Vyhledávání
podběrák???
15.10.2006 | marianek | 7.052 zobrazení | 47 odpovědí
ahojte, včera jsem se setkal s nečekaným problémem. Šel jsem zavláčet a jeden místní rybář mě upozornil, že mám mít u sebe podběrák. Copak na přívlač se mám brát podběrák. prej už třem lidem na revíru vzali kvuli tomu papíry!!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 15. října 2006 ve 23:58 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Klon: Podívej se do Všeobecné diskuze na Aliviovo fotku – klasický případ, kdy rybář vyrazí bez podběráku
reagovat - Neděle 15. října 2006 ve 22:22 ® JarKoto
-
V MRS podběák byt nemusi.
reagovat - Neděle 15. října 2006 ve 22:21 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Klon: Tak to Ti nějakého fakt přeji
reagovatKdyž je ve vodě déle a nemusí být ani moc velký, tak je to mazec
Letos z jednoho místa několik štik kolem 50-ti a následně duhák 38. Zatímco štiky byly během chvilky u mne, tak duháka jsem nemohl za živého boha vypáčit
- Neděle 15. října 2006 ve 21:11 ® Prichy
-
klon: nebo dopadnes jako ja trkvas, kdyz poustim stiku bez lanka ve vode a samo, ze to ukousla a zustala ji rotna v hube neni urcite setrnejsi nez jedna cesta podberakem. Uz se mi to stalo dvakrat…
reagovat(
- Neděle 15. října 2006 ve 20:25 ® Klon
-
Tak mi to nedalo a zavolal jsem předsedovi s naší MO a zeptal jsem se ho na podběrák.Odpověděl mi,že je sice psany na papíru co jsme dostali,ale neni povinny,je to tam jen proto,že chtějí aby zustal ve vybave každého rybáře a používal se.Takže u nas už poviny neni. BoBo-Falknow – maš pravdu a to v tom,že sice už nakej ten rok rybařím,ale duhaka jsem si ještě nevytahl,možna je to divny,ale bud se nevedlo,nebo sem se spiš zaměřil na štiky,candaty,boleny a sumce.A taky jak jsem psal s přívlačí jsem za dobře teprv 2 roky
reagovat)
- Neděle 15. října 2006 v 19:32 ® BoBo-Falknow
-
marianek: Co se podběráku týče, přečti si ten cár papíru, co jsi dostal k povolence a máš jasno, netřeba tím zaměstnávat x dalších lidí.
Klon: Sorry, ale asi moc nevláčíš a pokud, tak jen některé druhy ryb. Chtěl bych Tě vidět, jak na Ohři v klidu vyháčkuješ duháka kolem 40-ti ve vodě, jsa nabrozen uprostřed proudu. Že by jsi měl problém ho vůbec k sobě dostat bez podběráku, o tom ani nemluvím. Takže to tak nepaušalizuj, jsou místa a ryby, kde to bez podběráku prostě nejde, případně tím rybě ublížíš víc než podběrákem (není můj případ, já toho duháka stejně klepnu).
reagovat - Neděle 15. října 2006 v 18:14 ® cercer reakce na …
-
Klon:no..já jsem z Děčínské org. a tady podběráky mít taky nemusíme..no..je to otom,že když chci být k rybě šetrný,tak to jde..při troše snažení i bez podběráku..a opačně..já osobně si myslím,že ten podběrák už tolik místa v batohu,nebo na rameni nezabere..a je tu jistota,že je člověk připraven na každou situaci!
reagovat - Neděle 15. října 2006 v 17:26 ® Klon
-
Cep: musel by ses podivat na mistni organizaci Česká Lípa,ajk si někde MO upravuji míry ryb,tak u nas je dany podberak aspon pro tuto sezonu,aspon nas na to upozornovali.
