Chytej.cz

Pravidelné přezkušování členů ČRS necteno

19.10.2006 | Shrek | 7.391 zobrazení | 63 odpovědí

Přátelé,zajímal by mě váš názor na povinné přeskušování znalosti RŘ.Co byste říkali na řekněme tříleté přezkušování znalostí RŘ.Pokud by dotyčný toto přezkoušení neudělal,měl by po povolence.Co vy na to?Mělo by to význam?Pomohlo by to snížit už tak vysoký rybářský tlak na naše revíry?Díky za názory.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Sobota 21. října 2006 ve 22:52 ® Jarda carp reakce na …
Jarda carp

Po přečtení vašich příspěvků jsem se tak dlouho a nahlas nezasmál…Jak názory a hlavně reakce na ně jsou fantastiské…děkuji za pobavení have a sunny smile..

reagovat
Sobota 21. října 2006 ve 22:42 ® Jarda carp reakce na …
Jarda carp

Tak já nevím ,jak je možné,že po přečtení tvojeho příspěvku vůbec nevím co si nám chtěl tímto kratičkým projevem {nastínit}.

reagovat
Sobota 21. října 2006 ve 12:35 ® Gagi

regulus: To nebylo kvůli Alivio-vi, ale když jsem dočetl příspěvek od XAXAPa, ve kterém jsem rozuměl jen příslovcům a spojkám :-)) , dolehla na mě hlouba citátu ,,vím že nic nevím".

reagovat
Sobota 21. října 2006 v 5:56 ® Shrek reakce na …
Shrek

regulus: Gagi to udělal dobrovolně,to se cení.Navíc já ho k tomu nevybízel.

reagovat
Sobota 21. října 2006 v 1:37 ® regulus
regulus

ALIVIO – se ti to nějak zvrtlo, první pacient u Chocholouška.

reagovat
Sobota 21. října 2006 v 1:16 ® Gagi

Přečetl jsem si poslední příspěvky a šel jsem dobrovolně odevzdat rybářský lístek, povolenku k lovu ryb, členskou legitimaci ČRS, rybářský lístek, lovecký lístek, členský průkaz ČMMJ, zbrojní průkaz, zbraně i s průkazy, pas a samozřejmě i OP do PL Dobřany. Hezky mi tu ubytovali a jsou na mě hodní a dávají mi veselé pilulky.

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 17:49 ® PV

XAXAP: tvůj návrh je skvělý, doufám že si ho přečte nějaký papaláš z ČRS a MSR a začne pro něj lobovat. Jen by potřeboval dotáhnout do konce: Ještě chce vyřešit, jak odebírat povolenky těm nebožákům, kteří neprošli prověkou svých znalostí Zákona o rybářství, vyhlášky na tento zákon navazující, místních podmínek a dalších předpisů a nařízení s lovem ryb udicí souvisejících, prostřednictvím sofistikovaného systému LIPAN.

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 15:07 ® fikus
fikus

® Milos_Dia, reakce na …dnes v 8:03 ® XAXAP, reakce na …dnes ve 12:17

Oba jste dokázali vyjádřit ten samý názor, ovšem každý tak trochu po svém :-)

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:43 ® regulus reakce na …
regulus

XAXAP – -:))))) …tak to je bomba -:)))))

A vznikl by z toho LIPDOMO (LIPAN do MO), něco jako INDOS

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:36 ® Rici reakce na …
Rici

Já si myslím, že např.myšlenka call centra je velice zajímavá a stála by za širší rozvinutí. Npř. by se dalo využít pro hlášení o ekologických haváriích, což by jistě dopomohlo k rychlejšímu odstranění a třeba i usvědčení pachatele. Toto call centrum by mohlo fungovat pod již zaběhnutou linkou 112. Prostřed­nictvím call centra a intranetu by se daly dělat i přijímací zkoušky, testy atd. jak již bylo v příspěvku uvedeno.

