Chytej.cz

Zima už se blíží:-( Poraďte boty necteno

30.8.2006 | okoun 1 | 37.186 zobrazení | 258 odpovědí

Zima už je,jak to tak vypadá za dveřmi.Jaké máte zkušenosti s rybářskou obuví?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 19. září 2006 ve 22:58 ® mirmen

okoun 1 : s výběrem bot to není moc jednoduché. Co se týče goretexu – před pár lety bylo testováno asi 8–10 druhů obuvi v cenách mezi 2.500 – 6 000 Kč. Jednak v terénu ( dobrovolníci nachodili několik desítek dálkových pochodů) , jednak v laboratoři. Některé boty v cenách 5–6 tis. byly horší než boty za polovic. Něco o problémech při ukvapeném výběru je např. na

www.spotrebitel.cz

Zajímavé jsou i názory z laboratoře, např. na www.azl.cz

O botách ( nejen) se dá hodně dozvědět např. na www.svetoutdoru.cz

reagovat
Pondělí 18. září 2006 v 1:51 ® regulus
regulus

Nevím jestli můžu radit, boty řeším tak, že většinu sezóny nosím tzv. „botasky“, já tedy vždycky kožený, umělý hmoty nesnáším, jaro a podzim kanady napácovaný rybím tukem, aby bylo sucho a na zimu mám lampasácký (důstojnický) vojenský zimní boty pod kolena s beránkem, který jsem koupil v r. 1984 na vojenským cvičení (kůže cca 3–4mm, dnes bohužel nesehnatelný). Vzhledem ke stáří zimních bot, taky uvažuju o koupi bot „do nepohody“ na zimu, jaro a podzim. Kamarád provozuje takovou trochu divočejší horskou turistiku, je to už téměř horolezení, vlastní boty od firmy La Sportiva, který jsou vyrobeny z jednoho kusu kůže 2,6 mm a nemůže si je vynachválit. První mu vydržely 6 let, ale nosí je stále na výšlapy u nás, loni si koupil nový do hor a tvrdí, že jsou furt stekně dobrý. Link na ně je tady www.hudy.cz . Domnívám se, že boty, který jsou dobrý do hor, jsou dobrý i na ryby. -:)))) Pravda jsou kapku dražší, téměř 4 tácy. (poznámka pro ty co se živí sami, všimněte si, že jsou certifikovaný jako pracovní obuv = možný odpočet DPH = 19% úspora)

reagovat
Neděle 17. září 2006 v 18:46 ® piskot reakce na …
piskot

Já bych pana AG,nechal bejt.Ještě mu není dle karty ani 20 let,a tak si nemyslím,že si na lepší obuv vydělává sám,neb jinak by nebyl s výběrem tak rázem hotov a neradil by státi se ideálním zákazníkem,tedy tím co si každý prodejce přeje :-) . Nikoho se nechci dotknout,ale je lepší to přejít a nechat Frajera bez odezvy,on už se příště neozve ,neb nebude mít posluchače.Jinak to tu dopadne jak jinde,tedy server obsazený šelmami,čekajícími na svou kořist ,tedy kupř.začínajícího rybáře ,majícího dotaz na cokoliv a šelma ho hned sejme a zchladí si svou vlastní omezenost. Na chytej . cz se mi práě líbí,že se to tu moc neděj. Tak sem se vykecal :-)

reagovat
Neděle 17. září 2006 ve 14:24 ® Shrek
Shrek

Bohužel co se bot týče neporadím,páč já používám kanady a do nich dvoje tlustý ponožky,ale naco bych chtěl reagovat je jedinec s nickem AbuGarcia: Kamaráde,nezdá se Ti že jsi trošku mimoň?Všichni tady podle tebe melou kraviny a ty jedinej máš pravdu?Sakra zamysli se trochu nad sebou.To že si má zajít do obchodu a tam mu poraděj-to je hezký,ale poraděj ti to,co oni chtěj prodat.Pokud tam bude mít dva roky nějakej ležák,kterej ne a ne prodat a Okoun1 tam příjde že chce poradit,tak budou vědět,že o tom nemá ani páru a vychválí mu tam ten největší kšunt.Proto se ptá tady,aby si udělal konkrétní názor na určitou věc a pak mohl jít do obchodu s konkrétní představou.Doufám že ti to už teď trklo.

reagovat
Neděle 17. září 2006 ve 3:10 ® HaD
HaD

AbuGarcia: tak kravina, jo? Hmmm :-(( grrrr

reagovat
Pátek 15. září 2006 v 9:30 ® piskot reakce na …
piskot

Mám huntery a jsem v celku spokojen,jen je vytahuju až při 10 stupních a méně,jinak je v nich nesnesitelné horko.Do vody taky moc nejsou ,tedy do úrovně spoje.Používám hlavně na vlačku na Orlíku a tudíž terén a skály a vše v poho,neb v nich sem vždy od světla do tmy.

reagovat
Pátek 15. září 2006 v 0:09 ® BigMike reakce na …

No, máme v Táboře takového, který chodí i v zimě bos, ale zabrozeného pod jezem jsem ho v prosinci neviděl:)))Jistě je to zdravé, ale my rybáři, rozmazlení počasím, rodinou, vymoženostmi techniky dáme přednost něčemu drahému, in a především kamarády schválenému:))) Po problémech s kotníkem a následném doporučení na delší výšlapy zakoupím dozajista qalitní trekingové boty, ale do vody a pobyt okolo ní dám přednost teploučku před staženější botou!

reagovat
Čtvrtek 14. září 2006 ve 23:37 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

AbuGarcia: Jak Goratex „dýchá“ po impregnaci?

