Chytej.cz

Tloušť na pstruhovce necteno

24.8.2006 | Firetiger | 5.780 zobrazení | 57 odpovědí

Prostudoval jsem si po vzoru nejmenovaného rozvraceče svazu novelu vyhlášky a zaujalo mě, že v novele přetrvává § 17 odst. 2), který stanovuje ze se na pstruhovce vodě nevrací mj. tloušť a okoun. Zajímalo by mě, co si myslíte o nevracení tlouště co do smyslu a proveditelnosti. Za sebe přiznávám, že jsem vinen opakovaným a pravidelný porušováním vyhlášky. Potoky okolo Prahy jsou samý tloušť a „ušlechtilou“ rybu aby člověk hledal s lucernou.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 28. srpna 2006 v 9:44 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

xycht: Martine neblni, já vím, že natvrdlej nejsi. Fakt si myslíš, že to zabitím pár kousků vyřešíš? Když je ho tam tolik, tak by tenhle problém měla řešit MO. Pokud ho bude řešit, pak samozřejmě má smysl nepouštět tlouště zpět. Píšeš sám: „V23…tam skoro nejsou jiný ryby než tloušti“, takže i když se tam nasadí PO, nebo lipan, tak je to o ničem, dokud se tloušti nevyřeší.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 9:38 ® kkarlos
kkarlos

jezis, co furt resite? No, kdyz je pstruhovka plna tloustu tak asi nema cenu ja brat z vody, nybrz je tam nechat aby jsi si aspon neco zachytal, a pokud jsou tam lososovity ryby a nejakej ten pstruh, tak ho proste vzit… To je jen z pohledu rybare, nybrz organizace by s tim neco mela delat- vylovit tlouste agregatem, a nasadit neco lososoviteho… – ale jak uz jsem zde asi rikal, slysel jsem ze kdyz ma organizace jen P vody, dostava dotace, pokud samy P a jednu MP nedostane ani korunu, tak oni raci nechaj P vody kde o ryby P vod ani nezavadite… :-((

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 9:36 ® xycht

Takže jestli chcete mít plný pstruhovky tloušťů a plný stojáky bolenů, který vytlačí pstruhy resp. štiky, candáty apod. tak dál pouštějte tlouště a boleny.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 9:33 ® xycht reakce na …

Sakra chlapi zajedťe si někdy na Vltavu kolem Budějovic – V24, V25 (pstruhovky), V23…tam skoro nejsou jiný ryby než tloušti. A co stojáky? Převládá zase bolen…

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 9:30 ® modrak reakce na …
modrak

Pupak – Pokud jde o zákony, tak se podívej jak takový zákon vzniká, na začátku je možná dobrá myšlenka zpracovaná možná i odborníky a potom přijde na řadu harmonizace s EU, lobování, podmazávání, politické kupčení, stranický pohled toho, kdo je zrovna u vesla a další a další humus. To je podle mého kutilství v zákonech (možná by se hodil i hrubší výraz) a ne to že si někdo hledá zákonnou možnost, aby nemusel mordovat ryby, pokud nechce. Tím samozřejmě nikoho nenabádám k nezákonnému jednání, nicméně já diskutované ustanovení s čistým svědomím poruším, třebaže nejsem ortodoxní chyť a pusť.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 9:28 ® xycht reakce na …

BoBo: nedělám, nonstop už dávno nelovim…

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 9:04 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

xycht: To si děláš prdel? Zrovna tak musíš ukončit lov ve 24:00…

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 8:55 ® xycht reakce na …

BoBo: ale já si ho prostě ponechat musím, protože mi to přikazuje Vyhláška č.197/2004Sb. – §17. Předpokládám, že tam tloušťě někdo nedal z prdele, ale z nějakýho důvodu :-)

Nevidím přínos tlouště na P vodách. Konkrétně u nás tloušť výrazně expandoval – revíry V25, V24, vidím ho i na Malši, když budu chtít chytat tlouště nebudu si brát P povolenku, je ho plná MP Vltava23, Malše 1 atd.

reagovat
Pondělí 28. srpna 2006 v 0:28 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Mám tím na mysli, že tím, že zabiješ tlouště stejně nic neřešíš, když je ho tam tolik, je potřeba nějaké komplexnější řešení (nevím, nejsem odborník, ale třeba slovit agregátem). Je to taky na každé vodě jiné, na Tatrovicích mi malá štika skoro vždy uklouzne, protože tam NIC jiného než štiky, okouni, kapři a perlíni není. Prostě skvělá pstruhovka. Kdežto na P Ohři kilnu štiku vždy, zrovna jsem kuchal tři kousky a měly v sobě osm vranek.