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:36 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Čtu správně ? Byla řeč o penězích ? „..za více peněz..“ Oprostím-li se od faktu, že více peněz v případě CS P povolenky reprezentuje navýšení o 2200 %, což není navýšení, ale lichva, tak stále směňuji povolenku za PENIZE. Nebo-li, ČRS a MRS svůj produkt zpeněžuje, jinými slovy, komerce není pro ČRS a MRS až tak neznámý pojem… „Soukromák“ pro mě alternativa není, znova opakuji, že ne-te-če…

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:27 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

xaxar: Díky, konečně někdo začal používat správnou syntaxi, zajišťující vzájemnou kompatibilitu systémů, jež používají stejný protokol.

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:20 ® Shrek reakce na …
Shrek

XAXAP:no tak Ti děkuju,z tvého příspěvku jsem magor na celý víkend :-)) )

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:17 ® XAXAP
XAXAP

Ja bych si dovolil take prispet svou nazorovou troskou do mlyna. Pokud se podivame na pravidelne prezkusovani clenstva z jednoho, uzce ohraniceneho pohledu, zcelajiste a troufnu si rici i fatalne muze zvysit vzdelanost clenu ceskeho rybarskeho svazu, take Moravskeho rybarskeho svazu, a tim i zhruba necelym trem procentum ceske populace. Otazkou, ktera vsak do problematiky prezkusovani vstupuje, ovsem je, jak by doposud ne zcela efektivne fungujici cesky rybarsky svaz a i Moravsky rybarsky svaz takovouto ne prilis malou vec fakticky a technologicky zvladl. Mozna by pomohlo i vyuziti planovaneho systemu Lipan, ktery se nedavno predstavoval nekde na Vysocine a ktery vypada na prvni pohled jako elektronicky. Cela vec by pak mohla probehnout podobne, jak se tomu jiz deje napriklad u zkousek zpusobilosti v nketerych odvetvich. Aby se vsak dosahlo kyzeneho efektu, je zapotrebi se poohlednout pro strukture site, ktera by technologicky prezkusovani v ramci aplikovaneho Lipana zastresovala. Nejsem si uplne jist, zda-li v ceskem rybarskem svazu ale i Moravskem rybarskem svazu existuji odbornici, kteri spravne zvazi pozadavky na backbone (paterni sit), regionalni wide area networky (WANy) popr. ve vetsich mestech jako je Praha, Brno, Ostrava, Plzen, Hradec-Kralove, Pardubice, ceske Budejovice, Plzen, Usti nad Labem, Liberec metropolitni site MANy. Nesmime vsak opomenout, ze vetsi pocet organizaci se naleza mimo tyto aglomerace a tak je treba vyresit i efektivni a pritom vykonne propojeni tzv. posledni mile. Krome pruchodnosti vstupuje do hry jeste take bezpecnost. Zpusobilost k prenaseni dat bezpecnou formou v nebezpecnem prostredi na bazi VPN (virtualnich privatnich siti) a bezesporu take filtrace na rozhranich jednotlivych sereveru (u malych MO) a serverovych farem (u vetsich MO), neni take zanedbatelnym pozadavkem. Zde se da ovsem opet pouzit k auditu cele situace aplikace systemu Lipan a take i stare a zabehnute tradice brigadnicke povinnosti, protoze i mezi rybari se vyskytuji certifikovani a povolani odbornici v tomto oboru. nekteri z nich by dokonce mohli zajistit zapujceni mericich pristroju, diagnostickeho software, vetsi pocet krimpovacich klesti a v neposledni rade by z prebytku svych zamestnavatelu mohli prinest i nejaky ten kilometricek optickych kabelu, bagr na vykop diry pro nej, mozna i nejaka ta zkusena vykopova lidska sila z Ukrajiny by se zcela jiste v nasem okoli nasla. Inspiraci nam muzou byt dobre (byt byvalym rezimem devalvovane) akce Z, ktere by v ramci takto velkych organizaci, jakymi bezesporu Cesky rybarsky svaz a Moravsky rybarsky svaz jsou. Takovouto kostru problematiky je ovsem potreba take osatit. Vzhledem k fatalni potrebnosti vzdelavat clenstvo ale take i vsechny obcany si nemyslim, ze by byl nektery ze clenu primo proti ozelet nejakou tu rybicku, ktera by se do reviru nevysadila a ktera by se pouzila pro nakup prostredku od stejne dulezitych spolecnosti jako je IBM, Cisco, Nortel, Oracle, Sun a podobne. Tyto spolecnosti by pak v ramci dvoustranne nakupni dohody nasledne mohly prspet nejakou tou korunou na podporu zavodni a mladeznicke cinnosti. I toto tema by se defakto na prezkusovani a Lipana dalo napojit. Jsem si totiz jisti, ze vybirame ty nejlepsi? Domnivam se, ze v nasich radach mohou byt schovani jeste vetsi borci, nez ktere doposud zname. bezkvalitniho systemu je ovsem nemame sanci najit a zapojit. Zde vidim i moznost pro kazdeho clena, ktery by mohl ziskat i pripojeni do intranetoveho systemu pro identifikaci elit, oznamovani porusovani predpisu a pripadne ekologicke havarie. V navaznosti na tento intranet jsem pak vsemi deseti pro zvazeni vybudovani tzv. fishing union call centra, ktere by fungovalo 24 hodin denne, 365 dni v roce. proto je potreba se take zaobirat problematikou vyuky komunikace vsech clenu, aby vetsina z nich mohla plnit v ramci sve brigadnicke povinnosti i sluzby v tomto call centru. No a jak tak koukam, nazavovat se da i dale. pro tentokrat svuj kratky prispevek ukoncim a priste se vratim, abych vam zkusil nastinit dalsi uhled pohledu, tentokrate mene uzce ohranicenym.

