Vyhledávání
podběrák???
15.10.2006 | marianek | 7.049 zobrazení | 47 odpovědí
ahojte, včera jsem se setkal s nečekaným problémem. Šel jsem zavláčet a jeden místní rybář mě upozornil, že mám mít u sebe podběrák. Copak na přívlač se mám brát podběrák. prej už třem lidem na revíru vzali kvuli tomu papíry!!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 7. července 2009 ve 22:01 ® vondras reakce na …
-
souhlas ale jiné revíry !!???
reagovat - Úterý 7. července 2009 v 15:18 ® Beebo reakce na …
-
Stačí mít s sebou vidle…napíchneš a jdeš…
Vše již bylo řečeno níže, dle rybářského řádu musíš mít míru na zjištění délky ryb a vyprošťovač háčků, o podběráku se nikde nemluví, ale nedovedu si předsatvit jak tahám kapříka cca 40cm na feeder s mrňavým háčkem do dvoumetrový meze a to vůbec nemluvím o větších rybách. Podběrák s sebou nosit je věc každýho a snad jen hovado by dřelo rybu z vody bez něho, ale na druhou stranu bych ho do povinný výbavy nedával, zase by to byl způsob jak nahrávat různým buzerantům z řad RS…snad každej rybář ví jak by se měl chovat, ne?
reagovat - Pátek 3. července 2009 ve 23:30 ® -zruseno reakce na …
-
sus1> taky pravda:)
reagovat - Pátek 3. července 2009 ve 23:22 ® sus1
-
padák> Já už je tet netaham taky vůbec, jenom jim tam naházim pár krmítek,nějakýho červíka a du domů.
reagovat)
- Pátek 3. července 2009 ve 23:20 ® -zruseno
-
já většinu ryb pouštim. teď už je moc netahám ani na souš a vyháčkovávám je ve vodě .Ale když přijde něco většího tak jse podběrák potřeba
reagovat - Pátek 3. července 2009 ve 20:15 ® pipa reakce na …
-
cormaxx> u nas se používaj rovnou igelitky
reagovat)))
- Pátek 3. července 2009 v 17:21 ® cormaxx
-
Jdu k vodě chytat…Chytím rybu,potřebuju ji šetrně dostat z vody na břeh,odháčkovat,změřit…I selskej rozum mi říká,že by měl být podběrák v povinné výbavě rybáře.
reagovat - Pátek 3. července 2009 v 17:13 ® streda
-
Napr. na revirech US Praha musis mit podberak.
- Osoba provádějící lov je povinna mít při lovu vedle vyprošťovače háčků a míry pro zjištění délky ryb i podběrák.
- Čtvrtek 2. července 2009 ve 20:25 ® Kratylos reakce na …
-
Ale pozor,pokud je na revíru vyjímka,tak je ti houby platný rybářský řád.
reagovat - Čtvrtek 2. července 2009 ve 20:23 ® Kratylos
-
Pokud se budete domnívat že k Vám RS byla neoprávněně přísná musíte se dovolat práva tím že se odvoláte na příslušný Rybářský svaz,pozor RS je povinna sepsat protokol o zadržení rybářského lístku z důvodů,pokud nejste spokojen podejte opravný prostředek,a pokud neuspějete nezbývá nic jiného než se obrátit na soud,je to zdlouhavé fin .náročné,ale v některých případech se to vyplatí.
reagovat - Středa 1. července 2009 v 11:46 ® kamos007
-
Podle řádu podběrák nemusíš mít.
reagovat - Středa 1. července 2009 v 11:39 ® -zruseno reakce na …
-
Libor> Já bych ho taky znova zaved, k rybám je to šetrný a nosit ho mi nedělá žádnej problém.
reagovat - Úterý 30. června 2009 ve 13:29 ® Mary reakce na …
-
Libor> Ano souhlasím s tebou, též bych ho dala do povinné výbavy. Jelikož, rybu než dostanou na břeh, tak ji podřou, když u břehu je málo vody. Ale, ptala jsem se z důvodu, že jednomu rybáři sebrali povolenku, že nemá podběrák. Kluci díky za odpovědi.
