Chytej.cz

stika necteno

26.8.2004 | fish | 4.953 zobrazení | 30 odpovědí

ktera navnada je nejlepsi na stiky ?????????????­????????????????,

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 6. dubna 2005 ve 21:39 ® Ebobo
Ebobo

Fish:No..,jak jsi níže uvedl,že chceš chytat velký štiky,tak za

1. Musíš vědět(zjistit)jes­tli se na tom revíru velký štiky vůbec vyskytují.
  2. Co v tu dobu zrovna mají jako hlavní chod(potěr,větší ryby) a taky jestli vůbec mají co na výběr(druhy ryb žijících na revíru a jejich velikost).
  3. Potom jaký je tlak na ryby z rybářského hlediska a co mají štiky okoukané za nástrahy
  4. Vypozoruj(zjis­ti),jestli se vyskytují u zatopených stromů(jak jsi psal),jiných přirodních překážek,mol,lo­děk,různých přírodních vegetací,břehů,na mělčinách,ve velkých hloubkách,jámách nebo jenom čumí ve sloupci. Dále jestli loví ráno,v poledne nebo na večer.

Druhy nástrah a jejich velikosti zkoušej…,nejvíc se mi zatím na štiky osvědčily rotačky skoro všech velikostí,na které chytám(2–4). U mě zatím platí pravidlo-čím větší rotačka,tím větší štika . Neplatí to,že by na ostatní druhy um. nástrah štiky nešly. Tyjo…,to sem si pěkně namák mozek,aby to bylo aspoň trochu srozumitelný a dávalo smysl . Snad Ti to k něčemu bude.

reagovat
Středa 6. dubna 2005 v 17:12 ® ywan

fish- na väščie vody používam rotačky – mepps long aglia č.3 v striebornej a č.4 a č.5 v čer­venej len to má nevýhodu že to kladie velky odpor. potom sú celkom dobré plandavky(veľké úzke), biele voblery ( owner savoy minnow 112f okolo 11cm) na menších vodách naradšej biele a žlté twistery okolo 7cm a . všetko záleží na okolnostiach

reagovat
Úterý 5. dubna 2005 ve 22:18 ® rybopet

fish-plandavka štíhla,myslím že sa užíva názov Heintzka,nie kvapková

reagovat
Pondělí 4. dubna 2005 v 11:11 ® RASTOK

Najúspešnejší wobler – Storm-tmavozelený chrbát prechádzajúci do fluozelenej + oranžový spodok, bohužiaľ má len 5 cm, tak najväčšia zubatá mala 60, minulý rok som mal najúspešnejšiu rapalu-CD – 13 cm vo farbe FMN a v poradí 3 tutovka – rotačka-2– DAM biela peleť.

reagovat
Neděle 7. listopadu 2004 v 19:20 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Jak kdy,jak kde-musíš zkoušet a pak na to příjdeš,ale já osobně chytám na woblery s černým břbetem a červeným břichem,nebio v barvě okoun.

reagovat
Úterý 31. srpna 2004 ve 22:35 ® Padis
Padis

Dnes jsem byl na vláčku 3 chycené 3 spadly vesměs na woblery Rapala a Owner bílá ryba

reagovat
Úterý 31. srpna 2004 v 17:52 @ 

Budu chodit na Svratku3 a lovit je budu na woblery a rotačky všech možných barev a velikostí. Jedině tak poznáš, která nástraha je tou nejúčinější a nejvhodnější. Overhaul Ti to ukáže v praxi.

reagovat
Úterý 31. srpna 2004 v 15:44 ® fish

sedum – tak diiik kam budes chodit na y dravce a co si na ne poridis

reagovat
Úterý 31. srpna 2004 v 15:31 @ 

Fish: co na štiky to fakt nevím, ačkoliv rád bych Ti poradil , ale já na ně totiž nechodím. Začnu až teprve teď na podzim,potom co jsem si přečetl články dole v rubrice Přívlač. Jinak kdyby Jsi chtěl lovit malé čudličky do 40 cm,tak Ti mohu klidně poradit.

reagovat
Úterý 31. srpna 2004 ve 12:07 ® toulovec
toulovec

já v neděli na první hod vytáhl štiku 55 cm, ještě dorostenka. Byla to zlatá rotačka č. 2 (takový ten plíšek co se točí okolo drátku) a je uvázanej na vlasci. Jelikož se mi na to během hodiny pověsila ještě jedna štika na tom samým místě, předpokládám že to bude ta zaručená nástraha. Jenom to musíš tahat procítěně!!!