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:15 ® Gagi

regulus: Tady se to nenosí, ale plnej souhlas.

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 13:14 ® regulus reakce na …
regulus

To je např. to co jsi napsal „… Osobní cíle pochopitelně sleduju – chci chytat za svoje prachy ryby 40+ tady doma a ne venku …“.

Možná to chápu jinak, ale su členem svazu (v mým případě MRS, páč su z Brna) sice z větší části proto, že chcu chytat ryby, ale jako člen mám taky povinosti, m.j. 10 hodin brigád. Na ty brigády chodím i když ty 4 stovky, co bych za ně zaplatil, vydělám za hodinu. Někteří jedinci jen platí příspěvky a tím to pro ně skončilo, jiní mají trochu zájem pro tu vodu, ne pro svaz, něco udělat. Hold někdo musí uklidit ten bordel po ostatních, nejen rybářích, vytahat pochcípaný ryby když se něco zvrtne, roznosit ryby při nasazování, slovit matečák, aby se mohly vypěstovaný ryby prodat a koupit za ně násada, posekat na podzim rákosí, prosekávat v zimě díry v ledu atd. …

Dneska už není nutný být členem, můžeš si koupit povolenku jako nečlen, ale za víc peněz. Kdybych chtěl jenom, za svoje prachy, chytat ryby 40+, tak budu jezdit na soukromáky. Svůj názor na tento typ vod jsem už několikrát napsal, ale je dobře, že jsou, je to prostě alternativa, která sem patří. Moje názory jsou možná tak trochu o vztahu k vodě a rybám, někomu můžou připadat divný.

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 12:38 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Komercionalizace ?? Co to je ??

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 12:30 ® regulus reakce na …
regulus

