Vyhledávání
{Bydlení u vody}
30.8.2006 | Jarda carp | 6.298 zobrazení | 45 odpovědí
Možná,že i vy trávíte svůj volný čas u vody víc,než je zdrávo a občas u vody i přespíte.Chtělbych vědět co to je za nesmysl rozlišovat stan s podlážkou a bez podlážky a jaký v tom je zásadní rozdíl…Mám kamaráda,který kontrolovaný rybářskou stráží se ihned dozvěděl,že je bez papírů,protože má postavený stan.Jaký byl údiv strážce vesmíru,když zjistil,že plátěná podlážka je ze stanu vyříznutá, tudíš je vše v pořádku…Nechápu také omezení časové doby lovu,protože mi ryby nejvíc berou po 24.hod..V Anglii,Německu,atd,atd,podobná omezování dávno neplatí…co vy na to ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 7. září 2006 v 0:41 ® qwerty reakce na …
-
podle mého názoru je to určeno jasně v bodu 1):" osoby lovící ryby nebo vodní organizmy, zda jsou k tomuto lovu oprávněné a zda provádí lov řádně a způsobem, který umožňuje tento zákon."
reagovat
Je-li v zákoně/vyhlášce zakázáno stanování, nebo bivakování, pak tě, jako osobu lovící ryby může popotahovat za porušení tohoto nařízení. Pokud NEBUDEŠ osoba lovící, tak má podle mě smůlu a může max. zavolat poldy. Toť můj osobní názor ( nemusím mít pravdu, tak mě prosím nekamenujte)
- Středa 6. září 2006 ve 23:46 ® xycht
-
Jinak text co jsem uvedl níže je převzat z Rybářského řádu pro rok 2006 resp. Vyhlášky…
reagovat - Středa 6. září 2006 ve 23:45 ® xycht
-
Nebo tam někdo vidíte, že je RS oprávněna kontrolovat stanování, bivakování apod. ? Já ne
reagovat - Středa 6. září 2006 ve 23:44 ® xycht
-
Rybářská stráž není oprávněna kontrolovat stanování, táboření a podobný aktivity, to je v kompetenci Policie ČR.
§ 16 Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna
- kontrolovat:
- osoby lovící ryby nebo vodní organizmy, zda jsou k tomuto lovu oprávněné a zda provádí lov řádně a způsobem, který umožňuje tento zákon,
- osobám lovícím ryby nebo vodní organizmy rybářské nářadí, obsah rybářské loďky, nádrže nebo jiného zařízení užitého k uchování ryb a rybářské úlovky, z hlediska dodržení rybářského práva,
- osoby lovící ryby pomocí elektrického proudu, zda vlastní povolení příslušného rybářského orgánu k tomuto způsobu lovu, jakož i zda vlastní potřebné osvědčení prokazující jejich způsobilost k práci s elektrickým zařízením při lovu ryb a osvědčení dokladující bezpečnou použitelnost elektrického zařízení k lovu ryb,
- užívání jezů, stavidel, zdymadel, výpustí a jiných zařízení z hlediska dodržování právních předpisů a opatření na ochranu výkonu rybářského práva,
- způsob a rozsah užívání vod a jejich kvalitu;
Tím končí výčet toho, co může Rybářská stráž kontrolovat a je celkem lhostejné, zda se jedná o profi stráž nebo člena rybářský stráž z Dolní Lhoty
reagovat - Středa 6. září 2006 ve 23:06 ® zany reakce na …
-
Time> je to tak že porybní nemají pravomoc to kontrolovat. to muže jen policie jak zde psal xycht.ale nevím co profi stráž???ti to možná maj povoleni kontrolovat…tím si nejsem jistej.
reagovat - Středa 6. září 2006 ve 22:40 ® Time reakce na …
-
a nemá už právě tuto pravomoc i rybářská stráž ?
reagovat - Středa 6. září 2006 v 19:45 ® xycht
-
Rybářská stráž nemá co kontrolovat bivaky, stany apod…od toho tu je Policie ČR
reagovat - Středa 6. září 2006 v 19:43 ® Jarda carp reakce na …
-
Já taky.
