Vyhledávání
Pozvedl Dah tento server????
25.8.2004 | toulovec | 33.070 zobrazení | 144 odpovědí13. srpna to byl rok, kdy tento server změnil majitele. Myslím si, že za ten rok se tady toho mnoho zlepšilo a že si chytej. cz vyšlápl správným směrem. Sice je tu prostředí zatím poněkud „komornější“ než by si jistě mnozí z nás přáli, ale to se časem zlepší a myslím že v této situaci to není na škodu. Jaký máte názor na provoz chytej. cz pod taktovkou nového dirigenta????
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 1. září 2004 v 17:40 ® jaryn
-
Já myslím, že nový koště dobře mete a že DaH to mu dal nový náboj, možná trohu jinak než Fikar, lae není Fikar tak se to muselo vyprofilovat jinak. Těžko srovnávat s MRK ten je spíše o kaprařině a feederu Podle mne to je dobré. Každý se ptá na to co ho zajímá a když začíná, nemůže"diletanská" otázka nikoho rozhodit, nemusí to číst. Není to web pro závodníky. Overhaul líbil se mi tvůj příspěvek. Na druhé straně aspoň se bude DaH ještě víc snažit
reagovat - Středa 1. září 2004 v 11:30 ® Prizrak
-
Jestli mě paměť neklame, tak ze začátku, kdy bylo stvořeno Fórum Chytej. cz tu pan Fikar ještě přispíval svými zkušenostmi. Mrzí mne, že to tak už není
reagovat - Úterý 31. srpna 2004 v 18:34 ® Andrea
-
Karlos: Tak to si teda nechám líbit, prut prej dostanu k svátku…
reagovat - Úterý 31. srpna 2004 v 10:22 ® Morous
-
Mrzímě ľe se neozvali na tohle téma zakladatel Václav Fikar a taky MAF, jejich pohled by mně zaujímal. Ruda tu psal, ľe to sledujou, třeba jeątě něco napíąou. morpheus: nic jsem nekritizoval, to spíą ty, ľe jo. ©tvalo mě ľe tu kritizujeą ‚bejvalky‘, ľe pro Chytej nic nedělaj. Oni udělali moře práce dřív, proto dnes chytej jede a proto na něj vąichni lezeme. nechme je být, aľ budou mít čas ichu», moľná se sami ozvou.
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 v 16:22 ® overhaul
-
Uff prijel sem z dovelene a koneccne si to precetl vsechno najednou az ted. Tyjo myslim si ze aji kdyby tady nebyl jedinej clanek od profiku a ruznych uznavanych kapacit tak je hlavni ze tady nikdo nikomu nenadava, ze se tady v diskuzich pise o vsem co k rybarine patri, ze sem nechodi zadni zabijaci, ze se muzeme domluvit na sraz na kterej se vseci tesi, fajn lidi (sedum je muj oblibenec kvuli tomu co vsechno napsal)… a tak. Kvuli tomu sem ja chodim
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 ve 13:53 ® Milky
-
sedum: Pernštejn je snad nejkrásnější hrad, co znám. Okolí je kouzelné! Opravdu super – skoro ti závidím .
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 ve 13:08 ® Mirek
-
Lerak: Moc rád Tě slyším příteli. Bohužel, do mého milovaného Tábora se dostávám jenom velmi zřídka. Naposledy letos v červnu. Snad to nebude bráno s nevolí, když Ti sem napíši kontakt. www. emte. info. Pokud chceš plnou adresu, tak řekni. Omlouvám se velmi všem, že to není k otázce. Takže k té otázce – Podepíši, co napsal Lerak. Velmi dobře napsáno. K dalším příspěvkům jenom tolik – to, že se tu chováme k sobě slušně, je jedním ze základních rozlišovacích prvků tohoto webu. Počet příspěvků je sice nesrovnatelně menší, než na jiném webu, ale jejich užitná hodnota je značná. Proto si myslím, že v jistém smyslu je Chytej nejlepším serverem. Rozhodně ve vztazích zůčastněných. Doufám, že to tak zůstane. A na závěr. Nečiní mi nejmenší potíže odpovědět i na otázku veskrze začátečnickou, pokud je z ní znát, že je myšlena alespoň trochu vážně.
