® regulus reakce na …
-
ALIVIO – původně jsem se do tohoto tématu (mimochodem taky 10× omílanýho ve všech možných diskusích) vůbec motat, ale musím se se zastat MILKYho. V prvé řadě nemluvil o platech 50 tis. ale NÁKLADECH NA ČLOVĚKA a to je sakra z lacinýho kraja, protože by to bylo asi víc. Už jsem to sem jednou psal a nebudu to rozepisovat. Nač vytvářet nějakou novou složku, pravomoci v tomto ohledu dát státní a městské policii, tečka. Není co řešit.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 12:58 ® Milky reakce na …
-
Jsi trubka! 50 tisíc – 30 tisíc hrubého je 22.074 tisíc čistého a v mzdových nákladech je to pro zaměstanavtele 40.500. K tomu připočítej, kancl, mobil, auto a jsi hoooodně nad 50 na jednoho. Pro dva by se pochopitelně některé náklady jsednotili, proto jsem tam nepsal 50×12×2 !!! Už tady jasně vidíš, že 50 tisíc není rozmlsávání, ale nutnost. Jsi mimo mísu – prostě se nauč počítat! V ekonomice 1+1 není 2 !!!
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 12:45 ® Shrek reakce na …
-
Milky,nečti mezi řádky,ale celý text pohromadě.RS by chodila společně s PČR,nebo MP.Takže určitý respekt by i budila,to je jedna věc.Druhou věcí je,že ne všichni jsou tak rozmlsaní,že byctěli 50 tis. měsíčně.Ano,prvotní náklady do této změny by byly jistě nemalé,avšak jaká změna není dnes nákladná.A pokud stát dokáže „najít 2 miliardy“ na kdejaké pikačoviny,jistě by si poradil i s tímto.Dále nevidím důvod,proč by mělo být tolik členů RS jako je v současnosti.Naše MO (Loket) má (tušim) 8 členů RS na 42 ha vodní plochy-10 km řeky a 4 ha rybník.Sakra na co tolik RS?Vždyť to by zvládli dva členi RS v dostačující míře.No a pokud by se takhle skrouhli „přebyteční“ v celé republice,hnedle by bylo mnohem míň,avšak profesionálních strážců,kteří by to měli jako normální povolání.A nemotej do toho prosím žádné motorky či přechody pro chodce.Ty na rybníku neuvidíš......
reagovat - Neděle 22. října 2006 v 11:22 ® Milky reakce na …
-
Alivio, jsi sice upřímný, ale buď i realista. Kdybys měl dát za na jednoho člověka měsíčně 50 tisíc korun – too je ročně 620tisíc – za to se dá nakoupit celkem dost ryb, nemyslíš?
reagovat
V jednom člověku je to na pytel, takže dva! Už jsme na 1,.. Bude-li každá MO odlévat ročně Mega do RS, taj si to rozpočti na povolenku. Když se pak budeš reptat, že to stejně není to pravé, tak … tak ti řeknou, že je jich málo, mají malé pravomoce, špatné vybavení a bude to obdoba Měšťáků. Dávat botičky za parkování. Jezdit celý den v soukormé odtahovce a přilejvat jim xefty na odtah, ráno stát u přechodu a koukat, jak děti jdou do školy. Fakt samé zásadní věci!Na motorkáře, co jezděj po městě jak šílený jsou stejně kráký!!! A tak to zase dopadne i u tý vody. Je to sice dost smutný, ale nedá se s tím nic dělat, nebo dá – ale z kruhů, odkud by měl vyjít popud – NIC. - Sobota 21. října 2006 ve 21:41 ® njesek reakce na …
-
vBrně nabízeli zdarma PČR povolenku,ale chlapi mi řekli,že než se ještě otravovat s papírováním po práci,to si ji radši zaplatí a mají u vody klid
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 21:10 ® Robur
-
Cep, výjimečnější by jsi byl, kdyby tě škrtily v rozkroku.
