Chytej.cz

Jaké krmení?? necteno

11.10.2006 | ČudlařX | 4.210 zobrazení | 17 odpovědí

Jde mi okrmení ,které mam nacpat do feederového krmítka.Jaké všechny šroty a levné kupované směsi??A co všechno přimíchat do kupované směsi?? dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 18. října 2006 ve 23:27 ® Hora reakce na …
Hora

CeP,nebyl jsem doma pár dní,tak Ti odpovídám teď,nemám žádnou obavu jelikož mám dost chladný sklep a ty dva kýble spotřebuji max do 2 měsíců.Dělám si toho začátkem sezóny(asi koncem března)2–4 kýble a do konce sezóny spotřebuji další 4.

reagovat
Neděle 15. října 2006 v 18:36 ® ČudlařX
ČudlařX

dík všem za odpovědi!!!

reagovat
Sobota 14. října 2006 ve 23:10 ® CeP reakce na …
CeP

Čudlař> no jasne. cokoli ti zbyde musi ihned do lednice pocitas-li s dalsi vychazkou do 2 az 3 dnu, anebo dobre zabalene do mrazaku. v mrazaku ti teoreticky vydrzi neomezenou dobu. ja mam treba v sezone zamrazeno nekolik balicku vareneho partiklu. kolikrat vyrazim rychle k vode a na nejakou pripravu jaksi neni cas. sahnu tedy do ledu a muzu upalovat.

reagovat
Sobota 14. října 2006 ve 23:05 ® CeP reakce na …
CeP

Hora> taky se vetsinou snazim michat si sam a koupenym krmenim spise jen doplnuju. potom kazda ulovena ryba tak nejak vic tesi kdyz ju lapnu na vlastni vytvor… jen by mne zajimalo za jak dlouho ty dva kyble spotrebujes. nemas strach ze ti mleta repka zlukne pri delsim uskladneni? mne se to totiz jednou stalo tak uz ted ve vetsim micham jen jakysi nosny zaklad. ten pak doplnuju dalsimi komponenty, ochucovadly, atraktanty a partiklem podle cilove ryby, rocniho obdobi a tak..

reagovat
Sobota 14. října 2006 ve 22:55 ® CeP reakce na …
CeP

sillon> pohoda. neporadim ja.. poradi nekdo jinej. hlavne se nebat polozit otazku. sak nikdo ucenej z nebe nepad.. no ne?? a o tom to je.. ;-) )

reagovat
Sobota 14. října 2006 ve 22:39 ® ČudlařX
ČudlařX

Móóc díky za rady.Prvním rokem feederuju a chci sehnat okolo krmení nejvíc rad ,protože je to podle mě to nejdůležtější.JE TO ALCHYMIE!!! Eště otázečka co dělat když krmení mam moc a nestačim ho zdělat a na ryby jdu třeba až za týden??jinak zkysne… Že bych ho měl dát do mrazáku?? Dík

reagovat
Sobota 14. října 2006 ve 21:07 ® Hora
Hora

Krmení si míchám sám z koupených ingrediencí v mlýnech v Šenově + krmiva Lorpio feeder,je tam:2 díly kukuřičného šrotu,1 díl pšeničného šrotu,1 díl ovesných vloček,1 díl strouhanky,1 díl mleté řepky.To si sednu se 3 kýblama na kus igelitu, a dávám to vše dohromady do 1 kýble,vždy 1 dávku z každého a zamíchám,potom přesypu do velkého kýble.Po skončení mám plné 2 kýble,ze kterého odebírám na ryby.Nasypu si patřičné množství,zaleju trochou vařící vody(jak píše CeP)a rozmíchám,zbytek doplním u vody,pokud je potřeba.U vody doplňuji i živou složkou.Ať Ti berou.