Alivio: no comment,jsou lidi kteří si ani nezaslouží být rybaři.No nevím pro mě je prostě šetrné zacházení s rybou na 1 mistě.
reagovat - Neděle 15. října 2006 v 16:53 ® Shrek reakce na …
-
Klon: my jsme dnes byli s BoBem svědky toho,jak jeden rybář sice kapra podebral do podběráku,ale ten podběrák pak nahulváta táhnul za sebou po písku i s kaprem,tak si vyber.
reagovat - Neděle 15. října 2006 ve 13:23 ® CeP reakce na …
-
Klon> ted jsem koukal do blizsich podminek severoceskeho US a nikde jsem tam o podberaku nenasel ani zminku.
reagovat - Neděle 15. října 2006 ve 13:05 ® Klon
-
no u nas na svazu,pravě poviny pořad je.je to zajímavý ale na druhou stranu se nedivím,u nas je boužel pořád vís prasat kteří si říkají rybáři.Naposledy jsem viděl magora kterej tahnul rybu po břehu až na místo kam chtěl,pak teprv měřil a pak hodil do vody že je malá.Když jsem na něj vlitnul tak mi kreten tvrdil,že to rybě nevadí,tak sem mu ještě pohrozil na ferofku,že dostane dodržky a už sem ho neviděl
reagovat)
- Neděle 15. října 2006 ve 12:37 ® pif
-
důležitá věc!!!!existuje unás presumce neviny-.)))takže,když budeš tvrdit,že sice na ryby chodíš,ale nic nechytáš,nemůžou ti hodit na krk eventuální nešetrné zacházení s rybou-.)))
reagovat - Neděle 15. října 2006 ve 12:31 ® CeP
-
marianek> povinnost mit u sebe podberak je od letoska v rybarskem radu vypustena. musis mit listek, povolenku, vyprostovac hacku a miru. to je vse. viz.:
§ 13 odstavec 7 zákona č. 99/2004 Sb.
(7) Při lovu v rybářském revíru je osoba provádějící lov povinna mít u sebe rybářský lístek, povolenku k lovu, nejde-li o uživatele rybářského revíru, popřípadě doklad o udělení výjimky podle odstavce 4 nebo 5 § 13 zákona č. 99/2004 Sb. a na požádání je předložit rybářské stráži, rybářskému hospodáři, popřípadě jeho zástupci nebo osobám pověřeným příslušným rybářským orgánem nebo orgánům Policie České republiky.
Bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech ČRS :
VII. Osoba provádějící lov je povinna
- mít při lovu vyprošťovač háčků a míru pro zjištění délky ryb,
ale i kdyz uz podberak neni povinnej a treba vetsinu ryb odchackujes ve vode coz mi pri vlacce s trojhakama neprijde docela dobre realny; co ti brani v tom poridit si alespon treba raketak?
reagovat - Neděle 15. října 2006 ve 12:29 ® Prichy reakce na …
-
BM: pocitam, ze kdyz chce nekdo po rybari podberak, bude to velmi studovana RS…za sitko by clovek mohl dostat i do drzky
reagovat(jinak skvelej napad )
- Neděle 15. října 2006 ve 12:26 ® zedus
-
No pokud vím tam na MRS nebyl podběrák povinný už delší dobu a na ČRS od letoška taky. Takže pokud nemáte nějakou úpravu, tak by ti papíry neměl vzít nikdo.
reagovat - Neděle 15. října 2006 v 11:19 ® BigMike reakce na …
-
Tady u nás na jihočeských vodách pro letošek už podběrák není povinný. Osobně ho většinou nenosím. Doporučuji proštudovat Bližší podmínky…pro vaše revíry a tam to musí být někde napsáno! Pokud ho nepoužíváš, poradíš si s rybou šetrně i bez něj a musíš ho mít povinně ve výbavě, doporučuji sehnat nějaké umělohmotné sítko na čaj, které se vejde do brašničky! Nikde není podběrák specifikován – rozměry, síťka a tak, tudíž stačí i to sítko:)))
reagovat - Neděle 15. října 2006 v 10:51 ® Klon
-
no nevím co v tom vidíš za problem,samozřejmě že bys měl mít podběrák a přívlač není vyjímkou.Když si dělal papíry tak ste se to museli učit ne????jinak já osobně ho nenosím ať jedu kamkoliv a přijde RS a slušně jim řeknu,že podběrák je pro mě zbytečný,že všechny ryby pouštím ještě ve vodě.Zatím mě nechali v pohodě a když nahodou né tak mi vezmou papiry, do 5 ti dnu museji byt na organizaci a tam si to zodpovím a náš hospodář je přísný ale ma pochopeni,takže když nabídnu,že udělam nějakou brigadu zdarma tak to necha být.Myslím že jsou horší přestupky,např chytání po stanovené době,to je brane jako pytlačení apod.
reagovat