Chytej.cz

Odstřel kormoránů a volavek necteno

20.10.2006 | conwiq | 11.876 zobrazení | 109 odpovědí

Jaký máte názor na odstřel těchto ptáků a do jaké míry máte zkušenosti s tím, jak škodí na našich revírech popř. jste jiného názoru na tuto problematiku?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Středa 25. října 2006 v 9:11 ® AbuGarcia reakce na …

meli by se strilet…!nebo spis hlidat stavy!volavka nebyla vzdy chranena a ted najednou…kdyz je jich vsude dost..!a zas tak hlidany to nemuze bejt kdyz rybari za to vyplaci penize,nebo ryby a co se tice kormoranu,tak o tom bych se ani nevyjadroval..!si myslim ze skody zpusobene timto ptactvem by mel platit rybarum ten kdo to povolil aby byli chraneny..!se zas nekdo nudil..a strilet se budou porad a stale..,pac je o vyborne maso,vzlast volavka..cest

reagovat
Sobota 21. října 2006 v 1:29 ® Gagi

Já volavku střelil a samozřejmě legálně (plůdkový rybník), je to jeden z mých nejlepších lovecko-mysliveckých zážitků. Povyprávěl bych, ale tohle není lovecký portál:-)) .

reagovat
Sobota 21. října 2006 v 0:39 ® mdx reakce na …
mdx

DEXTR:Já taky samozřejmě vim že jsou chráněný.jen přidávám svou zkušenost jak to chodí.povolení lze získat myslim jen na chovný rybníky.Máš pravdu v tom že když se něco chrání tak je riziko přemnožení.To se týká hlavně kormorána,kterej podle toho co jsem slyšel vyprávět v čechách nebýval.

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:51 ® svaca

KOrmorani a volavky jsou statem chranený a vzdy kdyz je neco chraneny tak hrozy premnozeni a to se stalo a ted pachaji skody a jejich odstrel je jen na povoleni coz je nekdy slozity!jinak kormorani skodi podstatne vic nez volavky

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:50 ® sillon

Sander-sem nečet celou tu debatu o těch duhákách-pozvi mě na výlov,to bych si nechal líbit!!!:-))

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:23 ® mdx reakce na …
mdx

Kormorány je třeba střílet určitě,když přiletí takový 200 kusový hejno na rozmrzlou pstruhovku tak je to v pr*eli,jinak chodim na lesnickou školu kde spousta lidí stříli a můžu říct že se volavky,kormoráni a dokonce i vydry střílí,bohužel je to asi s křížkem po funuse,taková Otava nebo Vltava pod Lipnem na to pěkně doplatila

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:12 ® Sander
Sander

sillon > páč byla tma jak v pytli, to trefit nejde

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:11 ® Sander
Sander

sillon > jo, mají dobrej zvuk :-) Známka toho, že jsi tam sám. To znám z chovnýho :-) Jednou jsem je výlovu mysliveckého rybníka „zkoušel“ podle hlasu – ale na zem nedopadla ani jediná :-(

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:09 ® sillon

Sander-sem byl jednou na rybníce přes noc a nad hlavou a za mnou se v noci ozývaly tyto mladé volavky,byl jsem sám a málem jsem se ......... to jsem ještě nevěděl,že to patří jim:-))

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:03 ® Sander
Sander

Robur > ale stříleli, jenže konkrétně u volavky to není prdel. Je sice velká, ale v podstatě je jako duch. Dal bych jí tak těsně pod 1kg hmotnosti, jedna volavka 5 ran brokem, špatně se trefuje, páč moc dobře si všímá, co se kolem ní děje a na dostřel se k ní v létě přiblížíš dost obtížně. Ale jde to. Takže na to se Ti každej vyse.e, to je prodělečnej podnik :-)) )

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:02 ® Shrek reakce na …
Shrek

Regulus: sakra neber to tak vážně… :-)

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 23:00 ® regulus reakce na …
regulus

Například Petr Vrána je můj dobrej kamarád. Stačí???

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 22:58 ® Shrek reakce na …
Shrek

Regulus:a jak jsi na tom s oblibou vran,případně kondorů? :-D

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 22:51 ® regulus
regulus

conwiq – no skoro nic jsi o sobě nezveřejnil, takže si taky na odstřel -:))) Volavka se mě docela líbí, takže bych se na ni vysral, ale kormorán zase tak dobře nevypadá, takže střílet, střílet a zase střílet.

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 21:39 ® Robur
Robur

tak jsem dal do vyhledávače volavku a v názvu fóra je jen 2*, takže pánové v klidu, volavku jsme ještě nestříleli ani jinak nemordovali:-)) , diskuse a příspěvky už jsem byl líný procházet

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 16:25 ® drozďák

tak tuhle otázku dovedu pochopit pouze v případě, že tazatel trpí pocitem absence konverzačních témat na tomto webu.

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 15:34 ® harpunar

Pokud jsou členy ČSSD nebo KSČM nejsem proti odstřelu.Dokonce bych ho ani nereguloval,čim víc,tim líp

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 15:24 ® sillon

conwiq-jakého jsi názoru???:-) Gagi-svatá pravda!

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:00 ® Gagi

Přátelé, nebojte se používat ten vyhledávač :-)) !

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1