Chytej.cz

Nymfování na malých tocích - uvíznutí necteno

31.8.2006 | xycht | 5.991 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravim všechny, mam takovej (možná blbej) dotaz týkající se nymfování na menších tocích. Chtěl bych se zeptat jak vyprošťujete nymfy když s nima chytáte u dna a uvíznete. Na těhle menších vodách je přitom potřeba bejt dost opatrnej a moc nedělat hluk z pochopitelných důvodů. Chytám prakticky jen proti vodě a když uvíznu, tak často trhám, protože se bojím, že bych ryby vyplašil…jak to řešíte vy? Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 18:10 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

modrak: moucha sice není wobler, ale když se ti povede že trefíš vzorem rybám do nálady, tak má pro tebe ta poslední v krabce cenu zlata ;-)

V literatuře jsou popsané weed guards i na pstruhové mušky, ale na mouchy ve velikostech praktických na malé toky si to opravdu nedovedu představit. Crcat se silonem či drátem na háčku dvanáctce je větší pruda nežli uvázat o muchu navíc.

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:41 ® modrak reakce na …
modrak

Firetiger: U streamerů někdy při vázání přidávám ochranu proti váznutí ze dvou smyček vlasce. Hlavně na štikových, když chci lovit blízko potopených stromů. Ale není to samozřejmě na 100%. Na nymfy bych to ale rozhodně necpal.:-)

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:35 ® modrak
modrak

Pokusím se ji vyprostit postupně vzrůtajícím tahem při různých polohách prutu a pokud to nejde, tak vybrnknout. Ale většinou mi tam zůstane. No co, není to přece wobler za pětikilo a navíc mě vázání baví. :-)

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:32 ® Firetiger
Firetiger

Chytej na sucho :-) potoky a potůčky bývají mělké, něco vyhážeš.

Slyšel jsem o lidech, co vážou pro menší váznutí streamery do malých potoků obráceně, tj. hrotem háčku nahoru. Ale nikdy jsem to nezkoušel a tak nevím, jak to zařídit aby se to hrotem nahoru udrželo i pod vodou.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1