Chytej.cz

Pozor na el. vedení. necteno

28.8.2006 | efendi | 2.196 zobrazení | 13 odpovědí

Těžké zranění od elektrického proudu utrpěl rybář, který se v neděli zúčastnil závodů na Krásné louce v Mladé Boleslavi. Při nahazování zavadil prutem o vedení vysokého napětí, upadl do bezvědomí a nedýchal. Proud mu navíc způsobil popáleniny druhého stupně na ruce. Co vy na to ?????

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 29. srpna 2006 v 9:33 ® Kazan

Lidi neblbněte, já si myslím že to bylo pouze selhání dotyčného rybáře, je úplně jedno jestli do drátů hrábl uhlíkáčem nebo čímkoliv jiným. Od malička je každý děcko vedený k tomu aby podobné věci nedělalo. Pokud by dotyčný seděl chytal pod stromy, zvolil by si takový prut aby s ním nahodil, nebo by se posadil jinam. Podobnými názory si akorát koledujete o to, že zase nějaký pan úžasně chytrý vymyslí kolem vn vedení nějaká pásma kde se nebude moct chytat. Zase bude v řádech o buzeraci navíc. Všechno se prostě vystihnout nedá, je třeba počítat taky s trochou lidského důvtipu. V autoškole vás taky neučí aby jste si do nádrže nesvítili zápalkou, kolik je tam ještě béňa, a přesto se 100% najde pár blbců, kteří to udělají.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 ve 23:13 ® pedrosa
pedrosa

no ať už k tomu došlo něčí nedbalostí nebo jenom podceněním nebezpečí, tak je škoda, že k takovým situacím dochází zrovna u tak pohodové záležitosti, jakou rybařina bezesporu je

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 ve 22:22 ® Prichy
Prichy

VN je svina…pokud nekdo mysli, ze je to treba vedet, jsme jen lidi (napr na sachte jsem si neuvedomil, ze 15 cm od hlavy mam 6kV pri oprave VN vypinace na houpajicim se velkostroji…vite clovek casem ztraci respekt, jeste, ze to uz nejakej ten patek nedelam)

Jinak blesk, blesk…na silnici mam porad vetsi sanci, ze umru (i kdyz za bourky odhazuji uhlikac do kufru auta a schovavam se)

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 19:30 ® hajan reakce na …

Lukas: Mno, nejsem si jistej, jestli ti tvůj „neuhlíkáč“ bude při zasažení bleskem co platnej.:-)) )

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 19:11 ® Lukas

no to já měl krátkej uhlíkáč a kvůli němu sem 2× nejel na ryby.protože jsem se bál že mi 10 000 000 Voltů zabije(blesk). naštěstí je ten prut zlomenej.a budu mít novej a nebude to uhlíkáč.
a na uhlíkáči by měla být výstražná nálepka!já ji tam měl ale řekl bych že je to chyba organizátorů protože jestli neví co mají nad hlavou (ale i rybář) tak to by tam mohl i nahodit z prutem jiným. je to smůla.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 18:47 ® HaD
HaD

Možná bych CePa doplnil – při skládání zkoušek by možná mohl být zařazen okruh otázek na bezpečnost u vody (na ledě, utonutí, el. proud apod.). V autě jsou taky bezp. pásy povinné.....

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 18:40 ® mirmen

mimochodem, podobný „zážitek“ může potkat každého, kdo chytá na uhlíkáče v době, kdy se blíží bouřka. Výboj blesku může zasáhnout až do strany až do vzdálenosti 10 km.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 18:11 ® CeP reakce na …
CeP

pedrosa> jednoznacne to povazuju za selhani organizatoru. kruci.. jestli nekde organizuju zavody, tak predpokladam ze na nejakem mne znamem miste a tam proste nehrozi ze bych o existenci VN nevedel. dalsi veci je, ze pokud byli organizatori starsich rocniku tak si troufam tvrdit ze nemaji ani paru o tom co znamena sermovat s uhlikacem pod dratama. totez tvrdim i o onom nestastnikovi. 64-lety muz s devitimetrovym prutem, nejspise bicem. z ceho jinyho nez z uhliku by asi devitka mohla byt, ze. ten chudak evidentne nevedel co drzi v ruce, protoze kdyby jo, tak tam nikdy nevlezl. tech dratu si prece museli vsimnout, ne? at mi nikdo nerika ze ne! kazdopadne zase chyba organizatora, pac neznalost neomlouva. tenhle clanek by si meli v kazdy MO vytisknout a jako varovani vyvesit do uredni vyvesky stejne jako ten pripad s mladikem co se nedavno utopil pri vyprostovani nastrahy. a jeste bych to zaradil jako zvlastni bod na vyrocky at se tam dedkove jenom nepoplacavaj po zadech kerej kolik zmasil kaprovepřů.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 17:15 ® pedrosa reakce na …
pedrosa

no řekl bych, že asi nikoho nenapadlo, co se může stát a prostě se nepodívali nad hlavu. Je to jako když couváš autem do garáže a zapomeneš, že máš na střeše kola.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 17:14 ® Klon
Klon

no nevim podrobnosti,ale ty co zajistovali tyto zavody by meli spozorovat že tam hrozi toto nebespečí né???jinak je to fakt blby a zvlašt pro rybaře.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 ve 12:39 ® zany

nevím co si o tom myslí ostatní ,ale muj názor je ,že když někdo chytá pod vysokým vedením tak ryskuje život taky by si měl dat pozor jak má dlouhé pruty a newbo na taková to místa nesedat.pokud je to při závodech tak by si na to měli dát pozor organizátoři.. a je to smutné když se něco podobného stane…

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 10:19 ® mirmen

před pár lety smrtelný úraz kdesi v ČR , výboj přeskočil na asi desítku – plavačkový uhlíkáč

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 9:06 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

efendi: Už to tady jednou je, ve zrovna ne příliš inteligentně položené otázce. Jinak jak to komentovat? Blbé no, co by jsi k tomu chtěl říct víc?

reagovat