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 v 11:18 @
-
ALL: Toto je fakticky opravdu mimo téma,ale až pojede někdo z Vás na hrad Pernštejn,tak se ozvěte. Máte parkování zdarma! Ušetříte dvě mušky nebo jednu třpytku. Je to malé poděkování za rady, kterými jste mne tady na tomto webu obdařili. [ Upraveno sedum dne 2004–08–30 v 10:48 ]
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 v 10:54 ® Dědek
-
Jeątě jsem zapomněl na jednu věc. Na tomto servru se nikdo nikomu nevysmívá, coľ se o MRKu rozhodně nedá říct.
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 v 10:50 ® Dědek
-
Nestačím čumět, tři dni jsem měl dofču a net jsem nemohl pustit. A kdyľ to udělám, tak je tady pomalu revoluce První příspěvek jsem přidal já, ale asi to bylo málo. Je mi 43 a rybařit jsem začal před pár roky a měl problem rozeznat prut od ryby. Mám takovou povahu, ľe kdyľ něci začnu dělat, tak prostuduju co jde. A» se někdo zlobí nebo ne, literatura u nás stojí za ho. Nejvíc informací jsem naąel na netu, nejvíc na MRK, Chytej, Oňarb a pod. Vąechno jsem si vytisk a prostudoval. Aľ po určité praxi jsem se odváľil poslat nějaké otázky do MRKu. Asi byly nedůstojné jeho osazenstva, tak 80% neproąlo. Uľ ta cenzura mě srala. Tento rok jsem stoprocentně přesedlal na Chytej a jsem taky stoprocentně spokojenej. Je to servr pro normální rybáře a nejenom pro uzavřenou skupinu nafoukaných profíků, kteří snad ani nikdy nezačínali a mají to od sudiček předurčený. Pokud něco někdo umí a není úplnej pitomec, tak snad můľe poradit Pro staré osazenstvo : jsem profík na hydrauliku, pokud budete chtít poradit, rád tak udělám a nebude mě vadit, ľe se zeptáte na absolutní samozřejmost, protoľe chápu, ľe to nevíte. CHOVEJTE SE TAK I VY
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 v 10:33 ® toulovec
-
Když jsem zadával otázku o pozvednutí tohoto serveru, netušil jsem, jak veliká reakce na to bude. Největší chybou, kterou jsem ale udělal, že jsem si zaklikl aby mi chodilo upozornění na mail pokud někdo odpoví. To byla doslova smršť co na mé schránce probíhalo. cha cha cha !!!! Abych se přiznal, mělo to jediný důvod – pochválit DaHa, protože za celý rok to tu nebylo a není lepší důvod a doba k tomu to udělat, než nyní. Za měsíc je sraz, takže je třeba bilancovat a kritizovat (doufám že ti co chválí dostanou na srazu frťana )
Velice se mi líbí, že tu neproběhla žádná bitka ,urážky, výsměch nebo něco podobného. Většina příspěvků je k věci a je vidět, že chytej. cz se nám líbí. Byly tu slyšet i hlasy kritické, nebo realistické (každý není takový bezmezný optimista jako já). Určitě musím souhlasit se spoustou věcí, s Rarachem, s Mirkem, Pupákem, (nechci jmenovat všechny) ale líbí se mi, že se sem občas podívají i ti, kteří jak říká rarach byli domácími dřív. Proč ale ustaly jejich super příspěvky??? Kdosi psal, že se mu od těchto pánů dostalo odpovědi na otázku až po několika pokusech, což je velká škoda. Chápu že odpovídat začátečníkovi na otázku co je to wobler a jak se váže uzel na háček asi odpovídat nebudou, ale nemuselo by je to urážet že se tu takový dotaz občas objeví.
Ještě o něco s s Vámi musím podělit. V pátek jsem vedl s Davidem na ICQ živou debatu o této otázce a o budoucnosti CHYTEJ. Napsal jsem mu mimo jiné, že Chytej zřejmě nikdy nedosáhne úrovně MRKu. David mi na to odpověděl, že SEZNAM taky býval nejlepší a kde je dnes. Hrozně se mi to líbilo a zjistil jsem že na tom asi bude kus pravdy. Přeberte si to sami.
