Vyhledávání
Univerzalni prut na privlac
16.9.2006 | wenclos | 6.558 zobrazení | 34 odpovědí
Poradte prosim jaky prut je idealni pro zacatecnika. Da se sehnat takovy obycejny privlacak s navijakem uz kolem 1500 Kc? Jaky by ste doporucili. Diky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 26. září 2006 ve 21:04 ® jiris
-
mirmen – pruty s označením „zander“ většinou bývají parabolické, alespoň u Shimana to tak je.
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 15:03 ® Bezrybka
-
doporučil bych ti asi mikado t-rex odhoz 3–15g (999Kč), nebo si kup berkley s navijákem mitchell 308× zadarmo (1999 komplet)
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 1:29 ® Prichy reakce na …
-
mirmen: jasne, jde o velkou reku.....ted bych kecal kterou, z pameti uz si to nepamatuji…velka voda, vetsi ryby, muzes si dovolit vetsi nastrahy, potreba dale nahazovat.....ja myslim, ze ta catana nebude daleko od nejakyho univerzalu. Jinak super kniha, snad nej o cteni vody, kdy jsem co videl.
reagovat - Úterý 26. září 2006 v 0:22 ® mirmen
-
citace z knihy ŘÍČNÍ RYBOLOV – Marek Szymański :
" Pokud bych se měl ve své výzbroji omezit jen na jeden prut, vybral bych si právě třímetrový prut s rychlou akcí a parabolickým ohybem, se zátěží 28 gramů."
reagovat - Sobota 23. září 2006 v 9:32 ® Shrek reakce na …
-
no na 210 cm prut se mi zdá 10–30 už sakra dost,ale tim Ti nechci nic vytýkat,je to čistě Tvoje věc.Já si teď pořídil ForceMaster taky ve 2,1 a má to 5–20 a zdá se mi to tuhý.Ale jak říkám,na každém soudruhovi jest jeho volba.
reagovat - Sobota 23. září 2006 v 7:48 ® Greenpoint
-
Je pravda, že univerzální prut je vždycky kompromis. Nedávno jsem totéž řešil sám – resp. pro syna. Myslím, že dobrá volba může být BeastMaster od Shimana (u Braunstaru okolo 790,– Kč – pozor! to není překlep). Nakonec jsem zvolil 210M 10–30gr a dopadlo to tak, že s ním vláčím sám
reagovatPodle mého názoru – dobrá volba
- Pátek 22. září 2006 ve 22:45 ® BigMike reakce na …
-
Jde o to s čímkoliv trošku OK přijít k vodě, lapnout aby to člověka chytlo a za rok už člověl pořídí třeba něco jiného! První roky jsem chytal na plný laminát, naviják šílený a ryby skákaly, tak jsem koupil rapalky, naviják se zadní brzdou, teleskop na vláčku a ryby skákaly, tzak jsem koupil půlený prut na vláčku, přikoupil rypaly a ryby skákaly a …A vo tom to je!!!
reagovat - Pátek 22. září 2006 ve 22:04 ® wenclos
-
hm tak uz jsem si poridil prut Zender 2.70m 10–30g – 1099 Kč a navijak Okuma ZEON ZR 30 za 950Kč s pěti ložisky. + vlasec Tubertini SPINNER 0.16 mm. Docela spokojenost..na prvni vychazce 10 okounku
reagovat - Pátek 22. září 2006 v 18:05 ® Vlackar
-
gumy atd…ne za 300, ale 200 sorry
reagovat - Pátek 22. září 2006 v 18:04 ® Vlackar
-
Já mam prut z dílny Ron Thompson 2,7m 10–40g a jsem velmi spokojen. Za 605Kč…proč ne? K tomu navijáček SUNY o 4ložiskách, perfektní chod, náhradní cívky…450Kč. Na něm imitace 0,18 o nosnosti 3,5Kg…60Kč/200m. Plus pár rotaček, gum…300Kč(rotny za 25Kč/ks, gumy s jigem 20/ks)
Sečteno, podtrženo…605Kč+450Kč+60Kč+200Kč je podle ného úsudku 1315Kč. Jsem opravdu velmi spokojen…
reagovat - Čtvrtek 21. září 2006 v 15:21 ® osprey
-
Robur: Reklamace by znamenala sehnat toho hošana, co má naviják, protože doklad byl na obě věci naráz a já mu ten papír nechal, bo kolovrátky se podělávají spíš. Pak to balit, někam posílat a vyřizovat to s majiteli e-shopu.
