Vyhledávání
Polarizační brýle
19.8.2004 | HaD | 6.590 zobrazení | 16 odpovědí
Používáte polarizační brýle? Jaké a jaké s nimi máte zkušenosti.
Pro neznalé ukazuji efekt (foceno s a bez polarizačního filtru). Bez
polarizačního filtru:
S polarizačním filtrem:
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 6. září 2004 ve 21:09 ® Čajda
-
Máte prosím někdo zkušennosti s kombinací polar. a dioptrických brýlí. Měl jsem takový ty klipsny na normální brýle,ale moc to nefungovalo. Dík [ Upraveno Cajda dne 2004–09–06 v 20:10 ]
reagovat - Sobota 4. září 2004 ve 22:15 ® jaryn
-
brýle jako ochrana očí ano, polarizační určitě. Používám je už 14 let. je jedno jestli se vláčí nebo kapraří. Brýle od čičmonů stojí 100,– a polarizační jsou od 350 do 8000,– takže není co řešit.
reagovat - Sobota 4. září 2004 ve 20:55 ® HaD
-
mallet: jakej máš foťák?
reagovat - Úterý 31. srpna 2004 ve 20:28 @
-
Mě by spíše zajímal te polarizační filtr na foták, to je univerzal nebo je to jen na daný typ…?
reagovat - Středa 25. srpna 2004 v 11:16 ® HaD
-
já mám oranžový Balzery a mám pocit, že za šeření určité barvy zvýrazňují a zesvětlují
reagovat - Úterý 24. srpna 2004 v 19:56 ® morpheus
-
No já mám hnědý a jsem nad nad míru spokojen. Ale když je zamračeno nebo podvečer když se stmívá ,tak bych raději čirý nebo nějaký světlý. Jinak věc je to k nezaplacení, každýmu doporučuji. Používám je i v autě ,hlavně když je slunce a odráží se mi palubka a vše co je na ní v čelním skle.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2004 ve 21:20 ® dopravka
-
Myslím, že pořízení polarizačních brýlí je jednoznačně dobrá investice. Kdo jen nesedí na břehu a nečeká až zabere kapr, tak je při toulkách kolem vody stoprocentně ocení. Moje polarizačky mají zelenomodrá skla a jsem s nimi velice spokojen. Slyšel jsem ale, že nejlepší jsou skla zbarvená do hněda.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2004 ve 14:06 ® toulovec
-
tak na kalným rybníce tibudou prd platný, protože to odstraní jen odlesky, není to rengen nebo ultrazvuk:o))) , abys viděl do špinavý vody. Musíš si je někdy od někoho půjčit a uvidíš co to dělá. Ten efekt není vždy tak 100% jako je vidět na těch fotkách. Záleží na úhlu odrazu světla, na množství světla, který ti jde do brejlí „zadem“, lepší je kšilt, nebo klobouk, určitě postranní krytky brýlí. Pokud bude sluníčko svítit přímo proti tobě, tak to taky nedělá nic. Prostě ten odlesk tam je. Představ si hladinu jako 1000 vlnek, který každá odráží část oblohy, který se ti slejou dohromady jako jedna lesklá plocha. Pokud nasadíš polarizačky, tak už se ti to neslejvá dohromady v jedno zrcadlo, ale vidíš malý odlesk na hraně vlnky, takže polovinu odlesků nevidíš vůbec a druhá polovina je tak malá, že jsou mezi nima průhledný „díry“, kterými vidíš do vody. Dobrý jsou polarizačky do auta (pokud mají světlá skla), protože protijedoucí auta už neuvidíš jako oslňující svítící koule, ale jako dva body, ten odlesk od světel Ti zmizí. Možná jsem to popsal blbě, ale snad se někdo vyžvejkne líp. Jo a rozhodně doporučuju světlý skla (žlutý, oranžový, nebo úplně čirý), ty tmavý Ti seberou toho světla moc – ale to je jen můj názor.
