Vyhledávání
Zima už se blíží:-( Poraďte boty
30.8.2006 | okoun 1 | 37.186 zobrazení | 258 odpovědí
Zima už je,jak to tak vypadá za dveřmi.Jaké máte zkušenosti s rybářskou obuví?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 19. září 2006 ve 22:58 ® mirmen
-
okoun 1 : s výběrem bot to není moc jednoduché. Co se týče goretexu – před pár lety bylo testováno asi 8–10 druhů obuvi v cenách mezi 2.500 – 6 000 Kč. Jednak v terénu ( dobrovolníci nachodili několik desítek dálkových pochodů) , jednak v laboratoři. Některé boty v cenách 5–6 tis. byly horší než boty za polovic. Něco o problémech při ukvapeném výběru je např. na
Zajímavé jsou i názory z laboratoře, např. na www.azl.cz
O botách ( nejen) se dá hodně dozvědět např. na www.svetoutdoru.cz
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 1:51 ® regulus
-
Nevím jestli můžu radit, boty řeším tak, že většinu sezóny nosím tzv. „botasky“, já tedy vždycky kožený, umělý hmoty nesnáším, jaro a podzim kanady napácovaný rybím tukem, aby bylo sucho a na zimu mám lampasácký (důstojnický) vojenský zimní boty pod kolena s beránkem, který jsem koupil v r. 1984 na vojenským cvičení (kůže cca 3–4mm, dnes bohužel nesehnatelný). Vzhledem ke stáří zimních bot, taky uvažuju o koupi bot „do nepohody“ na zimu, jaro a podzim. Kamarád provozuje takovou trochu divočejší horskou turistiku, je to už téměř horolezení, vlastní boty od firmy La Sportiva, který jsou vyrobeny z jednoho kusu kůže 2,6 mm a nemůže si je vynachválit. První mu vydržely 6 let, ale nosí je stále na výšlapy u nás, loni si koupil nový do hor a tvrdí, že jsou furt stekně dobrý. Link na ně je tady www.hudy.cz . Domnívám se, že boty, který jsou dobrý do hor, jsou dobrý i na ryby. -:)))) Pravda jsou kapku dražší, téměř 4 tácy. (poznámka pro ty co se živí sami, všimněte si, že jsou certifikovaný jako pracovní obuv = možný odpočet DPH = 19% úspora)
reagovat - Neděle 17. září 2006 v 18:46 ® piskot reakce na …
-
Já bych pana AG,nechal bejt.Ještě mu není dle karty ani 20 let,a tak si nemyslím,že si na lepší obuv vydělává sám,neb jinak by nebyl s výběrem tak rázem hotov a neradil by státi se ideálním zákazníkem,tedy tím co si každý prodejce přeje
reagovat. Nikoho se nechci dotknout,ale je lepší to přejít a nechat Frajera bez odezvy,on už se příště neozve ,neb nebude mít posluchače.Jinak to tu dopadne jak jinde,tedy server obsazený šelmami,čekajícími na svou kořist ,tedy kupř.začínajícího rybáře ,majícího dotaz na cokoliv a šelma ho hned sejme a zchladí si svou vlastní omezenost. Na chytej . cz se mi práě líbí,že se to tu moc neděj. Tak sem se vykecal
- Neděle 17. září 2006 ve 14:24 ® Shrek
-
Bohužel co se bot týče neporadím,páč já používám kanady a do nich dvoje tlustý ponožky,ale naco bych chtěl reagovat je jedinec s nickem AbuGarcia: Kamaráde,nezdá se Ti že jsi trošku mimoň?Všichni tady podle tebe melou kraviny a ty jedinej máš pravdu?Sakra zamysli se trochu nad sebou.To že si má zajít do obchodu a tam mu poraděj-to je hezký,ale poraděj ti to,co oni chtěj prodat.Pokud tam bude mít dva roky nějakej ležák,kterej ne a ne prodat a Okoun1 tam příjde že chce poradit,tak budou vědět,že o tom nemá ani páru a vychválí mu tam ten největší kšunt.Proto se ptá tady,aby si udělal konkrétní názor na určitou věc a pak mohl jít do obchodu s konkrétní představou.Doufám že ti to už teď trklo.
reagovat - Neděle 17. září 2006 ve 3:10 ® HaD
-
AbuGarcia: tak kravina, jo? Hmmm
reagovatgrrrr
- Pátek 15. září 2006 v 9:30 ® piskot reakce na …
-
Mám huntery a jsem v celku spokojen,jen je vytahuju až při 10 stupních a méně,jinak je v nich nesnesitelné horko.Do vody taky moc nejsou ,tedy do úrovně spoje.Používám hlavně na vlačku na Orlíku a tudíž terén a skály a vše v poho,neb v nich sem vždy od světla do tmy.
reagovat - Pátek 15. září 2006 v 0:09 ® BigMike reakce na …
-
No, máme v Táboře takového, který chodí i v zimě bos, ale zabrozeného pod jezem jsem ho v prosinci neviděl:)))Jistě je to zdravé, ale my rybáři, rozmazlení počasím, rodinou, vymoženostmi techniky dáme přednost něčemu drahému, in a především kamarády schválenému:))) Po problémech s kotníkem a následném doporučení na delší výšlapy zakoupím dozajista qalitní trekingové boty, ale do vody a pobyt okolo ní dám přednost teploučku před staženější botou!
reagovat - Čtvrtek 14. září 2006 ve 23:37 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
AbuGarcia: Jak Goratex „dýchá“ po impregnaci?
