Chytej.cz

Problém ze smáčky necteno

19.8.2006 | Lukas | 2.445 zobrazení | 20 odpovědí

Mám problém ze smáčky začínají hnědnout,prostě se na nich dělají hnědé skvrny.čím to je? uchovávám je v plastové průhledné krabičce.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 21. srpna 2006 v 17:27 ® Dědek
Dědek

Bo-Bo : jj, Berkley a kupoval mi je HaD. Tak nevím, kde to vyhrabal, možná je měl doma již několik let a potřeboval se jich zbavit :-) Budu se ho muset zeptat!

reagovat
Pondělí 21. srpna 2006 v 10:05 ® harpunar

Jestli hnědnou,může to být tím že koketují s fašistickým hnutím a to není dobře!!!Ne vážně,já na smáčky chytám docela dost a myslím že je to reakce na olovo. Mi to několik smáčků udělalo.Zajímavé že to byly od Berkleye,ale Kamagotshi nikoliv. Je to asi složením komponentu.Na škodu to ale není,i na takové flekouny jsem nachytal.

reagovat
Pondělí 21. srpna 2006 v 9:37 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Dědek: Jestli jsou to Berkley, tak ty mám v sáčku přibližně stejně dlouho a nerozpadají se. Na které tržnici jsi je kupoval?

reagovat
Pondělí 21. srpna 2006 v 9:00 ® Tomash reakce na …
Tomash

Dědek : Oni ti smaáčci, nejsou na 1,5 roku vyrobeni. Spíš se počítá s tím, že je dřív upráskneš a pak v zájmu ekologie se rozdrolí a jsou fuč :-D

reagovat
Pondělí 21. srpna 2006 v 8:17 ® Dědek
Dědek

Já mám trochu jiný problém. Začínají se drolit a praskat, jsou v origoš zapínacím sáčku a ani jednou nebyli ve vodě.Stáří 1,5roku.

reagovat
Neděle 20. srpna 2006 ve 22:11 ® Cudla
Cudla

taky se mi to stalo,ale pouze u použitejch.ne­použitý mam ve stejné krabičce ,ale v jiném sáčku a ty jsou netknutý,krabička je plastová koupená v Baumaxu původně na šroubky,poloprůh­ledná.

reagovat
Neděle 20. srpna 2006 v 10:13 ® Prutos reakce na …
Prutos

Mirmen: Já měl ale na mysli spíše raakci a oxidy olova. Taky se mi nestalo že by reagovaly s háčekm.

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 23:58 ® mirmen

Něco podobnýho ( hnědnutí světlejšího, průhledného těla )potrefilo pár kopýtek ( mléčně zabarvených, fosforeskujících po nasvícení ), které jsem několik dní nechal na denním světle. Podle toho, jak byly v sáčku navrstveny, tak se projevilo i flekatění. Nejvíc reagovala vrstva kopyt nahoře v sáčku , ta vrstva schytala slunce naplno. Ta nejspodnější vrstva kopyt byla relativně lépe chráněna, měla změny jen na pár místech těla nebo takřka beze změn.

Proto usuzuju, že něco, co se dává do matroše, ze kterýho gumy jsou, může reagovat na světlo.

A ke změnám barvy v souvislosti s reakcí kov-guma : na jednom místě se odpouštěla hladina a v pařezech jsem nasbíral gumy, které jsem tam upálil před nějakým časem – pár měsíců. Háčky byly už chycené rezem, ale na místech vpichu jsem nepozoroval změny v zabarvení gumy. Ty gumy byly převážně v klasice – bílá, zelená, žlutá, různé kombinace.

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 22:24 ® Lukas

řekl bych že olovo nějak agresivně reaguje na plast ze ktereho jsou vyrobeny.světlo to nebude protože je mam v tašce a jen občas na světle.

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 20:40 ® Prutos reakce na …
Prutos

Tím to asi nebude. To by se asi vyskytlo na všech. Myslím že světlo na ně určitě vliv nemá.

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 20:34 ® kkarlos reakce na …
kkarlos

nebo ne rez, spatne sem se vyjadril, ale nektery hlavicky mam takove, trosku s tou vrstvickou a kdyz je das do vody, a nechas napichly a pak vratis do krabky a neusis, tak se mi to deje…

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 20:33 ® mirmen

Pravděpodobně světlo.Uchovávat ve tmě.

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 20:19 ® Prutos reakce na …
Prutos

Už jsi někdy viděl na olovu rez? Pokud vim tak jen oxiduje tenká vrstvička na povrchu.

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 20:11 ® kkarlos
kkarlos

to bude tim, ze olove myslim trosku rezne a jde to do ty gumy ne? nebo se pletu? proste vse co vyndas z vody, osus…- ale ja to tak nedelam :-D ale zato to mam neco takove… :-D

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 14:12 ® Prutos reakce na …
Prutos

Já jednou jednoho na twistrovku napích a během měkolika dní zhnědl až skoro do půlky. Takže neskladovat smáčky z olovem! Tomash: Já nesuším a no problem…

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 14:02 ® Lukas

Prutos:asi už jsem je tam měl.

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 13:40 ® Tomash
Tomash

Moje zkušenost – pořádně si je osuš ručníkem! Myslím ty, které vyndáš z vody a dáš je do krabičky. Jinak letos na zahájené jsem na podobně hnědě vytuningovanýho smáčka vytáhl candáta 64cm, tak to asi není na škodu ;-)

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 13:34 ® Prutos
Prutos

A neskladuješ u nich i olověné hlavičky?

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 12:55 ® kkarlos
kkarlos

zkus je pokazdem vyndani z vody osusit… ;-)

reagovat
Sobota 19. srpna 2006 ve 12:53 ® Lukas

jo to je ono!

reagovat
foto/forum/2006/th-img792.jpg