Chytej.cz

Kam na kapra necteno

11.9.2006 | MB | 2.363 zobrazení | 4 odpovědi

Začínám s lovem kaprů, nemůžů však žádného ulovit, stále chytám jen plno cejnů a plotic. PLS doporučte nějaký severomoravský revír na kapra!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 12. září 2006 ve 14:26 ® Hora
Hora

MB-odkud jsi?

reagovat
Úterý 12. září 2006 ve 14:08 ® revoke
revoke

Vezni prak, nastřílej na vodu (nemusí to být daleko od břehu, hlavně na co nejmenší plochu) tak 200g kukuřice z plechovky, navázej feedrovou montáž, použij koncáka a hlavně u toho dvě tři hodinky vydrž. Chovej se tiše, průběžně dostřeluj nějké krmení a bílou rybu kapři za chvíli vyženou.

reagovat
Úterý 12. září 2006 ve 12:24 ® Klon
Klon

Kapři jsou všude,ale musíš nad nimy vyzrát.Jestli jsi začátečník,dost pomůže vyrazit na ryby s někým zkušenějším a věř tomu,že zjistíš,že dělá něco trochu jinak než ty.Myslím že Kapra chytneš na cokoliv,ale někdy je moudřejší se den před lovem podívat na vodu a jen pozorováním určit kde ty ryby jsou,je to někdy těžke,ale už jen když si najdeš „flek“ kam by jiný rybář nevlezl( např.málo místa,stromy nad hlavou kvůli kterým se hůře nahazuje,nerovnost atd.)je vetšinou lepší,než místo o které se ostatní přetahujou.Když chodím na jednodení výpravu,tak právě chodím na tyto místa,kde si pomalu nemůžu ani sednout,tak právě tam mám úspěch.Jinak s vodou ti nepomůžu,já jsem se severních čech.

reagovat
Pondělí 11. září 2006 ve 20:48 ® sharkcom
sharkcom

Na každém revíru jsou kapři. Zkus pro začátek zvolit nějakou selektivní nástrahu. Rychlá a dobrá je kukuřice. Na vnadění i na háček. Sice jí cejn taky slupne, ale alespoň pěkný.

reagovat