Vyhledávání
Candáti jak na ně vláčení nebo rybička.
1.9.2004 | Padis | 13.324 zobrazení | 38 odpovědí
Je lepší vláčet nebo chytání na mrtvou rybku.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 27. února 2005 v 11:49 ® rybar11
-
S tím odporem to nebude taky tak žhavé. Kámoš chytal candáta tak, že si dal pěnku před prut. Neodklopil ale překlapěč a brzdu měl nadoraz. Najednou se čumím- pěnka poskakuje silon naplý. prut poskakuje. Zasekl a byl tam 58 candoš. Vůbec mu nevadilo, že tam bylo lanko a že neměl volnou sestavu......
reagovat - Neděle 27. února 2005 v 10:31 ® msmaso
-
Jednoznačně vláčení na Ohři 9,twistr nebo wobler to je jedno,ale musí se najít.
reagovat - Neděle 27. února 2005 v 9:58 ® mOJIK
-
100% na mrtvou rybku.
reagovat - Neděle 27. února 2005 v 9:14 ® xycht
-
Souhlas s BigMike, myslím si to samý. Candátům vadí odpor, ale už se mi stalo že jednou s tim jel přes volnoběžku ale měl jen 30cm.
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 22:27 ® BigMike
-
Jirka: není to o tom, že se candoš píchne, je to odporu sestavy!!! On je na bodliny okounů a pod zvyklej, akorát jestli cítí odpor, pustí, kor ti větší. Takže když řeknu ideál, bez olůvka a překlopit naviják
reagovat)
- Pátek 25. února 2005 ve 23:07 ® joysi
-
Kurnik, preco o 2–3 mesiace ?
reagovat
Chcem ho hned ! - Čtvrtek 24. února 2005 v 18:37 ® ywan
-
Na mrtvu som nechytil ani šupinu! Radšej berem vláčak a hľadám. Keď ich nájdem tak po riti ( väčšinou sa to podarí ). To že na prívlač nechytíš veľké je blbosť. Takých 57 – 65 som uz zapriahol neúrekom a najv. 71cm ! Už som o mojej fungujúcej teórii poslal článok, objaví sa tu tak o 2–3 mesiace
reagovat - Čtvrtek 24. února 2005 v 17:41 ® Jirka13
-
porad´te někdo jak mám napichovat rybyčku,aby se candát nepíchl a nepustil to.
reagovat - Pátek 19. listopadu 2004 ve 21:23 ® Zlinsky_lovec
-
To jo,no!Na přívlač jsem prelstil jen mensí kusy,ale až budu moct chytat na rybky(stejne si myslím,že zůstanu verny vláčce)tak se candáti budou chytat snadnejc!
reagovat - Sobota 13. listopadu 2004 v 18:45 ® Frostys
-
No můj kámarád chytl na rybku ( mrtvou a zmaženou se všemi částmi těla) chytl Candáta 56cm což je docela dost
reagovat - Sobota 13. listopadu 2004 v 17:19 ® Zlinsky_lovec
-
Na přívlač lovím jen menší,ale když se tam dá mrtvá rybka(ja ne,ja nemužu)tak je ti šrumec. Stryc tak nedavno chytil 90cm candata
reagovat - Neděle 3. října 2004 ve 21:38 ® Padis
-
Napodobně zasekávam hned a je vše v pohodě jsou zaseklý za krajíček
reagovat - Sobota 2. října 2004 ve 22:50 ® xycht
-
jaryne nic nenechávám zažrat, takže v poho
reagovat - Čtvrtek 30. září 2004 ve 22:49 ® jaryn
-
xycht já nejradši vláčím, když ale jdu s rybkou a nejsem líný dávám taky 2 trojháky. Zasekáváš ihned a žádný problém. Jednoháčky se tváří sportovně, ale když to necháš zažrat tak je to pak problém.
reagovat - Středa 29. září 2004 v 16:08 ® Padis
-
Xycht máš pravdu šlo pujdu to zkusit
reagovat - Středa 29. září 2004 v 9:11 ® xycht
-
Padis: podle mě jsou ty trojháky na obtíž, občas se mi stane že mrtvou rybku nějakej candátek vsrkne (zvlášť ten menší) a í když sekám hned tak to nemá za kraj. Umim si představit co to s nim udělá když bude chycenej dvěma trojháčkama. Podle mě je to neetický používat při lovu candátů a štiky trojháčky (na rybku). Ještě mam otázku? Myslíš že by to s jednoháčkem nešlo?
reagovat - Úterý 28. září 2004 ve 21:28 ® Padis
-
xycht 2 trojháčky na systémek nepoškodíl jsem ani jednoho sekám hned po zaběru byly chycení za kraj tlamky a háček šel krásně vyndat už ve vodě.
