Vyhledávání
Lipan na mušku
28.8.2006 | brčal | 15.820 zobrazení | 141 odpovědí
Pokud chcete a můžete ukažte na co chytáte lipany.A trochu ten web oživte.Nepište revíry.Mušky a techniku ano.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 31. srpna 2006 v 18:27 ® brčal
-
rarach-třeba jak
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 18:22 ® brčal
-
rarach-muška je vázana na háčku 12 v men.vel na fotku to není to správné.Osobně kde já chodím se my tyto vzory osvěčily Rudořítka vůbec.Jedině s přídáním CDC a to v květnu a červnu. Je ale spoustu vod kde to chcou a někdy je to i TOP muška.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 17:36 ® rarach reakce na …
-
Fikus. já ji tam nezařadil to už udělal někdo za mne, já to jenom respektuji, prostě jsou napodobeniny realného hmyzu a fantastické mouchy, dělit mouchy na části je už trochu mimo mísu. realný základ asi mají téměř všechny.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 14:55 ® fikus reakce na …
-
dovolím si trochu nesouhlasit. Rudořitka je „fastasmagorická“ asi jako listokaz. Fantastický je jen ten spouštěč. Jinak zbytek mušky představuje broučka.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 14:36 ® perch reakce na …
-
s konci(tipy) souhlasim, a s tim ze je rudoritka fantasticka moucha souhlasim, nemuze se rovnat treba s jepicemi kdyz se lihnou
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 14:19 ® rarach
-
Rudořitka není typem vody,ta se nikde nelíhne, to je fantasmagorická moucha, která funguje téměř všude a vždy, ale není to nijak selektivní moucha, že by šel lipan jenom po ní, prostě ho dráždí, červený spouštěč, zkus třeba oranžovej na lipany je ještě lepší. VLK: lipan se zvláště na menších hladových tocích dá spolehlivě vyházet, brzy již nastane ta správná doba.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 13:43 ® Vlko-fly
-
Snazite se nekdy susit lipany aji když nesbiraj, ja sem na zobajiciho lipana uz hodne dlouho nenarazil.?
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 ve 13:15 ® perch reakce na …
-
rarach-no ja myslim ze je to typem vody, u nas(Odra 8)se mi nejvice sovedcila prave rudoritka, na roznovske becve taky, na moravici taky, no newim, mozna je muska ktera je jeste lepsi, ale dosud sem ji nepoznal
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 11:44 ® modrak reakce na …
-
Sorry za chybný odkaz, tu tečku na konci je třeba smáznout.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 11:42 ® modrak
-
Mě pěkně fungovala moucha navázaná dle gffc.cz Zkoušel jsem ji ve velikostech 18 až 22 a v různých přírodních barvách. Výborně plave a navázání trvá asi tak tři minuty. V barvené variantě je to s plaváním trochu horší, ale taky se to nechá.
reagovat - Čtvrtek 31. srpna 2006 v 1:21 ® rarach
-
Perch: nejlepší muška na lipany je........., rudořitka to rozhodně není. brčal: suché mušky na lipany je lepší vázat vzdušněji, máš zbytečně výrazné to křídlo, taky nějak nechápu ty háčky. Daleko lépe než jepice fungují broučci, není zcela potřebné aby nuška plavala tak aby byla mnoho nad hladinou, sice je líp vidět pro naše oko, ale lipan zvláště větší ji hůř bere. Obecně je rozšířeno, že ryby spíše sbírají poraněný či nějak poškozený hmyz, je tedy pravda, že všelijaké znetvořené chmýřenky mají mnohdy větší úspěch než krásné pravidelné mušky.
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 23:13 ® Cudla
-
CDC smetíčka chomáčky na co nejmensích háčcích podobné jak poslalna snímcích brčál jen víc chlupaté a rozcuchané nemaj konkurenci(vypadaj jak chcíplotiny)asi že je to snadná kořist která se již neodlepí od hladiny.
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 23:04 ® perch
-
dle me je nejlepsi muska na lipany rudoritka, kdyz pominu rojeni jepic a ostatnich druhu hmyzu je rudoritka nejlepsi, stejne i jejich jina provedeni(nymfa, sucha muska, s kridly) foto neposlu protoze nemam kvalitni fotak
reagovat - Středa 30. srpna 2006 ve 20:38 ® Firetiger reakce na …
-
Jsou jen dva druhy muškařů: ti co vymýšlejí velice sofistikovaný design leaderů a ti, co na to kašlou naprosto. Cožkoliv mezi tím je muškařsky tabu.
reagovat - Středa 30. srpna 2006 v 19:27 ® brčal
-
xycht :o))))) je nás asi víc
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 22:14 ® xycht reakce na …
-
brčal: no musim se smát, protože dělam to samý
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 21:26 ® brčal
-
xycht je kratší než koncovéj a mikrokroužek nepoužívam. Neřid se ale mnou v tom to jsem strašně línej si chystat návazce tak vše dělám u vody.Po každym rybolovu navázec vyhodím,mušku na kterou jsem chytal a něco se s ní stane tak to neořezávám rovnou zahodím.Jsem asi divnéj :o)))
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 21:08 ® xycht reakce na …
-
jasný, ale kratší než ten koncovej ne? Nedáváš mikrokroužky?
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 20:41 ® brčal
-
xycht nikdy sem to neměřil. beru to fakt odhadem.
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 20:39 ® xycht reakce na …
-
brčal: dík za info…kolik cm dáváš tý 12?
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 v 17:07 ® brčal reakce na …
-
xycht-kupoval jsem od Hends pleteny a pak jsem pokračoval třeba 12 a 1 m 10.Nebo 12 a + 1m 8.Ted jsem celou sezonu spíše dělal.Ted jsem si objednal zase Hends 120cm.Je to pro mě jednoduší.
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 v 16:55 ® xycht
-
brčal: jaký používáš návazce? Děláš si sám ujímaný nebo kupuješ? Díky
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 v 16:43 ® brčal reakce na …
-
Jo ale nevím jak.
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 v 16:30 ® Shrek
-
nemělo by se to téma jmenovat spíš Muška na lipana?
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 v 15:44 ® brčal
-
A pak můžete zkoušet taky ji někdy pěkně žerou
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 v 15:43 ® brčal
-
A třetí
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 v 15:43 ® brčal
-
Takže druhá muška
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 14:39 ® xycht
-
brčal: no já to nebudu
reagovatneumim skoro nic navázat..jinak na lipany se mi osvědčily goldy s tělíčkem do růžova…a pak goldy s černým tělíčkem…
- Úterý 29. srpna 2006 ve 14:33 ® brčal reakce na …
-
Jenom jsem myslel že tu nebudu ukazovat jenom svoje mouchy že se i někdo přidá.Aspon napsané.
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 14:30 ® xycht
-
brčal: to věřim, ale máš to moc pěkně navázaný
reagovat