Chytej.cz

UŠLECHTILÉ RYBY JAKO NÁSTRAHA necteno

16.8.2006 | ichtyofag | 7.621 zobrazení | 68 odpovědí

Někteří rybáři loví sumce na kapra třeba i 2kg. Zajímalo by mě, jestli je povinen kapra zapsat jako úlovek, i když je používán jako nástraha.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Úterý 22. srpna 2006 v 7:06 ® hajan reakce na …

pif: máš pravdu, v řádu už jsem to taky několik let neviděl, ale daná vyhláška je součástí, tuším, veterinárního zákona. Přesně jsem to nehledal, jinak souhlas s Cudlou.

reagovat
Pondělí 21. srpna 2006 ve 14:54 ® Cudla
Cudla

Nejsem si jistej stím přenášením ryb ,ale vím že kolegové co chytaj sumce tak píší pro klid duše RS i rejpalů líny nachytané na pinkách na šachtě jako chycené na tom dotyčném revíru stylem 12.5 430011–6 lín 5 4,5kg šlus ende stím vystačí celej rok.Při dotazu ukáže úlovkáč a praví mam je v bazénku.Kdo ti může dokázat že kecáša líni se do dotyčného revíru nasdí.

reagovat
Pondělí 21. srpna 2006 ve 14:49 ® pif
pif

hajan:kdes našel zákaz přenášení ryb do revíru?kdysi to tak bylo,ale včil,jak hledám,tak hledám,nemůžu nic najít.V MRS to není určitě…

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 v 17:07 ® Prichy
Prichy

hajan: byl jsi rychlejsi :-)

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 v 17:06 ® Prichy
Prichy

Tomash: pokud nemaji dohromady 7 a vice kilo chytej klidne dal, pokud presahnes (jakoukoli kombinaci) 7 kilo koncis lov. Cili dle me chytim dva kapry (zapisu) a pokud nemaji 7 a vice kilo (ze nemate vahu je vase vec) muzete chytat dal…treba i sumce.

Takto to je v radu…co je eticke a co neni nema cenu polemizovat. Kazda rybarska disciplina vyzaduje sve…

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 v 16:54 ® hajan reakce na …

Tomash: prostě jak si ponecháš přes 7 kilo, tak končíš.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 v 16:52 ® Tomash reakce na …
Tomash

hajan : a když pouštím, tak moje věc…

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:56 ® hajan reakce na …

Tomash: dva kapry, který nemaj přes 7 kilo si necháš, a čapeš než překročíš těch 7 kilo.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:46 ® Tomash
Tomash

Pánové, jsem v ČRS. Jak to tedy je? Myslím po dvou kaprech – můžu chytat dál? JE TO JEN ČÍSTÁ TEORIE. LETOS JSEM JEŠTĚ DVA KAPRY ANI NEVZAL.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:36 ® hajan reakce na …

O.K. jsi rychlejší.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:36 ® hajan reakce na …

pif: Teď si mě vytočil… Kde je napsáno " 2 ušlechtilý ryby a konec lovu? Já to tam nikde nevidím. Dík.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:36 ® pif
pif

hajan:teď jsem se díval,máš pravdu.V ČRS toto nařízení o dvou rybách není.pardon._V MRS a­no.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:33 ® pif
pif

hajan:můžeš mě osvětlit,kde jsem napsal něco jinak?nemá cenu psát,pokud to nečetete.jestli máš na mysli dvě ušlechtilé ryby a šlus,tak se nauč,nebo osvěž RŘ.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:33 ® hajan reakce na …

V ČRS je to takhle:V mimop­struhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dnu, i když loví na více rybářských revírech, nejvýše 7 kg všech druhů ryb. V tomto úlovku smí být nejvýše dva kusy kapra, štiky, candáta, bolena, sumce nebo jejich kombinace. Byla-li si osobou provádějící lov přisvojena ryba, kterou celková hmotnost úlovku přesáhla 7 kg, končí jejím přisvojením denní lov.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:32 ® pif reakce na …
pif

rarach:opakuju se.po ponechání,což značí zasakování(nemusí být zabatý)dvou kusů ušlechtilých ryb končí denní lov!!!žádný chytání dál,třeba nástražních rybiček nepřipadá v úvahu.píšu o MRS,ale v čechách by to, předpokládám,mělo být stejný.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:30 ® hajan reakce na …

pif: to je kravina, denní lov končí až dosažením 7 kg ryb!

