Chytej.cz

Rukojet necteno

3.10.2006 | Kubajs | 2.461 zobrazení | 8 odpovědí

Opravujete si někdo korkovou rukojet jak?????
A pmůcky děkuju moc???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 4. října 2006 v 16:57 ® hraji reakce na …
hraji

Ano, pokud je celá rukojeť prutu z nekvalitního korku, pak je lepší je neopravovat, ale bu´d celou předělat, nebo prut vyhodit. Ovšem to se v posledních letech moc nestává.

reagovat
Středa 4. října 2006 v 16:30 ® modrak
modrak

Podívej se třeba na globalflyfisher.com

reagovat
Středa 4. října 2006 ve 12:15 ® AlanG reakce na …

Rada je oukej, akorat musim varovat – pokud se z rukojeti vydroluji kusy, patrne bude ze stejne nekvalitniho materialu cela rukojet a hrozi nekonecne zaplatovani.

reagovat
Středa 4. října 2006 v 11:22 ® hraji
hraji

Pokud chceš opravovat jen místně vydrolenou část rukojeti, která vznikla použitím méně kvalitního korku, potom je dobré vyměnit jen tu poškozenou část. Rovně vyříznout poškozenou část a vlepit místo ní novou (vyříznutou z větší zátky) doporučuji vlepovaný díl udělat o fous větší, aby jsi ho musel lehce vmáčknout do „díry“, nemá potom ošklivé spáry. Potom jen zabrousit novou část do obrysu původní rukojeti. Je to náročné na kvalitní a přesnou práci, ale výsledek je překvapivě dobrý

reagovat
Středa 4. října 2006 ve 2:17 ® AlanG reakce na …

doprdele, to mi nějak ulítlo, i s rukojěť, fuj… pokračování: …vyměnit. Alivio popsal fungující postup, tak jen doplním. 10 cm v průměru je hardcore, to musí bejt strašný. Dají se ale koupit kroužky určené přímo na rukojeti a s nima to není tak hrozný. Maj průměr cca 3cm. Daší postup je: slepit na nějakém trnu (epoxid nebo vodoodolné lepidlo na dřevo), pokud možno se závitem nebo něčím, čím lze kroužky pevně stlačit. opracovat (stačí upnutá vrtačka a šmirgl od 80 do 800 až 1000 grit na konec) zvětšit vnitřní otvor rukojeti kulatým pilníkem podle potřeby přilepit (pokud rukojeť dobře sedí, tak třeba epoxidem. já mám radši polyuretanové expanzní lepidlo – bacha, je potřeba vydržet, dokud neztvrdne a uklízet uniklé lepidlo, co se dere ven) hotovo.

reagovat
Středa 4. října 2006 v 1:59 ® AlanG

Moc není jasný, co myslíš tou opravou, ale řekněme, že rukojěť se dá umejt (čímkoli), vymelit (nedoporučuju, stejně to není ono), vy

reagovat
Úterý 3. října 2006 ve 21:34 ® Robur
Robur

někdo někde psal, že ji čistí savem, není to sice oprava, ale úspěšně jsem to aplikoval…a dobrá rada se může opakovat

reagovat
Úterý 3. října 2006 ve 20:40 ® Shrek
Shrek

Kámoš jednou opravoval rukojeť.Starou „seříznul“,vzal korkové špunty o průměru cca 10 cm (korková víčka na demižonky),slepil je,hodil je na soustruh,slepený je osoustružil (prej je to hrozná prcačka),vyvrtal uprostřed díru o průměru vnějšího průměru prutu,naplácal lepidlem zevnitř a narazil na prut.No zní to velice zmateně,výsledek však byl celkem přijatelný.

reagovat