Vyhledávání
Odstřel kormoránů a volavek
20.10.2006 | conwiq | 11.751 zobrazení | 109 odpovědí
Jaký máte názor na odstřel těchto ptáků a do jaké míry máte zkušenosti s tím, jak škodí na našich revírech popř. jste jiného názoru na tuto problematiku?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 6. února 2009 v 10:36 ® Tomash
-
baddy73 : Víš něco o trávicích procesech u rybožravých ptáků? O složitosti jejich žaludku? Kdyby měl kormorán držet rybu ve voleti a čekat až se natráví, tak by asi chcípnul hlady, než by mohl pokračovat v lovu. Nejdřív si o tom něco přečti a zjisti a pak o tom přemýšlej, díky
reagovat - Pátek 6. února 2009 v 10:25 ® baddy73
-
Já nevim.Jak koukám na tu fotku,příjde mi to až nereálný.Ty ryby nejsou natrávený tak bych je čekal ve voleti a ne v žaludku.Skoro z toho mám dojem že to je zdařilá propagační fotka, která dle reakcí diskutujících potvrdila jejich přesvědčení.
reagovat - Pátek 6. února 2009 v 10:11 ® chosebaits
-
Chudák jeden,někdo ho odpráskl a ještě vyvhrl.
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 ve 22:37 ® hering reakce na …
-
Kubas- takhle ubližovat ptáčkům když maj hlad
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 ve 21:12 ® kubas
-
jn je to mazec fotka a to je jeden kormorán, tak třeba takový hejno cca 20, vybílí celou menší pstruhovku
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 ve 20:21 ® LojzaRybka reakce na …
-
Tomash>jen donich
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 v 19:05 ® Tomash
-
conwiq : Odstřel volavek probíhá poblíž chovných rybníků naprosto normálně. Odstřel kormoránů je u nás hodně problematický. Když už se povolí odstřel, tak jen několik málo kusů – náš rybářský hospodář (který je zároveň myslivec) zažádal o odstřel kormoránů, kteří škodili na rybochovných zařízeních a na sádkách přímo na rybářské baště přřed jeho očima, napočítal tam přes 50ks, bylo mu povoleno odstřelit 2ks! (Ale zaplať pán Bůh československý za ty dva, kteří se střílí pořád…
reagovat) Pro ornitologa je třeba naprosto nepochopitelné, proč ten nádherný pták, s elegantní stavbou těla tolik leží v žaludu rybáům, když se „jen“ živí těmi tupými slizkými čudlami… Navíc naše země, co by řiťopich EU již samozřejmě přebral i zákon, který celoplošně chrání všechno, co má křídla a zobák a neobhospodařuje se lovem (vyjma tedy bažanta, straky, kachny, koroptve apod.) a každý pták , který k nám přilétne je přísně chráněný živočich, byť je to pro rybáře u kormoránů neskutečně kontraproduktivní…
- Čtvrtek 5. února 2009 v 18:35 ®
-
prominte,ale tohle je moc.To bych nekam poslal
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 v 18:34 ®
-
delate si srandu?Taktohle bych je moc!
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 v 18:00 ® LojzaRybka
-
to snad neni možný
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 v 16:20 ® Piranha
-
To je dukaz ze jim patri SMRRRRRT!
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 v 16:18 ® kubas
-
Tak tohle mě před chvilou poslal kamoš na mail, pak v té vodě má něco být
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 v 16:17 ® kubas
- reagovat
- Čtvrtek 5. února 2009 v 16:16 ® kubas
- reagovat
- Čtvrtek 5. února 2009 ve 14:52 ® baddy73 reakce na …
-
Copak o to povolit jejich odstřel,ale co s těma střelenýma dělat, když je jich taková síla. Myslim že myslivci nestojí o takovou popularitu, že střílejí po „ptáčcích“ a nechávaj je někde válet na břehu. Veřejnost by je sežrala(myslivce) O tom že by je likvidovali podle veterinárního zákona si asi může myslet jen ten kdo podle něj ještě nezkoušel něco dělat.