reagovat - Čtvrtek 14. září 2006 v 19:59 ® CeP reakce na …
-
kostnak> jojo.. tezka rana opilcova…
reagovat))
- Čtvrtek 14. září 2006 v 17:58 ® kostnak
-
citat kecalky: Myslim si,že lidé by měli chodit bosí,protože je to zdravější.Například já,když se ráno vzbudím obutý,tak mě pak celý den ukrutně bolí hlava a ještě ke všemu mám ukrutnou žízeˇn.
reagovat - Čtvrtek 14. září 2006 v 7:51 ® okoun 1 reakce na …
-
Děkuji za návrhy!!Už se blíží doba rozhodnutí
reagovat - Čtvrtek 14. září 2006 ve 2:15 ® drozďák reakce na …
-
Fajn… První rada , tohle vem, ¨reakce vzápětí – to je blbost. Nebudu ti radit, dám k dobru osobní zkušenost. Mám (slovy) OSMEJ rok Meindly. Jedinej zádrhel jsou lehce ošoupaná podrážka, ale opravdu jen lehce. Zažily pět zimních sezón filmovýho natáčení v exteriérech, tj. voda, bláto, přírodní i umělej sníh a nato celonoční mráz. Jedinou, opět kosmetickou, újmou jsou drobné prasklinky v okolí nýtů. Péče spočívá v pravidelném ošetřování přírodním tukem speciálně pro gore-tex obuv. Až vyhrabu pikslu, sdělím název. Druhá rekomendace – obuv Sorel – levnější, díky gumové spodní části nepromokavá, délka do půlky holení a ty původní modely měly vrchní useň z tulení kůže a vyjímatelnou kožešinovou botičku. Nyní se dají sehnat za polovinu, tj. kolem 2000 – 2500,– ale materiál už je umělina.
reagovat - Středa 13. září 2006 ve 23:12 ® rarach
-
Koupil bych si žabky, půjdeš jednou na ryby a máš do smrti pokoj a skoro nic neutratíš. Teď vážně: Já osobně preferuji značku Columbia, co se týká oblečení i bot, je to trochu dražší, ale já nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci.
reagovat - Středa 13. září 2006 ve 22:42 ® CeP reakce na …
-
BigMike> to bude spis… teda urcite demaR ⇒ www.demar.com.pl tady u nas se sezenou na tehle adrese : www.suprashoe.cz
reagovat - Středa 13. září 2006 ve 22:18 ® BigMike reakce na …
- reagovat
- Středa 13. září 2006 ve 22:17 ® BigMike reakce na …
-
Dnes koupil za 980,– holinky s vložkou z vlny, z Polska, údajně do –50°C.! Když to vezmu střízlivě do –10, budu spokojen:))ale klisické holinky, tak na loď , postávat na břehu, popocházet, žádné dlouhé výšlapy v pevné botě!Jdu kouknout na značku:)
reagovat - Středa 13. září 2006 ve 21:57 ® AbuGarcia reakce na …
-
co ti tady vsichni pisou je kravina,hele dojdi si do specialniho obchodu pro myslivce nebo rybare a tam ti poradi,ale budes si muset priplatit,ale neboj vrati se ti to ,pac kdyz se o ne budes dobre starat,tak ti vydrzej hodne dlouho..!tak treba goratex,comfortex,prabos vsechny tyhle botky sezenes z vybramovou podrazkoui a kup si taky vhodnou impregnaci-treba na kuzi,nebo na semis......!zatim cau
reagovat - Pátek 1. září 2006 v 0:13 ® Prutos reakce na …
-
Přichy: Jo, necelých 1500,–
reagovat - Pátek 1. září 2006 v 0:06 ® BoBo-Falknow
-
Příchy: Teď jsi mne fakt dostal… Nevím – cca 1500?
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 22:13 ® mirmen
-
.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 22:13 ® mirmen
-
Na teploty + 6–8°C až mínus začínám už 3.sezonu s Hunterama ( a na nohy moira fusekle) .
Na období podzimu letos zkouším český „farmářky“ Flexiko
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 21:07 ® Prichy reakce na …
-
staly …FUJ
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 20:42 ® Prichy reakce na …
-
Bobo: cekal jsem, kdy se ozves
reagovatco stali
- Čtvrtek 31. srpna 2006 v 19:41 ® okoun 1 reakce na …
-
No mám co dělat,abych si vybral
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 19:22 ® BoBo-Falknow
-
jj, Huntery mám a jsou docela OK.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 19:17 ® Prutos reakce na …
-
Mik: Huntery mám a do velký zimy jsou fakt super. Má je myslim i BoBo a možná ještě někdo. Mno s tim dlouhým chozením nevim, já v nich v poho dával i zimní hony což bylo většinou 5 a více km sněhem. Letos jsem si pořídil nové botičky a zatim jsem nadšen. Pokud mi nepřeteče vrchem jsem v suchu a teple.
reagovatUvidíme jak se osvědčí až přituhne… Tady se na ně odkaz: www.rockpoint.cz
- Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:34 ® Kosmik
-
Podívej se na www.suprashoe.cz, tam si určitě vybereš. Mám boty jak ukazuje okoun1 a jsem s nima naprosto spokojený.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 13:26 ® sethy
-
www.tilak.cz tak tady je odkaz na ty meidl boty
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 10:05 ® MiK
-
když je opravdu zima, tak je ti zima ve všem. Kromě obr. č.1 Nedám na ně dopustit, ale není to nic na dlouhé chození.
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 23:04 ® okoun 1
-
vichrzhor>už jsem taky přemýšlel nad myslivostí
reagovat