Chytej.cz

Omezení lovné délky kapra na MP necteno

4.10.2006 | Sum Sum | 5.584 zobrazení | 31 odpovědí

Zajímal by mě názor na toto omezení a jaká maximální délka pro ponechání by se měla stanovit? A jestli s tím někdo z vás souhlasí.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 8. října 2006 v 18:16 ® Sum Sum reakce na …
Sum Sum

Matam1234– Já jsem jich pár pěkných chytil ale jen na soukromých zatím co na státních vše kolem 50 ale to by nemělo být jen na kapry ,ale i na ostatní ryby , protože i jiné druhy když chytneš tak aby sis mohl říct TO JE RYBA a ne vše chytat v průměrné délce.

reagovat
Neděle 8. října 2006 ve 13:45 ® Matam1234
Matam1234

sum sum tak to máš pravdu letos jsem ani rybu větší jak 60 neviděl kromě tedy úhořů a proč ne K70 u nás jsem na Jihlavě 7–11 na takovou ani nenarazil , ale je to v lidech to je marné

reagovat
Sobota 7. října 2006 ve 13:33 ® kopi
kopi

breca – To nehrozí. takovej kapr než doroste metr to v našich podmínkách chvíli trvá. Ted si myslim, že je to s kaprama větších rozměrů u nás mizérie. Když chytnu kapra nad 70 tak je to svátek. Mě prostě baví tahat velký ryby a radši nebudu mít celej rok rybu k jídlu a chytnu si nákýho trofejnáka než mít narvanej mrazák. Proto pouštim všechny ryby a už se mi stalo že sem chytil třeba tu samou štiku nebo kapra a udělalo mi to radost. Pro k70 sem všema deseti.

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 16:48 ® breca reakce na …

Já tedy nevím, ale nedopracujeme se k tomu, že vodní toky i stojáky budou pokryty mrtvými přestárlými rybami monumentálních rozměrů? Aby mi pak propadl háček na dno!!! ):o)

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 16:20 ® Sander
Sander

CeP > tak dokud můžeš, naplň si kapramam mrazák, na podzim to s nima bude bída!! :-))

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 16:19 ® Sander
Sander

CeP > ta už se prý nasazuje dávno, takže novým vedením to asi nebude. Spíš bych se bál, že nové vedení tomu přetrhne pupeční šňůru, páč potřebují peníze na nová chovná zařízení a budou letos dokonce prodávat i násadové kapry, aby měli love.

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 16:17 ® Sander
Sander

regulus > lín a candoš je u nás nasazován docela hojně. Lín nepravidelně, takže jeden rok se jich dá ulovit přes dvacet denně, druhý rok o 3/4 méně, ale o to větší. Candát je zde vysazován pravidelně a to v docela vysokém počtu, jenže tu nemá podmínky a s jarníjde do Písku. Úlovky této ryby jsou zde bohužel opravdu náhodné a mírová ryba je vzácnost. Takže s těmito druhy můžu být spokojen :-))

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 16:16 ® CeP reakce na …
CeP

Sander> to se fakt nasazuje? tak to je fajn. myslim ze to znaci posun organizace k lepsimu a predpokladam ze je tady prima souvislost s novym vedenim. co myslis? jinak jsem presvedcen ze by rvali nejen dedkove. spis bych si troufl tvrdit tak 50/50.

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 16:12 ® regulus reakce na …
regulus

SANDER – je mě to jasný a řvát nebudou jen dědkové. Pravděpodobně je rybářská obec v každé MO složena z procentuelně podobné věkové skupiny (myslím tím procentuelně vzhledem k věku např. mezi 30–40 lety je jich 18%, 40–50 lety 22%… – neber to doslova, je to příklad), samozřejmě sterší generce už asi bude častěji chytat staticky (sedět na jednom místě) a nebude lítat z vláčákem okolo řeky (taky nás to čeká), ale třeba takovej zmiňovanej lín nebo candát by nemusel být tak nepřekousnutelnej, nemyslíš???

