Chytej.cz

NEJOBLIBENEJSI RYBA!! necteno

29.9.2006 | Tomeš | 6.911 zobrazení | 64 odpovědí

Chtel bych udelat takovou mensi anketku,a to jakou rybu nejradeji lovite.Ktera ryba vam nejvice prirostla k srdci,nee na pekaci ale na prutu..Doufam ze jsem to napsal alespon trochu srozumitelne a tesim se na odpovedi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 4. října 2006 v 9:34 ® Halibut

to je těžký, záleží, jaké vody každý v okolí má. říční kapr je super bijec, potočák, štika. nevím jak bolen, sumec, lín nebo parma, ty se mi nedaří.

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 16:43 ® kubas reakce na …
kubas

1:štika 2:okoun 3:kapr

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 16:07 ® Sander
Sander

osprey > takhle to ale nemůžeš brát. To byly ryby okolo kila a více, ty v proudu tahnou vždycky, i kdyby se nehýbaly. Mohu Ti dát jeden konkrétní příklad – tloušť 52 a amur 56 z jednoho jediného fleku během 20 minut, stejný prut, stejná nástraha, stejný 0.12 vlasec… První ryba za pár minut venku, kdežto s amurem se to malinko protáhlo. Vím, že mi rozumíš. Prostě chci říci, že oproti kaprovi, štice, bolenovi, pstruhovi, amurovi, dokonce i plotici atd… je tloušť zdaleka lehčím soupeřem ve stejné hmotnostní kategorii.

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 15:59 ® osprey
osprey

Sander: Ale všiml. A jak jsi nadával…(:-))

Já osobně nejoblíbenější rybu nemám. Připadají mi krásné všechny a nejkrásnější ryby jsou ty, které už mají „osobnost“. Jsou obvykle velké a když vidíte jejich fotku třeba v časopise, tak si ji pamatujete ještě za několik let. Většinou je to dokonalost sama, nádherné tvary, krásně rostlé ploutve, občas mírně atypické zbarvení. Taková nádherně zlatorudá parma, temně zelená štika s velkými bílými skvrnami, lipan se hřbetní ploutví až za roh zářící tyrkosovými a růžovými odstíny… Musím končit, slintám do klávesnice.

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 15:45 ® Sander
Sander

Gudaska > odkdy je tloušť bojovník? :-) Každým rokem mi jich projde rukama pře dva tisíce a ještě jsem si toho nevšiml. :-) Tedy až na pár vyjímek, jenže ty „vyjímky“ mají přes 60 a vzdorují jen pomocí své váhy a popř. síly proudu. To jo, to pak jsou bojovníci.

reagovat
Úterý 3. října 2006 ve 14:31 ® gadasnik

Nej nej je to sumec,amur a bolen.

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 11:49 ® Gudaska

Miluji každou rybku, která se nechá dovléct alespoň pod nohy! Ale cíleně:tloušť – je to lišák a bojovník; lín – stydlivá a upejpavá krasavice; potočák a okoun – temperamentní krásky; úhoř – noční překvapení. Ale v letním mrtvém parnu udělá radost i ouklej, jen když to tahají! Chlapi, závidím vám mníky, jednou jsem ho VIDĚL, když ho vytáhl kolega.

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 11:38 ® paccco
paccco

Candát,páč je to krásná a tajemná ryba!!!!

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 8:34 ® jake
jake

Každá >50 cm :-)

reagovat
Pondělí 2. října 2006 ve 20:56 ® Antares
Antares

Pstruh,štika.

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 19:55 ® Tomik
Tomik

Mými oblíbenými rybami jsou asi pstruh a štika…hlavně kvůli vzdušné akrobacii

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 19:22 ® mana01
mana01

Jednoznačně amur. To je Vám někdy takovej hajzl. Vidíš je, slyšíš je, cejtíš je a......nic. Ale to je dobře, jsou to kluci šikovní a aspoň tam nějací zůstanou! Já říkám amur!

reagovat
Pondělí 2. října 2006 ve 14:52 ® zany

moje je štika a candát a včici dravvi ale každá ryba má svoje kouzlo ne??????

