Chytej.cz

Odstřel kormoránů a volavek necteno

20.10.2006 | conwiq | 11.751 zobrazení | 109 odpovědí

Jaký máte názor na odstřel těchto ptáků a do jaké míry máte zkušenosti s tím, jak škodí na našich revírech popř. jste jiného názoru na tuto problematiku?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 6. února 2009 v 10:36 ® Tomash
Tomash

baddy73 : Víš něco o trávicích procesech u rybožravých ptáků? O složitosti jejich žaludku? Kdyby měl kormorán držet rybu ve voleti a čekat až se natráví, tak by asi chcípnul hlady, než by mohl pokračovat v lovu. Nejdřív si o tom něco přečti a zjisti a pak o tom přemýšlej, díky

reagovat
Pátek 6. února 2009 v 10:25 ® baddy73

Já nevim.Jak koukám na tu fotku,příjde mi to až nereálný.Ty ryby nejsou natrávený tak bych je čekal ve voleti a ne v žaludku.Skoro z toho mám dojem že to je zdařilá propagační fotka, která dle reakcí diskutujících potvrdila jejich přesvědčení.

reagovat
Pátek 6. února 2009 v 10:11 ® chosebaits
chosebaits

Chudák jeden,někdo ho odpráskl a ještě vyvhrl.

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 ve 22:37 ® hering reakce na …
hering

Kubas- takhle ubližovat ptáčkům když maj hlad :-((

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 ve 21:12 ® kubas
kubas

jn je to mazec fotka a to je jeden kormorán, tak třeba takový hejno cca 20, vybílí celou menší pstruhovku :-((

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 ve 20:21 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

Tomash>jen donich :-))

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 19:05 ® Tomash
Tomash

conwiq : Odstřel volavek probíhá poblíž chovných rybníků naprosto normálně. Odstřel kormoránů je u nás hodně problematický. Když už se povolí odstřel, tak jen několik málo kusů – náš rybářský hospodář (který je zároveň myslivec) zažádal o odstřel kormoránů, kteří škodili na rybochovných zařízeních a na sádkách přímo na rybářské baště přřed jeho očima, napočítal tam přes 50ks, bylo mu povoleno odstřelit 2ks! (Ale zaplať pán Bůh československý za ty dva, kteří se střílí pořád… :-D ) Pro ornitologa je třeba naprosto nepochopitelné, proč ten nádherný pták, s elegantní stavbou těla tolik leží v žaludu rybáům, když se „jen“ živí těmi tupými slizkými čudlami… Navíc naše země, co by řiťopich EU již samozřejmě přebral i zákon, který celoplošně chrání všechno, co má křídla a zobák a neobhospodařuje se lovem (vyjma tedy bažanta, straky, kachny, koroptve apod.) a každý pták , který k nám přilétne je přísně chráněný živočich, byť je to pro rybáře u kormoránů neskutečně kontraproduktivní…

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 18:35 ® 

prominte,ale tohle je moc.To bych nekam poslal :-((

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 18:34 ® 

delate si srandu?Taktohle bych je moc!

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 18:00 ® LojzaRybka
LojzaRybka

to snad neni možný :-((

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 16:20 ® Piranha
Piranha

To je dukaz ze jim patri SMRRRRRT!

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 16:18 ® kubas
kubas

Tak tohle mě před chvilou poslal kamoš na mail, pak v té vodě má něco být :-((

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 16:17 ® kubas
kubas
reagovat
foto/forum/2009/th-img7348.jpg
Čtvrtek 5. února 2009 v 16:16 ® kubas
kubas
reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 ve 14:52 ® baddy73 reakce na …

Copak o to povolit jejich odstřel,ale co s těma střelenýma dělat, když je jich taková síla. Myslim že myslivci nestojí o takovou popularitu, že střílejí po „ptáčcích“ a nechávaj je někde válet na břehu. Veřejnost by je sežrala(myslivce) O tom že by je likvidovali podle veterinárního zákona si asi může myslet jen ten kdo podle něj ještě nezkoušel něco dělat.