reagovat
Neděle 27. srpna 2006 ve 23:31 ® pupak reakce na …

modrak – nejsem mstivej a ani uz si nepamatuju co si na mou adresu nekde napsal, takze ne neni to odplata, jen mi proste nebavi ceske kutilstvi v zakonech, to ze jsou vyjmenovane skodlive ryby na pstruhovce ma svoji logiku a je to dokonce uzakoneno a tak nechapu ty vecne kecy o tom . . . byl tam odjakziva a proto poustim, . . . patri tam atd. atd. HOVNO nepatri tam podle zakona a dost !

reagovat
Neděle 27. srpna 2006 ve 20:55 ® xycht reakce na …

BoBo: Co přesně máš na mysli?

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 ve 23:33 ® srami
srami

No ono by to stejně asi neprošlo před 3 roky sme měli závody 2 ligy na severní moravě na pstruhovce kde chycená ryba byla v 95 % jelec a vše údajně muselo zpět.takže výsledek byl 0

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 ve 23:03 ® Prichy reakce na …
Prichy

srami: dobry napad…pokud nejde o Tatrovice (chapu, ze nemuzes vedet o co go), tam by to musely byt hoooodne velike zavody

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 ve 12:20 ® srami
srami

jednoduše udělat závody

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 v 10:13 ® Prichy reakce na …
Prichy

bobo: ctu tuto diskuzi jen na ocko......vim, co mas na mysli, ale jak to provest me nenapada.

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 v 9:48 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

xycht: a co tím vyřešíš? Pokud je hotam tolik, tak i kdyby je nevracel každý rybář, tak to stejně řešení není. Když už je to takový problém, je potřeba přistoupit k nějakýmu komplexnějšímu řešení.

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 v 9:15 ® xycht

Tam kam jezdím jsou tloušťů 3 prdele, takže ho do vody nevracím, stejně jako okouna apod.

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 15:24 ® modrak reakce na …
modrak

pupak: No jo, to mám za tu americkou vestu, že. :-) .

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 10:06 ® pupak reakce na …

modrak – myslim si ze si pro pstruhovy revir udelal maximum uz jen tim ze si tam prestal chytat, dekuji ti z celeho srdce.

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 9:12 ® modrak
modrak

Pokud se tloušti a ostatní ryby udrží na pstruhovém potoce, tak je to není potok s charakterem pstruhové vody. Jinak chápu, že pravých pstruhových vod je u nás jako šafránu a že tloušť potravně konkuruje potočákům. Ale to hojně vysazované nepůvodní druhy jako duhák a siven taky. Při stavu zarybnění našich pstruhových vod mi připadá nařízení „zmasakrujte všechno, protože tak je to správné a my uděláme jak má být, protože kázeň je hlavní, kázeň musí být, protože tak je to správně“ jako naprostá hovadina. To potom budou na pstruhovkách opravdu už jenom ty duhové konzervy. Dnes už z časových důvodů muškařím jen na MP, takže to nemusím řešit, ale v době, kdy jsem ještě měl pstruhové papíry mi tloušti velice často padaly. Holt mám asi obě ruce levé.

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 7:34 ® Shrek reakce na …
Shrek

firetiger:já jsem to s tim padáním myslel obrazně,přeci se nebudu přiznávat,že je pouštim.Štiku 40 cm ze pstruhovky jsem zmasil,to se přiznávám.

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 0:38 ® srami
srami

www.chytej.cz

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 0:35 ® srami
srami

Luban:Jojo pár příspěvků zpět ve všeob. diskuzi asi kolem 17.8

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 23:49 ® 

rarach: za chvíľu tu budeš mať čo vysvetľovať ľuďom,pre ktorých je „jelčák“tou naj.rybou a je pôvodnou rybou pstruhových vôd…

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 23:31 ® rarach

Už se to propírá dokola, ta ryba je pstruhovce svinstvo, bohužel si již zvykáme.

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 23:04 ® Firetiger reakce na …
Firetiger

Jo. Ale mě ty ryby nepadaj, já na vyhlášku kašlu vědomě. Dělám něco špatně? Tuhle v březnu mi na Lahovické nádrži – pražský MP revír s muškařským režimem – vypadla z ruky štika (na zem, chudera). To beru jako vypadnutí. Ale když na pstruhovce na pstruha nenarazím tak přece nebudu likvidovat jedinou rybu, co mi chudera skáče po mouše.

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 22:39 ® Shrek
Shrek

řeknu ti to asi takhle:ryba je živočich vodní,tudíž mokrá a slizká.Proto se nelze divit,že občas něco upadne při vyndavání mouchy.Hold se to stane.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1