Vyhledávání
Pstruh duhový - potrava
2.9.2006 | Vichrzhor | 4.760 zobrazení | 7 odpovědí
Ahoj všichni, zrovna jsem dokuchal dnešní úlovek pstruha duhového a provedl rozbor obsahu žaludků kvůli zjištění potravního spektra. Vzhledem k velikosti a stavu ploutví si myslím, že se jednalo o duháky, vysazené v polovině srpna místní MO do revíru. Překvapilo mě, že u dvou z nich jsem našel v žaludku filtr z cigarety – možná jim to připomínalo krmné granule. Máte podobné zkušenosti? Lovíte někdo na napodobeniny granulí? Dík za odpovědi!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 3. září 2006 ve 22:54 ® Time
-
..no jeden čas jsme si dělali legraci z hnědýho palmeru že vypadá jak granule a to je ono!
reagovatteď už na takhle zarybňovaný wody nechodím..vajgly a různy kusy klacíku byly klasika:/
- Neděle 3. září 2006 ve 12:34 ® Chose
-
já sem našel převážně blešivce a chrostíky.jen přírodní potrava.
reagovat - Neděle 3. září 2006 ve 12:33 ® Robur
-
též jsem našel vajgla, chytal jsem je pod mostem, kde chodili lidi
reagovat - Neděle 3. září 2006 v 10:59 ® Shrek reakce na …
-
jojo,jak píše Ruda,já myslel,že si ze mě dělá prču,když mi to tenkrát říkal,smál jsem se ašel jsem vykuchat svoje pstruhy.Ejhle,našel jsem vajgla.
reagovat - Sobota 2. září 2006 ve 23:50 ® rarach
-
Fikus: přesně tak, dokonce jsem tak jednou loni zachytal na stojáku z boatu, když už jsem nevěděl co jim tam mám nabít, tak jsem po kouřovce odhodil vajgla a hle, za minutu zavár a vajgl v čudu, tak jsem tam dal barvou co nejpodobnějšího nepotopitelnýho chrosťu na 8 háčku a nechal volně válet po hladině…koncert. Na rohlík lze ale naučit i potočáky a lipany, zvláště v místech kde lidé krmí kachny je to možné spolehlivě pozorovat, takže to není problém jenom duháků.
reagovat - Sobota 2. září 2006 ve 23:43 ® fikus
-
Vajgl jsem už v několika duhácích viděl. Myslím, že to není nic mimořádného.
reagovat - Sobota 2. září 2006 ve 23:11 ® Sander
-
Lovím je často na obyčejný rohlík, což je v podstatě tvarově a barvou granulím dost podobné. Rozbor jsem občas udělal taky, ryba 45cm, s komplet dorostlými ploutvemi a tudíž min. rok žijící v revíru, měla břicho plné „šunkofleků“. Ale to je jen otázkou „naučení“ pstruha zabývat se touto potravou. Chycen byl na místě, kde se denně vyhazují zbytky lidské potravy. Jinak takovýto pstruh by už na rohlík či jiné napodobeniny granulí teoreticky skočit neměl. Těžko říct.
reagovat