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 16:01 ® Sander
Sander

regulus > tož prauda. Ale s tím nasazováním je to trochu složitější. Malinko jsem vyzpovídal kamaráda, od loňska pracujícího v naší MO, co se týče vysazování ne zrovna obvyklých druhů ryb. Moc se mu do toho nechtělo, ale práskl třeba informace o nasazování střevlí atd, což jsou ryby, které mají pro rybáře téměř nulový význam. Možná jen malinko sportovní, viz třeba já, ale prakticky jdou peníze svazu mimo zájmy rybářů a proto o tom nemá nikdo vědět. Kdyby se to rozkřiklo po Strakonicích, to by dědkové zas nadávali, že hází peníze z okna atd. Jsem moc rád, že se i takovéto druhy nasazují, i když v malé rozmanitosti a množství, ale aspoň něco.

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 15:52 ® regulus
regulus

plavčík Tom – moc hezký, zvlášť se mě líbila ta pasáž o K70, to je velmi zajímává teorie nedaleko pravdy.

Abych pradu řekl, už mě toto věčně omílaný téma nebaví. Kapr se vysazuje za účelem sežrání, důkazem toho je několikanásobně větší množství „rybářů“ u vody po nasazení a to až do té doby, dokud se naprostá většina nasazené ryby nepřestěhuje z vody do kuchyní. Naprosto nechápu, z jakého důvodu nejsou nasazovány třeba ne takovým nasovým způsobem, ale alespoň ve větší míře ostatní ryby, namátkou třeba lín (malá poznámka, zvláště pro severočeské jádro, mluví se MP vodách). Neslyšel jsem nikdy, že by se někde nasazovala parma, ostroretka, podoustev, pokud se týče dravců, tak jestli se vysazují všude takovým způsobem jako u nás, tak je to „házení perel sviním“. Když už jsu u těch ostatních ryb, tak alespoň podle počtu chycených a vlastně i viděných ryb, by jsme se asi měli zamyslet nad stavem okounů na našich vodách. Už loni nějakým záhadným způsobem začali mizet, letos jsem chytil jen asi dva a v podstatě neviděl skoro nikoho chytit (Prutos pšt) a hejna okouní droboti okolo břehů taky úplně zmizela.

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 15:41 ® Sander
Sander

PLAVČÍK tOM > jen se neomlouvej, nemáš totiž za co. Je to zde asi jediný rozumný příspěvek, se kterým víceméně souhlasím.

reagovat
Pátek 6. října 2006 ve 12:50 ® plavčík Tom reakce na …

Provedu pane:-)

Rozhodně to nebylo myšleno na všechny, ikdyž to tak může znít. Za to se omlouvám.

reagovat
Pátek 6. října 2006 ve 12:40 ® Padis reakce na …
Padis

tak tak Cepíno

reagovat
Pátek 6. října 2006 ve 12:37 ® CeP
CeP

Hážeš všechny do jednoho pytle plavčíku. To od tebe není hezký. Nerad bych připouštěl že je to pokus o vyprovokování hádky… Hybaj za trest vydrhnout palubu!

reagovat
Pátek 6. října 2006 ve 12:14 ® plavčík Tom reakce na …

To jste asi trochu přestřelil. Když si někdo odnese od vody rybu, na kterou má dle právních předpisů nárok, neviděl bych to jako že si u vody dělá co chce. Maximální lovná délka kapra má dle mého názoru opodstatnění pouze na uzavřených revírech (pískovny rybníky, atd.). Na řekách je to naprosto o něčem jiném, jelikož se jedná o nepůvodní druh. V počátku navrhla úzká skupina lidí (kapraři) petici K70, protože tím sledovali jen a jen svůj vlastní zájem a spousta ostatních se na to nachytala a v podstatě ani nevědí proč, možná jen aby vypadali jako „sportovní rybáři“, ale už nikdo se nezamyslel nad tím, jaké to bude mít následky pro původní druhy ryb. Proto se ptám: Proč by tuto výsadu měl mít právě a jen kapr? A pokud jste tedy takoví sportovci, jak se tady něktří projevujete, proč neusilujete o zavedení horní míry i u jiných druhů ryb?

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 9:56 ® mana01
mana01

Je jedno, jestli 65, nebo 70. Hlavně, aby se s tím něco udělalo. Ale dokud si budou lidi u vody dělat co chtějí, tak je to na nic!

