Chytej.cz

Rybaření v Norsku necteno

9.10.2006 | zany | 3.406 zobrazení | 5 odpovědí

zdarevím kolegové rybáři…Rodiče se nějak dohadujou kam jet na dovolenou a tak padali návrhy jako je chorvatsko a další přímořské státy, ale jelikož jseme vášivý rybáři tak bychom chtěli dovolenou zaměřenou na ryby.tak začali padat návrhy jako je Norsko aj,.Mamka to vzala do svích rukou a začala domů nosit prospekty od různých cestovních kancelářích.tak vás žádám o radu kam jet a popřípadě doporučit cestovku.mamka rybářka není ta má dovolenou zajištěnou..díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 10. října 2006 ve 23:58 ® zany

díky za odpovědi tyto věco co píšete.jako mám na mysli vítr déšť aj.určitě to chce proštudýrovat a dozvědět se víc…

reagovat
Úterý 10. října 2006 ve 13:42 ® rarach

To co píše Rybařík, jsem já zažil ve Švédsku, vítr a hlavně neustálý déšť, přesto jsme chytali, sice bez valného úspěchu, ale přece. Norsko bych naplánoval podle zájmu o jaké ryby Ti jde a jestli lov na moři nebo na řekách či jezerech, pak také jak vysoko směrem k polárnímu kruhu chceš jet, pokud jdeš po treskách a pilkru tak březen až květen, pokud ti stačí vláčet makrely a nějakou tresku tak až do září. Obecně čím blíž k polárnímu kruhu tím dál v měsících se posouvá možnost chytání tresek ve větším množství. Fjordy jsou většinou ve větrném zákrytu, takže co píše rybařík je velmi neobvyklé, ale ne nemožné. Chytání na řekách je zavislé na tahu ryb a průtoku, na to bacha, to chce vysledovat na netu nebo od zástupce CK.

reagovat
Úterý 10. října 2006 ve 13:29 ® RybaříkX

Ono to chce přistupovat i k Norsku opatrně. Já jsem s kolegou jel v první polovině září. Cesta báječná, ale po přijetí na místo začal foukat silný teplý vítr. Moře se ohřálo tak, že se v něm dalo koupat. Ryby odjely někam pryč. Díky silnému větru jsme se dostali za týden pobytu jen 3× ny vodu (vlny byly takové, že se nedalo častěji, celkem asi na 4 hodiny. Chytili jsme tři makrely a jednu asi 30 cm tresku – jinak nic. Vítr byl tak silný, že se vůbec nedalo vycházet z chaty. Tak jsme jedli smažené houby, které jsme nasbírali okolo chaty. Jednou se vítr utišil natolik, že se dalo jít ven na hodinovou procházku. jinak jsme všechen čas byli nuceni trávit v chatě. Blbější a dražší dovolenou jsem v životě nezažil. Kolegové si nakonec ryby kupovali za šílené ceny ve výkupu (přece nepojedou domů s prázdnou). To jen tak na okraj, že Norsko může dopadnout i jinak, než se dočteš. Je to náhoda a podle mne je tak trochu i jedno s kterou cestovkou a kam jedeš.

reagovat
Pondělí 9. října 2006 ve 22:18 ® zany reakce na …

díky určitě to prostuduju a zkonzultuju s našima…:-)

reagovat
Pondělí 9. října 2006 v 19:33 ® Shrek
Shrek

Já jsem byl na souostroví Vikna,táta byl ve Snillfjordu – oba dva spokojenost.Nej­lepší termín je bajvočko půlka května až půlka června.Ten Snillfjord je jedním z nejatraktiv­nějších míst.Podívej se na CK Admirál na ckadmiral.fish-net.cz

reagovat