Vyhledávání
Co je ještě suché muškaření a co už ne?
25.9.2006 | HaD | 3.516 zobrazení | 22 odpovědí
Diskuze ve fóru o FC mě zaujala a zejména „spor“ o tom, co je vlastně ještě suché muškaření a co už ne. Myslel jsem si, že suchá muškařina je od slova suchý – tudíž že je muška na suchu, tedy na hladině. Ocením názory na toto téma.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 27. září 2006 v 10:02 ® modrak reakce na …
-
Pupák: A žeru suchý rohlík, protože suchý salám došel. Suché muškaření: je, když jdu muškařit na skvěle zarybněný MP revír Vlkava 1 a 2 co mi teče za barákem. Tam většinou tahám jen suchý z nosu.
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 18:24 ® pupak reakce na …
-
Had – sucha muskarina je, kdyz sedis v hospode na brehu vyschleho potoka a prave jim doslo
reagovat. . .
- Úterý 26. září 2006 v 11:42 ® Firetiger
-
BoBo: no, když to říkáš tak na tom něco bude. Budu to muset vyzkoušet.
Po kolena ve vodě v brodicí sukni na ostro bude už asi docela jedno, jestli mám navázaný křídlatý nebo bezkřídlý vzor
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 11:07 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
FT: No jo, ale v kiltu je to daleko lepší prožitek
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 10:59 ® Firetiger
-
Ale chlope, kilt není podmínka. Ve Skotsku možná jsou lososi, ale klasické řeky pro suché muškaření jsou na samém jihu Anglie – konkrétně Test a Itchen se vlévají do Kanálu u Southamptonu. To máš do Skotska jako z Prahy do Paříže.
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 10:39 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Firetiger: Čéče je to tak, doby kdy jsem brodil v kiltu jsou nenávratně pryč
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 10:21 ® Firetiger reakce na …
-
Bobo, Tvoje kritika mě hluboce zraňuje. To zní skoro jako by jsi nebyl purista, co pobíhá okolo řeky v tvídovém sáčku a vrhá paličkovanou šňůru prutem ze štípaného bambusu.
Přiznej se, že Ty stavíš výsledek nad formu!
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 10:06 ® Milos_Dia
-
Tak to jsem teda zvědavý na odpovědi, které ještě budou následovat…
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 8:31 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Firetiger: Sorry, ale nesedí v podstatě ani jeden bod..
- Proč pouze okřídlený?
- Proč ne nesmyslné vzory, případně větší neř originál?
- Co pakoši?
- Občas je dobře, když brázdí, letos jsem několikrát viděl duháky, jak sbírají startující chrostíky z hladiny. Ideální případ brázdící mouchy.
- Klidně ať mne vidí, hlavně když to vezmou
- Pondělí 25. září 2006 ve 23:58 ® Firetiger
-
Zpátky k tématu otázky: nabízím následující definici suchého muškaření –
- nalezení ryby (pstruha či lipana) sbírajícího okřídlený hmyz
- předložení dobré napodobeniny přírodního vzoru jak co do velikosti tak barvy
- imitace musí být v poloze stejné jako originál, to jest plovoucí na hladině a pod stejným úhlem (jepice stojí, chrostík leží)
- předložení musí být přirozené, to jest šňůra se musí položit lehce a moucha nesmí brázdit
- předchozích pět bodů musí být splněno bez toho, aby ryba spatřila rybáře nebo jeho prut
- Pondělí 25. září 2006 ve 22:11 ® Vichrzhor reakce na …
-
Mě stál taky tak nějak… duháci na TOMHLE revíru bohužel 3 týdny nevydrží. Rybářskej tlak je tam takovej, že je všechno pryč do tejdne… ale lipani jsou stále na tradičně dobré úrovni, i když kdeže jsou časy 40cm dlouhejch kusů…na druhou stranu ulovit za večer 30 ks ryb kolem 30cm není až tak problém, pokud sbírají…
reagovat - Pondělí 25. září 2006 ve 22:04 ® rarach
-
Tica, hmm mám S 103 fischmaster, příjemná věcička za 2 litříky, duháci jsou dobří až tak po 3 týdnech.
reagovat - Pondělí 25. září 2006 ve 21:43 ® Vichrzhor reakce na …
-
Nic světobornýho, Tica Veteran S206, ale woproti tomu bazmeku, co jsem měl doteď, je to paráda – 2 ložiska, dobrá brzda, blokace reverzního chodu…ještě vyměnit můj Martin Hyperfly za něco jemnějšího a budu spokojenej
reagovatBtw. Včera jsem si báječně zachytal na nejmenované řece a nejmenovaném revíru, kde v pátek nasazovali duháky – krásný ryby mezi 30–35cm, silný a bojovný…
- Pondělí 25. září 2006 ve 21:38 ® rarach reakce na …
-
tak se pochlub?
reagovat - Pondělí 25. září 2006 ve 21:37 ® Vichrzhor reakce na …
-
Stejně je to jen konsensus… to já si dneska radši udělal radost a koupil jsem si novej muškařskej nawyják.
reagovat - Pondělí 25. září 2006 ve 21:34 ® rarach
-
Já jsem stará škola, já tomu fakt věřil, dokonce i tomu, že Pluto předběhlo ve vzdálenosti k slunci Neptun. Tak či tak je teď Neptun nejdál.
reagovat - Pondělí 25. září 2006 ve 21:26 ® Vichrzhor reakce na …
-
Jsi prostě pozadu – jak si někdo může myslet, že Pluto je planeta??? Nota bene, když na ní není žádná voda a je tam tím pádem hrozný SUCHO
reagovat)
- Pondělí 25. září 2006 ve 21:21 ® rarach
-
Klid pánové, všechno má svůj vývoj, já měl taky celej život za to, že sluneční soustava má 9 planet a vono hovno. Připíjím všem muškařům Modrým Portugalem 2003 samozřejmě DRY.
reagovat - Pondělí 25. září 2006 ve 21:21 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Svěrákůvpšouk: Tož vitaj suchare
reagovat)
- Pondělí 25. září 2006 ve 21:18 ® Vichrzhor
-
Je to úplně jednoduchý – suchý muškaření jsem provozoval dneska večer pod jezem v Přepeřích, ponivač až na pár okounů jsem vyšel nasucho… teď mám sklenku suchého Tramínu a blábolím na Chytej.cz, takže asi taky rybařím „na sucho“
reagovat - Pondělí 25. září 2006 v 19:56 ® HaD reakce na …
-
BoBo: a ještě k tomu posloucháte hudbu od Suchého a Š.
reagovat - Pondělí 25. září 2006 v 19:30 ® BoBo-Falknow
-
Suché muškaření je (alespoň podle mne) muškaření na jezeře, kdy boutem pohodlně zavezu mušku (Vráťovu kramli) na předpokládané místo výskytu salmonidů, poté mušák položím do tripodu s Flajzarama, upíjím u tuho suché Martini a občas to s Rudou proložím suchým humorem.
reagovat