Chytej.cz

Játrove boili necteno

10.9.2006 | Mysho 22 | 5.869 zobrazení | 10 odpovědí

Mohli by ste mi niekto poradit dobry recept na jatrove boilis(čerstva pečen),alebo poradit kolko pečene mam dat na 1kg suchcej zmesi aby som uvalal vhod gulky.Aka je vhodnejšia bravčova či telacia?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 11. září 2006 v 16:11 ®  reakce na …

Kaprů jsem na to moje chytil mraky, vzhledem k tomu, že poslední 2 roky chytám skoro pořád na to stejné s malými vyjímkami, tak všichny loňští a letošní kapři byli chyceni právě na to a musím říci, že skoro vždycky jsem si zachytal lépe než ostatní, není to sice nijak moc selektivní, chytají se na to všechny velikosti, ale několik 10+ jsem na to dostal. Myslím že na vodě, kde jsem to chyt to byl docela úspěch. Dělám 2 velikosti, 18 a 24 mm , krmím 24 a chytám na 18 a když jde moc malých tak přejdu na 24. Loni jsem na to 1 sumce 100 cm chytil, ale to byla spíše náhoda, já lovu sumcú na boiles moc nevěřim, né že by to nešlo, ale rybyčka je podle mě lepší.

reagovat
Pondělí 11. září 2006 v 15:50 ® PowerBait

Klon/Prosím zjisti odkaz na ten dip na sumce(játra,rou­snice) a taky odkaz na ty bobule.Díky

reagovat
Pondělí 11. září 2006 v 15:46 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

no jo akurt ,že ja sem ze Slovenska a u nas sa ojedinele stretnem s Nutrigou a do Prahy to mam jo dost od ruky takže jedine co mi zbyva je domaca varianta vyroby boiles.Keby si chcel recept mam eče na sadinkove bobule už odskušane a možem doporučit.

reagovat
Pondělí 11. září 2006 ve 14:57 ® Klon
Klon

Ahoj co se tyče receptu,tak ho v nejbliší době dám do enciklopedie,takže to bude zde na chytej.Jinak jestli mohu poradit,kup si boilies od Nutriggy příchuť játra a k tomu dip stejne příchutě,pokud to chces na sumce prodava se dip ktery je s jater,rousnic a ajeste dalsich veci,nehorazne to smrdi.nevim jak se to ted jmenuje ale musel by ses zeptat,jooo a je to celkem drahy,kamos proto jel do Prahy a dal za to asi 600Kč.Měl ale ůspěch a to hned 7× za vikend.

reagovat
Pondělí 11. září 2006 ve 14:02 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

Jo už sem si zestavil aj recept 200g kukuričnej muky 200g sojovej muky 200g pšeničnich kličkov 200g rybej mučky 200g vtačieho zobu 40ml melasy 20 ml sardinkoveho oleja a nakoniec 300g jater(pečene)+ albumin na tvrdost dufam že to bude fungovat.Na ten tvoj recept maš ake kapre chytene? Išli aj sumce?Chcem to na pieskovnu kde je pekna osadka sumcov

reagovat
Pondělí 11. září 2006 ve 12:04 ®  reakce na …

Jenom rybí moučka nestačí, potřebuješ tam dát také nějaké pojivo, používá se nejčastěji krupice, aby to lépe drželo tak je dobré přidat albumin a pšeničné klíčky, no a já tam dávám ještě mleté kočičí granule,recept který používám já je tento www.chytej.cz když nebudeš mít ty ptačí hovna tak to nevadí no a ty játra tam můžeš přidat, když to budeš chtít mít rybovější tak můžeš vynechat šrot, ale takto jak to je napsané to fungije dobře.

reagovat
Pondělí 11. září 2006 v 11:45 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

Tak chcel by som dat syrová(čerstva) nakolko ich nemam sušit kde a doma by ma zabili keby som niečo take sušil v rure.Takže ked dam ryby mučku + ryby olej malo by cesto byt ok nemalo by sa nejako rozpadavat či by privelmi mazlave.Bo som čital ,že s normal vajcami a jatrami sa zle spracovava cesto ževraj najlepšie su sušene vajca.

reagovat
Pondělí 11. září 2006 v 10:56 ®  reakce na …

Používám syrová do směsí s rybých mouček a granulí, za tepla olejem nic nezkazíš, ale jak se bude ochlazovat tak olej raději ne. Jinak ta sušená játra jsem dával skoro do každého boiles a to 1 polévkovou lžíci na 10 vajec. Ta čerstvá, když budeš chtít dávku na 10 vajec, tak rozklepneš asi tak 5 vajec a stejný objem doplníš rozmixovanými játry a máš to jako 10 vajec. Jater mužeš dát i méně, poměr by měl být více vajec než jater, aby to dobře drželo.

reagovat
Pondělí 11. září 2006 v 0:52 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

oki diky moc ,ale aky pomer mam dacat na 1kg suchcej zmesy eče je vhod ich kombinovat s rybacimi olejmi či mučkami

reagovat
Neděle 10. září 2006 v 15:05 ® 

Pokusy s játry jsem dělal, játra se musí umlýt a potom je dobré je ještě rozmixovat. Při dělání kuliček se chovají podobně jako vejce, při uvaření ztuhnou, ale zase ne tak úplně jako vajíčka, takže ubrat vajíčka a nahradit je játry. hlavně pozor na to že se takové boiles hrozně rychle kazí, takže na delší výpravy je třeba to zavařit. Játra jsem používal hovězí. No a úspěchy, kapři to žrali, ale zase, že by oproti jinému boiles nejak více to jsem nepozoroval. Jinak játra připravuji spíše takto www.chytej.cz

reagovat