Vyhledávání
vábnička a sumci
11.9.2006 | Rendy | 12.155 zobrazení | 64 odpovědí
O technice jak pracovat s vábničkou se toho nikde moc nepíše , ani jsem ještě na vodě nikoho kdo by používal vábničku neviděl. Našel by se někdo kdo by toto téma mohl trochu osvětlit. Konkrétně mě zajímá jestli je nutné nejprve ryby lokalizovat a pak teprve vábit , nebo jestli si najít místo kde by člověk čekal lokalitu ryby a zkoušet co se bude dít . Jaký tvar vábničky se vám nejvíce osvědčil? Co dělat s nástrahou když už sumce vidíte na sonaru ? Pukat dál ? Pohybovat nástrahou , nebo ji nechat v klidu? Nastražit rybu , nebo raději rousnice ? Myslím že lov sumců s vábničkou musí být velice adrenalinová záležitost. Poradí někdo ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 21. září 2006 ve 20:12 ® vosa reakce na …
-
Reakce na:kdyz sumci lezi na dne,spatne se rozeznavaji.Prave proto musis pouzit vabnicku!Ty ryby nejsou aktivni,tak je musis vyburcovat.Ja se na rece drzim na hrane stareho koryta,to jsou asi nejlepsi mista.Jsou useky,kde se nezvedne nic,ale ujedes par metru a mas pod lodi treba 5 fousacu.
reagovat - Čtvrtek 21. září 2006 ve 2:14 ® Rendy
-
Musím poděkovat vosákovi za jeho reakci a odvahu jako první dát svoje zkušenosti do fóra . Taky jsem pídil po informacích . Seznámil jsem se s pánem co se rád podělil o zkušenosti , tak to zkusím poslat dál. Jak rybu lokalizovat : trochu problém , když sumci leží špatně se na echolotu rozeznávají , pokud se zvednou je to už jiné .Takže hledat místa kde by se mohli vousáči vyskytovat a tam zkoušet . Nej nástraha pijavice , nebo chumáč rousnic . s nástrahou spíše nepohybovat , nebo jen když se blíží sumec k nástraze jako by přizvednout , směrem od sumce , stačí úder , dva a zase vyčkávat co se bude dít , ryby reagují na vcelku velikou vzdálenost , takže nemá ce každých pět metrů pukat vábničkou . velikost vábnicky podle hloubky lokality , chce to zkoušet a zkoušet a doufat že se to člověk naučí . Dá se říci že od vosákovo zkušeností se to co jsem se dozvěděl nezávisle se neliší , takže něco pravdy na tom bude.
reagovat - Úterý 19. září 2006 v 1:57 ® PowerBait
-
Vosa ) Smekám,krásně,jednoduše a výztišně,takhle popsat začátečnikovi vábničku,jsem ještě nečet,myslím,že i profici musej koukat na tvůj um.
reagovat - Úterý 19. září 2006 v 1:19 ® vosa
-
Ahoj Rendy,ja mam zkusenosti pouze z reky.Kdyz jedu bez sonaru,tak si oklepnu hloubku olovnici,pak si nastavim hloubku cca. 1m nad dnem a zacnu vabit.Necham se unaset proudem a obcas nastrahu lehce prizvednu.Je to ale dost narocne,protoze vabis prakticky neustale a nevis kde se sumci zvedaji/tak jim casto ujedes!Se sonarem je to pohoda,staci tak 5 bouchnuti a chvilku pockat.Kdyz se ryby nezvedaji,tak splavu o kus nize a vse zopakuji(pripadne pridam par sad bouchnuti).Kdyz ryby reaguji,bud prichazi zaber okamzite,nebo sumec stoupa stale vzhuru, tak se ho snazim stale sledovat prizvednutim prutu.Nekdy se stane ze sumec se zvedne do stredu vodniho sloupce, a zustane stat nebo klesa zpet ke dnu.Potom parkrat bouchnu,bud se da do pohybu(smerem vzhuru-to je dobre,nebo se vrati ke dnu a uz se mu vetsinou moc nechce.Vabnicek je lepsi mit vice,zalezi na hloubce kde budes lovit/zasada:mala hloubka-mala hlava a naopak.Nedy se stane ze se ryby zvedaji ale neutoci,tak je dobre vabnicku po par uderech menit.K nastraham:kdyz budes chtit hodne zaberu,tak je lepsi chomac rousnic nebo pijavice ale berou vetsinou mensi jedinci.Na rybu to chce vydrz,ale sumci jsou vetsinou vetsi.Jinak je lov vabnickou skutecne adrenalin,ale taky pekna drina.Ja osobne chytam, a to hlavne vecer z gum. clunu.A to je teprve adrenalin(šilenost,ale zatim ziju:)Jeste neco k hloubkam:ideal je tak 5m,ale chytil i v2,5m.Zaber na rous.nebo pijavky je vetsinou drbanec,ale je potreba pockat az si to pekne vezme.Na rybu to obvykle ztezkne prut v ruce a sumec porad tahne.To je asi tak vse co Ti mohu poradit.Nejsem zadnej profik,takze nazor nebo zkusenost muze mit kazdej jinou.Vosa
reagovat