Chytej.cz

Co si myslíte o statutu\ necteno

27.9.2006 | pejik | 1.707 zobrazení | 3 odpovědi

Mám k dispozici " Sdělení" legislativního odboru,z kterého je mimo jiné patrné toto: ryba , která je vypuštěna do rybářského revíru se stává tímto okamžikem „věcí ničí“ dále již res nullius. V tomto duchu již poté vystupují orgány ochrany přírody s ohledem na náhrady škod vzniklých predátory(vydrou­,kormoránem, norkem,volavkou apod.) Souhlasíte s tímto ? Nebylo rozumné aby každá MO, která zarybňuje svojí část

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 27. září 2006 v 15:34 ® hraji reakce na …
hraji

V této věci proběhla již řada soudních sporů, existuje i precedenční rozsudek, který náhradu přiznává (v Jižních Čechách), ale to v tomto státě bohužel nic neznamená. Ztráty na rybnících jsou v pohodě, tam není problém, problém je volná voda. Samozřejmě by bylo velmi dobře, kdyby MO dosáhla na náhradu i za škody způsobené zvířecími predátory na rybí obsádce ve volných vodách.

reagovat
Středa 27. září 2006 ve 12:52 ® pejik reakce na …

hraji: souhlasím s tebou, v tomto naprosto. Vím, že v MO s tím nic nenaděláme. Můj příspěvek jsem nedopsal protože jsem je uklepnul. Můj dodatek zněl pouze v intencích, jestli by nebylo rozumné, aby MO, které vznikne takto škoda ,tyto mohla dále uplatnit? V loňském roce jsem odbahnil rybářský sportovní revír cca 3 ha, bohužel došlo po napuštění k poškození požeráku. Slovil jsem znovu nasazenou obsádku ryb a byla zjištěna nezanednatelná ztráta na rybí obsádce. Byla zde také prokázaná přítomnost vydry a následně tato uhrazena. Chtěl jsem pouze poukázat na stav, kdy nasazujeme q ryby do sportovních vod a nemáme již možnost zde nárokovat škody, které nám vzniknou. Tím nemyslím škody, které způsobí naši rybáři.

reagovat
Středa 27. září 2006 ve 12:30 ® hraji
hraji

Nechápu smysl otázky? Co změní nesouhlas rybářů na právním stavu věci. To co zde popisuješ není nic noveho. Každý právník to zná. A MO s tím nenadělá vůbec nic.

reagovat