reagovat - Úterý 28. září 2004 v 11:40 ® xycht
-
Padis: proč trojháčky? navíc dva ) nevim na co, protože bohatě stačí jednoháček. Navíc s trojháčkem akorát zkurvíš podměrečný candátky
reagovat - Úterý 28. září 2004 v 10:56 ® morpheus
-
no RŘ nedovoluje až do noci ,ale i já občas ten čas přepísknu. Naposledy se mi to vyplatilo. CHytalo se do desíti a já v půl jedenáctý zapřáhl candoše 90cm. Jinak mám v blízkosti Jednu velkou nádrž ,která patří jedné nejmenované fabrice. není to revírní voda a Hrázmaister nebo jak si říká, nás rybáře tam trpí(sám je rybář). Tak tam můžu chytat nonstop. A tam berou tak od 20:00–01:00 pak je půst(nebo nějakej náhodnej) a potom zase až tak od 04:00 do 08:00 ,ale jde hlavně o počasí a především o roční období.
reagovat - Úterý 28. září 2004 v 10:05 ® Padis
-
No na vláčku zatím žádného letos nemám chodíš vláčet až do noci já měl nejvíc záběrů před setměním
reagovat - Úterý 28. září 2004 v 9:52 ® morpheus
-
Padis: Zkus vláčet uvidíš ,že jich nachytáš víc a na jednoháček. Sedět u vody a čekat jesti najedou nebo ne je na nic. (taky jsem tak vysedával) A hlavně tu vodu líp poznáš. . můj názor..............
reagovat - Pondělí 27. září 2004 v 19:38 ® Padis
-
Začel jsem dávat malé 2 trojháčky e touž lepší ale candáti jsem chytil jen malé do 45.
reagovat - Pondělí 27. září 2004 v 9:21 ® LOS
-
Chytání na brzdu třeba i velmi jemnou se mi neosvědčilo. Nejlepší podle mě je odklopit naviják a vlesec zachytit třeba gumičkou na cívce navijáku, aby si rybička nemohla brát silón. Podle mě při útoku candáta na rybičku mu chvíli nevadí větší odpor, než vlasec s gumičky vypadne. Pak už potřebuje klid.
reagovat - Pondělí 27. září 2004 v 9:16 ® LOS
-
Nejvíce candátů jsme vždy nachytali na menší, ale živé rybky. Na mrtvou jen vyjímečně. Nejlepší se mi zdá hrouzek a to i na vodách, kde se nevyskytují, potom ouklej a plotice. Ale klidně napíchnu živého okouna a pokuď candáti brát budou, tak se nějákej chytí.
reagovat - Pátek 24. září 2004 v 11:57 ® xycht
-
Padis: říkáš že ti vždycky rybku pustí? A jak chytáš? jakou máš montáž? On totiž když candát ucítí odpor tak rybku opravdu pustí. a někdy vadí i nejjemněji nastavená brzda nebo baitrunner
reagovat - Pondělí 20. září 2004 ve 20:55 ® Tomash
-
Svá dva největší candát (71 a 64cm) mám na plotičku, ale na přívlač mám taky pěkné kousky 56cm,45cm,41cm. V létě chytám i kvůli vedru na těžko-plotice až k večeru, nebo brzy ráno. Podzim a zimu věnuji přívlači a mám to v poměru přívlač : mrtvá rybka 1 : 1 Tak nevím, jestli jsem ti poradil…
reagovat - Středa 15. září 2004 v 16:47 ® Padis
-
Labe Pardubice a okolí. Zatím rybku vždy pustí
reagovat - Neděle 12. září 2004 ve 22:03 ® jiris
-
Padis – a kde na Labi, zrovna jsem se vrátil. Byly jsme u Brandýsa, Čelakovic, atd. Možná mohu poradit.
reagovat - Úterý 7. září 2004 v 10:53 ® xycht
-
Uvlačet většího candáta se mi ještě nepodařilo takže spíš dávám přednost mrtvý rybce. resp. chytam spíš na plátky z cejnů nebo plotic . když nastražuju rybku (spíš menší, max. na šířku dlaně) tak do tlamky dávám polystyren aby se vznášela. a rozříznu brišní dutinu. Rybičku napichuju mezi ocasní a hřbetní ploutev. Používám klasickou průběžnou montáž s trubičkou, háček spíš větší. Kmen 0.19mm, návazec 0.18–0.16mm
reagovat - Neděle 5. září 2004 ve 21:28 ® jiris
-
Padis – zkoušej vláčet, tam kde chytají na rybičky. Podjezí atd. Labe je hóódně těžká řeka.
reagovat