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 ve 14:19 ® sajmon

já jsem zastáncem, aby volavka a kormorán byl zařazen jako lovná zvěř a mělá dobu hájení

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 8:25 ® Piranha
Piranha

Oprava NAPSAL JSEM

reagovat
Čtvrtek 5. února 2009 v 7:39 ® Piranha
Piranha

Tomik jsem hrdej na to ze tu muzu psat, zalezi na tom, jak si kdo regulkaci ksindlptaku predstavi a vybavi.Nejsem si vedom neceho spatnyho, nepsal ze je reguluju sam a pod slovem regulace je mnoho vyznamu.

PS: ale kdyby mi ten parchant sednul 5m pred prut a byl vedle mne kamen…

reagovat
Středa 4. února 2009 ve 23:29 ® hering reakce na …
hering

BigMike-U nás v Děčíně jsou už tak fofoklý,že se k nim dostaneš na dvacet metrů a nemusíš se vůbec plížit natož maskovat!Lověj si klidně ve středu města.Bydlím u řeky a denně jich mám 50–80 pod zahradou!Hnus velebnosti!!!

reagovat
Středa 4. února 2009 ve 22:36 ® BigMike reakce na …

Jo, řekne se střílet, ale… Tuhle jsem mrknul okolo řeky k Harrachovce – byly tam tedy přímo sezení těch černejch milášků! Vylký už skoro jako husy, ale zastavíš s autem a frrrrrr. poodletí jinam! I kdybych je chtěl střílet(jedině kulí a optikou-na broky tě blíž nepustí), musel bych mít za ulovený kousek dobře zaplaceno,sakra dobře se maskovat, lítat po revíru, maximálně 1× bouchnout a přesunout se za nimi jinam, měnit barvu a typ auta… Tady u nás to asi už prostě nejde řešit – jedině na hnízdištích a ty jsou prý ve Švédsku! a Švédi moc řeky nebrání, zajímají je tak lososi a pak moře! a co hlavního – mají své problémy s tuleni a nějaký kormorán s rodinkou je moc nebere! A EU víc asi teď zajímá nějaký lisabonec nebo co to je za další problémový druh predátora!:))

reagovat
Středa 4. února 2009 ve 21:37 ® plescarp

strilet strilet a este jednou strilet ze to horsi nez kobylky volavky ani moc ne ale kormoran je jak cerna smrt!!!

reagovat
Středa 4. února 2009 v 17:43 ® 1Mara
1Mara

Já jsem pro odstřel .Nechat jen jeden pár a ten poslet poštou na severní pól. :-D DD

reagovat
Středa 4. února 2009 v 16:56 ® Alov
Alov

V prvé řadě regulovaný odstřel zákonodárců a pak hrrr na ty opeřené vetřelce :-)

reagovat
Středa 4. února 2009 v 15:58 ® Tomik reakce na …
Tomik

piranha> je opravdu inteligentni se tim chlubit na netu…

reagovat
Středa 4. února 2009 v 15:32 ® Piranha
Piranha

Labe je jich precpany a bilina taktez.Ja uz je na svoji zahrade u Běly reghuluju sam a je mi to jedno at se kazdej treba po…

reagovat
Středa 4. února 2009 v 15:31 ® Piranha
Piranha

POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!!POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!!POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!!POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!!POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!! POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!!POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!! POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!!POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!! POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!!POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!! POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!POVO­LIT!!!!POVOLIT!!!!PO­VOLIT!!!!

reagovat
Středa 4. února 2009 ve 13:41 ® Tomik reakce na …
Tomik

Robure, pravda pravdoucí, když kouknu z okna jsou občas vidět na větvích a je jich fakt hodně..:-((

reagovat
Středa 4. února 2009 ve 12:52 ® Koudy reakce na …
Koudy

Robur: pokud zatím jen krouží tak je to fajn…horší bude až se usadí :-D ;-)

reagovat
Středa 4. února 2009 v 9:06 ® Robur
Robur

tak už tu novinku máme i v Brně, mohu hovořit jen za sebe. Minulý a předminulý rok jsem viděl tak 2 až 4 kousky v Pisárkách. Včerta a dnes mně naa barákem každé ráno krouží hejno 50 – 100ks. V 7:30 zakrouží a odletí.

reagovat
Úterý 31. října 2006 v 9:01 ® bartas

regulace musí být, jestli nemají přes zimu vyžrat řeky!!!!

reagovat