Náramně mě pobaví, že se tady skoro každá diskuse, dříve nebo později sveze na žehrání na svaz, volání po jeho zrušení, osamostatnění se určitých MO nebo revírů atp. Je to furt stejná písnička dokola. Když jsem začal chytat legálně ryby, nebyly žádný krajský nebo svazový povolenky, chytalo se jen na revírech té MO jejíž jste byli členy. Na jinej revír jste si museli koupit tzv. hostenku. Netuším co to stálo, ale není to podstatný. Já jako člen tehdejší MO Brno 11, jsem mohl chytat asi na 5 nebo 6-ti revírech a to jen proto, že byla dohoda s jinou brněnskou MO, že členové jedné MO mohou chytat i na revírech druhé MO. Krajský povolenky začaly později, tuším v r. 1976. Tehdy jsem byl rád a konec konců jsu tomu rád i dnes, že si v rámci cca 80 km okruhu okolo baráku můžu zajít na ryby na skoro všechny MP a pokud bych chtěl i P vody nebo si klidně koupit celorepublikovou povolenku a nemusím špekulovat, že když pojedu tam nebo tam, kde si příslušnou povolenku koupit. Nechcu se nikoho dotknout a nemluvím jen o plkách na tomto serveru, ale skoro pokaždý, když se začne mluvit o osamostatňování, tak v kontextu toho volání slyším to sobecký, aby ti cizáci měli co nejsložitější jezdit na ten „můj revír“. Ti samí jedinci co po tom volají, ale často jezdí na ryby po celým okolí, kolikrát po celý republice, kde v očích toho místního sobce jsou zase oni ti cizáci, kterým je třeba co nejvíc znepříjemnit život. Nadává se na svaz, na povodí ..... Nemůžu si pomoct, ale komercionalizace rybářsví, myslím tím to po čem mnozí z vás tolik volají (alespoň to tak vyznívá), by nadělala víc škody než užitku. Vrácení se do stavu, že každá MO si bude obhospodařovat svůj revir a prodávat si na něj povolenky je sice možná, ale dost pitomá varianta. Finále by bylo buď C&R nebo ještě větší snížení současnýho stavu zarybnění a v neposlední řadě možná i podtatné zvýšení pytláctví. Současně by to znamenalo v mnoha případech i vysazování zcela nepůvodních druhů ryb, za účelem zatraktivnění revírů. Podle mýho názoru, by to byl poslední hřebíček do rakvičky našim řekám.

reagovat
Pátek 20. října 2006 ve 12:00 ® Prichy reakce na …
Prichy

OK;-)

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:55 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

sorry, nemám doma křišťálovou kouli… Provázanost nejvyššího velení Svazu na případné ekonomické či politické struktury je mi zatím neznámá…můžu fabulovat, ale bez důkazů to nebude ono. A sehnat je, na to potřebuju nebýt sám…

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:52 ® Prichy reakce na …
Prichy

struktura „politickych“ a ekonomickych vztahu v CRS…omlouvam se, specham do prace a pisu kraviny

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:52 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Majetek získat nelze – vody jsou majetkem státu a stát pouze podle zákona 99/2004 „svěřuje do užívání“… Zarybnit a starat se o řeku není taková sranda jako u stojáku. Nechal jsem si udělat nalejvárnu od odborníků. V zásadě je tekoucí voda nákladově nesrovnatelně dražší z mnoha známých důvodů. Obecně mám dobrý pocit z toho, že nepříjemné otázky začínají pokládat i např. kapraři a všeobecně rybáři, kteří např. chytají jenom na MP. Nicméně, znovu musím zdůraznit, že jsem na spoustu věcí musel změnit názor – např. na to, že ve Svazu reprezentovaném ÚS a Radou nejsou již lidé, kteří používají mozek. Jsou, bohužel ale zatím v tajné a minoritní opozici, která je zaviněná nezájmem, možná i strachem řadových rybářů otevřeně kritizovat práci Svazu.

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:47 ® Prichy reakce na …
Prichy

co jsi udelal, jsem myslel jaky tlak jsi vyvynul? pouze to byly clanky ci dopisy stiznosti apod. jen me zajima, jak moc je to neprostupne.

Jinak s tim vztahem zakaznik podnikatel moc nesouhlasim (mozna kdybychom delali brigadu napr cistili brehy pak bychom ta nedelali takovy bordel a uvedomili si, ze to neni klasicky vztah koupim spotrebuji…ale to je veci nazoru).....jenze jsem toho moc neprecetl a vlasne ani nevim jaka je struktura....­.priste az budes vysvetlovat v nejakem clanku co a jak, nezaskodilo by graficke zobrazeni apod...... teda nejen pro me :-D

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:42 ® Prichy reakce na …
Prichy

Milos_Dia: tak to je slusne, osobnima cilema jsem samozrejme myslel rychle ziskani majetku az pusinku (tak jak to tady bylo zvykem). Celkem ti preju hodne uspechu a hlavne trpelivosti. Skoda, ze se to tyka jen tekouci P vody…teda ta „kampan“ protoze treba u nas je dle me neutesena situace i na MP revirech a vic lidi vic „unese“. Pricemz pokud by se nakonec povedli nejake zmeny, neverim tomu, ze by se tykaly pouze tekoucich P…(tady ovsem zalezi na jake urovni by byly zmeny, zarybnovaci plany, vyhlasky zakony apod.....napr pokud by byla napr zmena na urovni zakona neverim, ze nejak vyclenovala tekouci P vodu)

Jsem sam zvedavy, jaky bude tvuj dalsi krok. Ja myslim, ze plne zverejnovani hospodareni svazu na vsech urovnich by nebylo od veci…ale uvidim, necham to lidem co o tom vi vic nez ja.

