Chytej.cz

Fire Line Crystal necteno

17.8.2006 | mirmen | 2.962 zobrazení | 16 odpovědí

Průhledná FireLine, v nabídce za 4,5 Kč/metr. Máte někdo tuhle FL namotanou a alespoň na pár vycházkách vyzkoušenou? Jak se chová? Co četnost záběrů? Případně další informace. Díky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 7. září 2006 ve 14:28 ® Robur
Robur

a je to tady:-))

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 13:12 ® BigMike reakce na …

Ono třeba Lužnice je stabilně víc zakalenější, takže ta kouřová či fluo tak nevadí! A na Lipno a pařezy 0,20 kouřovka jak dělaná:))

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 ve 12:59 ® BigMike reakce na …

No, nevím! Je fakt, že radši koupím za polovic fluozelenou, ale zatím mám kouřovky i té fluo všude dost, takže asi z toho nic nebude a jak se vyčistí voda, přejdu na vlasce!

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 10:08 ® Robur
Robur

Dědku, s tímto přístupem si to Big Mik nekoupí, kdo o tom bude pak referovat

reagovat
Čtvrtek 7. září 2006 v 10:02 ® Dědek
Dědek

Uveřejněná fotka jen potvrzuje mojí doměnku. Průhledná nerovná se neviditelná ! Vše je o indexu lomu světla ve vodě a v látkách s podobným lomem. O tomto už bylo popsáno moře stran. Podle mého názoru jde pouze o sprostý reklamní trik, sloužící k oživení trhu. Fajrlajna stála před 3 roky 5–6Kč. Dnes stojí polovinu.Co mají chudáci výrobci dělat, aby z nás vytáhli víc peněz? Co se týká neviditelnosti, bude průhledná šňůra pro ryby stejně neviditelná jako třeba flo zelená.

reagovat
Středa 6. září 2006 ve 22:04 ® BigMike reakce na …

Vedle vybledlé a již skoro bílé fluo vidím bílou:))) Babo raď!!!

reagovat
Středa 6. září 2006 ve 20:41 ® Kazan

Na obrázku vlevo zelená fireline, používaná dva roky. Vpravo nová crystalka. Obrázek o průhlednosti si udělejte sami. U obou udávaný průměr 0.12mm.

reagovat
foto/forum/2006/th-img872.jpg
Středa 6. září 2006 ve 20:26 ® BigMike reakce na …

No, zní to zajímavě! Vzhledem k tomu, že rotačky skoro nenasazuji,se asi také rozhoupu! Počkám týden, počtu co kdo dodal navíc a jdu do ní:)))

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 11:52 ® Kazan

Mám jí teprve druhý den, těžko dělat nějaké závěry, ale je pravdou co píše Greenpoint rotačka jí docela kroutí (v porovnání s fluo fireline). Jinak dnes jsem ji vytáhl na Labe do šutrů, písku a vázek řekl bych že více snese na oděr. Jinak pevnost super (samozřejmě jak se dostane na plech nebo něco ostrého tak to nevydrží jak cokoliv jiného). Co se týká průhlednosti je to trochu jako vlasec, ale určitě není průhledná, zase je to lepší než svítivá fluožlutá je to něco mezi. Zatím jsem spokojený, ale po dvou dnech ji těžko mohu doporučovat, chce to více času na zkoušení.

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 9:45 ® sethy reakce na …
sethy

a jak je to stou pruhlednosti ve vode (srovnani s vlascema se snurou) moc dik.

reagovat
Úterý 5. září 2006 v 7:13 ® hajan reakce na …

Greenpoint: Konečně něco konkrétního! Díkes za info.

reagovat
Pondělí 4. září 2006 ve 23:27 ® Greenpoint

Tuhle „pletenku“ jsem zakoupil (250m) před 14 dny.
V hodnocení jsem trochu rozpačitý: v domácích podmínkách jsme zkoušeli pevnost (jak na průtažnost, tak v uzlu – 5× otočený Grinner) a na kalibrovaném zařízení jsme naměřili – světe div se – hodnoty ještě lepší, než uvádí výrobce.
O tomto víkendu jsme Fire Line Cristal vyzkoušeli v praxi na ÚN Orlík. Naviják Shimano Exage 2500. Výsledek: začali jsme na woblera – perfektní. Téměř parametry muškařské šňůry. Zkusili twistery a rippery – opět skvělé. Nasadili rotačku (Meps Aglia vel. 3) a obrovské zklamání: kroucení, kroucení a kroucení. Asi po 15 nahozeních se na hladině neobjevovala šňůra, ale přívodní kabel k telefonímu sluchátku! Mohu srovnat (pokud se deklarované „no memory“ týká) s vlascem Shimano Speedmaster: ten po 5 hod. vláčení rotačkami nejevil žádnou tendenci ke kroucení (tl.0,11). Dále mne překvapilo, že na rozdíl od černé FL Cristal v podstatě nemění svou „tvrdost“ – tj. neohebnost – po namočení do vody téměř vůbec. Na vláčení woblery a gumami bych asi moc neváhal. Po použití rotačky – skutečně špatné.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 20:26 ® mirmen

Padis, průměr FL podle toho, na jaký vody, nástrahy,ryby…

Sám ještě nevím, jestli zkusit pár desítek metrů koupit ( třeba na návazce ke klasické FL) ) nebo zda jít do celého návinu téhle FL na studenou, průzračnou vodu… na hodně prochytávaná místa

reagovat
Čtvrtek 17. srpna 2006 v 18:12 ® Padis
Padis

koukám na ní teď už jen vybrat průměr 0,12 nebo 0,15 ale spíš dám to 0,12

reagovat
Čtvrtek 17. srpna 2006 ve 14:47 ® PV

Mirmen: asi zatím nikdo- holc někdo musí bejt první :-)

reagovat
Čtvrtek 17. srpna 2006 ve 2:48 ® mirmen

il.foto

reagovat
foto/forum/2006/th-img779.jpg