Vyhledávání
1 nebo 2 boilies
27.8.2006 | Kosmik | 2.258 zobrazení | 11 odpovědí
Máto nějaký vliv na velikost ryby, když dám 2 boilies mimo háček. Zatím chytám jenom na jednu a chytil jsem 10 kg kapra. Poraďte mi, co je lepší 1 nebo 2. Nebo to nemá na nic vliv a je to úplně jedno?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 29. srpna 2006 v 19:26 ® Milky reakce na …
-
Klone, určitě nejsem kaprař s „velkým K“ Prostě jsem tak chytal na stojáku, kde bylo cca 30cm jemného bahna. Každý má svůj názor a já ho nikomu nenutím s dovětkem, že je jediný a správný. Jsou tu jistě lepší kapraři, ale … tak ať někdo poradí lépe, i já se rád poučím, nechám inspirovat. :o)
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 14:43 ® Kosmik reakce na …
-
Už si něco dávám do hromady.
reagovat - Úterý 29. srpna 2006 ve 14:36 ® Klon
-
Milky : no nechci rejpat,ale mám dojem že ty nejsi přímo Kaprař ne???samozřejmě máš v určitych bodech pravdu,ale když píšeš o panáčkovi tak musim polemizovat zase já.Nebudu nikomu radit jak swe chyta apod.ale ja na panačka chytám jen v případě,pokud se ryby drži ve sloupci vody,nebo kde vim kde je velky a husty porost na dně,ale kvuli bahnu???samozřejmě dá se to použit a možna i uspěšně,ale ¨co ja jezdim na vody,tak většinou kde je bahno je na stojatych,a na stojatych přece nebudeš dávat 100g olovo.a za další je možnost takova,že když tam tedy je bahno,tak existujou olova ktere se uspěšně na bahně udrží,nebo se davaj delší návazce,ale je to jen muj nazor,každy chyta jinakNa řece ti je panaček dle meho nazoru prd platny,protože sila proudu reky ti toho panačka,nebo plovouci boilies bude tlacit stejnak na dno.no je spousta nazoru,a ruznych technik a jak sem psal,každy ma jiny zkusenosti,aspon si tu Kosmik z našich nazoru,neco da dohromady
reagovat)
- Úterý 29. srpna 2006 ve 14:17 ® Klon
-
kulin : no taky jsem tam psal 90%,samozřejmě jina voda jina ves,taky sem chytil maly ryby na velky koule,ale z mé procentualni uspěšnosti je to tak že když dám vetší kouli tak je to větši ryba,samozřejmě že to muže vzit cokoliv a kdybych to tu měl rozepisovat do podrobna tak se upišu.Možna jsem to vysvětlil špatně,ale myslel jsem to dobře.To je jako když jsem chytil candáta 78 cm na houskový boilies s příchuti mušle,bud to byla nahoda,nebo po tom šla rybička a candat po ni,vysvetleni je vycero,ale taky přece ted nebudu psat že když sem ho chytil na houskovy boilies,tak na to budou brat.vše je jen o chuti ryb a trochu štěsti.Kdyby sme se tu měli zabejvat kdo co na co přesně chytil a kolikrat,tak se tu nikdy nedohodnem.Jen jsem napsal na co mam uspěšnost.Nechci aby sis myslel že se zlobim,beru tvuj nazor a respektujiho ale musel jsem na to reagovat a pokusit se ti to vysvetlit jak sem to myslel.Mej se :- )
reagovat - Pondělí 28. srpna 2006 v 17:29 ® kulin
-
klon>„ale když daš 2 tak to třeba půl dne nic neděla a pak když už je zaběr tak maš na 90% nejakou větší rybu.“Neber to jako rejpání,ale když sem to četl tak sem se fakt zasmál.Už jsem chytil plotici cca 40 cm na 3 třicítky koule,pravda,spíš se kolem toho motala a píchla se o hák,ale pobavilo mě to.Jinak co se týká otázky,co rybář,to názor,co revír,to jiná potřeba.Svého nej kapra mám na již zmíněné 3 třicítky,bylo to na konci týdenního chytání,kdy už sem si rval vlasy,záběrů bylo málo,ryby nevelké,tak bylo potřeba něco radikálně změnit,ale nejvíc velkých ryb mám na malé nástrahy.Spíš bych se zabejval montáží než velikostí nástrahy.
reagovat - Pondělí 28. srpna 2006 v 17:23 ® Milky reakce na …
-
Jéééé – tohle není fór? Spíš už je třřeba kombinovat potápivé s plovoucím. An panáčka to je docela dobrý způsob v místech, kde je bahno, aby to nikde nezapadlo. Jinak dogma o tom, že na větší kouli se chytí větší ryba je blud. I velká ryba pozře malou kuličku a i velkou kouli (24, 28) sežere vetší karas! Máš-li tam ještě bahno a 100g zátěž, co se do něj zašprajcne, tak ani nevíš, že ho tam máš půl dne regulerně „oběšenýho“. Kombinování příchutí je zbytčná laborace a ty chutě se pak tlučou. Dokonce ani dvě stejné příchutě, ale od jiných výrobců není přiliž vhodné kombinovat. Jistota je – krmit, krmit, krmit … jako to děla naši poslanci. A my jim to furt žerem a žerem a žerem a oni nás na to vždycky nachytají a zase pustí, aby nás mohli nachytat znova! :o(
reagovat - Pondělí 28. srpna 2006 v 17:10 ® Klon
-
Podle mě to má vliv velky,když chytaš na jednu kouli,tak můžeš počítat i ze zaběry od menších ryb,ale když daš 2 tak to třeba půl dne nic neděla a pak když už je zaběr tak maš na 90% nejakou větší rybu.Pak zaleží taky jaky koule davaš jsou ruzny velikosti,někdy je lepší dat 2 koule o prumeru 15 mm než 1 kouli 20 mm,přitom ta 20mm je v součtu o centak mensi a nebere to na ni.Určite bych nekombinoval přichute,spis ji treba vylepsil nejakym power slimem nebo nejakym aditivem.Dalsi aspektem je,že neni koule jako koule,nektere jsou na stojate a nektere na řeky,pritom se to nikde nedočtes na obalu,musi se zkoušet a zkoušet.Např. červeny humr je velmi dobry na stojaty a oranžovy humr je na řeky,a vubec nejlepši je domaci,o nem aspon vis kde bude fungovat nejlepe.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 22:51 ® rarach
-
Když koule, tak dvě ne? Pro funkci prej stačí jedna, ale dvě jsou jistota.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 22:49 ® Tomasinecek
-
a kdyz treba krmite misto na rece nebo na rybniku…to je celkem jedno,ale je velke max 8 metru,tak krmite jednim druhem nebo 2 ruznyma?
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 21:30 ® Kouba
-
Ja vetsinou davam 2 kulicky protoze to rad kombinuju prichute osvdcila se me 1kulka jahoda ajedna ryba ::.....
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 20:36 ® Milky
-
HeHeHeHe. Co kulička, to deset kilo. Když dáš tři, chytíš 30-ti kilového :o)
reagovat