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 ve 14:19 ® sajmon
-
já jsem zastáncem, aby volavka a kormorán byl zařazen jako lovná zvěř a mělá dobu hájení
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 v 8:25 ® Piranha
-
Oprava NAPSAL JSEM
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 v 7:39 ® Piranha
-
Tomik jsem hrdej na to ze tu muzu psat, zalezi na tom, jak si kdo regulkaci ksindlptaku predstavi a vybavi.Nejsem si vedom neceho spatnyho, nepsal ze je reguluju sam a pod slovem regulace je mnoho vyznamu.
PS: ale kdyby mi ten parchant sednul 5m pred prut a byl vedle mne kamen…
reagovat - Středa 4. února 2009 ve 23:29 ® hering reakce na …
-
BigMike-U nás v Děčíně jsou už tak fofoklý,že se k nim dostaneš na dvacet metrů a nemusíš se vůbec plížit natož maskovat!Lověj si klidně ve středu města.Bydlím u řeky a denně jich mám 50–80 pod zahradou!Hnus velebnosti!!!
reagovat - Středa 4. února 2009 ve 22:36 ® BigMike reakce na …
-
Jo, řekne se střílet, ale… Tuhle jsem mrknul okolo řeky k Harrachovce – byly tam tedy přímo sezení těch černejch milášků! Vylký už skoro jako husy, ale zastavíš s autem a frrrrrr. poodletí jinam! I kdybych je chtěl střílet(jedině kulí a optikou-na broky tě blíž nepustí), musel bych mít za ulovený kousek dobře zaplaceno,sakra dobře se maskovat, lítat po revíru, maximálně 1× bouchnout a přesunout se za nimi jinam, měnit barvu a typ auta… Tady u nás to asi už prostě nejde řešit – jedině na hnízdištích a ty jsou prý ve Švédsku! a Švédi moc řeky nebrání, zajímají je tak lososi a pak moře! a co hlavního – mají své problémy s tuleni a nějaký kormorán s rodinkou je moc nebere! A EU víc asi teď zajímá nějaký lisabonec nebo co to je za další problémový druh predátora!:))
reagovat - Středa 4. února 2009 ve 21:37 ® plescarp
-
strilet strilet a este jednou strilet ze to horsi nez kobylky volavky ani moc ne ale kormoran je jak cerna smrt!!!
reagovat - Středa 4. února 2009 v 17:43 ® 1Mara
-
Já jsem pro odstřel .Nechat jen jeden pár a ten poslet poštou na severní pól.
reagovatDD
- Středa 4. února 2009 v 16:56 ® Alov
-
V prvé řadě regulovaný odstřel zákonodárců a pak hrrr na ty opeřené vetřelce
reagovat - Středa 4. února 2009 v 15:58 ® Tomik reakce na …
-
piranha> je opravdu inteligentni se tim chlubit na netu…
reagovat - Středa 4. února 2009 v 15:32 ® Piranha
-
Labe je jich precpany a bilina taktez.Ja uz je na svoji zahrade u Běly reghuluju sam a je mi to jedno at se kazdej treba po…
reagovat - Středa 4. února 2009 v 15:31 ® Piranha
-
POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!! POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!! POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!! POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!! POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!POVOLIT!!!!
reagovat - Středa 4. února 2009 ve 13:41 ® Tomik reakce na …
-
Robure, pravda pravdoucí, když kouknu z okna jsou občas vidět na větvích a je jich fakt hodně..
reagovat - Středa 4. února 2009 ve 12:52 ® Koudy reakce na …
-
Robur: pokud zatím jen krouží tak je to fajn…horší bude až se usadí
reagovat - Středa 4. února 2009 v 9:06 ® Robur
-
tak už tu novinku máme i v Brně, mohu hovořit jen za sebe. Minulý a předminulý rok jsem viděl tak 2 až 4 kousky v Pisárkách. Včerta a dnes mně naa barákem každé ráno krouží hejno 50 – 100ks. V 7:30 zakrouží a odletí.
reagovat - Úterý 31. října 2006 v 9:01 ® bartas
-
regulace musí být, jestli nemají přes zimu vyžrat řeky!!!!
reagovat