reagovat
Pondělí 30. srpna 2004 ve 12:38 ® fish

sydum-kterou bys sis vybral landavku 1–jenom stribrnou vypada jak kapka 2–takou hodne zabarvenou ale ne moc svetlou –

reagovat
Pondělí 30. srpna 2004 ve 12:30 @ 

Fisch: protože se tady nikdo nemusí stydět za to,kde si zrovna vyhloubil noru. Jinak trochu otevřenosti bourá komunikační hradby.

reagovat
Pondělí 30. srpna 2004 ve 12:29 ® fish

rybotep---PLZ… kterou bys sis vybral landavku 1–jenom stribrnou vypada jak kapka 2–takou hodne zabarvenou ale ne moc svetlou

reagovat
Pondělí 30. srpna 2004 ve 12:26 ® fish

jiris---- prerov proc____

reagovat
Neděle 29. srpna 2004 ve 23:53 ® jiris
jiris

fish – odkud jsi?

reagovat
Neděle 29. srpna 2004 ve 23:24 ® rybopet

Tá,ktorá svojím zafarbením,veľkos­ťou a pohybom dokáže vyprovokovať štuku k útoku. Moje úspešné nástrahy sú rotačka Mepps,twister žltej farby,a štíhla čierno oranžová plandavka.

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 19:32 ® fish

rybnik stojata voda hodne stromu..... velky stiky

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 ve 12:11 ® morpheus

popiš trochu kde chytáš. hloubka ,proud,vázky??? A jak velký štiky chceš chytat?

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 ve 12:06 ® fish

Quote: On 2004–08–27 11:05, fish napsal: a ktera plandavka je nejlepsi i barva

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 ve 12:05 ® fish

a ktera plandavka je nejlepsi i bava

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 11:46 ® morpheus

No a já je trhám a trhám a broďáky nepomáhaj a nepomáhaj všude 4–10m a většinou metr od břehu už je 1,5m hloubka.

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 11:32 ® Milky
Milky

Možná na začátek bych ti doporučil knížku, ve které najdeš popis všech způsobů lovu a pak budeš mít možnost si vybrat ten, který je pro tu tvoji vodu optimální, nebo ketrý se zase naopak nejvíc zamluvá tobě. Ono jít na štiku se třpytkou je fajn věc, ale třeba když nemáš broďáky, dvě tři tam za odpoledne utrhneš, tak už to pro tebe nebude moc zajímavé. V krátkosti téhle rubriky se sice dozvíš nějaké informace, ale jsou-li odtržené od základu, který třeba nevíš, tak ti moc nepomohou.

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 11:25 ® fish

je plandavka kvalitna a jaka

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 11:22 ® toulovec
toulovec

na stojáku u břehu nelze lov štiky přehlídnout, občas vyjede za nějakou rybkou na mělčinu a to ti ani nido nemusí popisovat, pokud se budeš koukat, tak to nepřehlédneš. Velká vlna ze zalovení a většinou i víc za sebou. Pokud to v tu chvíli máš připravený, per to tam a máš velikou šanci na záběr.

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 11:18 ® morpheus

DaH: nechceš smáznout ten příspěvek wwwoooblllerrr ? fish bude určitě souhlasit, vše potřebné se dozví asi zde.

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 11:17 ® Prizrak

Štiku určitě najdeš v nějakým bordelu jako například ve větvích u břehu, v pařezu, v rákosí a trávě(menší kousky), pod haluzou, pod podemletým břehem, atd. Prostě tam, kde může zákeřně číhat na kořist

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 11:16 ® morpheus

zatopený doly a propadliny. Mostecko. Plandavku dávám až na konec, když mi na nic nejdou. A skoro vždy to zachrání. Řekl bych že je to jedna z nejlepších nástrah. Ale na stojáku je docela kumšt jí vodit. Hlavně tady u nás. Když jí chceš vodit nade dnem a dno je samej pražec,kabel,o­celový lano ,kolejnice ,stromy no prostě bordel. A v tom bordelu ,ty potvory jsou nejvíc. Ale to je urvanejch nástrah za měsíc.......

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 10:55 ® fish

a kde se nejvice vyskytuji stiky na rece nebo ..... jsou plandavky dobry naka urcita barva

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 10:04 ® HaD
HaD

osobně jsem nejvíc štik nachytal na rotačku-mepsku vel. 3, stříbná, vrbový list

reagovat
Pátek 27. srpna 2004 v 9:50 ® morpheus

Asi jsi měl na mysli nástrahu? Těžko říct. Co revír to nástraha. Já používám skoro vše. Především gumu ,woblery a plandavky. A trochu míň rotačky a strýmry. Těžko ti někdo řekne ,dej tam tohle ,to je nejlepší. Je to jenom o zkušenosti s daným revírem. A hlavně v rukách. Může být revír kde jdou vysloveně na gumu ,ale když ji neumíš vodit , tak chytneš akorát štiku ,který to hodíš skoro do huby.
Ale je to jen můj názor........­...........

reagovat