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 11:24 ® modrak
modrak

Tloušť, v těsném závěsu okoun, no a potom asi štika a bolen – vše na mušák.

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 11:02 ® regulus
regulus

No u mě asi, pokud se vláčení týče, vede jednoznačně štika pro svoji bojovnost, „akrobatický“ kousky a v neposlední řadě pro nezapomenutelný okamžiky, který jsem měl možnost vidět – jsou to zlomky vteřiny, když už chcete nástrahu vytáhnout z vody a najednou se bleskurychle objeví kousíček od vás otevřená štičí tlama …, brda, výskoky z vody… Samozřejmě nesmím zapomenout i ostatní ryby, parma, tloušť … Sumec je pro mě kapitola sama pro sebe, kapičku jsem zlomil jeho prokletí i když jsem toho přes metr ještě nedostal a v této souvislosti nesmím zapomenout na rybu, kterou se mi letos podařilo dvakrát dostat, je to tolstolobik. Jak byl v daným okamžiku nechtěnej, tak jeho zdolávání je taky mazec.

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 10:54 ® plavčík Tom

Lín, cejn, karas

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 10:09 ® harpunar

Od nejmenší,po největší,okou­n,tloušť,candát a bolen.Okouna proto že těch velkých mnoho není,tlouště proto že je chytrý jako moje ex žena,candáta proto že je to krásná ryba a boleny proto že se nechytají snadno.Ale z každé ryby mám radost a ryba má radost ze mne,protože valnou většinu pouštím.

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 10:03 @ ugh

Ten mník to sedí,už aby padal sníh a zase šli jak po másle.Kluci mazaný přez léto maj zaušima a nic moc, ale teď to začne,zas budou šílet po všem ,co se hne.

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 22:54 ® mikiw

mě osobně potěší nejvíc lín, potočák/duhák, úhoř, štika ale lovim všecko, zvlášt ted se pokoušim ukecat na gumu tlouště a okouny

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 19:16 ® perch
perch

me potesi kazda ryba ktera se splete, ale nejcennejsi rybou pro me je Lipan, je vybiravy, neni lehke ho prelstit, nekdy aji zabojuje, po lipanovi je Potocak, protoze je nejkrasnejsi ryba u nas a je to bojovnik jak se patri

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 17:59 ® Cudla
Cudla

Každá má své kouzlo,hlavně ta co bere,někdy má člověk radost i když chytne obyčejnýho ševce.Záleží jak se k tomu každej postaví.

reagovat
Sobota 30. září 2006 v 19:18 ® Hora
Hora

plotka,lín,kapr a dravci

reagovat
Sobota 30. září 2006 v 19:06 ® kopi
kopi

carp

reagovat
Sobota 30. září 2006 v 0:11 ® Krvinka reakce na …

nejvetsi radost mam kdyz na muskarak drapnu potocaka ;-) ten mi udela vzdy radost i kdyz neni v rekordni velikosti…je to dobry bojovnik

reagovat
Pátek 29. září 2006 ve 22:47 ® Blondak11
Blondak11

Asi vsechny. Ale ta nej je asi kapr a tloust.

reagovat
Pátek 29. září 2006 v 19:53 ® okys

Lín a samozřejmě okyš! :o)

reagovat
Pátek 29. září 2006 v 19:02 ® skwor
skwor

Okoun, tloušť a bolen.

reagovat
Pátek 29. září 2006 v 18:52 ® Milky reakce na …
Milky

Souhlasím s Aliviem, až na ten pekáč! Rybičky papám, ale to je zase z jiného fóra. :o)

reagovat
Pátek 29. září 2006 v 18:12 ® Shrek
Shrek

na prutě je mojí nejoblíbenější rybou každá,která která chce bojovat.Nelze říct druh ryby,každou rybu lovím jinak.Na položenou asi jednoznačně kapr,na feeder parma,na mouchu jsem toho moc nenachytal,takže zatím asi lipan,na vláčku duhák,štika.No a co se pekáče týče,tak mám nejraději vepřový koleno.

reagovat
Pátek 29. září 2006 v 18:05 ® sillon

PARMA

reagovat