Vyhledávání
Jak je to s candrama?
19.10.2006 | hajan | 2.206 zobrazení | 8 odpovědí
Zajímalo by mě, jestli jsou malí candáti pokupě s většíma (velkejma)? Vždycky jsem si myslel, kde je malej bude velkej, ale poslední dobou nevím. Sem tam se mi sice povede chytnout nějakýho lepšího, ale malejch je převaha. Problém je v tom, že jak jdou malí nemám šanci chytnout většího. Ne, že by bylo tolik záběrů, ale prostě mám teď pocit, kde jsou malí, nejsou větší. Je mi jasný, že ryba není furt na stejným místě, proto se mi to nezdá. Vaše zkušenosti? Názory? Chytá někdo na steným místě menší dohromady s velkejma?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 20. října 2006 ve 12:09 ® hajan reakce na …
-
regulus: To bude asi ten důvod, proč jsou tam, a ne jinde. Taky rvu docela obstojně.
reagovatDíky za názor.
- Čtvrtek 19. října 2006 ve 22:12 ® regulus
-
HAJAN – toť otázka. Podle popisu v publikacích je candát hejnová ryba, snad s vyjímkou doby, kdy hlídá jikry. Já osobně mám tu smůlu, že tam kde chytávám nejsou candáti nejhojnější rybou nebo na ně nemám to štěstí a hlavně, nelze tyto vody považovat za vhodný útočiště pro tyto ryby. Řeka nebo její úsek, kde chytávám, je poměrně mělká bez nějakejch větších tůní a kromě úseků pod splavy se candát snad nikde jinde nechytil a koneckonců nemá proč by se tam zdržoval. Jezera, kde candáti sice sem tam jsou nebo možná spíš byli, jsou kategorie sama pro sebe, protože tam zásadně neberou na vláčku nebo rybičku, ale kaprařům na kukuřicu nebo boilies a jsou to malý vody. Přehrada je kapitola sama pro sebe. To je snad jediný místo, kde mám trochu větší šanci ho chytit, ale vždycky večer na mělčině takže by nebylo relevantní tvrdit, že tam jsou všechny velikosti pohromadě, nicméně tam chytíš od 20 cm do 70 cm běžně, kolikrát na stejným místě, ale všichni tam asi pouze zajíždí na bufet. Faktem ovšem je, že koncem sezóny když v přehradě upustí na zimu vodu, je v jednom úseku záběr od candáta vždy v jednom místě, 300–500m na jednu či druhou stranu ani ťuk a tam se sem tam zadaří. Má to ale jednu stinnou stránku, je to jeden záběr na 50 urvanejch nástrah. -:)))
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 19:19 ® skwor
-
hajan: A myslíš, že já se ho nebál?
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 19:17 ® hajan reakce na …
-
skwor: Tý woe, devadesát jo? To je zrůda.
reagovatToho bych se asi bál.:D)
- Čtvrtek 19. října 2006 v 19:10 ® skwor
-
hajan: Jo, ale přišel „trošku“ jinde, než kde běžně chytávám.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 19:03 ® hajan reakce na …
-
skwor: Ten obroun byl z tvý řeky?
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 19:00 ® Dědek
-
Ono je otázko, co znamená velký. Pokud se mi podařilo z jednoho místa dostat v jeden den více candošů, tak rozdíl by ± 10cm. Ale předpokládám, že kolem hejda bude i pár výzrálejších kousků. Pokud se ale nezapřáhnou jako první, řekl bych, že po rozruchu v okolí už nezaberou.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 18:53 ® skwor
-
Něco na tom bude. Já v den, kdy jsem dostal toho devadesátníka, jsem asi pět minut před ním chytil dva kolem 40–45cm.
reagovat