reagovat - Úterý 30. června 2009 v 10:22 ® Libor
-
osobně bych podběrák do povinné výbavy dal všude.
reagovat - Úterý 30. června 2009 v 10:00 ® albin reakce na …
-
Mary> Nemusí,protože tam není napsanej v povinnejch věcech.Jestli k tomu potřebuješ přímo v RŘ pro ZČ:Podběrák si ssebou k vodě rybář brát nemusí.,tak napiš na svaz a vzhledem k tomu co vymyslili letos na ZČ P revírech a hlavně čím to odůvodnili,bych se ani nedivil,že by to tam nechali napsat.
reagovat - Pondělí 29. června 2009 v 15:16 ® Mary
-
tak pardon, tam je psáno povolené techniky, ale kde najdu, že být nemusí???
reagovat - Pondělí 29. června 2009 ve 14:59 ® Mary
-
Pokusím se to vložit. Je to západočeský uzemní svaz, technika lovu ryb, dle přílohy č.7 k vyhlášce 197/2004 Sb. A nahoře je datu platnosti k 2009
reagovat - Neděle 28. června 2009 v 18:51 ® Kubajs
-
marianek:sice povinej neni ale myslim že kvůli zacházení a i ve zdolávání ti to hrozně moc pomůže
reagovat - Sobota 27. června 2009 v 16:56 ® -zruseno
-
Já sebou podběrák ,,tahám" skoro vždycky, takže to neřešim.
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 v 16:12 ® regulus
-
Už tu to někde bylo, někde v Česku je povinej stále, nevím kterej ÚS.
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 ve 13:24 ® Filip00
-
myslím, že to záleží i na revíru můžou tam mít napsáno ,že máš mít podběrák, to je to samé jako míra štiky je 50cm ,ale o kus vedle je 55cm
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 ve 13:23 ® Alov
-
RŘ ČRS pro rok 2009…
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 ve 13:21 ® Alov reakce na …
-
Mary> A kde prosímtě???
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 ve 13:20 ® Alov reakce na …
-
Mary> II. Osoba provádějící lov je povinna – a) mít při lovu vyprošťovač háčků a míru pro zjištění délky ryb. / Je to sice blbost, ale je to tak. povinnost mít při lovu podběrák už neplatí
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 ve 13:19 ® Mary
-
Tak jsem najela na ČRS a v řádu je podběrák napsaný. Platnost od 1. ledna 2009
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 ve 13:08 ® Mary
-
Může mi někdo vysvětlit, jak je to s podběrákem pro rok 2009? Je povinnost nosit na chytání ryb podběrák? A pokud ne, jak se má zachovat rybář, který přišel o povolenku, že nemá podběrák? Já ho sice nosím stále, protože podběrák je podběrák a dala bych to jako povinnost.
reagovat - Pondělí 16. října 2006 v 19:12 ® Cudla
-
Severočeský,není povinný,ale taham se s ním ještě na dlouhý tyči(teleskop.)zákon schválnosti u vody platí obzvlášt.Fidorka 0,14 kmen a jeto tu
reagovat - Pondělí 16. října 2006 ve 12:50 ® Krvinka reakce na …
-
Na severni morave uz taky podberak neni povinny, takze ho brat sebou k vode nemusis, tim nic neporusejes kdyz ho nemas, ale jestli muzu poradit tak podberak je dobra vec, obzvlaste kdyz ti zabere vetsi ryby. Ja podberak nosim vzdy, nerad bych abych kvuli tomu ze ho nemam prisel o peknou rybu
reagovat - Pondělí 16. října 2006 v 11:35 ® Padis
-
Já podběrák nosím,však sem ho potřeboval dost často.
reagovat - Pondělí 16. října 2006 v 11:28 ® rarach
-
Souhlas s Bobem, navíc dřevěné skvosty od páně Tvrdka či Pípala atd, nijak rybáře neomezují, jsou lehké a krásné. Akorát se tím nedá zabít ryba, to chce Vorvise.
reagovat