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 v 10:11 @
-
Lerak: napsal Jsi to tak jak si myslím,že to je. Tato bouřlivá debata mne vyprokovala k tomu, abych navázal na podobný odborný článek, jaký napsal DaH v novodobé historii tohoto webu o trhacích bójkách. Vysmolil jsem něco malého o „bublinaření“. Každý, kdo se podívá na tento web, tak dostane takový malý obrázek, kdo se čím zabývá. Přivítal bych, ale určitě nejen já,aby se tito naši lidi trochu rozepsali o svých zkušenostech. Vím že každý nemá čas se tomu věnovat, ale kdyby každý den napsal alespoň jednu větu a pak to všechno poslal,tak máme za půl roku hafo odborných článků! Koho tím mám na mysli? Nebudu jmenovat všechny,jen pár,např: Jiris – téma o nových značkách na našem trhu, jaký cajk doporučuje (kulím někdy oči z toho, jak se ten klučina dokáže v tomto velkém výběru značek orientovat),lov dravců na přívlač. Pupak – mouchy a muškařina Big Mike – např. woblery DaH – např. sumci a zahraniční rybolov a všichni ostatní, s čím se můžou podělit s těmi ostatními o to, o čem si myslí že rozumějí a mají na to třeba nějaký fígl o kterém se ještě neví.
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 v 9:12 ® Lerak
-
ALL: Tento web žije a tím je myslím řečeno vše!Mohl bych uvést příklady různých „mrtvol“, stagnujících např. několik měsíců či dokonce let. Kdo se více zabývá např. muškařinou, ví o čem mluvím. Ač se jejich provozovatelé prohlašují za mistry svého řemesla, udržovat takovéto net periodikum a stále přinášet něco nového, objevného, je nad jejich možnosti. Výjimkou jsou snad MRK, PM a snad i občas MOL ? (situace v tištěných periodikách je obdobná). Tak to na většině webů jde s odborností tak trochu dolů. Možná to má souvislost se stávající situací v českém sportovním rybaření vůbec. Objevuje se spousta rad, jaké koupit „cajky“, plkání o ničem, ale málokdy se objeví různé finesy „ jak dostat rybu z vody ven“. A na jakou nástrahu a co se komu kde osvědčilo. Moc se tomu nedivím, při současném drancování našich vod, podpořenému novým zákonem, si možná Ti zkušenější svá tajemství tak trochu chrání. Aby, až půjdou na svá místa napříště nevyšli naprázdno. A tím myslím si vůbec zachytat, povodit rybu a pak ji třeba pustit…Vybagrovaný revír netáhne, to je stejné, jako lovit ve studni. Na tomto serveru se to po počáteční stagnaci přece jen rozjelo a snad se blýská na lepší časy i v té odbornosti. A určitě to všichni minulí návštěvníci sledují, tím jsem si jist. Pamatuji začátky zde, a od Vaškova rozjezdu si pokaždé z tohoto serveru odnesu nějakou zajímavost či radu až dodnes, kdy je to v režii DaHa. A pokud ne, tak ji hledám u vody – a to je zcela určitě to nejlepší řešení ! Doporučuji všem.
reagovat - Pondělí 30. srpna 2004 v 7:43 ® Lerak
-
Mirek : Trochu mimo téma – jsem rád, že se tu občas ozveš. Zrovna včera jsem pohřbil poslední zlatou 1 EMTEm a tak potřebuji doplnit zásoby. Sháním kontakt, tvoji adresu jsem někde založil. Nebo se občas ukážeš v Táboře, domorodče ?
reagovat - Neděle 29. srpna 2004 v 18:16 ® jiris
-
Karlos – příspěvek se dá opravit
reagovat - Neděle 29. srpna 2004 v 16:31 @
-
Eh kruci,mělo tam být radit…
reagovat - Neděle 29. srpna 2004 v 16:10 @
-
All:No jasně,až začne chytat Andrea tak budete radi všichni,cooo?
