Chytej.cz

vábnička a sumci necteno

11.9.2006 | Rendy | 12.152 zobrazení | 64 odpovědí

O technice jak pracovat s vábničkou se toho nikde moc nepíše , ani jsem ještě na vodě nikoho kdo by používal vábničku neviděl. Našel by se někdo kdo by toto téma mohl trochu osvětlit. Konkrétně mě zajímá jestli je nutné nejprve ryby lokalizovat a pak teprve vábit , nebo jestli si najít místo kde by člověk čekal lokalitu ryby a  zkoušet co se bude dít . Jaký tvar vábničky se vám nejvíce osvědčil? Co dělat s nástrahou když už sumce vidíte na sonaru ? Pukat dál ? Pohybovat nástrahou , nebo ji nechat v klidu? Nastražit rybu , nebo raději rousnice ? Myslím že lov sumců s vábničkou musí být velice adrenalinová záležitost. Poradí někdo ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Čtvrtek 5. října 2006 ve 14:24 ® LOS reakce na …

5 kg je dost tož pravda. Myslím, že je to tím že se ryba špatně drží oproti pytlu cementu nebo čemukoliv co má třeba ucha a tím je zdánlivě těžší. Taky sem většinou neudával hmotnost a nebo sem napsal odhadovaná hmotnost. Ale beru to tak, že ten týpek někde viděl rozmezí udávaných hmotností (nemohl tušit, že sou podivné) a podle toho se zařídil. Asi si neřekl že chytil zrovna nějákýho hubenýho, podviživenýho sumíka, ale jelikožto byl jeho největší, tak musel být zákonitě pěkně živený no spíš vyžraný.

reagovat
Středa 4. října 2006 ve 22:15 @ 

Had/Díky, to beru a doufám,že to někdy dopadne.

reagovat
Středa 4. října 2006 v 17:40 ® HaD reakce na …
HaD

do konce měsíce bohužel nemám čas :-(( jinak bych rád

reagovat
Středa 4. října 2006 v 1:04 @ 

HaD)Nechceš zkusit to váblo u nás?Rovné,ši­šaté,jaké chceš?Klidně bych pro Tebe přijel a zpátky odvezl. Labe u nás, asi chce opravdové profiťuky a to já nejsem.Rád bych zkouknul profajze a přiučil se.

reagovat
Úterý 3. října 2006 ve 14:58 ® HaD reakce na …
HaD

téměř rovná, ale je mi to jedno, za chvilku si člověk zvykne

reagovat
Úterý 3. října 2006 ve 14:48 ® gadasnik

Hodně se preferovala hlava,ale jaký používáte sklon hlavy k tělu vábničky.Máte reději pod úhlem nebo když je hlava kolmo k tělu?

reagovat
Úterý 3. října 2006 v 10:11 ® doktor reakce na …

LOS: Máš pravdu, že sa to odhaduje ťažko! Preto tvrdím ak nevážim tak neudávam hmotnosť! A ak už to niekto robí tak by to malo byť reálne. A malá otázočka, prečo je vždy ten odhad + a nie – ? Ako napr. tu 5kg. To je dosť. :-)

reagovat
Pondělí 2. října 2006 ve 14:14 ® LOS reakce na …

Myslím, že se zase tolik nestalalo. Ono odhadnout váhu je dost těžký, živá váha je živá váha a snad každej sumec (jakákoliv ryby či zvíře) se zdá těžší než ve skutečnosti je. Jak se říká jak to nemá madla je to aspoň o 20% těžší. Což sem si potvrdil při svém prvním sumíkovi 91 váha mi ukazovala 6 můj odhad tak 10. Moc sme toho nevážili jen co si tak vzpomínám 111cm 10,5kg 130cm 13kg, 130cm 17kg. 140cm myslím 22nebo23kg. Myslím že dost záleží i na váze a ta má nebude asi příliš kvalitní. Pokuď mě paměť neklame už to tak 6 let bude.Když sme pak chytli většího, stejně ho nebylo do čeho dát na co pověsit a než aby člověk spekuloval, jak na to. Je myslím lépe cvaknout nějákou tu fotku a šup sním do vody. Pravda že největšího sumce nemám važenýho, ale na zážitku z boje mi to určitě neubralo!

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 9:54 ® doktor reakce na …

110cm a 15kg. Fajn vtip. Teraz sme chytili pekne vykrmeného 120cm a mal 11,5kg. Niekoľko 110cm som už tiež chytil a vždy bola tá váha okolo 10kg. prema: Ak rybu nevážiš tak hmotnosť neudávaj alebo aspoň niečo reálne. Sú ludia čo ti odhadnú hmotnosť podľa foto + -lkg!!! A HaD to vie! :-) Pekne si sa blamoval teraz!!!