No každopádně je to změna.
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 21:00 ® bubu
-
CeP: Jseš-v tomto případě je bezpodmíněčně nutné kalhotky stáhnout.
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 20:50 ® vsetinek reakce na …
-
Pife, já vím že by pomohlo obrátit se na ty správné orgány. Jenže naše rybářská stráž je všehovšudy pár starých strýců na prskoletech, kteří sedí v hospodě a mastí karty. Není to pomlouvání, je to jenom konstatování situace. Za poslední dva roky jsem měl jednu kontrolu a to v neděli dopoledne, kdy jsem u vody čekal až klukovi skončí ryb. kroužek.
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 20:47 ® CeP reakce na …
-
sem hodne vyjimecnej dyz mne kolem krku??
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 20:29 ® bubu
-
Víte kde nejvíce řežou dámské kalhotky? No přece chlapa na zápěstí!!!!!! Je to tak lepší Robur?
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 20:22 ® Robur
-
asi jste dávali špatně zpětnou vazbu
reagovat, ježiš, to je jedno depres. téma jak druhý, kam se vytratil humor, a to nás zima teprve čeká
- Sobota 21. října 2006 ve 20:12 ® bubu
-
Plně souhlasím s PIFem. Možná, kdyby si toto výhodné ryto vyzkošelo více lidí, a navíc za podmínek, nyní nastavených novým zákonem, asi by mluvili trochu jinak. Víte, že se Vám dle nového zák. nemohu podívat ani do batohu,že Vás nemohu vykázat od vody, páč tento termín nový zakon nezná. Je toho víc co mne štve,ale to je na nové téma.
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 20:01 ® bubu
-
CeP: u nás ten doprovod s PČR taky uplatňují. Jednou za rok si vedoucí RS+ dva vyvolení svezou prdel v „antonu“ a jsou strašně akční. Jen je po zbytek roku u vody(na kontrole)neuvidíš. Kdežto já jakožto tuctovej člen ryb. stráže chodím alespoň 1× týdně,nechám o sobě prohlašovat, že jsem magor, že ostatní je neotravují a pod. Vše je v lidech.
reagovat - Sobota 21. října 2006 v 19:52 ® pif
-
vsetínek,víš,co by pomohlo?kdybys svou energii(nejenom ty)zaměřil v situaci,když zjistíš,že někdo porušuje RŘ,na zavolání policie,potažmo RS.ono kritizovat,radit…umí hodně lidí,ale …škoda mluvit
reagovat - Sobota 21. října 2006 v 19:50 ® bubu
-
regulus: možná jsi si nevšim, že výraz „sportovní rybáře“ mám v uvozovkách. Neboj taky je nemusím. Ale připouštím že tvoje „hovada“ jsou trefnější.
reagovat - Sobota 21. října 2006 v 19:00 ® vsetinek
-
Možná by pomohlo aby ta strýž nebyla plně profesionální, ale aby fungovala. Stačilo by pár lidí, kteří by jezdili a obcházeli vodu.Lidi u vody by to brali aspoň jako potencionální „hrozbu“. Nejde o to aby každý den RS byla u všech vod, ale o to aby „rybáři“ věděli, že RS přijít může. Pak by si rozmysleli chovat se tak, jak se chovají. Viz můj dnešní zážitek níže.
reagovat - Sobota 21. října 2006 v 18:48 ® Shrek reakce na …
-
Sorry za mou upřímnost,ale Tvůj konzervativní náhled na tuto věc je těžce na hovno.Kde by byl svět s Tvým názorem na věc.Co takovej obyčejnej kaprař?Boilies?Je to drahý a účinek nejistý.Milky,kuwa,vždyť takhle to nejde.Já netvrdim,že díky profi RS nebude ani jeden pytlák,ale kde bereš tu jistotu,že se nic nezmění?Já jsem pevně přesvědčen,že ano.