reagovat)
- Sobota 28. srpna 2004 v 15:48 ® Andrea
-
Zdá se mi skvělý, že všechny toto téma tak zaujalo. Znamená to, že nikdo tady není lhostejný k tomu, co se s Chytej děje. Poznala jsem to tady už za vlády Václava Fikara a přečetla jsem dost článků a zalíbilo se mi tady. Chodím sem i přesto, že sama ryby nechytám (ale začít se dá vždycky). Proto jsem zastáncem toho, aby i začátečníci dostali odpověď na blbě položenou otázku. Každý neumí svůj dotaz správně formulovat. Nemyslím si, že odpovědí na začátečnický dotaz klesne profesionalita těchto stránek. Profík si tady určitě najde to své a je logické, že nebude číst věci, které už zná. Líbí se mi tady i teď, když se tvůrce změnil. Změna je život a DaH to tady vede určitě dobře. Držím mu palce, aby se mu dařilo i dál.
reagovat - Sobota 28. srpna 2004 v 15:25 ® havel
-
Už to tady někdo napsal, ale opakovaní je matka moudrosti: Všichni někdy začínají a potřebují poradit. DaH si tu s tím dal velkou práci a ještě ho hodně práce čeká. Co se týče návštěvnosti…zobrazených stránek přibylo od té doby co tento server DaH koupil a návštěvníků také přibývá (statistika NAVRCHOLU). Pokud si dobř pamatuju Ruda tu napsal něco o čtenosti článků…podle mě se v době nižší návštěvnosti hosté opakovaně vraceli k jednotlivým článkům a proto čtenost přesahovala 1000 shlédnutí – dokazuje to možná lepší kvalitu článků ale ne vyšší návštěvnost. Proto se pana majitele musím zastat a pogratulovat mu k narůstající návštěvnosti PS: a k těm dnům, kdy byla návštěvnost minimální – nepadlo vás třeba, že to byl den kdy svítilo sluníčko, bylo krásně a nikomu se nechtělo sedět u počítače??? PS2: nechci nikoho rozčílit ani urazit, ale tady mluví čísla! Hodně zdaru všem!!!
reagovat - Sobota 28. srpna 2004 v 11:52 ® jiris
-
Můj názor přeci nemůžu chybět – Když jsem si přečetl veškeré příspěvky. Musím souhlasit i nesouhlasit s Rudou. To, že kdysi na chytej chodili lidé, kteří sem už nyní nepřispívají to je pravda. V mých začátcích jsem v diskusi párkrát oslovil tyto přispívatele. Bohužel se mi téměř nikdy nedostalo odpovědi. I tenkrát to byla uzavřená skupinka lidí. Trvalo mi celkem dlouhou chvíli pobytu zde na chytej než mi např. Láďa nebo Bass odpověděli. (nic ve zlým hošiJ). Tenkrát zde pobývali jen zkušení rybáři. Tak vím jak se zde začátečník mohl cítit. Vím o čem mluvím, zažil jsem to. I přesto vše, je to i dnes uzavřená společnost, pouze s jinými lidmi. Proto nesmíme bránit příchodu nových lidí, třeba bude jednou fish mistrem v lovu štik, co my víme?! A budeme se od něho jednou učit. Ale zde bych souhlasil s Rudou, když sem přišel na chytej uviděl sem co to je za novou otázku ve fóru? Štika? To bych hned smáznul, takovej dotaz. Bohužel bych se zachoval špatně i já, každý jsme začínali. Nyní bych to už nesmáznul pouze bych se domluvil se zadavatelem otázky na upřesnění v tom stylu jak to popisoval Ruda. Stejně jako pupák, taky radši končím neboť nevím co bylo na začátku v té mojí slátanině. Jinak na chytej se dá zjisti, téměř vše o lovu přívlačí, tak to je, bylo a doufám i bude. Fin P. S - k tématu, pozvedl Dah tento web – Ano a myslím, že ne málo!
reagovat - Sobota 28. srpna 2004 v 11:10 ® Chose
-
DaH:u nas je chovnej potok-siveni. Když jsem na něm zamlada pytlačil tak the best of the best byla žížala ,hned za ní ruce.