Věděl jsem, že na to dojde. Vzal jsem ho kvůli ceně a chtěl jsem vědět, co ta očka vydrží. Nechám tam dát koncové očiště z titanové slitiny jako mají Skeletor nebo SSGS a bude po ptákách. Ostatně s tím prutem překlenuju určité mezidobí, časem se z něj stane druholiniový prut, kteý budu brát tam, kde budu mít strach, že mi moje nádobíčko někdo šlohne apod.
reagovat - Čtvrtek 21. září 2006 ve 13:20 ® Robur reakce na …
-
Osprey, tak ho reklamuj, od ledna bude času…
reagovat - Čtvrtek 21. září 2006 v 9:33 ® osprey
-
mirmen: V kombinaci s navijákem byl ten prut za 2000,–. Po domluvě s kýmsi na netu jsem ho koupil za polovinu té ceny plus poštovné (naviják chtěl ten kolega). Dobrý prut, skvělý blank, vynikající rukojeť, ale očka nic nevydrží. Lovím s ním od zahájení a koncové už má spoustu jemných zářezů od obyčejného vlasce. Asi nejlepší by bylo ho po sezóně vyměnit za kvalitnější, případně je nechat převázat všechna.
reagovat - Čtvrtek 21. září 2006 v 0:00 ® mirmen
-
wenclos: na braunstaru mají ve slevě mitchell navi s berkley lighting ( např. 270 cm, 10–30 gr) za dva litry, zkus si sehnat reference, nevypadá to pro začátek špatně
reagovat - Středa 20. září 2006 ve 21:56 ® mirmen
-
> wenclos > na e-shopu hobby mají ve výprodeji set mitchell 300X & prut berkley l. za 1999 českejch. Při tom rozpočtu, co máš na obojí – jedno z možných řešení
reagovat - Úterý 19. září 2006 ve 20:22 ® mirmen
-
Za máš strop cca 1500 Kč (vč. navijáku) , hmm, zkus projet bazar a koupit něco z druhé ruky – v Tvém okolí ( řekněme, sezonu používané). Samozřejmě , prohlédnout, zkontrolovat. Pokud bych začínal – šel bych ( na své oblíbené vody) do něčeho zhruba v rozmezí 8 – 25 ( 30 ) gramů. Délku prutu podle vody, porostů na břehu, tvé výšky… 210 – 270 cm . Naviják s cívkou 30 nebo 40, přední brzda.
reagovat - Úterý 19. září 2006 v 7:19 ® oxandrolon reakce na …
-
…pred dragonom som chytal na Jaxon-Astral spinn 5–25g 2,7m a nemôžem sa sťažovať, tam sa do 1500,–Kč zmestí…inak ten Astral je perfektne vyvážený, váži 200g, ale vačšina hmotnosťi je sústredená v pate, takže stačí ľahký navijačik a zostava perfektne funguje – prut nepadá na špičku
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 19:22 ® ART reakce na …
-
hele a nechces zkusit od semy nrjlevnejsi stoji 500
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 16:37 ® osprey
-
Ten Dragon by byl fajn, ale která řada se vejde do těch peněz – z těch co znám nebo vlastním žádná. Ale ta Catana nebo Forcemaster od Shimana do 20 g ve 270 cm by se daly doporučit a jistě by se našel nějaký Ron Thomson, Mikado apod. Je jasný, že univerzální vláčák neexistuje, ale já začínal s prutem 180 cm do 15 g a nebylo to ono. Těch pár gramů a minimálně 60 cm navíc je skutečně třeba, aby se dalo o univerzálnosti alespoň mluvit.