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:29 ® pif
pif

revoke.předpo­kládám,že deset hezkejch cejnů a kapr je sedm kilo-:)))proto píšu ,že končíš.jasně,hezkej cejn je relativní pojem-:)))

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:28 ® rarach

Když máš ve 4 15 dva a chceš si zachytat, tak je nemusíš mít ve 4 20 zabitý a chytat dál, buďto chci ryby na jídlo tedy chytím a odejdu nebo si chci zachytat tak si tedy chytám a pouštím.To je stejný jako když si teda chci nechat nějakou rybu na pstruhovce, prostě si je chytnu a jdu, vím, že jsem si zbytek ryb zbytečně nepopíchal. Ale vzít si dvě ryby do košíku a pak s nima celej den chodit kolem vody jenom proto abych si mohl chytat dál a čekat na tu správnou třetí a mezitím poplašit půl revíru??? Asi se na to koukám jinak.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:26 ® revoke reakce na …
revoke

V MRS nemusíš po zasáčkování jednoho kapra ukončit lov.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:24 ® pif
pif

pánové,pozor,nic se uhádat nedá.v řádu je jasně stanovený,že po ponechání dvou kusů ušlechtilých ryb končí denní lov!!!!!!!!!!­!!viz.můj odkaz na řád dnes 11.40 ve zde jmenovaném fóru.pokud si vezmeš deset cejnů,posléze chytneš kapra,v MRS končíš lov.vČRS je možnost si kapry vzít dva,ale pozor na překročení váhového limitu 7 kg.ono deset cejnů a kapr se k sedmi kilům blíží.jediná možnost je kombinovat lov na MP,odchytat se a jít na pstruhový revír,což řád umožňuje.pokud chytneš cejny,dva kapry a jednoho nastražíš,je to hrubé porušení řádu a seš bez papírů.neberu v potaz možnost se obhajovat viz.debata níže,že sis nástažního kapra dovezl.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:11 ® Tomash reakce na …
Tomash

Bože, v životě jsem tolik ryb najednou nepobil. Mluvím o situaci, že si chceš vzít 2 kapry na jídlo a ve 4–15 je máš – nechceš větší, ani menší, chceš si jen zachytat!

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 14:03 ® hajan reakce na …

rarach: máš pravdu, je hodně diskutabilní, ale jestliže jsou jasně definovaný pojmy ulovená x ponechaná ryba, tak vo co go? Já vycházím z toho, že „co je psáno, to je dáno“. Takže co není VÝSLOVNĚ zakázaný, ja podle mě povolený. Né, že bych to snad takhle praktikoval, ale vidím to tak.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 13:56 ® rarach

Tomash. neznám, přesný výklad řádu, pokud chytáš na rohlík tak se dá snad uhádat, že si teda po dvou kaprech chytáš cejny, ale že jsi jdeš po zapsání dvou kaprů ulovit ze sportu sumce, aby jsi ho pustil??? No pokud to tak je a navíc to někdo tak provozuje, tak to se mi zrovna morální nezdá. Ale je to jenom můj názor. Vem si tu absurditu chytneš si 10 pěknejch cejnů k tomu dva kapry, vše pozabíjíš, případně necháš kapříka na postroj a budeš mi tvrdit, že si jen tak chytáš sumce, aby jsi ho pustil? No nazdar, jdu se vyblejt!

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 13:17 ® Tomash reakce na …
Tomash

rarach : S tím bych tak úplně nesouhlasil. Přečti si můj příspěvek v 11–34.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 13:12 ® hajan

Tak teda bude až příští rok. Cháput to dobře?

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 13:11 ® HaD
HaD

pif: souhlas rarach: souhlas

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 13:03 ® rarach

Ty vado ještě, že jsem only fly, streamrů můžu nosit kolik unesu. Díky pánové za fundované odpovědi.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 12:53 ® rarach

Tomash: při takovém způsobu lovu, můžeš rybu ušlechtilou nenávratně poškodit a co potom, jinou než ušlechtilou na kapra nechytneš ? Pokud máš 7 kg, ryb a chceš chytat dál, jistě můžeš, ale pak už to nemá nic společného s rybařením, to už je závodění a zbytečné napichování ryb, k tomu se snad dnes již nikdo nesnižuje, je rok 2006. Dotyčný si už může říkat kormorán, ten taky pobije ryby zbůhdarma.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 12:48 ® pif
pif

tomash:netuším,ale v řadu to tak je.ono to má svou logiku,taková drobná ochrana přad pytlačením.kždýmu fakt nejde jen o radost z chytání,ale o plné mrazák.

reagovat
Pátek 18. srpna 2006 ve 12:46 ® pif
pif

rarach:mě se to přihodilo v obráceném garde na mušově.dovezl jsem si kary na nastražení,přišla kontrola a hned bylo zle.vše jsem jim vysvětlil.byli rozumní,pocho­pili,že tato situace se v RŔ neřeší.prostě je tam díra v řádu.tak jsme to probrali za všech stran,ale řešení neexistuje.hol­t,narazíš na špatně vyspalýho porybnýho a sebere ti papíry.ale myslím,vím,že před odvolací komisí bys spor musel vyhrát.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1