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 8:19 ® Shrek reakce na …
Shrek

Klon: mě zase fascinujou Tvoje odpovědi,jak vše bereš se smrtelnou vážností… :-)

reagovat
Pátek 6. října 2006 v 0:32 ® Klon
Klon

Alivio někdy mě tvoje odpovědi fascinujou,žrát kapra 85 cm????to snad ne.Jinak souhlasim že žraci je tak do 65 cm i když ryby nejim.Taky plně souhlasim s K 70,samozřejmě by si to zasloužily všechny ryby mit horni hranici,už jen kvuli tomu aby jsme ve vodach ty velky ryby meli.

reagovat
Čtvrtek 5. října 2006 ve 20:07 ® CeP reakce na …
CeP

Sum Sum> v pohode, neni nutne se omlouvat. to se obcas stane kazdemu. ja taky radeji zapatram abych neco nedubloval. nove zadani dam jedine v pripade pokud ma predchozi thread jaksi proslou dobu pouziti. ;-) ))

reagovat
Čtvrtek 5. října 2006 v 19:35 ® Sum Sum
Sum Sum

Všem-Tímto se omlouvám za uvedení tohoto fóra. Nevěděl sem ,že tady ty fóra byli jsem registrovaný pouze měsíc. S O R Y

reagovat
Čtvrtek 5. října 2006 v 18:15 ® Matam1234
Matam1234

no s těma mírama je to zajímavé , ale opravdu kapra nad 70 je hnus i když já pouštím i ostatní protože kapr je jediná ryba co nejím a na vánoce vloni se mi podařila 80 štička a to bylo něco jiného

reagovat
Čtvrtek 5. října 2006 v 17:44 ® CeP reakce na …
CeP

Tomik> a ja bych si zase docela dobre umel predstavit jista omezeni. treba placnu-li denni omezeni JEDNOHO druhu ryb na 4kg, celkove klidne ponechat 7kg. zrovna tak bych uvital i tu proflanutou horni miru, ale nezajimala by mne zrovna u kapra. v tom jsme nazorove ve shode, ale myslim ze nektere domaci druhy ryb si ji jiste zaslouzi.

reagovat
Čtvrtek 5. října 2006 v 17:30 ® Deleted

Nemyslím, že je správné omezovat chudé české rybáře v množství masa, které mohou odnést. Zvláště by se tak nemělo dít hlavně u nepůvodních ryb, jako je třeba kapr :-)

reagovat
Čtvrtek 5. října 2006 v 16:44 ® osprey
osprey

Sum sum: V prostředí českých internetových serverů byla většina zásadních diskuzí svedena před několika lety. Přeživší jedinci si dodnes drbou rány a jsou na určitá témata alergičtí…

reagovat
Čtvrtek 5. října 2006 v 9:07 ® plavčík Tom

Už mi to přijde, že otázky tohoto typu někdo zadává jen proto, aby se pobavil! Sum Sum: když si dáš trochu práce a budeš hledat, najdeš diskuzí na toto téma bezpočet. Jde akorát o to, že jeden útočí na druhého a stejně to k ničemu nevede! All: kecy nemaj cenu!!!

reagovat
Čtvrtek 5. října 2006 v 8:45 ® modrak
modrak

Dle mého názoru je žrací míra kapra 45cm až 65cm.

reagovat
Středa 4. října 2006 ve 22:01 ® Shrek
Shrek

Já bych dal horní hranici kapra 85 cm,pak už se to nedá žrát. :-)

reagovat
Středa 4. října 2006 ve 21:14 ® Sum Sum reakce na …
Sum Sum

CeP: Robur:Můžu říct ,že nejsem kaprař ,ale když jdu na kapry tak jdu ChaP a je něco super chytit 75 ,77 ,68, 82 atd… a mám velkou radost jen z fotek nebo natočené kazety =soukromé revíry. Ale na státním je svátek chytit 60cm a všichni se divý a říkaj to je ryba. Kapřík na vánoce mi stačí 55cm bohatě!

reagovat
Středa 4. října 2006 ve 20:59 ® CeP
CeP

joo chlape! projdi si tyhle dve temata. obcas se sice namichnes, obcas dobre pobavis.. ale hlavne budes mit o nasich nazorech jasno. ;-) )) www.chytej.cz www.chytej.cz

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1