Vyhledávání
Pravidelné přezkušování členů ČRS
19.10.2006 | Shrek | 7.389 zobrazení | 63 odpovědí
Přátelé,zajímal by mě váš názor na povinné přeskušování znalosti RŘ.Co byste říkali na řekněme tříleté přezkušování znalostí RŘ.Pokud by dotyčný toto přezkoušení neudělal,měl by po povolence.Co vy na to?Mělo by to význam?Pomohlo by to snížit už tak vysoký rybářský tlak na naše revíry?Díky za názory.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 20. října 2006 v 9:31 ® Milos_Dia reakce na …
-
Podle mého subjektivního vnímání situace jediný způsob, jak vyhnat od vody jistou část „rybářů“ je zdražit jim drakonicky povolenky. To ovšem vyžaduje jistý konsens napříč místními organizacemi, což posouvá tento problém do teoretické roviny. Jediným možným způsobem pak zůstává separace jednotlivých revírů, jejiž „dekretovaní uživatelé“ chtějí omezit nájezdy např. „cizích“ CS rybářů, od ČRS a od Statutu CS rybolovu. V okamžiku, kdy takto očištěná bývalá „ČRS MO“ přestavne být ve vleku ceníku povolenek ČRS, může si stanovit vlastní ceny a v mantinelech zákona 99/2004 i vlastní podmínky rybolovu.
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 9:03 ® Milos_Dia
-
Píčovina – a navíc dost hustá…
reagovat - Pátek 20. října 2006 v 7:11 ® vsetinek
-
Já bych si to teda nedovedl dost řivě představit. Jen když vezmu v potaz to obrovské množství členů. To by nešlo udělat v jednom termínu. To by se muselo přezkušovat aspoň měsíc v kuse. Potom co by se dělalo s těma členama, co si neberou ani povolenku a platí jen příspěvky. To by se taky museli přezkoušet, když ani nechytaj? Můj názor je, že by to byl krok hooodně vedle.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 18:20 ® Prutos
-
Souhalasím. Souhlasím s tím co napsali ostatní, tj. že je to kravina. Když vidím jakou fraškou dokáže být přijímámí nových čelnů, tak nechci ani domyslet jak by vypadalo přezkušování. A i kdyby bylo zcela regulérní, neznamemá to, že se dotyčný u vody nebude chovat jako dobytek.
reagovatVětšina takyrybářů, kteří pravidla porušují, tak činí zcela vědomě. Takže nepřezkušovat, k ničemu by to nevedlo a další zbytečnou administrativu si asi nikdo na úrovni vedení MO nepřeje. Howk!
- Čtvrtek 19. října 2006 v 17:17 ® hraji
-
Regulus: zcela v duchu toho co jsi napsal, ať chodí rybáři z povolání na přezkoušení každý rok. Ale my provozujeme koníček.
reagovatNemám firemní auto. Nechodím na školení.
- Čtvrtek 19. října 2006 v 16:56 ® CeP
-
pravidelne prezkusovani nezmeni nic. tecka. vsechno je to otazkou vychovy a pristupu kazdeho jedince individuelne.
- nekdo se halt jako masar narodi a nikdo ho nepredela. tim to hasne. pozastavi se snad dneska nekdo nad tim ze je nekdo levak ci gay?
- nekdo ma v sobe natolik zakorene mysleni z drivejska kdy porusovani vsech konvenci, pravidel,narizeni a zakazu patri ke stylu zivota v jakemsi protestu vuci necemu. jenze to uz dneska neplati.
- jini si zase odnesli pravidlo kdo nekrade okrada sebe a svou rodinu. proto nasakovane ryby v kufrech aut apod. tohle se predava z rodicu na deti je to v hajzlu.