Rarach-je tady hodně článků s počtem čtenářů nad 500. ,jinak když by tady byly články jen vysoce odborné tak kam by chodili začátečníci, nebo jiní kdo potřebují konkrétní radu. z rybářských časopisů a literatury se až tak moc nedozvíš. lepší je přímá rada od praktika.
reagovat - Sobota 28. srpna 2004 v 9:10 ® morpheus
-
Morous: nemylel jsem aby přidali ve psaní článků. Ale spíš aby se připojili k diskuzi. A já na společnou hromadu co se týká článků nedal nic a to z jednoho prostýho důvodu. Stále se považuji za začátečníka. Psát články a jak ty říkáš ,přispívat na společnou hromadu ,budu až nasbírám patřičné zkušenosti. A čím víc lidí mi bude pomáhat ,tím dřív to bude.
reagovat
A ještě jednou co se té společné hromady týká. Tato debata začala kuli triviálním dotazům pana rybičky „fish“. Na kolik jeho otázek jsi odpověděl???? Ps: a jestli chceš kritizovat ,tak především či pečlivě celou diskuzi. [ Upraveno morpheus dne 2004–08–28 v 08:46 ] - Pátek 27. srpna 2004 ve 23:52 ® pupak
-
sedum jestli jsou na tomhle webu „tahouni“ jak rikas tak to urcite nejsem ja tahle nalepka sedi na lidi co sem pisou clanky a rozumi rabarine. Ne ja, ale DaH, rarach, Bik Mike, jiris atd. Doufam ze se neurazej ty co jsem nejmenoval, byl by to delsi seznam.
reagovat - Pátek 27. srpna 2004 ve 23:34 @
-
Pupak: přikláním se na stranu Mirka (ten mi možná promine že mu tykám),že Jsi jedním z tahounů tohoto webu. Jen tady ještě nějakou dobu vydrž a pomáhej všem těm neználkům stejně tak dobře, tak jak Jsi pomáhal ty mě!!!
reagovat - Pátek 27. srpna 2004 ve 23:32 ® pupak
-
Me tu prdel umyl hned, tehdy sem si nabeh s tim dvojkovym musakem a koupil jsem si nedavno trojku a je to balada… P. S. a stejne sem si taky koupil 9-tku ve trech metrech ! ! !
reagovat - Pátek 27. srpna 2004 ve 23:24 ® pupak
-
sedum kdyz se ptas ty tak je to dotaz z praxe na to se odpovida v pohode a Ruda ma pravdu meli by sme s tim neco delat a dostat sem trochu vic nez jen obecny plky a nekdy se trochu pohadat je taky dobry a sem tam nekomu umejt prdel je prospesny.
reagovat - Pátek 27. srpna 2004 ve 23:04 @
-
Kluci! Bez hádek!!! Každý má svou pravdu,každý vidí směr tohoto webu ze svého úhlu pohledu. Víte čím je tento web zajímavý? Že je tady taková správná skupina lidí,kteří jsou nabrnknutí na stejnou strunu poctivého rybolovu a pádlují stejným směrem. To je hlavní gró tohoto webu!!! Mám horečku jako prase, ale tato diskuse mne z té postele alespoň na chvíli dostala ven. Jaký byl můj první podnět k tomu,abych byl častým návštěvníkem tohoto webu? Byly to odborné články od Mirka Thieleho a Václava Fikara. Ty jsem si dokonce tisknul a na cestách četl,až tak jsem byl do toho zažraný. Pak jsem se osmělil a vstoupil do tohoto webu s blbými otázkami. Zůstal jsem tomuto webu věrný proto, že mi bylo poraděno a necítil jsem přitom nijaký výsměch. Díky tomuto webu jsem si mohl udělat obrázek o věcech, se kterými jsem se ještě nesetkal a mohl si vyzkoušet to, co jsem ještě nikdy nezkusil. Třeba twistery,streamery atd. To je ten hlavní úkol takového webu,poradit a navázat alespoň virtuální přátelství. Toto všechno tento web splňuje, ale co mi v něm chybí? Já osobně postrádám trochu delší a odbornější čtení jako bylo od V. Fikara a M. Thieleho. Potěšil mne DaH např. s článkem o systému trhací bójky a Big Mike se svým článkem o woblerech a jejich postupu zpracování. Takových článků by to chtělo více. Chtělo by to, aby Ti, kteří do dané problematiky trochu vidí, aby se nestyděli a pár delších řádků které se dokáží zavrtat do střev daného problému ze svého pohledu napsali. To byla jen taková malá poznámka k webu, co mi na něm tak trochu chybí. Vím že nemám o tom co mluvit, protože jsem ještě ničím odborným nepřispěl,ale napravím to. Pokud někomu vadí blbé otázky,tak nemusí na ně nijak odpovídat. Pokud bude blbá otázka delší dobu bez odezvy,tak se dotyčný možná zamyslí a bude ji formulovat jinak a s rozmyslem. Já se třeba hodně dívám na to, jak se nám kdo představí v Profilu a podle toho reaguji. Je to třeba hloupost, ale je to můj osobní pohled. Omlouvám se za dlouhý článek,ale kdybych tento web neměl rád,stejně tak, jako jeho účastníky,tak se na to vybodnu a šel bych raději spát.
