Chytej.cz

Co je ještě suché muškaření a co už ne? necteno

25.9.2006 | HaD | 3.516 zobrazení | 22 odpovědí

Diskuze ve fóru o FC mě zaujala a zejména „spor“ o tom, co je vlastně ještě suché muškaření a co už ne. Myslel jsem si, že suchá muškařina je od slova suchý – tudíž že je muška na suchu, tedy na hladině. Ocením názory na toto téma.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 27. září 2006 v 10:02 ® modrak reakce na …
modrak

Pupák: A žeru suchý rohlík, protože suchý salám došel. Suché muškaření: je, když jdu muškařit na skvěle zarybněný MP revír Vlkava 1 a 2 co mi teče za barákem. Tam většinou tahám jen suchý z nosu. :-)

reagovat
Úterý 26. září 2006 v 18:24 ® pupak reakce na …

Had – sucha muskarina je, kdyz sedis v hospode na brehu vyschleho potoka a prave jim doslopivo . . .

reagovat
Úterý 26. září 2006 v 11:42 ® Firetiger
Firetiger

BoBo: no, když to říkáš tak na tom něco bude. Budu to muset vyzkoušet.

Po kolena ve vodě v brodicí sukni na ostro bude už asi docela jedno, jestli mám navázaný křídlatý nebo bezkřídlý vzor :-)

reagovat
Úterý 26. září 2006 v 11:07 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

FT: No jo, ale v kiltu je to daleko lepší prožitek :-)

reagovat
Úterý 26. září 2006 v 10:59 ® Firetiger
Firetiger

Ale chlope, kilt není podmínka. Ve Skotsku možná jsou lososi, ale klasické řeky pro suché muškaření jsou na samém jihu Anglie – konkrétně Test a Itchen se vlévají do Kanálu u Southamptonu. To máš do Skotska jako z Prahy do Paříže.

reagovat
Úterý 26. září 2006 v 10:39 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Firetiger: Čéče je to tak, doby kdy jsem brodil v kiltu jsou nenávratně pryč :-)

reagovat
Úterý 26. září 2006 v 10:21 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

Bobo, Tvoje kritika mě hluboce zraňuje. To zní skoro jako by jsi nebyl purista, co pobíhá okolo řeky v tvídovém sáčku a vrhá paličkovanou šňůru prutem ze štípaného bambusu.

Přiznej se, že Ty stavíš výsledek nad formu!

reagovat
Úterý 26. září 2006 v 10:06 ® Milos_Dia
Milos_Dia

Tak to jsem teda zvědavý na odpovědi, které ještě budou následovat…

reagovat
Úterý 26. září 2006 v 8:31 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Firetiger: Sorry, ale nesedí v podstatě ani jeden bod..

1. Proč pouze okřídlený?
  2. Proč ne nesmyslné vzory, případně větší neř originál?
  3. Co pakoši?
  4. Občas je dobře, když brázdí, letos jsem několikrát viděl duháky, jak sbírají startující chrostíky z hladiny. Ideální případ brázdící mouchy.
  5. Klidně ať mne vidí, hlavně když to vezmou :-)
reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 23:58 ® Firetiger
Firetiger

Zpátky k tématu otázky: nabízím následující definici suchého muškaření –

1. nalezení ryby (pstruha či lipana) sbírajícího okřídlený hmyz
  2. předložení dobré napodobeniny přírodního vzoru jak co do velikosti tak barvy
  3. imitace musí být v poloze stejné jako originál, to jest plovoucí na hladině a pod stejným úhlem (jepice stojí, chrostík leží)
  4. předložení musí být přirozené, to jest šňůra se musí položit lehce a moucha nesmí brázdit
  5. předchozích pět bodů musí být splněno bez toho, aby ryba spatřila rybáře nebo jeho prut
reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 22:11 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Mě stál taky tak nějak… duháci na TOMHLE revíru bohužel 3 týdny nevydrží. Rybářskej tlak je tam takovej, že je všechno pryč do tejdne… ale lipani jsou stále na tradičně dobré úrovni, i když kdeže jsou časy 40cm dlouhejch kusů…na druhou stranu ulovit za večer 30 ks ryb kolem 30cm není až tak problém, pokud sbírají…

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 22:04 ® rarach

Tica, hmm mám S 103 fischmaster, příjemná věcička za 2 litříky, duháci jsou dobří až tak po 3 týdnech.

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 21:43 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Nic světobornýho, Tica Veteran S206, ale woproti tomu bazmeku, co jsem měl doteď, je to paráda – 2 ložiska, dobrá brzda, blokace reverzního chodu…ještě vyměnit můj Martin Hyperfly za něco jemnějšího a budu spokojenej :-) Btw. Včera jsem si báječně zachytal na nejmenované řece a nejmenovaném revíru, kde v pátek nasazovali duháky – krásný ryby mezi 30–35cm, silný a bojovný…

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 21:38 ® rarach reakce na …

tak se pochlub?

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 21:37 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Stejně je to jen konsensus… to já si dneska radši udělal radost a koupil jsem si novej muškařskej nawyják. :-)

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 21:34 ® rarach

Já jsem stará škola, já tomu fakt věřil, dokonce i tomu, že Pluto předběhlo ve vzdálenosti k slunci Neptun. Tak či tak je teď Neptun nejdál.

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 21:26 ® Vichrzhor reakce na …
Vichrzhor

Jsi prostě pozadu – jak si někdo může myslet, že Pluto je planeta??? Nota bene, když na ní není žádná voda a je tam tím pádem hrozný SUCHO :-)) )

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 21:21 ® rarach

Klid pánové, všechno má svůj vývoj, já měl taky celej život za to, že sluneční soustava má 9 planet a vono hovno. Připíjím všem muškařům Modrým Portugalem 2003 samozřej­mě DRY.

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 21:21 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Svěrákůvpšouk: Tož vitaj suchare :-)) )

reagovat
Pondělí 25. září 2006 ve 21:18 ® Vichrzhor
Vichrzhor

Je to úplně jednoduchý – suchý muškaření jsem provozoval dneska večer pod jezem v Přepeřích, ponivač až na pár okounů jsem vyšel nasucho… teď mám sklenku suchého Tramínu a blábolím na Chytej.cz, takže asi taky rybařím „na sucho“ :-)

reagovat
Pondělí 25. září 2006 v 19:56 ® HaD reakce na …
HaD

BoBo: a ještě k tomu posloucháte hudbu od Suchého a Š. :-)

reagovat
Pondělí 25. září 2006 v 19:30 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Suché muškaření je (alespoň podle mne) muškaření na jezeře, kdy boutem pohodlně zavezu mušku (Vráťovu kramli) na předpokládané místo výskytu salmonidů, poté mušák položím do tripodu s Flajzarama, upíjím u tuho suché Martini a občas to s Rudou proložím suchým humorem.

reagovat