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:42 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

…btw. otázka typu „co jsi konkrétně udělal pro to, aby se ve Svazu něco změnilo“ je zcela out of topic. Já nic dělat nemusím. Beru Svaz jako organizaci, která latentně podniká (kupuju si povolenku, produkt) ve státem posvěceném monopolu a u P povolenek neposkytuje za peníze odpovídající protihodnotu. Za tohoto stavu je pak logickým krokem zákazníka,(např. muškaře jako jsem já) že jde utrácet prachy jinam. Jenomže KAM ?

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:30 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Stojáky mě nezajímají – v zásadě jsem říční typ muškaře. Svaz jsem definitivně nevzdal díky ochotě několika vysoce postavených placených funkcionářů, kteří obětovali svůj čas a poskytli mi informace ze zákulisí. Moje „kampaň“ obecně provokuje další členy Svazu k pokládání otázek a zásadně je zacílená pouze na tekoucí P revíry. Osobní cíle pochopitelně sleduju – chci chytat za svoje prachy ryby 40+ tady doma a ne venku. A ty prachy klidně dám Svazu, pokud se probudí a začne něco s P řekama dělat. Ve Svazu jsou odborníci, ať se klidně starají, já mám své práce dost. A když řeknou, že mi zaručí abych měl co chytat, ale že to bude stát kačky, já jim je klidně dám, pokud uvidím, že to nejsou jenom sliby…

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:15 ® Prichy reakce na …
Prichy

MD: milosi, tobe jde taky, asi jako vsem, o lepsi zarybneni reviru? Lepsi zarybneni myslim, normalnima rybama. (ne rybniky s kapitalnima) Vim o tobe, ze jsi vzdal cokoli co se svazu tyce. Chtel bych se zeptat, jake konkretni kroky jsi podnikl pro to, aby jsi neco zmenil ve svazu jako takovem. Nebo se mylim a chtel jsi rouvno „prechod na soukromaky“ (nebrat doslova pouze pracovni nazev). Jinak pevne doufam, ze ve sve „kampani“ nesledujes osobni cile a nejde ti o to „nekde“ „zprivatizovat“ vetsinou tu nej. vodu v okoli. Doufam tedy ze v tomto se nepletu.

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 11:02 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

Já vím… Nicméně „samostatně hospodařit“ znamená mimo jiné i získávat prostředky, nebo-li peníze na provoz a násadu. Samostatnost jako taková vyžaduje počáteční vklad, na kterém musí participovat všichni zúčastnění. Pokud si toto neuvědomují, nezbývá jim nic jiného než setrvat ve svazovém matrixu.

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 10:47 ® regulus
regulus

Milos_Dia – no vono to není tak jednoduchý. V naší MO před pár lety byly takový tendence, pak to někdo spočítal a došlo se k závěru, že by se to nevyplatilo. Jednak by si dost lidí místní povolenku nekoupilo, další část by přešla do jinejch MO v rámci Brna a v neposlední řadě by na tom ve finále byla MO hůř než je teď. Každej rok, se v soupisu revírů objeví nějakej revír, kterej je vyjmutej se svazový povolenky s tím, že tam hospodaří místní MO a většina je za rok, za dva šupem zpátky.

reagovat
Pátek 20. října 2006 v 10:10 ® Rici
Rici

Fikus:Ty brďo, omlouvám se. Vůbec nevím, jak jsem mohl napsat takovou blbost o JC. Musel jsem bejt pod vlivem halucinogenního inkoustu do tiskárny. Ještě jednou se omlouvám:-)) )

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1