reagovat - Středa 6. září 2006 v 18:21 ® Time
-
Zdravíčko:)
přes noc jezdím většinou jen na písáky a zatím bylo vše v poho – žádná kontrola . Jezdíme přes týden , víkendy jsou rušnější . Stanovali jsme zatím vdycky na písku takže jsme trávu neřešili a doufám že se dá s porybníma domluvit právě že jsme po sobě zanechali minimální stopy apod. , většinou ještě uklízíme po těch před námi . Lov přes noc bych povolil také , jediný rozumney důvod proč ne mi příjde to pytlačení páč to víc svádí to yo ,ale jinak co se týče bezpečnosti to už je na každým , o půlnoci už je taky tma a třeba ta muška , třpytka to si nedovedu ve tmě představit – mám problémy i s nahozením do místa kam chci při chytání na položenou … na mp vodě bych chytání non stop povolil a jestli někdo spustí petici rád ji podpořím jak jen to půjde !
reagovat - Středa 6. září 2006 v 16:58 ® Stín reakce na …
-
Osobně jezdím často na Otavu nad Štědronín.Používám bivak s odjímatelnou podlážkou.Už jsem tam zažil mnoho kontrol od rybářské stráže.Ještě se mi nestalo,že bych měl problém s dodržováním rybářského řádu.Ale co je horší je „prudění“ a různý výklad různých porybných co se týká bivaku a přístřešku.Co porybný to snad jiný názor.Jeden tvrdí„to je ono,je to lepší než různé plachty natažené pomocí provázků které potom zůstávají omotané okolo stromů.Nelámeš klacky na podporu plachty a podobně.Prostě to zbalíš a odjedeš.Místa jsou stejně vyšlapaná a je jedno jest-li tam rybář přespává nebo ne.Jíný zase má názor "má to zapínací dveře tak to není přístřešek“Rozdíl bivak/přístřešek v tom má a nemá podlážku vůbec neberou.(nekteří)Což je už opravdu moc.Nejhorší je,že to jsou porybný z jednoho „hnízda“ Štědronín.Snad jim to jednou dojde co je pro přírodu lepší.Přístřešek nebo bivak který šupneš do tašky a odneseš si ho domů,nebo všelijaké plachty a bordel po jich v podobě provázků,usekaných stromků na podpěry a podobně.
reagovat - Pátek 1. září 2006 v 16:50 ® Kosmik reakce na …
-
pif: To máš pravdu, trotl je trotl.
reagovat - Pátek 1. září 2006 v 0:29 ® Jarda carp
-
Tak nevím ,nevím jestli je slehlá tráva příčinou rozdělování {stan – přístřešek},protože ,když naskládám moje různá pouzdra na stojan ,pruty batoh atd,atd.,pod přístřešek tak tráva bude slehlá taky.Naopak tím pomůžu udržet místo bez zarůstáním různého rostliného druhu,{pravděpodobnost zarostlého místa travou je- tak 30%} .Většina rybářů,když se jim místo zamlouvá,udělají mačetou apod.,víc škody,jak užitku tím ,že si to místo prostě udělají- což považuju za horší prohřešek než rozlišovat stan s podlážkou a bez. S tím chytáním po 24hod.,že ryby potřebují čas na zotavenou a podobné nesmysly apod.Pokud mezi námi rybáři budou přetrvávat takové nesmyslné názory stejně nesmyslné zákony budou i nadále platit.Amen.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 18:39 ® pif
-
chytám 33 let a nepamutuju,že by se chytalo nonstop.co tamkrát bylo,aspoň u nás,že se na pstruhovce mohlo chytat na živou rybku,na žížalu…kosmik:ono je uplně fuk,jestli seš týden u vody a chytáš nonstop,nebo to na čtyři hodiny přerušíš,dleRŘ.s bordelem u vody to nemá nic společnýho.trotl ukáže binec u vody udělat za hodinovou vycházku.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 18:00 ® modrak reakce na …
-
Kosmik:Já v tom mám zase asi patnáctiletou pauzu.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:50 ® Kosmik reakce na …
-
Chtělo by to nějakýho pamětníka, teprve chytám 12 let. Hold jsem toho moc nezažil.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:42 ® modrak reakce na …
-
Mnoho let je u mne cca. 20 – 25.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:40 ® Kosmik reakce na …
-
Tak to nevim, třeba nebyly rybářské spolky?
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:27 ® modrak reakce na …
-
Kosmik: Už si to přesně nepamatuju, byl jsem děcko, ale mám dojem, že před mnoha lety omezení doby lovu nebylo stanoveno. Je tu nějaký pamětník?