reagovat
Čtvrtek 14. září 2006 v 19:59 ® CeP reakce na …
CeP

kostnak> jojo.. tezka rana opilcova… ;-) ))

reagovat
Čtvrtek 14. září 2006 v 17:58 ® kostnak
kostnak

citat kecalky: Myslim si,že lidé by měli chodit bosí,protože je to zdravější.Například já,když se ráno vzbudím obutý,tak mě pak celý den ukrutně bolí hlava a ještě ke všemu mám ukrutnou žízeˇn.

reagovat
Čtvrtek 14. září 2006 v 7:51 ® okoun 1 reakce na …
okoun 1

Děkuji za návrhy!!Už se blíží doba rozhodnutí

reagovat
Čtvrtek 14. září 2006 ve 2:15 ® drozďák reakce na …

Fajn… První rada , tohle vem, ¨reakce vzápětí – to je blbost. Nebudu ti radit, dám k dobru osobní zkušenost. Mám (slovy) OSMEJ rok Meindly. Jedinej zádrhel jsou lehce ošoupaná podrážka, ale opravdu jen lehce. Zažily pět zimních sezón filmovýho natáčení v exteriérech, tj. voda, bláto, přírodní i umělej sníh a nato celonoční mráz. Jedinou, opět kosmetickou, újmou jsou drobné prasklinky v okolí nýtů. Péče spočívá v pravidelném ošetřování přírodním tukem speciálně pro gore-tex obuv. Až vyhrabu pikslu, sdělím název. Druhá rekomendace – obuv Sorel – levnější, díky gumové spodní části nepromokavá, délka do půlky holení a ty původní modely měly vrchní useň z tulení kůže a vyjímatelnou kožešinovou botičku. Nyní se dají sehnat za polovinu, tj. kolem 2000 – 2500,– ale materiál už je umělina.

reagovat
Středa 13. září 2006 ve 23:12 ® rarach

Koupil bych si žabky, půjdeš jednou na ryby a máš do smrti pokoj a skoro nic neutratíš. Teď vážně: Já osobně preferuji značku Columbia, co se týká oblečení i bot, je to trochu dražší, ale já nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci.

reagovat
Středa 13. září 2006 ve 22:42 ® CeP reakce na …
CeP

BigMike> to bude spis… teda urcite demaR ⇒ www.demar.com.pl tady u nas se sezenou na tehle adrese : www.suprashoe.cz

reagovat
Středa 13. září 2006 ve 22:18 ® BigMike reakce na …

www.demac.com.pl

reagovat
Středa 13. září 2006 ve 22:17 ® BigMike reakce na …

Dnes koupil za 980,– holinky s vložkou z vlny, z Polska, údajně do –50°C.! Když to vezmu střízlivě do –10, budu spokojen:))ale klisické holinky, tak na loď , postávat na břehu, popocházet, žádné dlouhé výšlapy v pevné botě!Jdu kouknout na značku:)

reagovat
Středa 13. září 2006 ve 21:57 ® AbuGarcia reakce na …

co ti tady vsichni pisou je kravina,hele dojdi si do specialniho obchodu pro myslivce nebo rybare a tam ti poradi,ale budes si muset priplatit,ale neboj vrati se ti to ,pac kdyz se o ne budes dobre starat,tak ti vydrzej hodne dlouho..!tak treba goratex,comfor­tex,prabos vsechny tyhle botky sezenes z vybramovou podrazkoui a kup si taky vhodnou impregnaci-treba na kuzi,nebo na semis......!za­tim cau

reagovat
Pátek 1. září 2006 v 0:13 ® Prutos reakce na …
Prutos

Přichy: Jo, necelých 1500,–

reagovat
Pátek 1. září 2006 v 0:06 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Příchy: Teď jsi mne fakt dostal… Nevím – cca 1500?

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 22:13 ® mirmen

.

reagovat
foto/forum/2006/th-img855.jpg
Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 22:13 ® mirmen

Na teploty + 6–8°C až mínus začínám už 3.sezonu s Hunterama ( a na nohy moira fusekle) .

Na období podzimu letos zkouším český „farmářky“ Flexiko

reagovat
foto/forum/2006/th-img854.jpg
Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 21:07 ® Prichy reakce na …
Prichy

staly …FUJ

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 20:42 ® Prichy reakce na …
Prichy

Bobo: cekal jsem, kdy se ozves :-) co stali

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 19:41 ® okoun 1 reakce na …
okoun 1

No mám co dělat,abych si vybral:-)

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 19:22 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

jj, Huntery mám a jsou docela OK.

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 19:17 ® Prutos reakce na …
Prutos

Mik: Huntery mám a do velký zimy jsou fakt super. Má je myslim i BoBo a možná ještě někdo. Mno s tim dlouhým chozením nevim, já v nich v poho dával i zimní hony což bylo většinou 5 a více km sněhem. Letos jsem si pořídil nové botičky a zatim jsem nadšen. Pokud mi nepřeteče vrchem jsem v suchu a teple. :-) Uvidíme jak se osvědčí až přituhne… Tady se na ně odkaz: www.rockpoint.cz

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:34 ® Kosmik

Podívej se na www.suprashoe.cz, tam si určitě vybereš. Mám boty jak ukazuje okoun1 a jsem s nima naprosto spokojený.

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 13:26 ® sethy
sethy

www.tilak.cz tak tady je odkaz na ty meidl boty

reagovat
Čtvrtek 31. srpna 2006 v 10:05 ® MiK
MiK

když je opravdu zima, tak je ti zima ve všem. Kromě obr. č.1 Nedám na ně dopustit, ale není to nic na dlouhé chození.

reagovat
Středa 30. srpna 2006 ve 23:04 ® okoun 1
okoun 1

vichrzhor>už jsem taky přemýšlel nad myslivostí

reagovat