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 v 11:35 ® Milky
-
Značka je značka! U Kajmana jsem si chtěl „polepšit“ a koupit si stmívačky – (pro neznalé věci – mají o kolečko víc, kterým se nastavuje tmavost skel). ABUúúúúúúúúúú bú bú – na prvních měli pravé oko světlejší, na druhých levé a třetí měli zaprášené – vopravdu 1.200,– je slabej flastr na šmejdy. I oni to uznali, že to není OK, ale že prý mi ty třetí očistí . Kupte si značku! Osobně se domnívám, že rozdíl mezi těma za 200,– a 1.000 moc velkej není. Ale bez nich to není ono .
reagovat - Neděle 22. srpna 2004 ve 2:02 ® Chose
-
Myslite ze by mi byly co platny i na hlubokym a kalnym rybnice? kalna je jako na ostatnich rybnicich. nic extra.
reagovat - Pátek 20. srpna 2004 v 17:42 ® Lup
-
I ja se pripojuji do diskuze se svym prispevkem. Polarizacni bryle jsem objevil pred 2 roky a z pocatku jsem byl dost skepticky. Az jsem jednou v zime u vody potkal na prochazce jednoho rybare,ktery me pomohl se rozhodnout. Bavili jsme se jake pekne ryby jsou v nasi ricce a at se podivam. Pujcil me sve polarizacni bryle a pro me se razem zmenil svet. Jako by se zvedla velka cerna opona a ja najednou videl co me bylo dosud ukryto. Rozdil at kazdy posoudi na snimcich v teto diskuzi. Muj znamy vlastni optickou ordinaci s prodejnou bryli a tak prvni kroky vedly hned k nemu. Mel pouze tri kusy celoumelohmotnych polarizacnich bryli za 150Kc kus. Cena se me zdala podezrela,protoze vsechny me zname informace rikaly,ze bryle stoji cca 1000Kc. Ale ztratil jsem uz vic a tak jsem si je koupil. Musim rict,ze plni uplne stejnou funkci jak ty drahe. Kdekoliv jsem se s nimi objevil u vody a kazdemu je pujcil,mel jsem problem dostat je zpatky. I kdyz vzhled odpovidal cene,slouzili me dobre vic jak dva roky. Letos jsem odcestoval do USA a samozrejme jsem se zajimal o bryle i tady. Ve sportovnim obchode s rybarstvim jsem objevil polarizacni bryle v cene od 5–30$. Zakoupil jsem si jedny za 10$ a stare prenechal synovi. Vzhledem si nezadaji s nejmodernejsimi slunecnimi brylermi a tak je na rozdil od tech starych muzu nosit i v civilnim zivote. Na zaver bych chtel rict tem kdo bryle jeste nevyzkouseli at tak ucini a budou mile prekvapeni. Petruv zdar.
reagovat - Pátek 20. srpna 2004 v 7:32 ® toulovec
-
Polarizačky jsou rozhodně nutnou výbavou a po prostudování všech dostupných materiálů a testování v prodejnách jsem dospěl k názoru, že kupovat značkové brýle je fajn, pokud chceš být frajer. Pokud však máš hlouběji do kapsy a nevadí Ti že na nich není napsáno Polaroid nebo něco jiného, klidně si můžete koupit obyč do 400,– Kč. Službu udělají úplně stejnou, jen třeba za cenu plastových skel, nebo podobné „nekvality“, ale efekt je naprosto stejný. Kdo nosíte optické brýle, můžete si nechat na své brýle polarizační vrstvu „dodělat“. Jen mám malý problém, díky mé „barokní“ postavě jsem za teplých dní na pstruhovce během maličký chvilky zpocenej jak dveře od chlíva a brýle připomínají okno od koupelny, takže mi jsou na nic. Nemáte nějaký dobrý přípravek proti pocení skel, který by to odstranil???
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2004 ve 20:40 ® rarach
-
Už se na toto téma vedlo hodně debat a sám jsem si to vyzkoušel. Mám polaroidy jako Pupák a pohoda, ale taky jsem si jednou vzal brýle manželky z auta -obyčejný s oranžovým sklem z lékarny ve slevě za 80 kč a věřte tomu nebo ne stejný efekt!!! Takže brýle určitě, ale asi je jedno jaké.
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2004 v 17:29 ® pupak
-
Mam Polaroidy a jsou v pohode. do neznackovejch bych nesel . . .
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2004 v 16:26 @
-
Polarizační brýle mi teď nedávno ukázal „dopravka“ a ten rozdíl je opravdu velký. Už si du pro ně!
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2004 v 16:08 ® Dědek
-
Nedovedu si chytání bez nich už ani představit. Je to supr a nepotřebuješ kupovat ani ty nejdražší, hlavně musí sednou, jinak za chvilku tlačí. Já mám za 220Kč a absolutní pohoda Používám je nejenom na vláčku, ale taky na feeder. Vřele všem, kteří je ještě nemají,doporučuju
reagovat