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 1:30 ® Láďa reakce na …

prema:Já sice nechytil ani jednoho sumejše.Myslím mírového.Ale ptáků jako jsi ty už jsem viděl mraky a je mi z nich na zvracení.Začni nad sebou přemýšlet a neztrapňuj se tady a i ještě ve vedlejši sekci o sumcích.Jdi radši zkoumat jak vypadá chladný,ale přitom dusný počasí.

reagovat
Pondělí 2. října 2006 v 0:13 ® Prutos reakce na …
Prutos

prema:Co nám tady chceš dokázat? Prvním příspěvkem jsi vystoupil coby odborník na vábničku a pak z tebe vyleze, že po dvou letech klepání máš „jen“ 110cm sumejše. Taky na ně občas zajdu. Muj nej. 107cm a 7,8kg (koukl jsem se do docházky-jo sežral jsem ho) a řekl bych, že ulovit takovou rybu lze i legálně. Že je všechny pouštíš? No ještě aby ne, to bys pak byl opravdu jen pytlák. A stylem „fuck the system“ tady taky nikoho neohromíš…ale to už ti asi došlo…

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 22:40 ® HaD reakce na …
HaD

Spokojen? Ani nevím. Zvláštní pocit. Každopádně mě vytáčí, když lidi ryby nevážej a pak jim udávaj takový hmotnosti, jako by ty ryby měly olověný kosti. A to že si tu rybu nevážil jsem věděl hned, jen jsem čekal, kdy se k odhadu sám přiznáš…

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 22:30 ® Shrek reakce na …
Shrek

prema: zatím se ale pořád hádáš.Myslím si,že David nachytal už trošku víc sumejšů,aby si mohl hájit svou pochybnost o hmotnosti.

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 22:24 ® prema reakce na …

jj asi mas pravdu tak dobre mel 110cm (nevážen). spokojen pane hade ??? nebudu se tady hadat kuli takovy blbosti.

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 18:27 ® cercer reakce na …
cercer

prema: asi by bejvalo stačilo,kdybys napsal,že mě 110cm..a bylo to…:-)

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 18:25 ® cercer reakce na …
cercer

no,s váhou sumců ještě zkušenosti nemám..tolik jsem jich zas nechytl..ale je fakt,co vše dokážou rybáři tvrdit u,,rekordních"ú­lovků…z toho jde opravdu někdy hlava kolem!

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 18:21 ® HaD reakce na …
HaD

prema: Na titulce 2006 byla moje fotka, to je pravda, ale ne mé osoby, byl to můj kamarád s mojí štikou. A to že někde je moje fotka, neznamená, že bych měl znát textový obsah, nicméně ty hodnoty jsou nadprůměrné. Pro rok 2007 je uváděno: 70cm/2kg 90cm/6,5kg 110cm/12kg

moje zkušenost průměrných vah je: 90 cm/4–5 kg 100 cm/6–9 kg 110 cm/8–11 kg

To ovšem nic nemění na tom, že 15 kg je totální hloupost

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 17:37 ® prema reakce na …

a jen tak mimochodem ty ses na hlavni strance toho kalendare!!!tak bys to mohl vedet :-D DD

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:30 ® prema reakce na …

v kalendarin kajman 2006

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:24 ® Prutos reakce na …
Prutos

HaD: Taky bych řek, že ti moji byli průměrní. Viděl jsem už i hubenější ryby…

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:14 ® HaD reakce na …
HaD

A ty průměrné hodnoty, co píšeš, jsou holej nesmysl. V kterym kalendáři jsi to našel?

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:12 ® HaD reakce na …
HaD

prema: není to blbost. Já už vážil ryb mraky a průměrná 110-tka, jako jsi chytil ty, má maximálně 10 kg. Obvykle spíše 8–9kg. Jsou sice extrémní ryby, ale to se té tvojí netýká.

reagovat
Neděle 1. října 2006 v 15:00 ® prema reakce na …

Tak tos je asi chytil v somalsku :-D DD........... blbost!!

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 13:28 ® Prutos
Prutos

@prema: Nelakuj, moje dvě loňské 107cm měly mezi 7 a 8kg. Že by ty tři cm udělaly dlších 7–8kg?! :-D

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 12:20 ® kkarlos
kkarlos

hehe, odhadem mel tak 15kg 637gramu ne? ne to byl jen zert… ;-) – ja se v tom nevyznam… ;-) :-D

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 12:20 ® prema reakce na …

možna že těch 15 něměl ale určite měl přes 10kg.

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 12:18 ® prema

70cm/2kg 90cm/6,5kg 110cm/13kg

to mam v kalendáři kajman, a to sou průměrné hodnoty..... ja ho sice nevážil ale myslim že těch 15 měl…aspoň doufam :-)

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 12:08 ® Sander
Sander

HaD > vime, vime… :-)

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 12:06 ® HaD reakce na …
HaD

Sander: 10 kg strop

reagovat
Neděle 1. října 2006 ve 12:04 ® Sander
Sander

HaD > čteš mi myšlenky…

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1