reagovat - Pátek 27. srpna 2004 ve 20:50 ® pupak
-
Mirek: nestav me na roven s rarachem alias Rudou, necejtim se bejt odborne na jeho urovni protoze proti nemu umim HOVNO. Pokud budu na to stacit tak se budu tady snazit trochu prispivat svejma moudrama snad mi za to nedate do drzky .
reagovat - Pátek 27. srpna 2004 v 15:56 ® Mirek
-
S trochou strachu, aby mi to nebylo spočítáno při nejbližší příležitosti , jak se mi to stává, bych se také rád vyjádřil k této otázce. Myslím, že vím jak to myslí Ruda a Pupák. Rozhodně ne zle. Myslím, že z jejich příspěvků je jasné, že jejich vztah k tomuto serveru je veskrze kladný, a že jim leží na srdci aby si udržel svou vysokou úroveň i nadále. Nakonec myslím, že právě oba pánové jsou jedněmi z těch tahounů, na kterých tyto stránky stojí. Za sebe mohu říci jenom tolik. Mám rád tento server tak, jako jsem ho měl rád vždy. David jej určitě vede velmi dobře. Přes celkem pochopitelně rozpačité začátky se mu nakonec povedlo ustát změnu a dovést vše na klidné moře. Přesto si neodpustím upozornit na jednu, podle mne, zásadní věc. Tento server by nemohl být takový jaký je bez toho, kdo mu dal vzniknout. Bez Vaška Fikara. Myslím, že mu za to patří velký dík. Proto mi přijde celkem nedůstojné, mluvit o pozvednutí Chytej. cz. Tu krásnou lehkost jeho psaní už těžko někdo nahradí. O vypovídací hodnotě jeho článků nemluvě. Kdosi tu psal, že server rozjeli jeho kamarádi. To je velký omyl. Nikdo z nás totiž Václava neznal. Pouze z jeho publikační činnosti v rypářských periodikách. Kamarády jsme se stali právě až tady. A to je smyslem takovýchto serverů. A že se tu vyměnila základna? Nu, proč ne? To patří k životu. Přeji Davidovi, aby „nové“ osazenstvo přispívalo k povznášení Chytej alespoň tak, jako to „staré“ Václavovi. A doufám, že bude. Tento server i David sám, si to určitě zaslouží.
reagovat - Pátek 27. srpna 2004 ve 14:03 ® Morous
-
Pozved? Nevím, je to jiný, je jiná doba, host vyhazuje vrchního. Za Fikara byl chyteják graficky skromnějąí a dost odborný, za Daha je to lidovějąí a tak nějak barevnějąí a pro mladąí. Za Fikara to mělo nejbliíľ na západ, sever a asi Praze, za Daha je to na jih. MRK je zase na Moravu kaľdej servík má blízko k regionům. Morpheus: Ty bejvalky, od kterejch by tu něco mohlo podle tebe taky bejt, tady maj fúru článků – Fikar moľná přes 60, Mirek psal seriál o fídru, MAF o muąkaření. Myslíą jako ľe maj přidat, jo. Kolik si toho přihodil na společnouhromadu ty?
reagovat