- prasacke chovani k rybam je taky otazkou vychovy. kdyz to petiletej
venousek vidi u svyho dedecka a pak i taty bere to jako samozrejmou vec, ze
to tak ma byt.
a tak dal… tedy co je platne ze budu umet rady zpameti i pozpatku. neni mi to nic platne pokud nebudu vychovanej k tomu ze se musi dodrzovat a nebudu z toho mit mindraky.
mimochodem, kde se pise ze musim mit rybarsky rad sebou na lovu?? vozite sebou snad nekdo v aute vyhlasu o silnicnim provozu? nosite v sosu kabatu pri venceni pejska ustavu?? jiste je dobre ho mit a pripade potreby zalistovat, ale tim to hasne. povinnost to snad neni.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:29 ® Shrek reakce na …
-
fikus:stanovy znám,neboj.Pro rejpaly podotýkám,že ne zhlavy.Jde o to,že já prostě nevidim nikde peníze,které jdou z neustálého zdražování povolenek.Nikde nevidim zlepšování stavu českého rybářství.Svůj názor na hospodaření ČRS mám,nebudu ho ventilovat na veřejnost,protože bych byl velice nerad ukamenován,ale poslední dobou začínám souhlasit s názory na zrušení ČRS.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:28 ® fikus reakce na …
-
regulus> nepleť dojmy s pojmy
běžný řidič = běžný rybář = žádné zkoušky profi řidič = rybářská stráž = způsobilostní zkoužky
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:22 ® Shrek reakce na …
-
regulus: co se aut týče,tak ano.Chodím každý rok,jak v bývalém zaměstnání,tak v současném.Musim se učit,pokud je neudělám,mám opravku,pokud neudělám opravku,nechci ani pomyslet co by mě čekalo.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:21 ® fikus reakce na …
-
To bych Ti měl vysvětlit jak funguje Svaz jehož jsme členy, vysvětlit co jsou Stanovy a k čemu slouží, co je Jednací řád a k čemu slouží, proč platíš penězi, komu ty prostředky jsou přerozdělovány, proč jsou přerozdělovány + mnoho dalších věcí které se problematiky hospodaření Svazu týkají. Věř, že sám neznám přesné odpovědi na tyto otázky. Doporučuji ti pro začátek přečíst si Stanovy a k nim Jednací řád. Nalezneš zde mnoho odpovědí které by jsem ti zde složitě vysvětloval.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:18 ® regulus reakce na …
-
HRAJI – trochu nemáš pravdu, řidiči z povolání chodí na přezkoušení každej rok, bylo to vždycky a asi před 10 lety se to dost zpřísnilo v nákladní a kamionové dopravě, nevím to přesně, ale jeden známej co má dopravu, tenkrát prskal, tuším, že musí chodit i na zdravotní prohlídky. Mimochodem, ty jako podnikatel, pokud jezdíš firemním autem, bys na ty zkoušky měl taky každej rok chodit.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:17 ® pif
-
ať žije byrokracie.té není nikdy dost!!!!!!!!!!!!§§ Zásada byrokracie Byrokracii lze potřít jedině byrokracií. Gatesův zákon Jediná důležitá informace v organizaci podniku je vědět, kdo o čem ví. Mc Kernanovo krédo Kdo není schopen poučit se z minulých porad, musí si je zopakovat. Fahnstockův zákon diskuse Je-li možné o nějakém návrhu diskutovat, jeprávě tak možné jej zcela odepsat. Hartzův zákon rétoriky Táhne-li se spor příliš dlouho, skončí tahanicí o slovíčka. Kimovo pravidlo pro zasedání výboru Poté, co se hodinu upravuje znění celé věty, rozhodne kdosi, že se celý odstavec vypustí. Shapirův zákon odměňování Ten, kdo odvádí nejméně práce, sklízí největší uznání.
výše psané je jen pro pobavení,ne na přemýšlení-.)))
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:15 ® Sander
-
hraji > tak to je pravda. Jen jsem se loni ptal kolegy na syna, který prý byl zrovna v Budějcích na přezkušování RS, nevím… Počkej, nemohlo to být „školení“ namísto „přezkušování“? Asi ano, to přeci zavedené je, ne?
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:12 ® hraji reakce na …
-
Sander: nic takového existovat nemůže, jednak to nevyžaduje zákon a ani Stanovy a když se o přezkušování hovořilo, bylo to smeteno ze stolu. Když už jsm eu toho měnění zákonů, řidiče tak ynikdo nepřezkušuje i když se změní pravidla silničního provozu a tam jde o život a nejen toho řidiče.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 16:02 ® Sander
-
hraji > jenomže pažitka zůstává dál pažitkou. Zákony o rybářství se neustále mění. Nemám do toho co mluvit, na Strakoňsku aktivní RS neexistuje, a proto jsem se zatím nesetkal s tím, že by mě někdo buzeroval za něco, co se může používat atd, prostě z neznalosti. Ale jsem pro, z doslechu vím, že něco takového existuje. Tak nač to řešit?
