Chytej.cz

základní nádobíčko na přívlač necteno

17.9.2006 | lc81 | 2.751 zobrazení | 11 odpovědí

plánuji investovat do základní výbavy pro vláčkaře, tak potřebuji poradit. prozatím bych chtěl vystačit s 5–10 woblery, několika gumami atd. vláčet bych chtěl především na větší nádrži (třeba nechranice) a cílem má být nejlépe štika či candát, nebo alespoň větší okoun.

jaké konkrétní woblery doporučujete? jaká velikost? jaké barvy (dle kódu a označení výrobců)? ze značek bych to viděl hlavně na salmo a rapalu, případně sema lenešice (jaké máte se semou zkušenosti?)

jaké gumy doporučujete? jaká velikost, jaký model, jaká barva? dle internetu jsou dobré orka a relaxy, ale nemohu to ověřit.

předem díky všem za tipy, svatý petr vám to vrátí na úlovcích:-)

petr

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 21. září 2006 ve 13:23 ® Robur
Robur

teď jsem kupoval prut a  jasně jsem pozoroval rozdíl, mnoho průtů do 240cm je super, ale pokud si tentýž typ necháš ukázat v delším provedení, tak rozdílý v neprospěcch delšího jsou velké.

reagovat
Čtvrtek 21. září 2006 v 7:49 ® Prichy reakce na …
Prichy

Prutos: no nekomu takovy proutky vyhovuji…ja bych to asi prodal :-)

reagovat
Středa 20. září 2006 ve 22:29 ® Prutos reakce na …
Prutos

Kubajs: No neblbni. Cherrywooda sice mam v 2,1m a je to fajn proutek, ale do 2,7m bych nikdy nešel. Držel jsi to někdy v ruce? Gramáž sice vypadá na papíře nádherně, ale ve skutečnosti je to klecek ,nebál bych se říct, sumcovej!

reagovat
Středa 20. září 2006 ve 21:15 ® Kubajs
Kubajs

koupil bych berkley cherywood 2,7 7–28g do začátku postačujcí

reagovat
Středa 20. září 2006 v 17:35 ® kubas
kubas

Já osobně používám rotny od Hammeru,chodí pěkně a nejsou tak drahé jako její příbuzná Mepps.toť můj názor

reagovat
Středa 20. září 2006 v 17:33 ® kubas
kubas

Rotny jsou best na okouny(0,1) aj na štiky(2,3),candáta jsem na rotnu ještě nechyt(pokud nepočítám ty 30cm)

reagovat
Středa 20. září 2006 ve 12:39 ® lc81 reakce na …

problém s tím nemám, dokonce pár starých bych někde našel. jak to vypadá (odhadem) s úspěšností u zmíněných ryb (okoun, štika, candát)? dají se snadno utrhnout (ve srovnání s gumami a woblery?)

dík

petr

reagovat
Úterý 19. září 2006 v 18:49 ® kubas
kubas

ic81:A co rotny nebo plandy?

reagovat
Pondělí 18. září 2006 ve 20:02 ® lc81 reakce na …

díky za tipy. když to shrnu, asi to vidím na pár woblerků a kupu gumiček. s tou finanční ztrátou to do sebe něco má. určitě i na prozkoumání terénu. doufám, že ztráty nebudou tak dramatické (hlavně u woblerů). když to vidím, asi budu muset přehodnotit revír a zkusit i ohře nad nechranicema (pokud si dobře pamatuji, je to mimopstruhová voda) a tam by něco dravějšího mělo být.

reagovat
Neděle 17. září 2006 v 18:56 ® piskot reakce na …
piskot

Na vodu kterou popisuješ,ti stačí dobrej vláčák,řekněme 10–40g,naviják s dobrou brzdou a co se týče nástrah doporučuji gumy od Relaxu,ne proto,že dělám e-shop na Relax,ale pro minimální,res­pektive únosnou finanční ztrátu. Pokud není problém s financema ,není ani problém nakoupit Rapaly za nemalej peníz,ale myslím,že na přehradách je taková ztrátovost ,že to stojí za zamyšlení.Pokud ovšem není loďka a potažmo vyprošťovač. Dokonce jsem měl nedávno v ruce,levnější kopie Relaxu fakt za pár korun , a prý bezva fungují. Vyzkouším a popř.doporučím. Moje jednodenní výprava na Orlíku co do utržených nástrah je vždy kolem 300kč,chytat to ve woblerech ,asi bych doma nepochodil.No a loďku už tam nedám,neb to je stejně nebezpečná investice jako lovení woblerem,v pa­řezovce . Tak sem se zase vykecal :-)

reagovat
Neděle 17. září 2006 v 18:42 ® Kubajs
Kubajs

nemůžeš vláčet candáta a štiku jedním prutem je lepší mít jemnější prut na candaty a okouny tloste atd a potom na štiky a sumečky woblery bych koupil asi pár rapal ale woblerů je mnoho a jdou a gumy jsou levné musíš zkoušet a hlavně si zkus jaká přívlač tě chytne

reagovat