reagovat - Sobota 21. října 2006 v 18:27 ® Milky reakce na …
-
Alivio, tají se mi dech nad tvojí ekonomickou naivitou. Sedni si chvilku počítej, kolik tak asi stojí jeden člen RS. Už před rokem tu bylo stejně nablblé téma, kde někdo dokence navrhoval fixní (nižší plat) a benefit z vybraných pokut. Náklady jsou nemalé. Vymahatelnost práva v ČR je v tomto ohledu nulová. Jsou to naprosto utopený peníze. Jestli chceš výsledek, že Svazáci si dosadí svoje kámoše do RS, kde se budou za pěkný prachy válet, nic se nezmění a my to všichni rovným dílem pěkně zaplatíme i s nějakou tou nadhodnotou, jak v těchto krajích bývá zvykem (viz téma mýtného na dálnicích, …) – jen hrdě vpřed s touhle myšlenkou! Stávající stav je na nic, ale relativně nic nestojí. Změna bude hoooooodně drahá a výsledek nejistý.
reagovat - Sobota 21. října 2006 v 17:28 ® Shrek reakce na …
-
vsetinek: tak to už je fakt mazec!!!
reagovat - Sobota 21. října 2006 v 16:24 ® vsetinek
-
Uvedu jeden případ za všechny. Stalo se mi to dnes ráno když jsem jel vláčet. Jedná se o písák Kosičky. Je to na spojnici mezi HK a Chlumcen nad Cidlinou. Od čtvrtka je na těchto písácích hájení,protože se tam nasadili ryby. A já dneska jedu kolem na písák Obědovice a vidím že tam u Kosiček stojí min tři auta. Zastavím a jdu se podívat k vodě a co nevidím. Písám obložený min. 6–10 lidma co si tam klidně hoví. Tak jsem šel aspoň jednoho vyhodit, že tam je hájení. Klasická výmluva že to neví apod. Bohužel když tam jeli autem, tak 100%ně jeli kolem cedule se zákazem. Neměl jsem chuť obcházet celou vodu abych všechny vyhodil a navíc na to nemám pravomoce, tak jsem jel chytat. Jenže proč by tam masaři nešli, když mají nově vysazené kapry a RS stejně nepřijde???
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 14:45 ® Shrek reakce na …
-
Drozďák: však taky píšu,že by to chtělo profi RS.Zároveň souhlasím s CePínem,že by bylo velice zajímavé,kdyby chodila RS společně s MP nebo PČR.
MP-nemyslím tím „Military Police“
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 12:19 ® pif
-
panenko skákavá,omluvte chyby,su po opici,je mě blbě a mám hlad…
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 12:18 ® pif
-
su RS,vše dělám ve svým volnu a za svý prachy!!!ta povolenka grátis to nevytrhne.sytuace je nyní taková(v MRS)že máme několik členů profi RS.jak fungují,jestli náklady=efektivita nevím.vím jedno,že v momentální situaci,kdy se znovelizovali,zbyrokratizovali a zkurvili podmínky na odebrání povolenky,žádnou neseberu,ať se děje,co se děje!!!!!hodí na vás,jako RS,věškeré papírování,musíte jezdit,za své,do Brna před komisi,obhajovat,proč jste papíry sebral…prostě si člověk připadá,jako obviněnej!!!!atd.místo,aby se práce Rs ulehčila,tak se tak šíleně zkomlikovala,že členů RS bude ubívat.nechat si nadávat,trávit dny papírováním,ježděním a vysvětlováním…obrázek si udělejte sami.
