Chytej.cz

Žerou ryby žaludy??? necteno

12.9.2006 | Klon | 6.128 zobrazení | 17 odpovědí

Chtěl bych znát Váš názor.Byli jsme s kamošem na revíru na kterým si bezvadně vždy zachytáme,ale tentokrát to bylo hodně slábé.U vody byli stromy žaludu,které padali ve velkem do vody,tak jsme přemyšleli jestli je třeba kapr žere.Jestli ano tak to potom musi být dlouho na tomto revíru po rybách.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 3. ledna 2011 v 11:31 ® cormoran
cormoran

Kapr přežranej žaludama (nerozdrcenýma) je časovaná bomba. V případě ulovení podzimního kapříka s nápadně zvětšenou břišní dutinou se nedoporučuje sahat mu na břicho, samopal je v tu chvíli dětskou hračkou:-> Nejlepší a nejbezpečnější je ho ve vodě hned odříznout.

reagovat
Pondělí 3. ledna 2011 v 11:25 ® tucnak11
tucnak11

No jak jisem stal holy po pas ve vodě tak i je okousavaly,naštěsti plevel ně štika:-D

reagovat
Neděle 2. ledna 2011 ve 20:21 ® ART reakce na …
ART

Mr. Vydra> kapr je vodní prase, takže by si moh s tím počítat, ale nemyslím si, že by to byla nejlepší nástraha na kapry. Zkus se zeptat někoho profi kapraře ten to bude vědět

reagovat
Neděle 2. ledna 2011 v 19:21 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Mr. Vydra> Myslím,že tolstolobik těžko…

reagovat
Neděle 2. ledna 2011 v 1:04 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

tolstolobik asi jo možná že kapr

reagovat
Středa 13. září 2006 ve 22:17 ® zany

hmm co to vyzkoušet?????????­??

reagovat
Středa 13. září 2006 ve 21:28 ® AbuGarcia reakce na …

zdravim,zaludy,hmm o tomhle by jsme mohli polemizovat,kdyz jsou dubama spevneny hraze rybniku a vzdycky pri vylovech jsou napadany na dne a neni snimi hnuto,no nevim,ale kdyz zerou takovou zadinu,tak asi ani timhe nepohrdnou a zver jak je tady zminena v jednom clanku tak prirovnavat to k rybam,myslim ze to je spatne prirovnavani…!,ale co kazdyho je to nazor a myslenka,cest

reagovat
Středa 13. září 2006 v 15:37 ® spechy reakce na …

Něco podobného jsem četl taky,ale ten kaprař chytal na červa ze žaludů nebo na víc červů.

reagovat
Úterý 12. září 2006 v 18:01 ® Kazan

Jo, žerou, je to popsaný v nějaké kaprařské knížce, Angláni měli stejný problém. Nakonec zjistili že kapři se živí červavými žaludy. Na zdravé neměli záběry.

reagovat
Úterý 12. září 2006 v 17:57 ® Shrek reakce na …
Shrek

harpunar: počkej až připlave metrovej,nasaje a začne drtit svými požeráky,pakuz­náš,že neopren je lepčíííí :-D

reagovat
Úterý 12. září 2006 v 16:39 ® harpunar

Alivio,když já tak rád s oblibou brodím obnažen!!!Hlavně v kaprových sádkách je to mazec!!!

reagovat
Úterý 12. září 2006 v 16:31 ® Shrek reakce na …
Shrek

harpunar: woe :-D Tak tam nestrkej toho svýho!!!

reagovat
Úterý 12. září 2006 v 16:25 ® harpunar

Určitě,dokonce je na MRKu mé foto!!!Horší ovšem jest,když dostane na žaluda chuť ryba s požeráky,to pak řeší JIPka.Následně plastický chirurg.

reagovat
Úterý 12. září 2006 v 16:15 ® Robur
Robur

spíš žužlaj:-D

reagovat
Úterý 12. září 2006 v 16:05 ® Klon reakce na …
Klon

Revoke,jj asi takhle jsem to myslel.nemyslím,že by to byla jejich vyhledávana potrava,ale myslím když už ho kapr vcucne,tak že ho zas nevyplivne,jeho požeráky to rozlousknou jak nic a když jich pár takhle slupne,tak určitě nežere.Spíš by mě zajímalo jestli někdo k tomu nemá bližší informace,jako třeba že to našel v žaludku ryby apod.

reagovat
Úterý 12. září 2006 ve 14:36 @ Jenda_z_hor reakce na …

Ryba je tvor slizky a zaludny. Takze to vylouceno neni.

reagovat
Úterý 12. září 2006 ve 13:53 ® revoke
revoke

Nad tím jsem kdysi též přemýšlel, dokonce veřejně a mrkáci se mi vysmáli. Nicméně si stále myslím, že pokud je tento zdroj potravy zajímavý pro zvěř, nepohrdne jimi ani kapr. Ale naopak si nemyslím, že by se v určitém období živil výhradně jimi.

Pokud mohu tvoji otázku rozvést, tak na tomtéž revíru padají na podzim do vody i jablka. Že by je pozřel kapr se mi moc nezdá, ale co takový amur? Vždyť 80-ti centimetrový kus musí být schopen pozřít potravu o průměru 5–6cm.

Co si tedy myslíte?

reagovat