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 15:59 ® regulus
-
ALIVIO – asi už bylo vše řečeno, ale stejně si neodpustím ti to trochu rozebrat. 1/ Z čeho konkrétně by se ty zkoušky měly konat, vím, že z RŘ, ale z celýho (zkus se ho naučit) nebo jen z podstatnejch částí. 2/ Další věcí je toho zbytečně prodrbanýho času, při 2000 členech v MO, kdyby zkouška trvala jen 1 hodinu … Nebylo by lepší tento čas strávit brigádou nebo jinou užitečnou činností. 3/ Pokud beru v úvahu, že každej z nás si z RŘ ne všechno pamatuje a to je holej fakt, tak bychom o ty papíry přišli asi všichni. Mimochodem, já sebou tahám ŔŘ a místní podmínky furt, když jdu na revír, kam běžně nechodím, tak se mrknu co je tam za vyjímky. Zastávám totiž názor, že není třeba si každou chu..vinu pamatovat, ale vědět, kde si to můžeš přečíst. 4/ Poslední věcí je to, že si docela živě dokážu představit tu frašku, kterou by ony zkoušky v praxi byly. V mnoha případech bys dostal test i z tahákem, aby tu blbost měli všichni co nejdřív z krku.
SHRNUTÍ – rybářskej tlak by se nezmenšil, složení zkoušek by některým jedincům nezabránilo, aby po sobě dále zanechávali bordel a obecně se chovali jako prasata, odrbávalo by se to jak se dá, v některých případech by se členstvo rozdělilo na dva tábory, ti co sou kamoši s výborem, by to měli „jednodušší“ a ti druzí by se to museli naučit, dalo by se to i zneužít k „znepřijemňování života“ spupným jedincům, co chcou zavádět nějaký novoty, atd. .....
reagovat
V neposlední řadě, pokud by se o tom hlasovalo na schůzích, tak bude naprostá většina proti. - Čtvrtek 19. října 2006 v 15:58 ® hraji
-
Nesouhlasím, to je nejen utopie, to je buzerace. Jako by někdo zahrádkáře přezkušoval ze znalosti pažitky. Možná u členů, kterým byla zadržena povolenka pro přestupek, tam by to mělo smysl, ale jinak ne. 100 x ne.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 15:51 ® Shrek reakce na …
-
fikus: sorry,ale já nikde těch víc peněz nevidim.Prozraď mi tedy prosím,kde jsou.
mimojiné,já řešení nehledám,jen jsem se zeptal na názor.Nic víc,nic míň.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 15:44 ® fikus reakce na …
-
oprava: v nesmyslných represích
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 15:38 ® fikus reakce na …
-
Hmm, tak to by se podle stejného měřítka měl omezit prodej mobilních telefonů (kde kdo si vykládá i hodiny o kravinách, domlouvá se s nimi trestná činnost…) omezit počet připojení k internetu (těch úchylů co sedí za klávesnicí je čím dál víc , zbytečně promrhaného času,.....)zregulovat počet benzínových pump (kdo má ty jedy čichat,…) a tak bych mohl nesmyslně zakazovat a přikazovat donekonečna. Alivio neblázni, v represích a nesmyslných direktivách řešení nehledej. Na danou věc se dívám z jiného pohledu, třeba jak využít zvýšeného zájmu o tento nádherný koníček. Čím víc lidí, tím více peněz, čím více peněz, tím jednodušší uskutečňování stanovených cílů. Nic složitého za tím nehledám.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 v 15:06 ® Shrek reakce na …
-
Protože lidí je u vody jak máku díky tomu,že papíry dnes daj kdejakýmu trotlovi (nemyslím tim nikoho konkrétního),kterej ve svý podstatě nemusí znát vůbec nic z RŘ,nemluvě o druzích ryb.