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 11:09 ® oxandrolon
-
DRAGON 2.75m 7–21g zvláda rotačky veľkosti 1–2, pokiaľ to nieje v prúde tak aj veľkosť 3 woblere plávajúce napr. rapalácke originály 5–11cm, husky-jerk 8cm, shad-rapy 5–7cm…dajú sa nahodiť aj salmácke hornety, alebo mrtva rybka…70% vláčky pokryje, ak by som začínal, určite by som do toho prútu šiel…postupom času niečo na UL-vlačku 1–12g a ťažkú napr. 20–60g…
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 9:42 ® Robur
-
podle mně dá, ale sám si musíš napřed vyselektovat, co od toho prutu čekáš. Takže vpravo nahoře je vyhledávání, tam dej vláčák, přívlačák atp., pročti si hlavně ta fóra, kde to slovo je už v samotném názvu fóra, a pak se zkus zeptat znovu. Třeba to už ale nebude nutné.
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 9:33 ® rarach
-
Wenclos: Za těch pár let co rybařím vím jedno jistě, každá univesální věc je dřív nebo později cesta do pekel, či proutku do bazaru. Alivio: Zajímavý je, že měl Bobo dřív ze skeletora stejnej pocit, když si ho ode mne půjčil, ovšem kvalita prutu, Tě natolik nadchne, že se ho rychle naučíš držet.
reagovat - Neděle 17. září 2006 v 10:39 ® Shrek reakce na …
-
boBo: to víš,někdo umí,někdo ne,no. Já bych poradiljednu více krkolomnou věc.Pokud tam vláčí někdo známej,zkusil bych si od něj půjčit proutek,jak by mi vyhovoval.Například dneska vím,že bych nikdy nekoupil skeletora,co máš Ty,páč jak jsem říkal,nevyhovuje mi rukojeť,jinak je ten proutek ready.
reagovat - Neděle 17. září 2006 v 10:37 ® Prichy reakce na …
-
Bobo: uz si davam bacha…takze citat „tak bych dnes zacal ja“
reagovat…hlavne ho chci „dostat“ pryc od prutu typu 210cm 40gr…s jemnym proutkem se nauci rychleji poznat rybu od vazky, ci kde je proud, proti proud apod (aby se toho nikdo nechytl…vetsinou)
I ta catana mi pripada trochu tvrdsi, nez bych zvolil dnes ja. - Neděle 17. září 2006 v 6:22 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Příchy, BigMike: Kurňa chlapi, jak zvládnete takhle konkrétně odpovědět, když neznáte vodu ani cílovou rybu?
reagovatVďyť muže chtít chytat na metrovém potoce, stejně jako na 100Ha přehradě! Buď umíte číst mezi řádky, nebo máte sakra dobrou intuici
)
- Sobota 16. září 2006 v 18:36 ® BigMike reakce na …
-
V 270!!!
reagovat - Sobota 16. září 2006 ve 14:55 ® Prichy reakce na …
-
miku, maji ji i v 270?
reagovat - Sobota 16. září 2006 ve 14:54 ® BigMike reakce na …
-
Mám týden Catanu 5–20 g a je to v pohodě! Za 1.090,– !!!
reagovat - Sobota 16. září 2006 ve 14:52 ® Prichy
-
270cm do 15(mozna 20)-ti gramu, tak bych dnes zacal ja. Mozna catana(delaj tak jemnou 270??), nejakej dragon nebo mikado (tam nevim co do kvality)…uz bych dnes nezacinal jako tenkrat s 40-ti gramovym DAMem. Cilova ryba okouni, tlousti, sticky…ci ceho tam v okoli, kde chytas je dost. Nejhorsi je se na zacatku potykat s nezdary (snaha o candata muze byt v nekterych regionech smrti pro beginery) a nejhorsi je necitit nastrahu na prutu (nulovy pozitek z vlaceni jako takoveho)
reagovat - Sobota 16. září 2006 ve 14:40 ® kkarlos
-
hh, ale pokud jsi jeste nikdy nevlacel, tak vem nejakej proutek co mas, navijak, vlasec okolo 20 spis min, kup nejaky trpytky, gumky woblirky a jdi zavlacet… a pak az uvazuj ze to budes provozovat na vyssi urovni, tedaaaa pokud jsi to ta uz neudelal…
reagovat