Chytej.cz

Začinam s feedrom aky si mam kupit? necteno

22.8.2006 | Mysho 22 | 2.703 zobrazení | 11 odpovědí

Chcem si kupit feedrovu palicu a nakolko som začiatočnik chcem poradit aku dlžka by bola vhod a typ palice na stojatu vodu(všetko okolo toho).Max investicia by bola okolo 2000sk.Vdaka za postrehy.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 12:08 ® Mysho 22
Mysho 22

No jo pani už ho mam!!!Kupil som si Awa.Shimu Medium .boli k nemu dve špice a dalšie sa daju dokupit stal 1600sk ,ale kamarat(predavač) mi sthol eče 200 dole tak za 1400sk som ho bol aj odskušat za 2 hodinky 30 kaprikov no pekne tahanice s nimi na pobavenie akurat.

reagovat
Čtvrtek 24. srpna 2006 v 11:26 ® LordProtektor reakce na …

noi a ja postupuji uplne obracene koupil jsem si hevy myslel jsem ze to bude na Moravu to prave ale ouha je moc tvrde.Tak jsem letos presel na mediu a to je to prave orechove.ale co bude dale :-))

reagovat
Středa 23. srpna 2006 ve 23:58 ® Prichy reakce na …
Prichy

jasne vim.....mel jsem milo 40gr, chytal na 70gr medium a ted jsem koupil 120gr heavy.....do tech proudu…prave tam se na light nedalo chytat…ale to si asi projde kazdy zacatecnik…

• bylo mi jasny, ze ses jen upsal…zacatecnik by to ale nemusel vedet
reagovat
Středa 23. srpna 2006 ve 21:27 ® LordProtektor reakce na …

jo to jsem napsal spatne.Vychutnavat zaber jde na vsech stejne ale zdolavani je u kazdeho jine.(u stejne ry­by)

Toho kapra muzes vyheverovat ale na takovou jemnou techniku se pouzivaji i jemne naradi (vlasce male hacky) a uz te chci vydet jak na 0,12 heverujes 60 (a co takhle na rece ikdyz o ni tady neni rec)

ale jinak mas vesmes pravdu:-)

Jinak na tech strankach je i cena v KC.

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 23:58 ® Prichy
Prichy

LordProtektor: 60? toho kapra muzes vyheverovat :-D (o to nejde)......jen te upravim, gramaz prutu nema s vychutnavanim zaberu nic spolecneho (beru to jako preklep…upresnuji pro zacatecniky).

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 v 19:35 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

LordProtektor:pekny prutek docela fajn hračička no kolko taka zaležitost stoji?

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 v 18:16 ® LordProtektor reakce na …

Zalezi nejen na ton jestli je to stojak a nebo reka ale i co chces chytat. Jestli si chces hrat s plotickama a chces si vychutnat kazdy zaber, tak bych volil LIGHT (do 60g).Daji se na neho vytahnout i kaprici ale je to jenmy proutek.

Pokud ches chytat kapitalni kapry (tim myslim velike ryby) a nebo ches ce nejdal nahazovat taky HEVY (120g)

Co ti ale muzu doporucit je MEDIUM.je to univerzal a na zacatek to nejlepsi co muze byt.(90g)Daji se na neho zdolat vsechny kategorie ryb.(samozdrejme s timto proutkem nepujdes
na suce s bojkou.Jde spis o to ze kdyz se ti na prut povesi poradny kapr tak ho zdolas)

Delku ti doporucuji 360cm (± par centimetru napriklad Shimano ma nektere proutky 366cm ale to te nemusi bolet:-) ) Tato delka je nejuniverzalnejsi ale pokud chytas v hodne zarostlen terenu tak muzes zvolit kratsi.

pokud chces nejaky univerzal tak se mrkni na tento proutek www.alfaryba.cz

www.splavek.cz

pokud ale chces neco jineho mrkni se do nabydky shimano.jinak si doporucuji precist clanky o feedru.

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 v 15:57 ® topaga reakce na …
topaga

Jak psal Prichy, je tady tech typu vice, jen pohledat a vybrat si. Dneska se mne znackama a cenama moc hazet nechce :-) , at nam tady nevznikne sahodlouha polemika, tak jen obecne. Prut s nejvyssi mirou univerzalnosti bych pro zacatek videl Medium, 3,6m. 3,3m bych bral na mene pristupne zarostle vody. Medium muze mit ruzne gramaze dle jednotlivych prutu resp. vyrobcu. Nekdo ma rozmezi 30/60/90g, nekdo tady psal o Byronovi a ten v Mediu tusim koncil na 70g (cena byla do 1.000,–Kc). Jinymi slovy a obecne. Vem medium 3,6m (30/60g +/-), vyber si co se Ti libi a kolik chces na prvni feeder dat a pak uz uvidis sam, co a jak. Stejne si neodpustim, ze nejvice sklonovanym vyrobcem pro feeder je Shimano :-)

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 ve 14:42 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

No to ano je tam toho aj na knihu.No mna by zaujimalo kto čo preferuje na stojate vody na kaprikov okolo 35 až 50 cm.

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 v 11:27 ® Dědek
Dědek

Pokud mohu poradit, kup si nějaký v bazaru, střední gramáž. Stejně si časem pořídíš jiný ( jiné :-)) a ten první se ti bude zdát k ničemu, takže tě nebudou mrzet vložené peníze. Je to známý kolotoč. Pouze si dej pozor na délku, podle toho, jestli chceš chytat na menší řece nebo větší vodě. S prutem 3,9m se dost blbě prodírá kolem vody.A u prvního prutu nezáleží ani tak na gramáži i na slebej prut vytáhneš velkou rybu ( nebo to urveš). V bazaru koupíš novej klacík za polovinu ceny.

reagovat
Úterý 22. srpna 2006 v 0:29 ® Prichy
Prichy

udelej si predstavu…precetl jsi toto?

www.chytej.cz

je tam spousta informaci…mozna se rozhodnes i sam :-)

reagovat