Ty mi prosím napiš,proč by se neměl nátlak na revíry snižovat.Jestli chceš,můžem pokecat mailem.Mě to prostě zajímá.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 ve 14:25 ® fikus reakce na …
-
Rici> na Járu nám nesahej!!! Jára žije v Liptákově!! Ještě jednou napiš, že Jára je vymyšlený a napíšu ti za trest Ricci
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 ve 14:15 ® Rici reakce na …
-
Blbost, všichni, kdo porušují RR ho porušují vědomě. A proč by ne, když je nikdo nechytne, protože kontrola neexistuje. RS by se měla zapsat do Červené knihy ohrožených živočichů, pokud tedy RS opravdu existuje. někdy mám pocit, že si RS někdo vymyslel ja Járu Cimrmana.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 ve 14:12 ® Robur
-
a taky bychom měli nosit uniformy…
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 ve 14:05 ® fikus reakce na …
-
mezi teoretickou neznalostí RŘ s následným odnětím povolenky a odnětím povolenky za hrubé porušování RŘ které tady uvádíš není žádná spojitost.
odpověz mi tedy prosím znovu na dotaz; PROČ by se měl snižovat rybářský tlak na naše revíry?
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:51 ® raduch reakce na …
-
Alivio: začít by se mělo výchovou dětí v kroužkách. Ale nešvary začínají u některých organizací tím, že zkoušky se udělají z internetové stránky. Podepíšeš, že jsi test dělal sám a zaplatíš poplatky a jdeš k vodě. U nás probíhá školení dospělých, kdy 3 soboty obětují a hospodář to do nich „leje“ co se týká ryb, způsob lovu, další sobotu na ně vyrukuji se zákony, vyhláškou a další tejden už cvičí na testech a praktickou výukou,sestavy uzly atd. Pro některé je to trochu podúroveň ,ale pak se nemusíš za nové rybáře stydět. Jde to pomalu,ale jde to. a hlavně chce to obětovat čas pro ty, kteří Ti to vrátí ve formě brigád,aktivní činností pro MO Přeji Všem, kteří to mají na hrbu hodně trpělivosti.a největší úspěch- z minipytláka udělat právoplatného člena
reagovat)
- Čtvrtek 19. října 2006 ve 13:23 ® Shrek reakce na …
-
fikus: a proč by neměl?Možná čekáš,že napíšu,že by bylo více ryb.Pokud sis toto myslel,tak Tě zklamu.Jen mě prostě nebaví neustále sledovat jak se někteří rybáři chovají v rozporu s RŘ.Ale nezmůžu proti tomu nic,vždyť se nenechám u vody od bandy cikorek zabít.Lidí je u vody jak máku díky tomu,že papíry dnes daj kdejakýmu trotlovi (nemyslím tim nikoho konkrétního).Proč by to nemohlo být jakoby za odměnu?Víš něco o rybaření?Umíš se u vody podle toho chovat?Tady máš povolenku!Ne že přijdeš k vodě,uděláš oheň,necháš u vody rozsekaný lahve od piva,kusy alobalu od brambor apod.Vždyť je to humus.Ku_va když vidim BoBa,že vleze do vody pro chcíplýho duháka a vyhodí ho na břeh,kolik lidí z těch co maj povolenku si myslíš,že to udělá?Třetina?Ale neni to jenom o chcíplých rybách,samozřejmě.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 ve 12:21 ® fikus
-
promiň, že Ti odpovím otázkou, ale PROČ by se měl snižovat rybářský tlak na naše revíry?
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 ve 12:02 ® BoBo-Falknow
-
Myslím, že pravidelné přezkušování znalostí RŘ by byla zbytečná záležitost, která by k ničemu nevedla.
reagovat - Čtvrtek 19. října 2006 ve 12:01 ® drozďák
-
na první pohled to sice zní zajímavě, ale jakmile si uvědomíš bližší souvislosti, tak okamžitě zjistíš, že je to nesmysl.
- z čeho by se přezkušovalo? rybářský řád je tak blbě udělanej, že se v něm mnohdy nevyzná ani odborník. To vše je navíc ztíženo bližšími podmínkami na jednotlivých revírech.
- Zkus si najet na test rybářských znalostí na stránkách ČRS – ten by stěží zvládnul ichtyolog, natož řadový člen.
To je pro mne známka, že by přezkoušení znalostí RŘ mohlo vypadat podobně. Potom ale potkáš u vody asi jenom absolventy Vodňan. 3. Jakékoliv pokusy o zlepšení stavu jsou už dávno pasé. Léčit červivé jablko je nesmysl. Je potřeba zabít červa…
reagovat