bubu:já nejsu slušné rybář…kleju,chlastám,bleju…
reagovat - Sobota 21. října 2006 ve 12:06 ® CeP
-
a ted neco z oblasti sci-fi: predpokladam ze je mezi rybari i mnoho policistu a strazniku mestskych policii. ti vsichni by meli mit dobre znalosti RŘ. kam tim mirim? kdysi jsem uz jednou nastinil myslenku kontrol RS ve spolupraci s PČR, nebo MP. z rad policistu a strazniku by se vybrali lide majici predpoklady a znalosti a chodili by kontrolovat uniformovani. pro ne bezna sluzba. terminove by se to koordinovalo s prislusnou MO. cetnost kontrol by se ridila podle atraktivity reviru a momentalni navstevnosti v sezone a mimo ni. jsem pevne presvedcenej ze pritomnost uniformovanych prislusniku by mel zasadni vliv na chovani kontrolovanych, takze by se RS nemusela bat o sve zdravi ani o sve hmotne statky.
myslim si ze takovahle spoluprace s MP mohla byt uz daaavno mozna. dle meho staci jen aby MO oslovila zrizovatele a MP samotnou. pak je to uz jen otazka domluvy.
s PČR by to asi bylo slozitejsi, ale samotny ČRS ministerstvo zemedelstvi taky uz daavno mohli oslovit primo policejni reditelstvi a ministra vnitra. trocha utopie na zaver : divim se ze uz samotna PČR nema na kazdem okrese davno zrizenu oficialni „Loveckou straz“ ve slusive outdoorove khaki uniforme kdyz uz jezdi kontrolovat myslivce na hony estli nejsou naliti, davaji jim dejchat a pod…bude-li nekdo mit po precteni potrebu mne vyfuckovat, pak mu s klidem dopredu odpovidam ze mi muze polibit prdel..
reagovat - Sobota 21. října 2006 v 11:15 ® drozďák reakce na …
-
Alivio: RS má statut veřejného činitele už teď, tam problém nehledej. Vžij se ale do její současné role. Ty by si chodil ve svém volném čase po revíru místo ryb chytat pytláky, riskovat že ti někdo v lepším případě znehybní auto, rozkope motorku nebo v tom horším rovnou face? A to vše, prosím pěkně, za povolenku zadarmo. To by mě mohli ukazovat rovnou v cirkusu. Jediná možná cesta je prof. RS, se vším všudy, co slovo profesionální obsahuje. A to ti Venca písk, že na ní peníze jsou. Jenom sehnat ty lidi… není vůle.
reagovat - Pátek 20. října 2006 ve 22:58 ® regulus
-
BUBU – nevím jestli nutně profesionální, ale RS by našim revírům zcela jistě prospěla. Akorát jsem nepochopil, proč hovada a takyrybáře nazýváš „sportovními rybáři“.
reagovat - Pátek 20. října 2006 ve 22:55 ® Sander
-
Alivio > jo, to zní rozumně
reagovat - Pátek 20. října 2006 ve 22:40 ® Shrek reakce na …
-
Sander: já taky,jak říkám,PRS by byla veřejným činitelem,zaměstnancem Minist. živ. prostředí,pracovní doba klasicky 8,5 hodiny na dvě směny,v zimě na jednu,v létě na tři směny(včetně nočních),výkaz práce by byl nezbytností v podobě nějaké elektronické kontroly,např. již zmiňované PDA.Mobily bych služební nedával,linka 158 je zdarma.Myslím si,že vložené investice by se vrátily již brzy.Byl by to zcela jistě bič na neslušné rybáře.Já bych do toho šel.
reagovat - Pátek 20. října 2006 ve 22:34 ® Sander
-
Alivio > tož, nevidím do toho až tak hluboko, nevím, zda by to bylo vůbec možné. Každopádně PRS bych konkrétně zde uvítal. „Aktivní“ RS zde neexistuje – počítám ty, kteří mají odznak jen na ozdobu a pro neplacení povolenky, stejně tak RS, která 2× do roka obejde pískovnu a má splněno. To je přesně příklad, jak by to nemělo vypadat. Takže PRS by tento problém možná mohla vyřešit. Nevím, ale byl bych pro.
reagovat