Chytej.cz

Pravá sezóna lovu sumců necteno

1.10.2006 | cercer | 5.024 zobrazení | 26 odpovědí

Zajímalo by mě,jaké máte zkušenosti s lovem v průběhu roku..který měsíc je pro vás ten nej..a do kdy má u nás cenu se ještě specializovat na jejich lov ohledně teploty vody atd..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 3. října 2006 v 9:56 ® cercer reakce na …
cercer

jo..to jo..a to nemluvě o hauzbotech..když to človek někdy vidí..viz Orlík..ale když se bude starat,tak bude ještě za blbce!No jo,no..

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 7:59 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

cercer1: Zákony se na ně dívají stejně, ale muži zákona se na ně možná dívají jinak ;-)

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 0:42 ® cercer reakce na …
cercer

no,když to po sobě čtu…chtěl jsem napsat,že si to myslí ti chataři!:-) Né zákony!:-)

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 0:41 ® cercer reakce na …
cercer

no..já jsem asi pitomej..ale prostě..už ze zásady..asi bych to nezavážení dodržel…je ale pravda,že tím,že maj chatu u vody..a pozemek..že na ně se zákony dívají jinak..

reagovat
Pondělí 2. října 2006 ve 13:15 ® topaga reakce na …
topaga

Je to v lidech, ja byl o vikendu na hostovacce na jednom nadhernem sterkovisti a vytahl jsem asi 6 nasadaku a prihlizel jak chatari i pres zakaz zavazeji a tahaji slusne ryby pod heslem … "jsem majitel chaty a pozemku a ostatni mne muzete … " … Otazka do pranice je, mit tam chatu, kdo z nas by take nezavazel …

reagovat
Pondělí 2. října 2006 ve 12:26 ® doktor reakce na …

HaD: Kašli na to, je to zbytočné! Z toho musí vyrásť!

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 0:51 ® cercer reakce na …
cercer

HaD:Jasan.. tento způsob je opravdu trochu nešťasný..abych to řekl jemně..to je dobou..asi..

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 0:44 ® HaD reakce na …
HaD

cecert1: nikdo nejsme svatej, ale hříchama se tímhle způsobem chlubit nemusíme ne?

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 23:27 ® cercer reakce na …
cercer

HaD:nerozčiluj se..to máš těžký..každej nejsme zásadovej a jednou na to třeba přijde…

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 22:49 ® HaD reakce na …
HaD

Víš co? Klidně si vem za vzor koho chceš a dělej co chceš. To že se tam vábit nesmí je fakt a ty to ignoruješ. Notabene když je „na dostřel“ X revírů, kde vábnička povolená je. Mě by se to taky líbilo si tam zabouchat, ale prostě to bez povolení nedělám. U Pavla se mi to taky nelíbilo, nicméně to bylo tuším první rok po zavedení zákazu a mělo to svým způsobem poukázat na nesmyslnost zákazu, což ho stejně neomlouvá. Pokud se nepletu, tak už pak na Orlík nejezdil. Ale ty to vesele praktikuješ 8 let po zavedení zákazu a ještě se tím chlubíš veřejně. A ještě k tomu vzoru: kdyby nějaký tvůj vzor znásilňoval ženský v parku, taky bys to s odvoláním na něj dělal?

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 22:32 ® prema reakce na …

jo a co o tom teda víš???to by mě zajímalo… takže on si na orlíku může vábit???on to může psát do časáku ??? a eště se v tom článku porybnejm vysmívat???ja snim souhlasim nic proti nemu nemám ,ale zajímalo by mě jestli do něj taky takle prudíš!!!myslim že asi ne..........ja se nechci Pavla dotknout je to tak trochu muj vzor, ale fakt nechapu o co se tady snazis stejne tim nic nezmenis!!

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 18:16 ® HaD reakce na …
HaD

prema: nedivil, článek znám. To ovšem není žádná omluva či vysvětlení. S Pavlem se znám poměrně velmi dobře, takže o tom trochu něco vím

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 18:01 ® cercer reakce na …
cercer

prema:asi bys to neměl vážně dávat takhle najevo,jak porušuješ řád…ikdyž si Ty myslíš,že tím nikomu neubližuješ a ničeho se nedopouštíš…ale řády máme a když se jima nebudem řídit,bude to tu jak na divokém západě..teda..to už tak trochu je..ale ještě víc!:-) Tvůj názor mi tak trochu připomíná kapraře,co loví přez noc,dají kapra do vezírku..někdy i na půl dne..bez zápisu..a taky jim nepřipadá,že porušují zákon..vždyť oni je přece nakonec pustí!Jo..a ještě něco..nejsem učitel a nerad poučuji..ale.­.ohlídej si malinko češtinu..aspoň základy..někdy z toho fakt bolí oči..a třeba jména si velká písmena opravdu zaslouží..nic ve zlém..

