Chytej.cz

Špičky necteno

22.8.2006 | Kubajs | 2.414 zobrazení | 8 odpovědí

Mám feeder prut ten 3 špičký nijak nejsou označene tak newím jak mám zjistit která je jak tvrdá a kterou mám kde použít to a všechno co o špičkách víte mi zde prosím napište díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 22. srpna 2006 ve 22:16 ® CeP reakce na …
CeP

Kubajs> pouziti je jednoduche. ta nejjemnejsi se patri na kratkou vzdalenost na stojaku. prut je podel brehu sklonen spickou nizko nad vodu. pro jemnou detekci zaberu ti nevadi vitr a vlnky. pokud to chces hazet dal, pouzivej tuzsi spicku, prut stale stejne polozen. krajni vzdalenost chytam tak 35–40m. stredni spicka se da take pouzit na mirnejsim proudu na rece. do silne tazne reky pouzij nejtuzsi spicku aby ti prou nezohl spicku do vingle. pak se tezko detekuji zabery. postaveni prutu je kolmo na breh spickou vzhuru. uhel ktery prut svira s hladinou je odvisly od vzdalenosti kde chces lovit. obecne plati (i pro stojak) ze vlasec s prutem ma svirat pravy uhel. postaveni vzhuru na rece je ucelne proto, ze mas ve vode co nejkratsi delku vlasce a eliminujes tim napor proudu ⇒ pruves ⇒ snizena citlivost na vlasci. to tak v kostce.. vice o spickach zde: www.feederklub.cz a o postaveni prutu zde: www.feederklub.cz

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 21:00 ® Kubajs
Kubajs

ale prodavač je tam měl ale nic o nich nevěděl než jsem přišel řekl že chci feeder tak si myslel ža to je prut na ultrajemnou přívlač tak chci poradit ale sorry že otravuju

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 20:56 ® Robur
Robur

no, jestli jsi se na to nezeptal prodavače, měl bys to jednodušší. Takhle to vypadá, že jsi řekl: „chcu tu tyčku v koutě“ a až doma jsi zjistil, že nemáš trubku od vysavače ale feedr, a teď zjišťuješ, co se s tím dá dělat…

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 20:52 ® Kubajs
Kubajs

Robur:jak to myslíš jak probíhal

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 20:33 ® Robur
Robur

použij stejnou logiku, jako když kupuješ vlasec co se týče cílové ryby. Snad jen zohledni sílu proudu, abys neměl úplně ohnutou špičku jen díky proudění, vyzkoušej si to, nic nezkazíš a možnosti máš stejně jen 3, tak nás nenuť psát romány. Jen by mě zajímalo, jak probíhal ten nákup:-)

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 20:22 ® kkarlos
kkarlos

Ta co se nejvice ohne je nejmekci a to znamena ze i nejcitlivejsi… pokud se nepletu ;-) ale zkus si co ti vyhovuje… – podle toho se rid :-)

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 20:15 ® Kubajs
Kubajs

a ta která je nejvíc ohnutá tak je nejvíc citlivá???a kde je mám používat

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 20:11 ® kkarlos
kkarlos

vsechny tri najednou chyt za to prvni ocko a nech je at se ohnou- takhle to poznas… ;-)

reagovat