reagovat
Sobota 14. října 2006 ve 2:08 ® sillon

CeP-děkuju,už jsem z toho byl zůfalý. to je vlastně v krátké době druhá rada na mě že? dvojnásobné díky,bez tebe byl bych stracen!!!:-))

reagovat
Sobota 14. října 2006 v 1:40 ® CeP reakce na …
CeP

nepar ten srot vsechen ale jen cast a zbytek domichej nesparenej. sparena cast obstara aroma a pojivost, zbytek naredis do spravne konzistence. presnej pomer vypozorujes po par pokusech. ;-) )

reagovat
Sobota 14. října 2006 v 1:27 ® sillon

CeP-jak ten šrot správně spařit? ja ho dávám do kyblíku a na to vleju tu vodu,jenomže po přidání dalších ingrediencí z toho vzniká jakási antihmota,kterou z krmidla nevyplaví ani proud na řece:-))

reagovat
Pátek 13. října 2006 ve 20:50 ® CeP reakce na …
CeP

Ćudlař> kdyz uz obycejnej srot tak ma smysl jen kukuricnej a zasadne sparit varici vodou. sparenim dosahnes pojivosti a krasne uvolnis aroma kuku srotu ktere je samo o sobe docela prijemne. ostatni sroty nepouzivam; kdysi jsem se totiz nekde docetl ze nejsou docela uplne vhodne. pry kdyz uz tak jeste ovesnej srot. ale i obycejnej srot obcas nadela divy. pridas strouhanku, hlinu, dovonis treba pernikovym korenim nebo susenym cesnekem a muzes vyrazit.

reagovat
Pátek 13. října 2006 ve 20:09 ® ČudlařX
ČudlařX

A jaká je zkušenost s obyč. šroty?

reagovat
Pátek 13. října 2006 v 19:32 ® splavek

Do čisté a chladné vody se mi osvědčilo krmení Lorpio plotice black ikdyž,je to krmení na plotice funguje i na ostatní ryby. Michám ho jenom s trochou strouhanky a přidávám ovesné vločky, trochu konopí a do uplně studené vody nepřidávám nic. Dále se mi osvědčilo i krmení Lastia SYR,ale to už s ničím nemíchám,akorát ho dobarvím dotmava.

reagovat
Čtvrtek 12. října 2006 ve 22:54 ® piskot reakce na …
piskot

Na kapra Lorpio ořech,není nutné nic vymejšlet.Na cejna buď Lorpio z široké řady cejn,nebo Trapera cejn sekret black.,popř.cejn special 2,5kg (je to dost náladové krmení.)Je toho tolik,že jsem však již znaven,nemohu již psát :-) .

reagovat
Čtvrtek 12. října 2006 ve 20:10 ® ČudlařX
ČudlařX

Pravda-zapomněl jsem.Jde mi především o aktuální lov kdy se voda čistí a je chladnější.Chci lovit kapry a větší cejny (možná tlouště).Jinak jsem zkoušel jak Trapera ,kterej byl slvělej ,ale i to Loprio(Zkoušel jsem Loprio feeder).

reagovat
Čtvrtek 12. října 2006 v 19:42 ® Fedderista

Já používám Traper a jsem poměrně velmi spokojen, ale dej si pozor na zvýšenou lepivost…

reagovat
Čtvrtek 12. října 2006 ve 13:59 ® hraji
hraji

Kolego, tvoje otázka je tak nedokonalá, že odpovědina ni budou také nedokonalé. Když nenapíšeš, jaké ryby chceš lovit, na jaké vodě, kdy v průběhu roku, je tolik možností, že by to vydalo na knihu o feederování. nepoužívám levné kupované směsi, používám Lorpio (většinou ořechové pro kapry) a ředím ho, kukuřičným šrotem, strouhankou, partiklem (obilí, řepka, konopí – vše vždy vařené) až do poměru 1:1, tedy na jeden díl Lorpia jeden díl „ředidla“ a navíc přidávám hlínu, až 30 % objemu. Někdy přidávám do krmení kukly (zakuklení bílí červi) a občas živé bílé červy, i když, pokud jsem schopen je dostřelit na loviště prakem, raději je používám samostatně. Ale nechci tvrdit, že při použití levných směsí (které jsou v podstatě jen šrot ovoněný chemií) ryby brát nebudou. Budou, když trefíš vhodný čas a nabídneš správně nástrahu.

reagovat