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 17:30 ® prema reakce na …

Hele skus si sehnat časopis sportovní rybolov 1998 a přečti si článek orlík 1998 od tomiho.Možná že se budeš divit, mě se ten časák dostal do ruky náhodou a škoda že uš ho nemám, by ses asi divil co tam Tomi píše o vábení na orlíku.

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 16:48 ® HaD reakce na …
HaD

Zákaz je zákaz. To, že se lecos porušuje, je jasný, ale tohle je trochu sílka, notabene, když můžeš vábit jinde.

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 16:27 ® Raf
Raf

Ale k otázce. Sumec potřebuje teplo. Nějakej měsíc ti dává jenom určitej předpoklad nějakýho počasí. Letos jsem se moc těšil na sumcovej srpen, ale to chladno bylo urputný. Naopak netypický září jako letos dávalo veliké naděje. Bohužel jsem je nemohl ověřit, protože jsem se věnoval jiný zábavě. Jdi do toho podle momentálních podmínek. To jaký budou jde v měnícím se klimatu předpovídat čím dál tím hůře.

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 16:09 ® Shrek reakce na …
Shrek

Raf: jsi holt rychlejší,no.Chlad a dusno-to neznáš?Leda tak v hermeticky uzavřený ledničce.:-)) )

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:58 ® Raf
Raf

Prema: Nevim čim boucháš, ale přijde mi, že zákaz vábení na Orlíku má nějakej důvod. V místech mezi skalama je ozvěna z vábničky s velkou lopatkou neskutečná. Nese se i několik kilometrů a nese se velmi hlasitě. Neobtěžuješ zdaleka jenom rybáře vedle sebe. Chladný a dusný počasí mi taky nějak nejde dohromady.

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:53 ® cercer reakce na …
cercer

VĚTŠÍ ŠANCE ALE BUDE ASI NA PŘEHRADĚ,CO?pojedu ještě koncem řijna na Orlík..chci se o něco ještě pokusit..s tou vábničkou..no..láká mě to zkusit..ale nechci porušovat řád..co s tím??

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:27 ® prema reakce na …

ale dyt ja tim nikoho neomezuju kdys nekde sedi nakej rybar jedu klepat jinam takze o me teoreticky nikdo nevy sumce poustim tak proc se ti to nelibi??kdybychtim nikoho rusil nebo ty sumce zabujel tak nereknu ale tady fakt nevydim duvud proc se ti to nelibi…

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:09 ® HaD reakce na …
HaD

prema: příteli takový přístup se mi tedy nelíbí a ještě se s tím chlubíš veřejně.

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:07 ® prema reakce na …

Ja na seru na to ze se to nesmi ja ty ryby poustim at si me chytej stejne budu chytat dal.Neni jedinej sumec kteryho sem zabil vsechny sem pustil takze se necejtim jako pytlak.

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 12:05 ® HaD
HaD

cercer1: dobrý je to téměř celej rok, resp sezónu až do konce října, jen je důležitý najít místo, kde a kdy žerou

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 11:58 ® HaD reakce na …
HaD

prema: máš na Orlík nějakou výjimku NA VÁBENÍ?

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 11:51 @ prema

No tak co se tyce orliku tak jednoznacne njlepsi podzim(zaří,ří­jen,listopad), to ti povy kazdej kdo tam vaby,ale musi to bejt podzimni den ne takovy ty letni slunecni dny.Proste ideal na sumce na orliku je:zatazeno,dusno, bezvetri,chladno. voda by mela mit tak 18 stupnu.Pak mas po dvaceti minutach vabeni na echu i pres 10 sumíku.ja sem ze strředních čr. a kdyš se kouknu z okna tak vydimm ideální počasí.

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 8:56 ® xycht

Nám se nejvíc dařilo na začátku – červen a pak v září…v září braly spíš větší ryby

reagovat