Chytej.cz

Chytání tloušťů na zavařené ovoce necteno

23.8.2006 | Davish | 4.289 zobrazení | 16 odpovědí

Chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s chytáním na zavařené ovoce, např na třešně a jeřabiny?, chci to vyskoušet.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 27. srpna 2006 v 10:11 ® xycht

Zkušenosti nemám,ale ty bestie žerou všechno :-)

reagovat
Neděle 27. srpna 2006 v 0:20 ® pedrosa reakce na …
pedrosa

moruše je v podstatě strom, na kterém rostou černý maliny

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 ve 23:08 ® Shrek reakce na …
Shrek

fikus: to zní zajímavě.Pálit se dá skoro vše ale švestky jsou švestky.

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 ve 13:23 ® jake
jake

Se zavařeným zkušenosti nemám, ale na co berou naprosto fantasticky – (troufnu si říct líp než na třešně) – je rybíz. Zatím jsem teda zkoušel jen červený. Dokonce to funguje i na kapry – mám na rybíz chycené 3 kusy teď během asi 3 týdnů.

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 v 11:14 ® Lukas

fikus:nevím ale táta řikal že na moravě je taky měly a že jsou strašně sladký.a asi jsoutakový černý. myslim že jsou u kkarlose u rotudy.

reagovat
Sobota 26. srpna 2006 v 1:09 ® fikus reakce na …
fikus

Robur> ty moruše mě celkem zajímají. Né pro chytání jelců, ale nedávno jsem pil z nich vypálenou kořku a bylo to celkem zajímavé pití. Mohl by jsi mi prosím vyfotit nějaké moruše jak vypadají? Ještě jsem je nikdy neviděl. Předem díky

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 19:35 ® Davish
Davish

tak teď sem to byl na řece skusit s těma zavařenejma třešněma, co máme ve sklepě a supper!!! Dá se s ňou nahodit i několikrát a daleko aniž by mi spadla s háčku velikosti 8 a chytl sem na ně: 5 jelců za 2 hodiny – jednoho malýho, 34cm, 38cm, 45cm, 47cm, pozn. ten 45cm byl tlusčí a měl větší hlavu a určitě by i vážil víc než ten 47cm.

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 11:44 ® Robur
Robur

slyšel jsem, že to jde, ale je to z doslechu, takže asi nebudu sám. Vlastní úsměvná zkušenost je tak 25 let stará. Co by dítko mě navštívil kamarád a s vykulenýma očima řekl, že řeka je plná jelců /bylo teplo, tak projižděli u hladiny opravdu velká hejna, tak 10 a více metrů od břehu/. Dále zkušeně řekl, že berou na třešně, takže jsem šli za 5 Kčs koupit kompot, chytal na klasikou pytlačku, takže si představte tu komedii. Napíchli jsme měkké ovoce, odvinuli z kolečka 15 m šňůry, to roztočili nad hlavou a hodili, splávek letěl vlevo nebo i trochu rovně před nás, třešeň samozřejmě ulítla z háčku něka do pr…ava, nemluvě o kraválu, který to vyvolávalo. Nicméně po půl hodině asi 15. pokus vyšel a trefili jsem se 2m před hejno, které následně v těsné blízkosti třešně proplulo, tj. trefa přímo do černého, ryby si toho ale ani nevšimly. V depresi jsem pak kompot dojedli sami. Ale tím se nenechte odradit, protože u nás ti jelci neberou vůbec na nic. Jen snad já, tím se nechci chlubit, jsem jich chytl pár na mušku, ale to proto, že nikdo jinej tam nemuškaří. Jinak jsem úsěšně chytali na moruši, která rostla u břehu a ryby to tím pádem znaly. Moruše by touto dobou měla zrát.

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 11:17 ® Davish reakce na …
Davish

s tím počítám, takže si budu dávat bacha na to aby mi to při náhozu neslítlo a snad když do toho budou jelci ďobat tak se to nerozpane

reagovat
Pátek 25. srpna 2006 v 9:17 ® modrak
modrak

Funguje, jediný rozdíl je v tom že zavařené, případně zmražené, ovoce je měkké a při delším nahození dost často padá.

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 22:27 ® Davish reakce na …
Davish

to neva, stačí mi že vím že někdo nato úspěchy měl, takže mám aspoň jistotu, že na to jelci jdou, rozhodně to v tomhle týdnu vyskouším a pak napíšu jak to bralo.

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 21:38 ® njesek

ale jeřabiny nevím,s tím zkušenost nemám

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 21:38 ® njesek

i na zavařený jsem chytal a úspěch celkem byl,horší pak byly následky,když zavařeniny mizely jak voda v řece

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 v 18:48 ® HaD
HaD

mě to zavařený ovoce taky zajímá…nikdo nemáte zkušenosti?

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 v 16:57 ® Davish reakce na …
Davish

no to jo, ale já se ptám jestli někdo skoušel na ZAVAŘENÝ TŘEŠNĚ, to vím taky že na normální třešně a švestky jsou úspěchy.

reagovat
Středa 23. srpna 2006 ve 20:32 ® njesek

vyzkoušel,třešně jsou dobré,nad vodou,když je planá třešeň,tak ji používám často.jinak kousek švestky je taky úspěšný na jelce,občas po tom skočí i něco jiného.chytám na položenou

reagovat