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:21 ® Kosmik
-
Taky bych byl pro 24 hodinový rybolov, ale někteří rybáři by museli změnit svůj vztah k přírodě, byl jsem svědkem toho, jak parta rybářů po týdenním lovu odjela a nechala na fleku takový bordel, že jsem se styděl, že patřím mezi tiché blázny. A ohledně spánku ryb, nejtvrději spí v zimě některé ryby, kdy teplota vody klesne na 4 °C. Lehnou si na dno, namačkaná jedna na druhou a spí. Až stoupne teplota na 8 °C, tak se začnou zhánět po potravě. Jinak si myslim, že ryby nespí v letních měsících, možná odpočívají na jednom místě, ale nespí. Za zimu toho mají dost. Nevím, proč musíme mít omezenou dobu lovu. Asi to převládá z doby komunistické, kdy se nepředpokládalo, že tam bude nějaký rybář trávit celou noc. To je zatím všechno.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 16:39 ®
-
kkarlos: Omyl! Kdyby ryby v noci spaly, tak nebude ani v naší malé republičce platit omezení lovu…Naopak v noci jsou rybičky pěkně čilé a díky rybářům, kteří při odchodu od vody k mamině vyháží všechno krmení do vody, řádně se ládují. A hlavně, omezení platí protože v nočních hodinách pěkně spinkají strážci vesmíru, jak je pěkně nazval tazatel.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 11:30 ® modrak reakce na …
-
Prichy: To je naprosto jasné. Přední ichtyologové jistě sepsaly mnoho fundovaných vědeckých studií na toto téma a právě na jejich základě bylo stanoveno omezení denní doby lovu. Takže na P revíru spí ryby dle odstavce 1 § 12 vyhlášky č. 197/2004 Sb a na MP dle odstavce 2. Ale pozor na novelizaci ze 16.5.2006. :o)))))))
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 23:57 ® kkarlos reakce na …
-
Prichy: no preci v noci, lehnou si na bok bud levej nebo pravej…
reagovatzavrou oci a spis… s uderem napr. v cervenci ve ctyri hodiny naro se probouzeji…
co je na tom tezkyho pochopit…
- Středa 30. srpna 2006 ve 23:52 ® Jarda carp reakce na …
-
jj – Plně souhlasím…
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 23:40 ® Prichy
-
Ted uz jen chybi otazka, kdy ryba spi
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 22:51 ® cormaxx
-
S tím zotavováním souhlasím, ale nemyslim si,že se každá ryba bude zotavovat od 24h-04h.Myslim,že se ryba zotavuje hlavně když nebere což ,,většinou"(má zkušenost)není v noci, ale třeba kolem poledne kdy je jejich aktivita menší(teď myslim hlavně kapry).Já mám nejvíc zaběrů od kapra v noci a zrána a přes poledne jen výjimečně nebo spíš vůbec.Takže já bych chytání non-stop uvítal.
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 21:07 ®
-
zákaz stanovania u vody a rozlišovanie toho,čo je stan,popr.bivak chápem.Zachvíľu by u vody bol pestrofarebný stanový tábor a plno bordelu okolo.A za posledné roky,som sa nestretol,že by rybárská stráž niekoho dusila za to,že má podlážku v bivaku…Naproti tomu,sa divím nezmyselnosti zákazu lovu 24h.Na slovensku lov non-stop preddĺžili ešte o jeden mesiac a mierne zvýšili lovnú dĺžku u niektorých rýb,čo som ja a mnohí ďalší uvítali.
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 20:43 ® Shrek reakce na …
-
Příchy,já už myslel,že jsi dočista zmagořil.
Díkybohu tomu tak není.Pokud by byla nějaká petice za nonstop rybolov alespoň v letních měsících,jsem jednoznačně pro.
Pytlák rybu zmasí i v poledne,k tomu nepotřebuje 2 hodiny ráno.A ryba potřebuje 4 hodiny zotavení?To mi chceš říct,že si stopujou čas a po 4 hodinách se jedou znovu nažrat?Neblázni.
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 14:27 ® Prichy
-
pif: ruce byly rychlejsi nez hlava a oci to nezachytili.....samo jsem to myslel, presne obracene, ale tak to mysli asi 99% rybaru, zel je nam to k nicemu, pokud nezacneme neco delat, a to jak jsem zjistil nezacneme
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 14:22 ® kkarlos
-
vsechno je to tak trosku ochrana pro ty lidi, pac vlacis, vlacis, chytnes stiku dyz je hajena a sbalis ji, das do baglu nebo kamkoliv a uz se na to nikdy neprijde…
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 14:15 ® modrak
-
Nic, jen mě štve, že musím dodržovát dle mého názoru nesmyslné zákazy, jako je třeba zákaz vláčení, případně mouchy za součaného povolení lovu na živou, zákaz lovu na dírkách, zákaz lovu marmyškou před 15 a podobně.
reagovat