Vyhledávání
Duhák a jeho vytření
20.10.2006 | Robur | 3.196 zobrazení | 12 odpovědí
Pořád se dohadujete o duhácích a sem tam zaní názor, že už je duhák ve volné přírodě u nás schopen reprodukce, tak se ptám, zda je to realita nebo šum
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 22. října 2006 v 19:42 ® Sander
-
To je ona velikost a vzhledem k množství takovýchto mrzáků se asi nepřipletli do oficiální násady…
reagovat - Pátek 20. října 2006 ve 22:44 ® rarach
-
V zásadě souhlasím se Sanderem. Sci-fi se stalo skutečností, viz letošní oblíbený podkrušnohorský revír, loňské nasazování matečných ryb z výprodeje sádek a vhodné podmínky, výsledek se dostavil.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 19:25 ® Sander
-
Poměrně často chytám duháky od 10 do 20cm, kteří se opravdu nenasazují. Sice jsem o jejich nahodilém vytření přesvědčen, tyto úlovky jsou však způsobeny zničením sádek na jednom přítoku Volyňky při letošní místní „povodni“, kdy zde byl naměřen větší průtok, než v roce 02. Jsou v malém počtu rozeseti i na soutoku s Otavou. Tam bylo jedno z mála míst, kde se při té velké vodě udrželi. Takže vytření duháka považuji za poměrně vzácnou realitu. Ovšem, jak kde.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 18:35 ® Shrek reakce na …
-
na základě VYČEŘÍNKOVANÝCH pstroužků velikosti cca 6–7 cm,které předpokládám nikdo nenasazuje,dále na základě ulovení několika malých pstruhů kolem 20 cm s perfektním vybarvením a plnými ploutvemi-což netvrdim že je hlavní indicií.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 18:25 ® hajan reakce na …
-
drozďák: Vytřít se určitě dovede, to ho nikdo učit nemusí, otázkou zůstává, jestli z toho něco bude.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 18:24 ® drozďák reakce na …
-
zeptám se naprosto seriózně – na záklůdě jakých indicií si to zjistil?
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 18:23 ® drozďák
-
Co jsem slyšel od hospodářů, tak to možné není. Údajně se tak stalo na pár lokalitách a pouze velmi omezeně. Rozhodně z toho prý nelze dělat pravidlo. To, že se chytí duhák s vyvinutejma jikrama nebo mlíčím, ještě neznamená, že se taky dovede vytřít.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 18:20 ® Shrek reakce na …
-
hajan: také netvrdim,že se vytírá v takovém množství jako například okoun,plotice apod.,ale vytírá se.U nás to lze zjistit na více místech.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 18:16 ® hajan reakce na …
-
Alivio: Samozřejmě, že za určitých okolností to možný je, ale nic moc z toho asi není. Mortalita, myslím, je obrovská.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 17:49 ® Shrek reakce na …
-
Pardon,nevyvrátí můj názor,nebo nevnutí opak,už mi hrabe.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 17:49 ® Shrek
-
Já jsem pevně přesvědčen,že se u nás duhák dokáže vytřít a že těch míst na vytření neni zrovna málo.Nikdo mi nevyvrátí opak.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 17:47 ® hajan
-
Šum.
reagovat