Chytej.cz

Noční přívlač necteno

23.8.2006 | Kosmik | 3.413 zobrazení | 17 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, jak vláčíte pří noční přívlači, jestli pouštíte nástrahu až na dno nebo pouze trochu pod hladinu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:56 ® -tom-

Ok, díky, budu zkoušet dál :-)

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:44 ® osprey reakce na …
osprey
  • tom → Já doma nic svítícího nemám. Opakuju – největší problém je najít ty ryby. Pak přijde otázka, co už znají nebo co jsou ochotné akceptovat.
reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:25 ® -tom-

A používaj se klasický gumy/woby/plechy, nebo jsou nějaký vychytávky? Něco málo jsem četl o svítících, ale převážná většina lidí je v našich končinách považuje za spíše neužitečnou blbost.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 ve 20:13 ® osprey reakce na …
osprey
  • tom → Naprostý základ je lovit tam, kde loví ryby. Naprosto bez legrace.

V noci je to o výběru místa.

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 19:07 ® petrcech reakce na …
petrcech
  • tom → podle mě záleží na dni, když mě zabral ten sumík a candoš, tak táta candošů vytáhl 5, ten den to strašně lovilo. Dlouho byli vedra, pak se najednou zatáhlo vypadalo to na déšť, noc byla překvapivě teplá, a tak to začalo lovit, myslím že hlavně proto, to byl správný den
reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 19:03 ® -tom- reakce na …

A nějaká rada by byla? Případně nápad, kde dělám možná chybu? Je jasný, že když to jdu zkusit 3× na hoďku a půl, tak nemůžu čekat super výsledky, vždyť ty často nejsou ani přes den, jen jestli se používá něco speciálního, nebo je to fakt z největší části o náhodě… :-)

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 19:00 ® petrcech reakce na …
petrcech
  • tom->příští rok takhle chci chytit sumíka, letos nebyl na noční vláčku čas,tak jsem vláčel jen 3×, ale pokaždý jsem něco chytil, je to asi proto že jsem vybral vhodnej den(podmínky) jednou parma 60, potom vyháklej sumec, pak candát 46, a v ten den ještě vyháklej sumec
reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 16:09 ® Robur
Robur

jj, je to podvod na lidi

reagovat
Pátek 20. listopadu 2009 v 15:33 ® -tom-

Vytáhnul bych zpátky tohle téma, protože mě celkem zajímá. Máte někdo, za ty 3 roky, nějaký další poznatky? Zajímavý úlovky? Já se snažil už několikrát, ale nikdy, opravdu nikdy, jsem neměl jedinej záběr…

reagovat
Úterý 29. září 2009 v 16:39 ® Robur
Robur

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 v 9:04 ® Greenpoint

Moje zkušenost stará 14 dní z ÚN Orlík. Přes den na dravce absolutní bída (občas okoun, ale vykoupený stovkami naveslovaných metrů). Úderem 21hod. jako by se všechno změnilo: vláčeli jsme až do půlnoci, jediné, ale exkluzivní záběry byly na plovoucí 2 dílnou Rapalu (Jointed), která jde max. 1m. Záběry vždy přicházely při zpomalení navíjení. Začali jsme tudíž vláčet výrazně pomaleji (odhadl bych, že wobler mohl být tak 0,5 – 0,75m hluboko) a frekvence záběrů byla naprosto úžasná. Standardně boleni, 5× candát (z toho 1 kojenec) a sumec vypadající jako fousaté mimino

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 13:05 ® Kosmik reakce na …

Na hladině je lepší myslím chytat na woblery, které se potopí maximálně do 1,5 m nebo na poppera. Na twistry i když máš tu nejlehčí hlavičku, tak stejnak ti to sjede hlouběji při navíjení. Párkrát už jsem noční přívlač zkoušel, ale zatim bez záběru.

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 12:20 ® Shrek reakce na …
Shrek

drtivou většinu záběrů od dravců v noci jsem měl u hladiny,proto chytám spíš u hladiny.Myslím si,že dravci v noci najíždějí na mělčí partie vod,ke břehům apod a v noci to téměř vždy ožívá na hladině.

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 v 10:25 ® Prutos reakce na …
Prutos

Kosmik,Robur: Hloubka vedení nástrahy záleží na hloubce loviště a hlavně na aktivitě ryb. Když je u hladiny živo, vodím nástrahy max. metr pod hladinou. Když ne, tak půlkou sloupce popř. ještě blíže ke dnu. Prostě tam, kde předpokládám lovící ryby.

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 v 9:00 ® Robur
Robur

Alivio, a důvod u té hladiny máš jaky, myslíš, že ryby jsou spíš tam, nebo nechceš trhat. Já se tedy snaží postupovat stejně, byl jsem tak lovit asi4* a vypopal jsem bolena 72. Jinak nic.

reagovat
Středa 23. srpna 2006 ve 23:35 ® Kosmik reakce na …

Dík za odpověď. Aspoň někdo odpověděl.

reagovat
Středa 23. srpna 2006 ve 20:59 ® Shrek
Shrek

při noční přívlači se snažim používat co nejméně potápivého woblera,rotačky držim u hladiny,prostě se snažim nástrahy držet spíš u hladiny.

reagovat